Ring ring!!!

Alla (ja helt klart merparten) har idag en mobil. Vi använder oss av den för att hålla kommunikationen med omvälrlden fullständig. Vi kan nå folk och bli nådda i alla lägen. Bra eller inte det är upp till var och en att bedöma.

Jag satt idag och tänkte att luren kan innebära så mycket på så många vis.

Man stirrar på telefonen när man sökt den där lägenheten eller det där jobbet och vill vill vill att det ska ringa.

Man stirrar på telefonen när man väntar på besked om den där provtagningen och vill vill vill INTE att det ska ringa.

Man är med sin käraste och kan inte få nog av sitt umgänge och det sista man vill är att telefonen ska låta.

Man är på en seg middag eller dejt och hoppas hoppas att telefonen ska ringa.

Vi är nykära - luren surrar av sms - telefonen ringer oavbrutet med onödiga men ack så underbara samtal, det är härligt och mysigt. Man kan inte nog få höra rösten av en man är kär i, man kan inte få nog många sms som värmer cch pirrar. Man tolkar in positiva ord och man lägger värderingar i det skrivna och sagda till sin egen fördel.

Vi gör slut på en relation - telefonen surrar av samtal och sms - det är oavbrutet med onödiga men ack så smärtsamma samtal. Man tolkar in värderingar och lägger in egna laddningar i det som sägs och skrivs.

Vi lever i en relation och vår älskade får samtal eller sms som vi funderar över eller kring. Vi kanske misstänker en otrohet och varje gång vår älskades telefon surrar eller låter så undar vi om det är den andre....

Vi lever ett liv i och genom vår telefon - det är positivt och negativt. När du sitter på ett fik, står i kön på ICA, sitter på bussen eller arbetskamraten bredvid dig får ett samtal eller sms...... Kanske är det så att han/hon är ivirig att svara eller kanske är det så att han/hon bävar för just det samtalet eller messet.

En del är ganska privata med vår telefon, skickar mms och sms som inte alla (inte ens partnern) ska få läsa eller ta del av. Det är oerhört vågade meddelande. En del har bara telefonen som statuspryl med diverse gadgets på. En del har sin lur för att ringa och bli uppringda på. En del har telefonen som en livslinje ut till omvärlden....

Det har 2010 (snart 2011) blivit en del av allas vår vardag och liv...........

Vad är telefonen för dig??






Kommentarer
DD

Kommunikationsmedel. That's all.



Och det är viktigare att prata med folk IRL än via telefon och sms, men är man långt ifrån varandra så blir ju telefonen ett nödvändigt ont.



2010-11-22 @ 15:50:59


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0