Jag är inte mer än människa

En annan sak som jag tror att folk undrar kring mig är:

Jag har skrivit blogg länge, om man läser mina gamla bloggar och även i denna tidigare, ja under förra året så ser man hur jag emellanåt är nere, låg - nästan deppig.

Är jag nu bara så skitlycklig så att allt som varit förr bara försvunnit?
Nej, så är det inte - naturligtvis inte.

Det är nu när jag mår bra och har stöd. Inte är ensam längre och nu kan jag ta itu med det som varit förr.

Självklart påverkar min histioria mig ännu. Självklart tappar jag fotfästet ibland. Minns hur jag vid ett tillfälle är så ledsen och gråter i timmar. Är så ledsen och känner mig så fruktansvärt ensam. När jag gråtit i timmar - bokstavligen - så ringer jag min mamma och berättar hur jag mår. Jag berättar att jag är helt slut och har så ont i huvudet. Jag ber om ursäkt för att jag ringer så sent. (klockan är nästan 23) Jag frågar om de har huvudvärkstabletter. (egentligen vill jag bara ha tröst)
Mamma och pappa kommer över. De ringer när de är utanför för min port är låst. De vill att jag kommer ner. De ger mig tabletter och åker sedan hem. De kommer inte ens upp. Jag behöver inte säga att jag grät mig till söms den kvällen.

Hur jag som liten låg på sjukhus och på den tiden var det låsta avdelningar på sjukhus och föräldrar fick inte vara kvar. (jag låg på sjukhus rätt mycket när jag var liten)

Jag är fortfarande äcklad av mig själv inför det jag blev utsatt för när jag under en lång period för några år sedan fick sms av en person som ville mig något och när jag sedan får reda på vem det är så faller hela min värld. Jag har aldrig kännt mig så smutsig. I hela mitt liv.

Alla åren som liten där det hände saker som jag inte vågar skriva om här för då bryter jag familjetystnaden.  (jag lär få en regelbok i huvudet) Det har fått mig så ledsen.

Alla gånger som det hänt mig saker som jag heller inte kan gå in på här för att jag skäms. För att jag inte vill hänga ut vem som helst här heller.

Inget av det har någon roll. Men det har gett mig gråt. Förtvivlan och en enorm rädsla att bli övergiven. Det har fått mig att bygga upp en mur mot folk och känslor. Det har fått mig att hålla färgen och bli bra på det.
Att inte vilja släppa någon nära.

Nu är det annorlunda. Vi är två.

Herr Ågren knackar på dörren ibland fortfarande men jag slipper öppna dörren själv.

När han gått har jag en famn att krypa in i och ett öra att viska alla hemligheter till som jag behöver få ur mig. Någon finns där.

Det är mycket skönt - det skrämmer lite grann men det är fantastiskt.



Kommentarer
neidan

Klart det spelar roll; det har gjort dig till den du är idag både på gott och ont. Tvåsamhet är underbart i många aspekter, snart kan du bara ropa till herr Ågren genom brevinkastet att han ska dra! :)

2010-10-23 @ 22:19:42
Herr Ågren

Vafan?

2010-10-23 @ 23:05:57
Maria

Jag är ledsen för att du haft det mycket svårt, men något gott har kommit ur det, det har format dej till att bli den underbara människa du är! Du har varit fantastisk med mina barn, ja med massor av barn i skolan har jag förstått. Jag är såååå glad att du har det så bra nu. Kramis

2010-10-24 @ 09:03:38
Johanna

Hej syster!



Jag fick tips om att läsa din blogg.... jag visste att du hade en förut men...

Jag tänker inte gömma mig och vara anonym, jag har inga åsikter i hur du lever. Är du lycklig så är det bra, jag bryr mig inte om vilket kön på partner du har...du väljer. MEN jag bryr mig när mamma och pappa nämns på det sättet du gjort nu....det bryr jag mig om.

Jag vet att du anser att jag inte är rätt person att tycka för jag bryr mig ju inte alls om pappa...jag bryr mig, men sen har jag min anledning till varför det är som det är... Du har den ena sidan bara vad jag vet så...du kanske inte vet allt?

Jag skulle trotts det aldrig lämna ut honom...

Det gör mig ledsen och mamma finns ju inte ens längre. Dom har gjort massor av bra saker AnnaKarin, eller hur?

Du lever ditt liv som du vill och är du lycklig så är det bra!

Att jag sedan skulle varit inne och skickat anonyma svar här .....nej, AnnaKarin jag har annat som är viktigare och du vet säkert vad.

Vi har alla vår skit... du har din och jag har min.

Jag vill bara att du lämnar mamma och pappa utanför....

Hälsningar Johanna

2010-10-25 @ 19:04:36


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0