Analyserande

Bilmärken modeller och dess förare..... en ständig (för mig) källa till analyserande.

Fordägaren - personen som inte har någon prestige eller något bilkunnande. Bilen går sönder oavbrutet vilket kräver att man är duktig mek eller har oändlig plånbok. Bilen ser inte mycket ut och det är inte bilintresset som styr livet.

Suv - Jeep - här är det personer som vill vara lite mer amerikaniserade än andra eller som vill visa vilket ekonomiskt oberoende de har. Man är rätt förvirrad och ofta är det egenföretagare i byggbranchen som vill visa att nu, nu! är de egna minsann eller deras fruar som leker Desperate a lá Wisteria lane

BMW - personer som inte kan köra bil och tror att bara för att de har en bil som är dyr så ger det rätt till total okunnighet i bilkörande och total brist i trafikvett. De kastar sig på mornarna mellan filerna och det enda som händer är att andra trafikanter med hjärtat i halsgropen får kasta sig åt sidan eller tvärbromsa - och ja då - därigenom skapas köerna.

Småbilsägare - människor som är ekonomiskt förtänksamma (snåla) och har svårt att parkera i storstad, bilen är ofta tillknycklad och det är beviset för att de inte ska köra bil alls egentligen

SAAB (inte så gamla modeller) - är är det folk som överhuvudtaget inte kan köra bil, en ful bil men man klappar sig för bröstet för att man kör Svenskt! Man har inget bilintresse eller kunnande för den delen. Man är pompös och prestigefull och det gör att man ständigt och jämt är orsak till en massa trafiksituationer. Man är den som ser till att det verkligen blir köer för att de sitter och hötter med näven när det blivit omkörd av en BMW, det är en manöver där det gäller att hålla bilen i körfältet och ha koll både bakåt och framåt vilket blir för många moment för den bristande intelligensen.

SAAB (äldre modeller) - nu är det bara pundare och småtjuvar som är ägare/förare. (jo då enligt polisen själv) Man blir ständigt och jämt stoppad vilket gör att man åker som ett skållat troll för att överhuvdutaget hinna göra något annat i livet än att blåsa och visa körkort. Man vansinneskör och är som ägare av nya modeller - inte bra bilförare

Jänkare - här är det personer med en stor plånbok som gillar att glida, det är ´personer som gillar att höras och synas. Spenderar mycket tid i garaget och mekar med bilen som ständigt och jämt behöver finjusteras. Det är med miljöutsläpp är inget man lägger vikt vid alls. Man glider genom livet från mack till mack, med armen lätt chromad. Sakta puttrar man fram med blicken fastnaglad i backspegeln letandes efter svunna tider

Volvo (inte så gamla modeller) - här sitter den som vill åka säkert och köra Svenskt! Man berömmer sig själv för att man gör sitt för BNP värdet. Man går gärna en längre bit på parkeringen för att inte idioter (som man anser alla andra vara) ska skrapa upp lacken när det parkerar för nära. Man vill egentligen ha en helt annan bil men skulle inte erkänna det. Man låtsas att v70:n man kör är häftig och inte alls är lik den "sossecontainer" man egentlligen vet att det är. Man har slutat åka 740 och 940 i tron att man kommer närmre någon sorts standard.

Volvo (äldre modeller) här sitter den fattige raggaren som inte kan låta bli att åka på tvären under vinterhalvåret. Här åker en person som vill framhäva sig som en bilmek. Att motorn i en 740 är så enkel att vilken 20:årig kille med adidasbyxor, fjunig mustasch och flott hår kan meka med låtsas man inte om. Man sitter på garaget.org, zatzy och andra sidor och läser sig till lite olika teorier som man sedan presenterar som sitt eget kunnande och man klarar av att göra halvkvalificerade gissningar. Man felsöker genom att byta ut det ena efter det andra  i motorn och ofta har man ingen aning om vad det egentligen är det blir dyrt och fel innan man hittar rätt. (även en blind höna....) Den borne 740 och 940 föraren gillar att köra och har garanterat tonade rutor och rätt ofta en baslåda i bagageluckan. Man är en pinsam ursäkt för en raggare och inte mycket till bilmek. Precis som jag själv.

Audi - här är det människor som gillar kvalitet och design. Man gillar det vackra i livet och har inget emot att betala lite för det, så länge man får valuta för pengarna. De nyare modellerna är inte bara roliga att köra och hållbara de är snygga också.

Miljöbilsägaren - det är den övervintrade trädkramaren från -70 talet med en pin på den stickade tröjan om "Kärnkraft - nej tack!". Nu kan man rättfärdiga sitt bilåkande med att man har miljöbil och gör sitt för naturen. Att man egentligen är långsam och snål och bara köpt bilen för att slippa skatter och för att få parkera nära ingången i vissa garage och slipper trängselskatt ja det förtränger man helt.

Så för att sumera: Jag tror att min nästa bil blir en Audi - Ellerhur?


Kommentarer
DD

WTF?



Jag kör BMW.....

Jag ska byta till en helt ny miljöbil...



Kan man få ändra sig och byta till AUDI???? ;D



2011-06-09 @ 16:07:04
Lovisa

jag hade ju en audi...

2011-06-13 @ 19:58:48
Anonym

hahaha.... jaa du..

2011-06-15 @ 00:46:29


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0