Glädje

Idag har jag fått ägna tid åt min bästa Bus, travade och galopperade på ett stort gärde. Det gick superbra och galoppen blir bättre, stabilare och mer strukturerad. Så himla kul!! Sedan fick jag förmånen att springa med Kompis, han är så oerhört bra! Det blev 5 km och jag känner mig i duglig form för Katrineholmsjoggen.

Kom hem gjorde god mat och kollar nu film. Slötittade på Facebook och fick skratta högt. Bra söndag. Riktigt bra söndag.

Fy fan!!

Reklam är ibland underhållande, ofta är det något som sticker ut. Ibland riktigt missvisande som SJ;s reklam där man får uppfattningen att det är billigt att åka tåg. Fast det är ju BARA om du utgår från vissa stationer och när det gäller sista minutenbiljetter är det ENDAST för unga och pensionärer. Är man mellan 26-64 får man betala fullt pris... Diskriminering? Ja jag vill nog påstå att vårt statliga bolag ägnar sig åt det. Fullt pris till Oslo gör att det är billigare att åka bil! Sjukt. Skärpning SJ.

Jag går på allt när det gäller tandkräm, rengöring, tvättmedel och annat. Att jag är så lättpåverkad gör att jag oftast tittar noga och funderar kring reklam och nu funderar jag kring följande: att Ikea som säljer möbler och inredning gör en reklam där de äter i trädgården, en höna är lös och det verkar vara gårdsfest det är ju märkligt och långt ifrån deras produkter men man reagerar och antagligen är det så man tänkt. För reklam handlar om att synas. Att etablera sin logga. Att göra så att folk tänker på företaget. Att skapa ett behov för folk att besöka företaget. Ellerhur?
Är det då inte helt vansinnigt när Systembolaget nu gör reklam efter reklam efter reklam??? Jo för allt i världen de har förklätt det i någon "omvänd psykologi" där en skräning amerikan gör typiskt amerikanska uttalande och butikschefen som är PK-Sverige, kvinna, lugn och seriös med omsorg om miljö och dryckesvanor... Men reklam är det. Oavsett hur du klär upp det sminkar över och låtsas något annat. Mannen i filmen säger: SÄLJ SÄLJ SÄLJ. Han poängterar också att miljön inte handlar där och miljön har inga kreditkort...

Är det verkligen det våra skattemedel ska gå till? Reklam för Systembolaget?? All publicitet är bra - det vet alla i säljsammanhang.
Det är så skevt och så märkligt. Jag undrar vilken komplett idiot som fått igenom detta och hur man motiverar detta??
Det vore väldigt intressant att höra hur man kom fram till att göra reklam för Systembolaget överhuvudtaget är bra och under sommaren när svenskar dricker mer än någonsin är ens försvarbart?
Alla barn som sitter vid bordet och blir ignorerade av halvpackade föräldrar. Alla grillkvällar som inte går att genomföra utan öl och rosé så att mamma och pappa inte är som vanligt.
Listan med konsekvenser av alkohol är hur lång som helst.
Jag säger bara. SKÄMS Systembolaget. SKÄMS!!

#systembolaget #sj #ikea

Ögontjänare

Ser på Facebook och andra ställen hur folk "varnar" för poliskontroller. Vet att man messar och ringer vänner för att säga vart de står. På företag med yrkeschaufförer likaså. Varför i helvete då????

Är det inte så att en fartsyndare eller rattonykter person ska ställas till svars?

Eller det gäller inte alla?
Du tycker synd om din kompis, kollega eller släkting för att han/hon "åker dit"?

Gäller det också om det är ditt barn som blir överkörd av en som kör för fort eller är onykter?
Gäller det om det är dig eller någon du älskar som krockar med fartsyndaren/den rattonyktre?

Visst fasen är det skit med böter och att bli av med körkortet suger. Jag vet för jag har själv kört för fort.
Det jag menar är att var och en av oss vet på pricken vad vi gör när vi trycker på gasen eller sätter oss bakom ratten efter festen.
Då får vi oclså ta konsekvenserna av det.

Personligen vill jag att polisen får tag i alla rattfulla och alla fartsyndare. Jag vill inte att de jag älskar ska råka illa ut.

Jag ser polisen som en tillgång i samhället och inte någon fiende.

RSS 2.0