Allt går bara runt

Jag brukar säga att vi är produkter av våra val. Insåg också att vi är produkter av det vi INTE väljer. Effekten är den samma.

Just nu sitter jag med datorn på bordet och jag har tänt ljus. Var ute och gick en timme efter maten, riktigt skönt.

Strax ska jag göra lite kaffe, lägga benen på bordet och ta datorn i mitt knä och skriva skriva skriva.

Har haft ett viktigt samtal idag och det gjorde att jag ringde en person i Eskilstuna och hade ett långt samtal. Det är väldigt rörigt i mitt huvud, det märks kanske här, känner mig som en tecknad figur med en massa frågetecken ovanför huvudet. Så skrivandet kanske kan sortera.

Hjärnan är en otroligt märklig del. Hur saker lagras där, ibland är det så att en del information far på avvägar i alla skrymslen och vrår.

Har man tur eller otur, beroende på hur man ser det, så kommer det tillrätta helt plötsligt. Då är man där igen, inför valet.

Mullvadsdans

Jag ser dåligt - väldigt dåligt. Jag har -7,75 och för er som inte vet är det pretty darn bad.
Det innebär att jag ser suddigt/dåligt/inte alls på långt håll. Har jag tagit av mig linserna och ska läsa eller kolla telefonen så har jag den nääääääääääära ansiktet. En mig närstående tyckte ofta att det var kul - att jag ser lite lätt utvecklingsstörd ut fast på ett bra sätt. (hoppas jag)
 
Hur som - om och när jag vaknar varje natt eller på kvällen när jag tagit av mina linser är jag fullständigt oseende och ganska (väldigt) sårbar. Jag har lärt mig att hitta hemma och vet precis var jag har saker på golvet och var dörrar är - jag kan faktiskt gå i kompakt mörker för det är ingen större skillnad för mig. Skulle någon ställa fram något under natten så går jag rakt in i det. Jag har liksom memorerat och går på känn helt enkelt.
 
Om jag då ska sova över någonstans, vänner hotell eller liknande eller flytta ja då blir det till att kolla vart saker är innan jag lägger mig, har blivit riktigt duktig under åren på att reka läget var jag än befinner mig.
 
Jag var bortrest till Lysekil tidigt i somras och innan jag la mig såg jag en vattenflaska som stod på golvet. Jag memorerade den för att jag vet att jag vaknar nästan varje natt och dricker. Mycke riktigt vaknade jag och satte mig i sängen och stoppade ner handen där jag visste att flaskan stod. Men - nej. Någon hade flyttat den - städat undan helt enkelt så den stod visade det sig på morgonen i kylen. Dit hittade jag inte. Noll vatten då alltså. Jag fick gå på känn ut till badrummet och dricka ur kranen.
 
Det var ju inga problem men i natt hände det något annat.
Jag bor numer i ett hus med två våningar och sovrummet är uppe, jag vaknade inatt och skulle gå på toa. Det gick rätt så bra - men trappor och hitta räcket är inte helt enkelt ännu. Det blev en del snavanden och vingel. Väl nere fick jag sug efter mjölk - jag får det ibland. Öppnade kylen tog fram mjölken och drack direkt ut kartongen.
 
Det är rötmånad. Need I say more? Mjölken var en tjock grynig massa som kom in i munnen. INTE nice. Jag skulle spotta/kräkas ur mig detta och började famla efter diskhon för att träffa rätt och inte behöva städa mitt i natten. Det var en klart vidrig händelse. Jag blev klart upprörd och när jag då skulle upp igen så tappde jag helt orienteringen på tillvaron och snubblade flera gånger i min lilla trappa och sedan gick jag in i dörrkarmen och efter det stötte jag i benet i sängen. Helt desorienterad.
Det är då man inser hur liten man är som oseende.
 Så känner jag mig och det är lite likt....
 
 
 
 

Cheese

Det är svårt att skriva just nu. Tung dag på jobbet. Bra dag där jag är proffsig så in i bomben. Mail med en person som berör.

Jag vill ösa ur mig men censurerar av många skäl. Så det blir inte jag. Det blir inte rätt.

Har varit ute och gått. Hålla mig i form
Gick i Katrineholm. Fort. Långt. Snubblade och insåg hur fånig man ser ut. Blev varm. Klibbig. Snubblade igen. Glad att ingen såg mig. Eller gjorde någon det? Då fick de skratta. Skönt var det alla fall.

Gå fort och le mycket så ser ingen hur ful du är tror jag någon sa :-) Jag skrattar högt. :-)

Boktips

Igår började jag på en ny bok. En fruktansvärd historia om trafficing, prostitution och övergrepp. Men också om en kvinna som vill göra skillnad. Ytterligare en bok som berör. Kvinnorna på tionde våningen av Alfredsson. Att läsa och tänka är underbart. Att läsa av någon som tänkt är en upplevelse.

Att tänka när man läst kan göra mycket med en person. Oavsett vad man läst.

Man, ja jag blir tagen av det som sker runt om i världen och jag inser att det finns runt oss även här.

I måndags berättade jag något för en vän. Det var svårt och jag var inte helt smidig men - jag fick det sagt. Jag är glad för det. Det är lättare när man delar något med någon man litar på. Tack för att du är den du är.

Jag har den sista veckan fått ett antal privata mail. De har också fått mig att tänka. Jag är en tänkande person och det här får gå ett varv till. Det drar med sig lite. Ett av dem, imorse gav massa historik och ett under eftermiddagen gav massa känslor. Ett par varv till känner jag nu.

Hörde förresten på radio om Jihde som skaffat frisyr à la Zlatan. Vem fan vill se ut som honom tänkte jag....


Tankar som ostyrigt rör sig om stort och smått

Rör på dig tjockis

 
 
Jag har valt att ta bort en hel del inlägg. Det finns inget specifikt skäl. Jag kommer fortsätta skriva men ville väl lite börja på ny kula. Idag tänker jag kring att det är så mycket dieter överallt. Just nu är det mest 5-2 dieten man pratar om. Det är artiklar och "sanningshistorier" på Aftonbladet och andra medier. Jag själv matas med tips och uppmaningar på facebook. Det är med vikt pratade jag med min son om för några år sedan. Han sa enkelt (lite irriterat) att det är bara att det handlar om energi. Det man stoppar i sig måste man göra sig av med och vill man gå ner behöver man göra sig av med mer än man tar in. Ergo - du kan äta vad du vill så länge du rör dig i förhållande till. Ganska genialt. (sådan är ju han tycker jag) Nu matas vi ju nästan alla med sport/tränings hetsen också - vilken uppmanar oss att röra oss och vara hälsosamma. Gymmen har öppet länge - en del dygnet runt. Det finns danspass, spinning, gym, simhallar och allt du kan tänka dig. Det finns barnpassning på en del gym. Altt för att inte hitta skäl till att INTE gå. I butiker och receptbanker informeras vi om nyttig mat - närodlat och ekologiskt. Smalmat och mat som höjer förbränning. Med allt detta i vår närhet och med den moderna tekniken och allt det ger så fattar jag inte hur det kommer sig att vi är fetare nu generellt än någonsin? Vad beror det på? Vi är upplysta - allt finns i vår direkta närhet. Det är vi själva som stoppar i oss och det är vi själva som då inte rör oss - eller gör vi det och ändå blir fetare? Man kan undra lite? För det måste vara så att det vi sätter i oss är så fullt av transfetter och skit att vi inte hinner göra oss av med det. Att träna en timme ger inte det uttaget på fetingkontot som vi hoppas på. Det finns många vägar att gå det vet jag och personligen har jag inte problemet att vara överviktigt. Jag är genetiskt ganska smal (det är inte heller populärt eller uppskattat) men jag gillar mat. Oftast.
 
 
RSS 2.0