Tänka tankar

Idag är jag filosofisk. Tänker på hur det är att dela viktiga stunder med de man bryr sig om. Tänker på hur viktigt det är att vara i stunden.

Just nu sitter jag i soffan, i huvudet hör jag gruppen Mimikry och låten en flicka som är stark. Den betyder massor för mig och just idag mer än annars. Har du inte hört den så gör det. Den är skön.

Ute är det vackert. Sommaren är på intåg. Världen är lite annorlunda nu.

Idag har jag insett hur jag beundrar en person och jag har återigen blivit varmt kramad och sedd av min fina sambo. Jag hoppas och tror att jag kommer sova i natt och drömma om det som gick förlorat.
Sov gott! <3

No No

Lyssnar på mix på morgonen. Denna vecka är Timell borta, då ersätts hon av Praktikant-Malin. Hon är okej men verkar ha tics över ordet As. Allt är asbra asintressant osv. Det måste vara Big misstake som radiopratare att upprepa sig.

Som en bilförare som bloggar i bilen ungefär

Platt fall

Idag har det varit mycket men otroligt roligt på jobbet. Jag känner mig i kontroll.

Fick ett besked under eftermiddagen som jag nu under kvällen var tvungen att lämna vidare. Mer om det när det inte är så färskt. Det jag kan säga är att vissa saker är för tråkiga och för orättvisa.

Nu är kvällen kommen och för ordningens skull har jag bestämt vad jag ska ha på mig imorgon. Väldigt skönt. Min fina sambo, klippa i livet sover bredvid och jag ska försöka jag med.

Jag var ute kort och luktade på fina fina Bus. Det var skönt. Imorgon tror jag att det får bli hästtid. Jag har inte lyssnat på radio eller läst tidning så idag är jag ganska åsiktslös. Go figure? Men jag passar på att rekommendera en serie. Den heter Big C. Lättsam i ett starkt ämne och inspirerande för alla. Tycker jag. Så nu tyckte jag lite alla fall :)

Imorgon är en ny dag: undrar vem jag kan reta gallfeber på då? Det är så många tacksamma mål, lite som en buffé.

Förvandling

Är frustrerad för att jag just insåg att jag inte vet vad jag ska ha på mig.

Jag funderar alltid ut det kvällen innan. Oj vilket i-landsproblem!

Det bästa med detta problem är att jag måste somnat fort och jag har sovit hela natten :)
Jag kommer inte att komma iväg utan kläder så det löser sig nog. Jag kanske borde kliva upp bara, idag är jag dessutom sen?! Vad ÄR det med mig?? Helt olik mig....

https://cdn3.cdnme.se/2004605/7-3/pic_51a4332f9606ee1076fe9bc6.jpg" class="image">

Walk a mile in their shoes

Det är svårt att inte notera det som sker i Sverige just nu. Jag har oerhört svårt däremot att ta ställning. I mina ögon finns det bara förlorare.
Det jag också är helt övertygad om är att media med kvällspressen i spetsen "are having a field day" Jag tror (misstänksam som jag är) att vi serveras sanningar som säljer lösnummer och icke att förglömma, ger ringar på vattnet som sedan säljer mer lösnummer.
Jag tror också att täckningen i media får en massa halvskruvade människor att se sin chans till att starta medborgargarden. Många människor väljer att minsann stötta polisen eller säga rent osmakligt rasistiska saker om andra människor.

För det är ju där jag tycker det står. Människor. Några bor i områden och får sina bilar skolor och annat materiellt förstört. Människor som jobbar som poliser. Människor som i någon form av frustration tar saken i egna händer vare sig det är elda bilar eller starta medborgargarden.

Jag kan inte säga att det ÄR si eller så. Att den eller den saken är rätt eller fel. Jag, som sagt tror vi blir aningen om inte mycket manipulerade av media och jag tror det är lite mer komplext än något man kan basunera ut som sanningar i media.

Jag önskar alla att tänka själv, tänka kritiskt och inte döma någon sida allt för hårt. Att föregå med goda exempel och att visa lite jävla förståelse. För alla inblandade. Sist men långt från minst; det vore bra med mindre sensationsjournalistik.

Det är bara vad jag tror när jag riktigt tänkt efter. När du riktigt tänkt efter och lagt din egen osäkerhet och ditt allmänna missnöje åt sidan och inte ger luft åt ditt behov att skälla, skylla och nedvärdera andra för att du egentligen är missnöjd med dig själv - vad tror du då?

Just nu

Inatt är det fest och vi, min sambo och jag njuter av stunden. En hel dag av känslor för henne och en hel dag av hushållsarbete för mig slutade i fest med fantastiska människor.

Mycket vin, GT, öl och bra musik. Självskrivet en bra kväll/natt.

Imorgon en ny dag.

Nature calling!!

Jag lyssnar på radio, där är reklam och jag blir så less, trött faktiskt. I många lägen pratar man om miljövänliga produkter. Slår man upp vänlig får man snäll, som ger välmående. Jag kan inte på något sätt se hur diskmedel, PETflaskor och annat kan vara snällt eller ge välmående till natur och miljö.

Det är helt falsk varudeklaration. Får man ens säga så? Det är som att säga att en förkylning är hälsofrämjande för att den inte leder direkt till döden.

Att däremot säga att det är mindre miljöfarligt är korrekt. Men det säljer väl inte. Jag tycker bara att vi som konsumenter borde reagera mer och ifrågasätta. Det har jag bestämt att jag ska göra.

https://cdn3.cdnme.se/2004605/7-3/pic_519f788dddf2b3639791e733.jpg" class="image">

(O)ljud

Mina morgnar är viktiga för mig. Det har tagit tid att förändra mitt tänk från tiden som ensam. Jag har egentligen inte dåligt morgonhumör, jag vill bara ha min morgon på mitt sätt.

Nu som sambo har vi under åren som gått utverkat rutiner som funkar. För bägge. Jag går oftast upp först och hinner på så sätt få lite egentid. När klockan är halv sju varje morgon ringer min sambos alarm, och här är det någon som sover HÅRT vilket gör att det ringer - länge. Mycket snooze gör att det också ringer många gånger. Det kan man tycka inte är så farligt men alarmet låter som en talgoxe på speed så det är enerverande.

Skulle det sedan vara så att jag ska upp senare så vaknar jag alla fall av ovan nämnda ljud medan somliga sover oberört. Detta ljud kan eka i mitt huvud under halva resan till jobbet.

Nu har min sambo också börjat spela ett spel på telefon som har och absolut måste spelas med ljudet på. Javisst ljudet låter som en trana i födslovånda.
Jag hör ljudet under kvällen och det följer mig in i sömnen.

Missförstå nu inte jag tycker det är charmigt. Det bara slog mig i morse att ljudet följer med mig en stund och att livet inte är som förr. Det är bättre, mycket bättre.Knivsegg

De senaste dagarna har jag gjort saker som varit fantastiska. Igår var jag på stallet i fem! timmar. Gick med Bus och sen red jag och en tjej ut på två av stona. Helt underbart. Tiden flög iväg och känslan efter var befriande och helt underbar. Jo jag har ont i sätet idag och har en lite vaggande gång. Idag har det varit fullt på jobbet och jag har verkligen gett hundra procent. Åkte till Gnesta och på vägen dit pratade jag med en kvinna som vet och lyssnar. Skönt.

Middag på Vita villan i Gnesta och med Malin. Väldigt trevligt, lugnt, skönt och mycket intressanta diskussioner kring barn nutid framtid och förändringar vi hoppas på. Vi ses så sällan numer Malin och jag och helt utifrån mitt eget perspektiv känns det som vanligt - nära och bra. Malin har blivit en vuxen stark kvinna som jag verkligen gillar. Inte så blåögd längre och det klär henne sk jag säga denna mer världsvana kvinna med värderingar hon tror på men hela tiden med en öppenhet och nyfikenhet.

Nu ska jag sova, imorgon är det Eskilstuna. Jag måste vara skarp och göra mitt allra bästa imorgon. Det kommer jag att vara, för de senaste dagarna har gett mig så otroligt mycket gott.

Grattis till mig!

Idag har varit en bra dag på många sätt men idag har också varit en sådan där dag som varit tuff. Hade jag kunnat nu hade jag i detalj beskrivit det som varit tufft men jag känner inte att jag kan och vill.

Det har varit en resa i det förflutna till viss del men mest om sorg och saknad. Jag vill på en gång säga att jag mår inte dåligt. Jag förundras lite över vad som är tänkt att lära mig eller vad jag ska ta med mig i detta. Jag förstår det inte riktigt men kanske kommer det till mig på något sätt.
Under kvällen har jag haft trevligt. Sett till att hålla mig upptagen, nu ensam här i sängen är tankarna många.

Trots det är det som jag började, en bra dag. Jag har känt mig ganska utvilad. Det behövdes :)

Imorgon är en viktig dag, min dotter har födelsedag. Tiden går, jag kan bara inte fatta hur fort. Mina barn är så otroligt viktiga för mig - det går faktiskt inte att beskriva. Mitt föräldraskap vårdar jag så gott det går och värdesätter all tid vi haft då de växte upp. Det är underbara minnen.

Imorgon fyller min yngsta 21. Grattis mitt fina barn eller: grattis till mig, som fått ynnesten av 21 år och jag hoppas på otaligt fler!

Trodde

Idag hade jag avslut med gruppen i Katrineholm. Det var vemodigt, bägge grupperna jag haft har berört mig. Idag var det flera saker, bland annat den fantastiskt vackra somaliska kvinna som under praktiken fått självförtroende och en väl utvecklad svenska. Det berör.
Men det som också är stort är att så många satt där idag och ingen av dem fattar hur mycket de lärt mig eller hur glad jag är över att få haft privilegiet att möta dem på resan i livet och på vägen mot jobb.

När de gått satt jag kvar i telefonmöte och med otaliga mail att skicka och besvara. Hela tiden med en känsla i kroppen av att vara slut. Trodde det berodde på vemod.

Åkte till hästen för att få energi och kärlek, det fick jag. Varje gång jag känner hans varma kropp mot min hand, den underbara doften i min näsa, förundras jag över att han faktiskt är min. Orkade trots allt det inte göra något vettigt. Trodde det berodde på matbrist.

Blev serverad god mat och vin, vi spelade kort och jag försökte komma igen. Det hände inte. Trodde det berodde på vinet.
Gjorde ett ryck i trädgården men noll energi så vi gick in. Trodde det berodde på solen under dagen.

Kollade tv och åt godis men gruset i ögonen och känslan av att inte orka hålla fokus gjorde att jag nu lagt mig. Orkar knappt hålla luren, känns som träningsvärk i armarna. Jag tror det beror på att jag är trött. Väldigt enkelt och när jag då inser att det är fredag och jag jan sova imorgon om jag vill så känns det väldigt skönt. Inga borde, inget att visa eller bevisa. Riktigt skönt!

Imorgon får det bli vilket väder det vill (det blir det ju alltid) och jag ska njuta. I någon form. Nu ska jag drömma om min fina fina häst, han är verkligen en av de största saker som hänt mig. Ofantligt stort, helt obegripligt och fantastiskt.

Kvalité

Jag är så glad för att komma hem till den otroliga oas vi bor i.

Jag kan minnas hur det var att komma hem efter en lång dag och öppna dörren till en solvarm lägenhet.

Känslan av att se allt men inte riktigt kunna vara i det. Grannar överallt och en dammig asfaltsdoft över hela livet.

Nu är det frisk luft och space. Det är värt kall vinter (som med kaminen nu blir bra som fan) det är värt jobbet med veden, slitet med rabatter. Det är så jävla värt det.

Det bara ger och jag kan inte få nog av hur vackert det är.

Exhale

När det är riktigt mycket måste man hitta kraft och ork. Alla har olika sätt. För mig är det svårt att hitta rätt. Det har varit och är en utmaning för att jag insett att det gäller att känna sig själv för att veta hur.
Att känna sig själv innebär ju att se sig själv med alla sidor, mer eller mindre roliga, trevliga, smickrande och sympatiska sidor.

Ett säkert sätt är med Bus. Där hittar jag ro kärlek och värme. Idag var inte stallet läge och jag åkte och handlade. Åkte saaakta, stannade och kollade Facebook med den vackra våren runt mig. Gick lugnt i affären, pratade med en bekant och tog det lugnt.

Det är inte lika bra som hästen men kändes lite olydigt så det gav en skön känsla. Jag hittade en stulen stund.

Nu är jag hemma och har ätit vaniljyoghurt med färska hallon. Balans börjar infinna sig.

Återfunnen

Idag är det Eskilstuna, imorgon Västerås. Spännande som attan att se nya platser och människor.

Hör på radion att ett antal kvinnor hittats efter tio år som kidnappade. Jag funderar på hur i hela friden det känns och hur farao blir det för familjerna? Hur repar man sig?

Hemma?

Hur influerad kan man bli av det man ser på tv? Jag ser just nu en serie och den är från Los Angeles. Flera gånger under ett program kommer panoramabilder eller miljöbilder från L.A och jag känner en obeskrivlig längtan efter platsen, pulsen och livet där. Varenda gång känner jag det som om jag ser en saknad vän. Glädje och sentimentalitet lägger sig i huvud och hjärta.
 
Jag har varit där vid 3 tillfällen och nu sist hade vi det så otroligt underbart - hela livet var bra då och jag var på väg mot mitt bästa mående någonsin. Självklart har jag kvar mitt goda mående idag här i Sverige. Självklart förstår jag att det blir en idealiserad bild men Gud så jag längtar tillbaka.
Jag gillar inte Stockholm men det innebär inte att jag inte gillar storstäder, L.A är någonstans jag kan tänka mig att bo i. Leva i.
 
Det känns liksom som hemma - som jag, helt naturligt. Jag känner att jag måste försöka göra ett ärligt försök att komma dit igen och verkligen undersöka chansen, möjligheten att jobba där.

Beach 2013????

Jag sitter och funderar på varför i hela friden jag får så mycket förslag på facebook som innebär banting - går ner i viktkurer och mirakeltabletter för garanterad stor och snabb viktnedgång.

Hur väljs man ut? Är det på mina bilder? Min ålder? Mitt kön? Alltihop kanske? Jag fattar ingenting - jag är inte intresserad av att gå ner specifikt i vikt, om jag ska det så vet jag inte om jag vill ha det basunerat på Face alla fall.

Som person blir jag lite lite obstinat när det är så här - jag känner att jag nästan vill äta mer mat och gå UPP i vikt. Hur som så önskar tror och hoppas jag att det är någon gallring i de här "suggested posts" - för inte sjutton får väl småtjejer den här typen av förslag?
Tvärrandigt får en att se bredare ut - kanske är det den här typen av bilder som gör att jag får så konstiga erbjudande?

Lev!!

Det är vår. Njuter du nu? Ser du hur det blir knopp, grönare för var dag, varmare vindar och ljusare morgnar och kvällar?

Eller har du fokus på sommar, semester och ledigt? Jag personligen försöker se alla blommor, djur och skiftningar. Jag känner att vintern var så intensiv att varenda smula värme, grönska och soltimme ska insupas. Varenda skiftning i naturen ska jag uppleva. Våren är min. Sommaren kommer snart och även då ska jag ta till mig allt och låta mig fylla på i minnesbanken.

Jag tror att man orkar regniga dagar och framför allt blir det lättare när ruskiga höstkvällar regerar och ett fruset vintersverige på nytt är här.

Våren är här. Lever du nu?

En livscoach

Att vi gör val och erfarenheter i livet är oundvikligt. Det är ett måste.
Det är när vi ser tillbaka, minns vår historia som vi gör valet om vi tänker lära oss något eller minnas det vi vill se.

Vår historia är viktig tycker jag, likaväl som jag anser att det är viktigt att se saker för hur de verkligen är/var. Det är ju historiken som gör oss till den vi är idag, våra erfarenheter som präglar de efterföljande valen.

Att minnas en händelse, person eller tid utifrån en romantiserad bild är lättare än att se det som verkligen är/var. Det är i min mening ofta det som gör att vi går på pumpen om och om igen.

Självklart gör jag och har gjort samma sak själv. Jag försöker att se och lära mer nu och ta till mig av det goda jag har och har fått.

En sak som jag lärt av en klok kvinna, är att händelser i livet inte behöver vara av ondo. Jag kan plocka fram det som är en lärdom, ta det till mig och använda det för mig. Mig själv. Det är när jag ser mig själv som jag får ut något gott. Att vara rädd om sig själv är då att vara rädd om andra.

Det är kanske jättekonstigt men denna livscoach jag träffade gav mig insikt och möjligheten att släppa saker jag burit med mig. Det känns väldigt bra. Det ger mig ett lugn och det gör att jag tror på mig själv i förhållande till livet.
Förr hade jag kunnat måla en bild av min historik och i det lurat mig själv att tro att människor i min vardag är på ett sätt som jag vill att de är, inte som de verkligen är.

Förr hade jag kunnat tro att saker beror på annat än mig själv, låtit mig bedras av mitt eget behov av att rättfärdiga mig själv och i det också låta historiken trampa på mig istället för att lära mig något.

Att lära sig är underbart och att bli sams med sig själv och se sig själv i det skarpa ljus som kan uppstå är inte tokigt alls, det är befriande.
Tack.Hallå?

Kompetens. Jag gillar ordet och gillar innebörden. Jag försöker i mitt jobb och mitt hela jag att vara just så. (Där fick vi svaret på mitt kontrollbehov)
Idag har jag vid ett flertal tillfällen mött: ickekompetens. Två har särskilt irriterat mig. Eller mer fått mig att häpet fundera hur det kan få vara så att man kan ha ett yrkesliv och komma undan som vuxen. Hur kan man få lön, nya jobb och kollegors respekt?

1. Jag pratade med en läkare, vi diskuterar viktiga, väldigt viktiga saker. I var och varannan mening kommer ett hummande eller: ja, jag vet inte. När jag efterlyser en utlovad hjälp så får jag till svar att den som ska bidra med hjälpen sagt upp sig. Jaha? Säger jag men lös det då? Då kommer nytt hummande och jag brister irriterat ut: jag jobbar i ett tjänsteföretag och när vi inte kan leverera eller inte har personal så får vi hyra in den. Lös problemet..... Nytt hummande.

2. Jag pratar med en kvinna av ett helt annat skäl och på en helt annan plats idag. Upptäcker och påpekar försiktigt (jo jag kan vara det) problemet. Svaret blir: jaha? Ja så kanske det är. Jag blev mållös (alla vet ju att det är ovanligt)
Que?? Åtgärda?? Hallå? Ansvar?

När jag sedan gick i den lokala butiken slogs jag av att faktiskt. Inkompetent. Ansvarslöst. I bägge fallen. Nu finns det så mycket mer att säga kring de bägge tillfällena men de är bägge av privat natur så det stannar så men ni fattar grejen va?

Som vuxen, förebild för våra barn och unga. Som goda kollegor. Som någon med yrkesstolthet: Lös problemet. Hur svårt kan det vara?

Grönt

Insåg just när jag satt ute med kaffe (ja sängen är inte skön med så fint väder) att våren är här.
Grönan och Liseberg har öppnat, fåglar sjunger, gräset börjar bli grönt och massor av flygfän och andra djur kommer fram.

Med detta också motorcyklar, i trafiken är det lite läskigt. Speciellt första tiden innan man vänjer sig igen. Det ÄR ett viktigt hänsynstagande från bilister och det är lite ostadigt för en del hojåkare precis i början. Det brukar lösa sig ganska snabbt men är läskigt ett tag.

Nu blir det ett besök på ingvaldstorp, en häst/hund butik och sen blir det stallet. Måste se över tråden då min Bus igår tagit sig igenom och på så sätt kommit över till andra hagen.
Gräset är nog grönare på andra sidan :)

Lösryckt

Nyvaken och första maj, då slänger man Jantelagen och konventionerna åt sidan och kollar Hobbit i sängen.

Idag ska jag nog bara göra saker jag vill och gillar. Det ligger nära en liten frukost i sängen.
Jag känner mig alldeles obstinat idag.

RSS 2.0