Typiskt o-bra idag

Helgen var väldigt trevlig med grilla, vin trevligt sällskap och massa bus.
Igår hänce inte så mycket eller jo det gör det egentligen varje dag men jag har verkligen varit i o-form så jag har inte orkat skriva.

Natten till idag vaknade jag och kände en konstig känsla - fantomsmärtor i halsen. Jag har ju inga tonciller så jag kan inte ha ont egetligen men serru det har jag. Känner mig hängig och lite yr. Kanske är det feber - vet inte och tänker inte kolla.
Började dagen i Kista och ska nu på kulturell information kring Romer. Mycket intressant.

Mitt inlägg om bilar/bilförare låter vänta på sig lite till, så att ork och inspiration hänger med.

Jag borde äta också, men det blev resa ner till Liljeholmen under lunchen och jag är för oengagerad för att göra något åt det nu.

Jag är typiskt o-bra idag....
Jag kommer åka hem så fort jag bara kan och tänker att det blir en halvfarlig resa hem men förhoppningsvis har Alvedonet fortfarande verkan så jag inte kör allt för illa. Ellerhur?


Stort GRATTIS bästa Sara!!!

SARA 19 år!!!!

Idag är det en viktig dag. Sara har verkligen all anledning att fira idag - hon har skapat så mycket bra saker den senaste tiden. Jag är mycket stolt över henne! ♥

Stort GRATTIS bästa Sara!!!

Idag är det DIN dag - Ellerhur?
 Sara och mobilen ♥

Helt ovärt

Torsdag! Okej jag är inte riktigt med för jag har i kroppen onsdag......hm? Lite bakom så. Fixade present till Sara igår och det känns bra. Ska träffa Sebastian är det tänkt men hur vi än roddar får vi inte ihop det, hoppas hoppas att det kan bli fredag.

Idag ska jag gå så fort jag kan för att åka och träffa en familjemedlem och prata. Sedan bär det av hemåt och jag ska baka och fixa till fredagens fikagäster. Det blir kladdkaka och lite sån't jag är inte så vass på bakning så jag får gå på kända kort så det kan bli åtbart alla fall.

Idag har jag pratat reklam, marknadsföring och media med en grupp på förmiddagen och jag ska nu jobba med en annan grupp och då gäller den viktiga intrevjun - en övning som är otroligt bra och viktig. Jag har sagt det förr och säger det igen - det är galet att ha så kul på jobbet. Känns nästan (men bara nästan) skamligt att ta betalt för att göra det här.

Imorgon får jag också ett samtal med huvudchefen (nej inte min sambo) vi ska prata framtid. Väldigt roligt, det handlar om en del geografi en massa tidsaspeter och en och annan krona kanske. Kul för mig.

Lovisa har idag ett möte som kan ha stor framtida betydelse. Jag vet att hon är pirrig så jag ska hålla tummen för henne. Om en liten stund ska jag skriva ett inlägg om bilar och människor i dem. Jag har funderat klurat och lagt ihop det så det får komma sen. Snart eller ikväll.

Nu lyckades jag skriva ett helt inlägg om allt inget och absoolut helt ovärt egentligen men det är terapi det med.
För att min telefon ska låta som jag gillar ska jag nu ladda ner lite låtar tror jag.
Musik gör en människa glad - Ellerhur?

Jag vill ha en vän

Ikväll är det Big Bang Theory - det är det varje kväll. Jag tycker det är hejdlöst roligt och Sheldon är klart bäst.
Jag vill ha en vän som är som är som Sheldon. Det skulle verkligen vara underhållande.

Han är så bra - Ellerhur?

Då fick jag sällskap....

Satt i solen och njöt, då fick jag sällskap.....

Helt orädd med en utstrålning om att vara på helt rätt plats. Den kände sig nog lite hemma, som i gott sällskap.

  Två skator - Ellerhur?

Jag bara undrar?

Nu läser jag Expressen. Det handlar om en kille som begått två stycken våldtäkter en mot en yngre tjej och en mot en kvinna på 84 år. I Expressen skriver man så här: 

Lamin Abdikarim Ali har sagt att han var så berusad att han inte minns händelsen i Falun och han har inte bestämt om han ska överklaga.
- Vi kommer inte att klaga i ansvarsdelen.
- Men om vi klagar så blir det i påföljdsdelen. Frågan är om nio år är en rimlig påföljd, säger hans advokat Per Borgblad. (källa Expressen.se)


Man klagar på påföljdsdelen. Hur kommer det sig att 9 år är en orimlig påföljd? Jag bara undrar?
Kan man säkerställa att de bägge offer som han utsatt kommer att vara hela, fungerande männsikor om 9 år? Jag är långt från säker och tänker att det är väldigt relevant i sammanhanget.

Offren kan inte säga att: Nej jag vill inte vara med om detta så här länge. De kan bara göra sitt allra bästa för att komma över igenom och ur. Men faktum är att de förmodligen kommer att leva med skräcken, förödmjukelsen och ångesten resten av sina liv.

Påföljdsdelen för dem går inte att överklaga - Ellerhur?

Kommentarer

Jag har fått kommentarer om att jag är feg och kryptisk i inlägget som heter FAN!
I inlägget som heter: Viktigast just nu kommenterar jag just det. Då får jag en kommentar att jag inte är kryptisk utan bara feg och låg.

I inlägget FAN! Skriver jag just att det är för att jag inte vill gå ut med vissa saker här som jag inte skriver ut vad det gäller.
I inlägget: Viktigast just nu skriver jag också att jag på torsdag ska göra det som kommentatorn uppmanar till: Ta diskussion med den det gäller. Jag skriver också att jag är helt ansvarig själv för mina egan tolkningar.

Jag väljer själv vad jag vill ha med här och som jag alltid hävdat behöver man inte läsa min blogg eller överhuvdtaget ha med mig att göra om man inte vill. Att jag skriver lite otydligt eller kryptiskt när jag så känner för det är mitt val och som jag också skriver helt beroende på min egen ryggsäck som är mitt eget ansvar.
Jag antar att jag vet vem det är som kommenterar och det är verkligen helt okej - lite förvånadnde dock att man följer min blogg. Säkert beroende på att man vill se hur jag i personens ögon "gör bort mig", hänger ut folk eller vad man nu kan ha för åsikter att jag gör. Det är helt okej och jag lägger ingen värdering i det alls.


Man får vara som man är när man inte blev som man skulle - Ellerhur?

                                                                 

Tillfreds här

Yeeeeeha!!! Full fart idag, verkligen. Jag stod i duschen i morse och kom då på en massa bra saker jag ska göra här på jobbet denna och nästa vecka. Jag skynda mig lite så jag kom ivåg till strax innan 7, så jag har varit på jobbet länge redan. Riktigt nice. Jag körde om en tjej på vägen hit - hon såg inte mig men jag såg henne. Hon såg väldigt bitter ut. Jag gissar att hon är det också.

Idag ska jag texta med en grupp - det är alltid kul - det blir väldigt kreativt. Det gillar jag. Igår var det väldigt mycket mailutväxling - kring deltagare och kring aktiviteteten vi ska ha den 1 juni med jobbet. Det blir väldigt kul tror jag. Jag har som sagt innan fått erbjudande om att jobba kvar och jag kommer att ta det. Roligt att det jag gjort är uppskattat och jag känner mig hemma och tillfreds här.

På fredag fyller världens bästa Sara år! Ska fixa hennes present ikväll - det kommer att bli bra. Det tror jag att hon kommer att tycka. (ingen tadborste Sara, jag lovar)

Läser i tidningen idag att al-Qaida fått en ny efterträdare: Saif al-Adel heter han visst. Jag är inte förvånad och jag tänker att det är väl alltid så i alla former av konstellationer, någon som efterträder. Det är alltid någon som är makthungrig och vill ta främsta position. Lite läskigt är det alla fall. Att vilja ha makten, att vilja styra, trycka ner andra för sin egen vinning och för att dölja sin egen osäkerhet och eget illamående. Det är mer vanlig än man tror.

Man undrar vart allt är på väg - Ellerhur?

Viktigast just nu

Helgen har varit fantastisk. Resan till Göteborg var trevlig rolig och mycket bra. En roadtrip är aldrig fel.

 På väg ner mot Göteborg

I Göteborg var det mulet, många spårvagnar (kolla vart den ska!!!) och fullt på hotellet. Vi var på sjukhuset och där var det fantastiskt. Vi blev bägge två imponerade över de framsteg som gjorts. En positiv livssyn och starka familjeband löser uppenbarligen det mesta. Lovisa och jag hade en underbar lördagskväll på tu man hand i Göteborg och egen tid/kvalitetstid är alltid bra.

På söndag var vi tillbaka på sjukhuset och då med jordgubbar och glass som var mer än uppskattat. På vägen hem sedan fick vi klart för oss att Sara mådde dåligt och så fort vi var tillbaka i Södertälje efter att ha lämnat bilar och fixat så åkte vi till akuten med henne. Halv 12 kom vi hem och då var Sara inlagd, igen.
Måndag kom med lite städande hemma på morgonen och sedan var det fullt ös på jobbet. När jag gick hem ringde jag upp den familjemedlem som det uppstått dilemma kring under fredagen och vi bestämde att ses och prata på torsdag. (kanske kryptiskt men privat, jag väljer att inte alltid ta allt här av mängde av skäl. Det största skälet är att det är saker som finns i min ryggsäck - mina problem att brottas med. Ingens fel jag är helt ansvarig själv till min tolkning av mina egna erfarenheter i livet. Nu blev kanske även detta kryptiskt men du anonyme kommentator: Det får det vara der då. Min blogg mina ord och min sanning. Inget man måste dela, läsa eller bry sig i om man inte vill själv.)

Sara har nu fått gjort de undersökningar hon behöver för att man ska kunna ställa en diagnos och det ser ut som om jag och Lovisa får rätt som de legitimerade Googlare vi är. :) Diagnosen går jag inte ut med här för jag väljer att låta Sara själv informera de hon vill ska ha den informationen. Det är skönt dock att det är klart och jag hoppas och tror att det kommer att bli bra med rätt insatser.

Ikväll vill jag bara hem. Jag är trött och vill ha egen tid med Lovisa - det känns viktigast just nu.
Imorgon kommer en kompis och fikar, på torsdag har jag samtal som jag skrev innan och på fredag är det Saras födelsedag. Det är mycket nu, så det gäller att hålla koll på allt.
Många bollar i luften kan man säga - Ellerhur?

Vad säger man idag då?

Det var visst hockey igår. När det går bra på en match då brukar man säga: Sverige ville verkligen vinna!
Vad säger man idag då? Sverige ville inte vinna igår? Va??

Idag tror jag blir ursäkternas dag - Ellerhur?

FAN!

Idag har jag många känslor.
Jag är nervös: Jag skulle få besked idag kring min anställning som i och för sig inte borde vara ett problem, men det finns en del nedskärningar på jobbet vilket gör att jag känner oro. Min chef skulle träffa mig idag men något hände och han meddelade via en kollega att han skulle ringa mig. Han har ännu inte ringt. Jag har så svårt för att vänta!

Jag är ledsen: Det är faktiskt den största känslan just nu. Jag är besviken och ledsen. Det handlar om min familj. Det är så svårt och just nu gör det ont så in i helskotta ont. Jag vågar inte skriva ut här vad som hänt för då lär jag få det i ryggen hårt djupt och direkt.
Regelboken håller hårt.
Det som hänt är en lögn. En käftsmäll. Ett överslätande.
Om man bara sagt det direkt hade jag kunnat ta det. Om man bara bett om ursäkt för lögnen, det får man. Jag har själv ljugit och påkommen ber man om ursäkt. Om man bara tagit ställning. Men det funkar inte så i min familj. FAN!
 En familj

Det som är mest trist, tragiskt och ledsamt är: Jag ser en annan familj, en familj som bryr sig oavkortat, ställer upp för varandra med självklarhet som förtecken. Alltid. Rak, ärlig, lite rörig familj med mycket hetsiga diskussioner men allt. ALLT är okej. ALLA duger. Oavkortat - hur man än är och hur man än gör bort sig eller har ett utbrott eller vad som. Så duger man och är älskad. Man tar alltid parti för varandra.
 En annan familj

Det är helt omöjligt att inte tänka tanken att det som nu hänt är något jag förtjänat. NEJ - jag söker inte medlidande! Jag önskar bara så in i helvete hett att jag kunde förstå och få möjlighet att förändra mig. Önskar att jag kunde få förklarat för mig VAD det är jag gjort/gör/är som är så fel att det blir så här. Jag fattar faktiskt inte.

Jag har ingen aning om hur jag ska fortsätta från det som hänt. För nu har jag ju sett den andra sidan, den andra familjen som visar på hur det kan vara. Jag vill ha det i min familj, jag kan inte tro eller se att det bara hänger på mig och jag kan inte fatta att det bara skulle vara mitt sätt att vara som gör att det blir så här. Jag ska verkligen ta en djup innerlig ärlig blick på mig själv. Jag ska verkligen se. Jag vill ha det i min familj men jag tror det är försent. Däremot ska jag göra allt jag kan för att låta mina barn och mig få en annorlunda kontakt och bryta ett mönster. Jag kanske inte kan få men jag kan skapa själv.  Ellerhur?

 

Jag håller tummarna

Idag väntar jag ett besked. Jag har under veckan mailat lite kring en sak som jag varit ganska säker på men av nyligen inträffade händelser ser det inte riktigt lika säkert ut längre.
Känns så där men jag håller tummarna.

Om en stund börjar dagens lektioner och strax ska jag gå på seminarium. DET ser jag fram mot.

Dagen ser ut att bli väldigt trevlig och bra. Lovisa kommer och ska besöka mig här när hon slutar och vi ska åka hem tillsammans. Det är nice tycker jag. Ikväll ska vi byta bil så vi får Priusen för vi ska till Göteborg imorgon!
Riktigt roligt, det var så länge sedan vi träffade Robert, sen är en roadtrip aldrig fel känner jag.

Nu får jag dra igång dagen, men jag ska strax skriva något som jag finner intressant.
Återkommer jag så återkomer kanske också du - Ellerhur?

Helt naturligt kommer vi in på fördomar

Idag har jag jobbat med gruppdynamik - vi har pratat om: Bilden av mig själv och andra. Jag berättar här hur ryggsäcken vi alla bär på får oss att uppfatta saker och värdera saker, händelser och människor på olika sätt. Hur vi blir/tar en roll i grupp. Det är oerhört intressant och helt naturligt kommer vi in på fördomar.

Det är i gruppen väldigt mycket fördomar. Det är intressant tycker jag. Det är också så att merparten av deltagarna i denna grupp är av utländsk härkomst. Det i sig innebär olika religion och olika kulturer.
Det som var väldigt tydligt just idag var att det finns mest fördomar kring kvinnligt/manligt och ...... kring homosexualitet. Väldigt intressant tycker jag. Två av kvinnorna, en svensk äldre och en utländsk bägge äldre pratade högt och ljudligt kring detta. De hade massor av åsikter kring både män och kvinnor som är homosexuella. Det är inte rätt och så kan man inte göra och så vidare och så vidare. Bägge damerna visar att de gillar mig personligen och ja - jag behöver inte gå in mer på vad jag tänkte. Nej jag gick inte in på min egen situation eller mitt egna liv.

Varför? Ja det är så enkelt som att det i min roll som utbildare så försöker jag vara så neutral som möjligt i ALLA frågor. Det för att skapa en tillåtande atmosfär. Det är viktigt som attan. Alla får tycka, känna och vara som de vill och jag vill inte att deltagarnas utbildning färgas av hur jag lever.

Men det var spännande och kul och inom mig log jag och tyckte att det var otroligt intressant.
Det blir lätt så när man jobbar med människor.
För människor är intressanta - Ellerhur?

Det värsta som hänt mig

Sitter och laddar på jobbet för att gå in i gruppen kl 9 och köra "Bilden av dig själv och andra" Det är rätt tufft pass för gruppen och den här gruppen lär få det extra tufft. Det handlar om vad man skickar för signaler och hur de uppfattas. Väldigt bra pass.

Jag satt i bilen på väg hit och funderade på en sak. Ofta säger man att åh det är det värsta jag varit med om! Dels är det ofta väldigt överdrivet att säga så i flera sammanhang men sen började jag tänka: VAD har varit MITT värsta?
Var det när jag var liten och jag och pappa blev jagade?
Var det sommaren när allt rasade?
Var det att sitta i ambulansen med Sebastian, när jag trodde det skulle gå så illa?
Var det när Sara var så ledsen och jag kände hur hjärtat gick i bitar?
Var det när mamma gick bort?
Var det en av de gånger man blivit sviken av en vän eller partner?
Var det den där sommarnatten i Värmland?
Var det beskedet i ett konferensfrum på Niva?
Var det den insikten om vem det var som skickade sms:en för några år sedan, och vad det gjorde mig?
Var det åren av uppväxt som inte fungerade?
Var det ett av de tillfällen bägge mina barn inte velat ha med mig att göra alls?

Jag kom fram till att jag inte VET när det värsta var. Just där och då så var det nog de där tillfällena som jag känt att: Det här är det värsta som hänt mig. Men i retroperspektiv och idag när jag mår bra och är lycklig, så vet jag inte. Det är verkligen svårt det här med det värsta, just i en situation så känns det så så så svårt men när man inser att man har flera, många saker som skulle kunna vara ens värsta ja då är det inte så lätt att urskilja vilket.

Det kan ju också vara så att det värsta inte hänt än - Ellerhur?

Allt som allt har dagen varit väldigt bra

Dagen var tung. Deltagare som betedde sig som skrutt, deltagare som vimsar, deltagare som säger otrevliga saker. Det var varmt - för att inte säga kladdigt svettigt i klassrummet. Men det gick och jag gick därifrån med en riktigt bra plan för imorgon och jag gick därifrån med en känsla av att jag gjort något bra. På fredag får jag dessutom gå på ett seminarium som jag ser fram mot.
Kom hem och Linda hade gjort väldigt god tacopaj så jag och Lovisa åt och tog oss lite tv-tid. Skönt.
Sedan åkte jag med Sara och fick lite kvalitetstid. Väldigt roligt och väldigt efterlängtat.
Allt som allt har dagen varit väldigt bra. Enormt bra avslut i form av: Två bra samtal - ett live som var behövligt och lite djupt, ett i telefonen - efterlängtat. Kärlek, värme och lugn med Lovisa och nu Grey's.
En BRA' dag - Ellerhur?

 Fika med med bästa bästa Sara!

Ser mer dum ut än mannen med pirran

När jag åkte till jobbet idag behövde jag tanka och sedan fylla luft i mina däck. Efter fullbordad tankning åker jag fram till serviceplatsen. Där står en man och håller på att flylla luft i en pirra. Han stökar och fixar och så säger han: Vad är det med den här då? Det visar sig att han inte får in någon luft i däcket. När jag tittar så frågar jag om däcket är tomt helt? Jo säger han och känner på däcket på pirran. Då säger jag att du måste ju visa maskinen så att säga att däcket är tomt annars kan den inte känna något lufttryck. Då står han helt handfallen och stirrar. Nu har ju inte jag världens tid på morgonen så jag kliver (lite lätt irriterat) fram och löser problemet. Samtidigt kommer hans son eller kollega och ser mer dum ut än mannen med pirran. Bägge tittar på mig och när däcket är fullt så säger han. Det ska vara en tjej till det här.......han ser lite skamsen ut. Jag säger: Ja det ska visst det, Godmorgon!!! Det är inte bara att gå upp man ska vakna också.

Mannen tackar för hjälpen och åker skamsen därifrån.

Jag bara flinar för det känns så jävla skönt.

Inte så bra statt på dagen för honom - men för mig! Riktigt nice - Ellerhur?

Jag ger mig fan på att det är en man

Först och främst: Vilken rolig kommentar jag fick från någon på kundservice på Mc Donalds! Av två skäl: 1. Jag hade ingen aning om att de kunde få tag i min blogg och nr 2. Jag jobbar ju med service och utbildar i det och det här kära Mc Donalds - BRA service och verkligen det där lilla extra. Jag är imponerad, verkligen. Jag kommer hålla Er som exempel på det lilla extra i vår utbildning på Lernia.

Det ser ut att bli reklamvecka. Jag tittar på tv mycket, för mycket antar jag och ser då reklam. En del ger upphov till längtan (HM) och en del ger bara illa mående. Den jag nyss såg, från Trafiskolan tror jag det är.
Upplägget är följande: En kille och en tjej sitter i bilen och ska åka till landet. De ser otroligt kära ut och hon säger: Det ska bli skönt att åka till landet. Han svarar: Ja, bara vi två. Då säger hon: Men........måste din pappa alltid vara med? Då säger han: Men jag har inget körkort. Hon ser lite förstående ut och sen zoomar man ut och ser pappan som kör och paret i baksätet.

VA?? Är reklamen från 1961?? Hon undrar varför pappan är med? Varför tar hon inte körkort själv? Det här är en riktig pissreklam. En stereotyp mansreklam och jag ger mig fan på att det är en man som kommit på den. En sån där man med alldels för stor ölmage som putar ut under pikéskjortan. Han sitter i sin stol på PR-byrån och smeker sig själv över den runda kulan. Han kliar sig sedan i tredagarsstubben som han spar för att han ska se lite cool och manlig ut lite för att kompensera den begynnande flinten. Hemma får han inte bestämma ett skit för hans fru har för länge sedan genomskådat hans veka mentalitet. Men för att kompensera sin svaghet så försöker han vara en riktig karlakarl på jobbet och drar grova kvinnoförnedrande skämt vid kafferasten. Hans svaga mentalitet och bristande intellekt gör att han sedan går in på sitt alldeles förstora AD-rum och konstruerar denna typ av reklam.

Körskolan som köpt in reklamen är också en samling självgoda män med alldeles för stort ego som tycker att det här - det här är grejer det! FY FAN! Usch!

Jag är är ingen kvinnosakskvinna på något sätt och kan absolut hålla med om att var och en gör det han/hon är mest lämpad för det är absolut så. Jag tycker att det inte har med att göra vilket kön man är. Sen är jag absolut med på det faktum att det är skillnad på kvinnor och män.
Det är stor skillnad - TACK och LOV för det. - Ellerhur?

På vår balkong

Det är fiiiiiint på vår balkong! En öl i solen på kvällen, kaffe och bara prata. Läsa en bok. Riktigt nice!


Somrigt - Ellerhur?

Njuta som fan!

Godmorgon världen! Helt underbart med sol och idag ska det visst bli varmt varmt och kvällen riktigt nice. Hörde något om åska sen men det är ju okej. Idag och ikväll blir det njuta som fan.
Åkte bil till jobbet!! YEY!


När solen skiner så här då känns allt som i LA, vi hade det så underbart!


Jag längtar tillbaka och vi ska åka, på ett eller annat sätt så småning om.
Men längta får man - Ellerhur?

Bikini

Reklamen på tv just nu från HM handlar om bikini. Fy fabian vilka snygga magar de har!!! Jag hoppas och ber att det är retuscherade bilder..... jag blir så otroligt avundsjuk och kan inte tänka på något annat än att jag verkligen måste måste måste börja träna och komma iform. Det goda livet jag lever sätter sina spår och ålderns rätt gör sig påmind med gigantiska inslag av tyngdlagen......Fy fan!

 En sådan här tack!

Varför ser inte min mage ut så här?????
Men å andra sidan är det väl svårt att göra det när man gör lunchutflykter som jag gör. Ellerhur?

Njuter i Solen!!!

Tog en cig och njöt i solen efter maten......
Det är underbart när solen äntligen lyser! Det enda jag saknar när jag sitter där är bästa Lovisa - då skulle dagen vara komplett!
 Rynkig hand men det är fokus på ringen...
 Njuter i Solen!!!

Men vi måste ju jobba bägge två och få ihop till brödfödan. Tiden i Los Angeles med omnejd där vi mest bara var och njöt ja den är förbi - för just nu alla fall.

Man kan inte få allt man vill så man får vilja allt man får.......Ellerhur?

Det var bättre förr!!

Idag har jag varit lite modig och gick en promenad i Kista Galleria. Det är stort här, jag lovar och det är fan i mig lätt att gå vilse. Men jag gick bort till Mc Donalds som ligger ganska långt från där vi har kontoret för idag ville jag pröva den "nya" hamburgaren. 1955 heter den.
Mc Donalds har äntligen/igen fått en burgare som smakar gott. Kryddan man ska ha på frittarna är också en höjdare!!  Den är välgjord och välsmakande. Dessutom unnade jag mig Hot Wings....min absoluta favorit!


Allt är inte bättre förr det ska jag erkänna,,,,,,,,,,,men

Jo visst finns det saker som visar att det var bättre förr !! Ellerhur?Marabous reklam

Det har varit mycket tv-tittande senaste tiden och på tv är det ju på de flesta kanaler - reklam.
En reklam som gått ett tag är Marabous reklam. Det är en man som i Sydamerika någonstans hugger ner en kakaofrukt och sedan ser man hur han krattar bland bönorna och det ser så otroligt fantastiskt ut och verkligen genuint. Trivsamt liksom. Han står där i en vacker lokal med bönorna spridda på golvet och solen strilar in, väldigt vackert alltihop.

Är det så det går till - I don't think so. Jag tror att det är maskiner som skördar kakaofrukterna och jag tror att det är svettigt och tungt som fan att bära korgar eller säckar med kakaobönerna sedan. I lokalen är det säkert ingen jävla AC eller snyggt spridda bönor som tas om hand originellt eller enskilt. Det är säkert mörkt, fuktigt och jävligt dammigt. Jag skulle inte förvånas det minsta om det är barnarbetare som utför hela skiten.

Bilden av det vackra, omsorgsfulla och otroligt lättsamma är ju det som gör att vi snabbt lägger ner en chokladkaka i korgen i affären. Det ger en känsla av att vi bidrar till något bra och fint. Det känns nästan lite hälsosamt. Barn i varma, dammiga lokaler med tungt, hårt arbete det vill vi inte tänka på.

För DET skulle inte sälja några chokladkakor i Sverige eller världen - Ellerhur?

            

Sverige

Vår och sommar i Sverige.

Rätt så vackert - Ellerhur?

Peppad

Kan man bli mer peppad för en tv-serie än att sitta i kirurg och narkosläkar kläder när man tittar på Grey's Anatomy?

Lovisa och jag är klarat preppade!


Book an OR - Ellerhur?

Utan en tråd på kroppen

Jag har funderat på det här med att sova. Ända sedan jag var liten har jag behövt ett täcke för att kunna sova. Jag minns hur vi åkte till landet (Småland) när jag var liten och jag låg i baksätet i bilen. Jag tog alltid en jacka eller en filt över mig för att kunna sova. Resan var drygt 4 timmar och vägarna var inte så bra på den tiden. (stenåldern)
Hur som, nere på landet (fortfarande Småland) så hade vi gamla täcken - tunga täcken fyllda med typ tagel. Det var det bästa, jag älskade att sova med dem. Jag gillar svala men tunga täcken som gör mig varm och trygg. Då kan jag sova bra. Allra helst ska det också vara mörkt.

Är jag sjuk hemma kan jag inte ligga i soffan och somna om jag inte har en filt och helst ett täcke. Ligger jag helt utan så somnar jag inte. Verkligen så är det bara.

MEN och tydligen finns det alltid ett men. När jag solar solarium. Då somnar jag nästan alltid. I solariet har jag inget täcke. Jag har inte ens kläder. Där ligger jag med mängde av starkt ljus rakt i nunan i en tub som blir kletigt varm. Och jag somnar.

Starkt ljus, svettigt, utan en tråd på kroppen, i en miljö som är stökig på något sätt med ljud och det faktum att det inte är hemma - och jag somnar.
Jag kan inte för mitt liv räkna ut vad det beror på.

Det är väl bara så att det undantagen bekräftar regeln - Ellerhur?

Då dör jag

Just nu sitter jag och äter en macka på lunchen. En av eleverna sitter och tvåtaktar bredvid och ärligt - jag är hårfint nära att säga något dräpande, skrika eller klappa till honom. Han är så socialt obegåvad att jag verkligen går i varv. Överhuvudtaget här i Kista så är det svårare för jag har inget kontor och deltagarna är så gränslösa att de pratar med mig trots lunch eller rast. Inte okej för mig.

Mitt huvud är tungt, jag har blivit utsatt för mycket smitta i att både Linda och Lovisa är förklyda. Lovisa var till läkare idag och fick nu penicillin mot sin halsfluss...... jag kan inte få det för jag har inga tonciller. Det är bra för jag kan inte äta penicillin heller för då dör jag. (det finns sulfa som tur är) men hur som. Jag kan inte bli sjuk nu.
Nej. Njet. Nada. No thanks.

Mitt kommunala åkande har gått bra och jag känner mig riktigt trygg i det nu. Jag hittar dit jag ska och jag håller mig för mig själv, det finns en viss stil i hur man håller huvudet så låter folk en vara i fred. Jag sitter och läser min bok och minding my own buissness. Så nu kan jag sluta tjata om det här. Skönt för er. Ellerhur?

Tre meningar

Sitter och surfar på facebook lite och ser tre meningar som gör mig lite beklämd och ledsen.
Önskar att det var ord som håller vad de utger, ord som är det de står för men jag vet att det är så och då blir man lite ledsen.

Men för övrigt är det en bra dag. Har sovit helt okej och är stark idag.
Jag får hålla mig till det - Ellerhur?

Åker så mycket kommunalt

Igår när jag åkte hem från jobbet så kom en kompis fram till mig på bussen på väg hem och idag när jag väntade på tåget i Östertälje kom en släkting fram och skulle åka mot stan hon med........ jag möter alltså folk jag känner på tåget nu......... innebär det här att jag åker så mycket kommunalt att jag råkar ut för "tänk vad världen är liten" syndromet?

Det kan också bero på att jag nu är kommunalt van så jag hinner se min omgivning..... Ellerhur?
                            Me and my friends..........

Å ena sidan

Det är lite glest mellan inläggen just nu. Det beror mest på att jag håller undervisning hela dagarna vilket gör att jag inte hinner helt enkelt. Just nu är deltagarna i eget arbete och jag har en chans.....

Igår läste jag som alla andra kring det faktum att man mördat Usama.....jag är lite kluven i ämnet. Jag tycker å ena sidan att det är kan man säga bra? att han inte finns mer, men å andra sidan kan jag tycka att det ökar trycket på vedergällning som kan ske vartsom i världen. Hade man fängslat honom hade vedergällning kanske mer skett i det land han fängslats i, ja USA då. För å ena sidan är det dem det gäller fast å andra sidan är det en världsangelägenhet....

Jag tycker å ena sidan att det är hemskt att hans son blev skjuten och kvinnan, det är ju inte de som stod bakom dåden 9/11. Å andra sidan kan jag känna att har man blandat sig med ett pucko och inte tar avstånd så har man valt så att säga....

Som ni ser, det är inte lätt att ha en ståndpunkt i det här ämnet. Det som känns glasklart blir helt plötsligt inte så klart när man vrider och vänder det lite.
Å ena sidan har jag svårt att bestämma mig men å andra sidan så behöver jag nog inte det. Ellerhur?

En kaskad av bilder......

En kaskad av bilder.........

 En dag på jobbet typ... Körsbärs som blommar!
 Underbaraste platsen att återhämta sig på. Helgerna här blir alltid som minisemester och jag formligen älskar varenda minut!


 Tog en fika med bästa Reneida!

 Mickis och Lovisa på altanen inför uppvärmningen för Valborg....


 En humla....tänk att de flyger fast de inte kan......och jag råkar veta att det finns männsikor som gör saker fast andra säger att de inte kan. TACK och lov för det för det gör vissa saker så mycket mer hoppfulla.
Hopp är viktigt - Ellerhur?

Totally worth it!

Då var det dags att summera/informera om helgen. Men först, dagens kommunalåkar miss:
Jag klarar mig hela vägen fram till Kista och när jag ska hem går det n ä s t a n hela vägen...... jag ska precis kliva av i Liljeholmen när jag ser (försöker se) lite berest ut och går fram till dörrarna för att kliva av (jag vill kliva av först). Tuben stannar men dörrarna öppnas inte. Jag tittar irriterat upp och - det är på andra sidan man öppnar dörrarna!!!!!! Jag fick kliva av sist med högröda kinder av rodnad....

                                                                                                     Så kan det gå.

I helgen åkte vi ner till Flen, Sara och Michaela följde med på fredagen.Sara ville rusta sig för Valborg och Michaela behövde vila från sin hjärskakning och ett miljöbyte. Vi bestämde att vi skulle grilla, chilla och bara njuta innan Valborgslördagen. Så blev det inte riktigt. Vi grillade och gjorde god mat, drack lite vin och bara njöt. Det blev lite mer vin och sedan lite mer..... en och annan öl och lite cider. Men det var lugnt. Vi spelade "Med andra ord" och det måste jag säga var ett extremt roligt spel. När vi gjort det så ringde allas vår lilla Kanariefågel och vi åkte ner till puben Eufronio har i sitt hus. Där satt han själv och Micke och pratade lite. Vi drack - ja det finns inga andra ord. (fast att jag spelat just det spelet) Det var mojito - jägermeister - vodka och öl. Lovisa och Sara var i högform kan jag säga. Framåt halv 2 gick Michaela och jag tillbaka till Kvarnis men Lovisa och Sara höll formen och sången skallade över nejden....... Utan att gå in på detaljer så kan jag säga att det var två ganska trötta tjejer dagen efter. Men trevligt var det verkligen.

Valborg blev väääldigt stillsam. Denice och Alexandra kom över och vi grillade med dem. Lugnt och stillsamt. Jag och Lovisa åkte till Valla och hyrde film och köpte smågodis. Tända ljus och mysigt avslutade vi kvällen. På söndagen jobbade vi hårt i trädgården. Jag fick ta ner en buske som var alldeles för stor och sen fick jag elda! Jag älskar att elda - hur det sprakar och brusar. Jag var lite för ivirig för jag svedde halva kalufsen - Lovisa kom och tittade till mig och då såg hon att håret var krusigt av eldsveda!! Totally worth it!
När gräset var klippt och allt var på plats åkte vi hem. Trötta, smutsiga och mycket nöjda.


Valborg var lyckat - nu planerar vi inför Midsommar - det lär bli stort - roligt och förmodligen ganska blött.
Det kommer bli kul det VET jag redan. Mickis och Sara - ni antar väl utmaningen????

Man lever bara en gång - Ellerhur?

Otroligt vackertHär tillbringade jag helgen! Så otroligt vackert.


All stress rinner av en när man sere detta tycker jag. Ellerhur?

Hemma efter en helg

Hemma efter en helg av massa bus, slit och roligheter.

Jag ska nu laga middag och sedan ta ett bad - men jag återkommer med info och bilder om helgen.

Det blir väl bra - Ellerhur?
RSS 2.0