Det här har inte jag beställt

När jag åkte hem igår var himlen så vacker idag vaknade jag till det här! Mina grönsaker och blommor i fönstret ser aningen malplacerade ut. Jag bara känner att jag vill ha värme och vår. Det här hade jag inte beställt! Ellerhur?

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2004605/images/2012/pic_196257723.jpg" class="image">

Lite urspårat

Igår när jag åkte hem så bestämde jag mig för att vårrusta lite. Så jag åkte runt och fixade lite sättpotatis, sättlök, krukor och ett par fina blommor att sätta. Det är så kul när våren kommer.

Jag kände mig mycket mer tillfreds med tillvaron efter att jag skrivit mitt förra inlägg så jag var väldigt glad. Det var middagsgäster på väg hem så jag satt och funderade på vad vi skulle äta och bestämde mig i sann våranda för grillning. Det tar nästan en timme att åka hem så jag han fundera massor på mat och kom på en massa goda tillbehör. Det blev som ofta när det är jag lite urspårat...
Det blev grillat kött med lite pommes, hemmagjord tzatziki, hemmagjort vitlöksbröd, egen salsa och eget persiljesmör. Till detta fixade jag en sallad med tomat, sallad, gurka, rödlök och min nya drog: solrosfrö.
Allt blev väldigt gott.

Carro kom och vi åt och jag hade gjort citronvatten till. Inget vin! Vi avslutade med en panacotta med bärsås. Under sen kväll kom Lollo C och Rille och vi drack kaffe alla.
När vi satt i soffan och pratade efter maten tog dagen och all matlagning ut sin rätt och jag: somnade till. Fan vad pinsamt det är! Men men, det är härligt med vänner som accepterar en som man är. Carro frågade lite försiktigt när vi satt där om jag brukar vila middag när jag kommer hem. Jag förstod att hon undrade varför jag somnade till........

Hur som en jättetrevligkväll var det och jag är trött idag fortfarande - vet fan inte vad det beror på. Ska försöka vila lite ikväll och på söndag. Ikväll kommer nog Alexandra en sväng, jag få ha lite low key på matlagningen ikväll tror jag.

Just nu känns det som om jag skulle kunna åka raka vägen hem och kasta mig i soffan och somna in men så lär det inte bli. Ellerhur?

Så arg

Har precis varit på lunch, det blev en macka, äpple och jag passade på att tvätta bilen. Jag måste bara få säga hur less jag är på mig själv.
Det är rent kroppsligt och egentligen är det ingen big deal och definitivt ett i-landsproblem. Jag är så missnöjd med hur jag ser ut. Jag FÖRSTÅR att detta går stick i stäv med andra inlägg jag skriver men det är mest en fas tror jag. Just nu så vill jag bara få häva ur mig och mitt missnöje drar med sig så mycket så jag blir galen!

Jag har inte vägt så här mycket som jag väger nu någonsin. Det är skitjobbigt, inte för vikten, jag ville gå upp i vikt men allt det för med sig. Sambokilona tronar (hänger och dallrar) känns det som, kläder passar inte, jag svettas som en maratonlöpare i sommarhetta (ålder och fetma är ingen bra kombination), jag har svårt att sova för att jag är så himla varm, hude är allt annat än slät och det tar inte längre lång tid att få ordning på ansiktet - det är nu stört omöjligt. Jag har usla tänder och äter tuggummi mellan måltider och borstar frenetiskt tänder två gånger om dagen och ändå känns det som om jag kan döda drakar med min andedräkt, jag är missnöjd med att jag röker och får inte tummen ur arslet och slutar.

Jag är så arg på mig själv idag.

Förr tyckte jag mest om grönsaker och åt sällan eller aldrig godis. Läsk var knappt något jag visste vad det var och vin har jag alltid varit svag för men drack obefintligt när barnen växte upp. Nu har jag totalomvänt mina smaklökar och godis och sockersuget är tydligen här för att stanna. Vin dricker jag flera gånger i veckan för att det är så in i helvete gott. Min förut så starka karaktär (självplågande) är som bortblåst, jag är konstant hungrig, svettig och illaluktande. Förr hade jag aldrig svårt att sova och när jag jobbade hårt och fick för lite sömn var jag pigg som en pelikan alla fall, en ork som en springande brandman i Turning Torso, nu blir jag helt matt och måste sova efter jobbet eller tuppar av som en klubbad oxe på kvällen. Då kan man ju tycka att jag sover bra sen men nej för fan - jag vaknar badande i svett med en klar känsla av att jag inte får luft.

Jag är INTE ute efter att se ung ut. Det är inte DET som är problemet för mig. Jag vill se hälsosam ut. jag tycker själv att jag ser så jävla sliten ut. Usch fy och nejtack.
JÄVLA SKIT
 
Jag inser att det här är ett sådant blogginlägg som jag inte borde skriva, man ska väl bara berätta när allt är bra (ljuga och skarva alltså). Jag brukar hålla sådant här för mig själv för att jag tycker att det är så patetiskt. Jag VET att jag inte är fet jag vet att det är mest i mitt huvud som allt det här sker men idag är jag less och det kan man få uttrycka. (note to mind: hacka inte på andra när de gör detsamma) Jag förstår också att detta inlägg är katastrof som uppföljare på det inlägg jag skrev nyss - något så grundläggande och djupt. Detta så fånigt och ytligt. Säkert är det massa människor som tycker att jag är dum i huvudet - jag känner mig dum kan jag då säga. Jag vet att jag inte borde ska skriva så här. Det är fel  och som sagt - ytligt. Men det är så skönt att ösa ur sig. Gör det någon annan stans då? Ja, kanske det eller inte. Åh herre Gud, jag är på väg att bli fnoskig helt. Jag har alltid pratat för mig själv men nu har det visst slagit till helt - jag resonerar med mig själv i skrivande form!

Nu klappar jag mig själv lite på huvudet och säger med moderlig stämma: men det är bara åldern, inget att hänga upp sig på. MEN DET SKITER JAG I! Jag vill inte ha rynkiga händer och jag vill inte behöva gå på jävla mammografi, jag vill inte ha en mage som ser ut som att jag är gravid.

Jag brukar kunna skratta åt det och om ett par timmar gör jag säkert det igen, jag tröstar mig med att vi ska alla den vägen vandra - Ellerhur?

Jag grät

Häromdagen var det Sofias Änglar, det sista för säsongen. Det handlade om familjen med tvillingflickor. Den ena var sjuk. Ett gripande program, som jag satt i soffan i mitt vackra vackra hus och såg. L gick in till stora huset strax innan programmet tog slut och jag satt kvar.
Jag trodde (väldigt naivt) att när det görs ett program så är det klart att det går bra. Men när programmet är slut så kommer Sofias röst in och berättar att flickan inte klarat sig. Jag var helt oförberedd på det som skulle ske.

Jag grät.

Det var så gripande, jag kan inte fatta hur det kan bli så. Jag kan inte förstå hur man gör för att orka mer. Denna söta flicka, varför fick hon inte leva kvar? Hennes syster, tvilling, hur blir det för henne? Flickans ögon grep tag i hela mitt hjärta. Det var verkligen överrumplande. Det som också slog mig är att jag/vi möts ju dagligen av olika människors öden och trauman. Jag brukar sällan eller aldrig bli så berörd som jag blev av det programmet. Ingen aning om varför men det är alla fall skälet till att jag idag känner att jag måste skriva lite om det. Idag har jag tittat på uppföljningen och det var bra att göra, föräldrarna satt där och kunde lite sätta ord på allt. Pappan sa: jag kan inte förstå att man kan gå vidare men man bara gör det. Att leva vidare är på något sätt det man gör för sig och för den som gått bort. Att ta sig genom ett trauma och ändå kunna uppskatta livet, le och kunna njuta. Det tror jag skapar ödmjukhet och förståelse, jag vet att det inte alltid gör det men oftast, jag tror att man är mer rustad för livet och att det i sig skapar en bättre människa. Mina tankar går till föräldrarna och systern idag men också till alla som utstår tunga saker och lever vidare.
Människan är förunderlig - Ellerhur?
 Elsa och hennes syster Tyra

Pigg

Idag vaknade jag på ett mer strålande humör än vanligt. Förklaringen är enkel: Igår när jag kom hem så hade vi under dagen bestämt att vi skulle slappa och bara vila under kvällen, äta gott och ta det lugnt. Det är ovanligt för oss, för oftast blir det massa rassel. Vi åt hämtmat och sedan låg jag en timme i soffan och småsov. När Greys började vid 9 var jag pigg nog att orka hela. Det låter bedrövligt - jag hör det själv men jag är så himla slut på kvällarna. Vi jobbar hårt på tomten och med huset varannan helg, jag jobbar med Robert varannan helg och vardagar fylls av kompisar, middagar, fix hemma då med och annat vanligt som alla gör med städ och tvätt. Jag går upp (HELT FRIVILLIGT) kl 05 och det gör att jag kan gå hem tidigare på eftermiddagarna, det är något jag gillar. Så ja, jag är trött på kvällarna. Men igår kände jag mig stark och pigg. Så också idag när jag vaknade.

Jag åkte till K-holm för att tanka och vi hade dåligt med kaffe hemma så jag bestämde mig för att jag skulle köpa kaffe på 7-11, de har gott kaffe! Kommer dit och då är kaffet slut i apparaten som gör så gott kaffe så jag får det där de har vid kassorna!!!! Fy fan vad kass det är!

Hur som just nu sitter jag på jobbet och det är sol, det blir en kaffe ute nu tror jag och sedan ska jag fixa lite här med nästa vecka. Deltagarna sitter och jobbar vid datorer och skriver CV. Vi ska iväg på en mässa kl 2 - väldigt kul. Måste planera lite för nästa vecka också, det är ju påsk och då blir det kort vecka, vilket innebär omstruktur i schemat och massa fix för god mat hemma. 
 
Ikväll blir det middag med Carro förmodligen så det är full rulle igen - Ellerhur?

Det kallas visst mode

L ringde mig och vi pratade om olika saker och jag fick tipset att fundera kring det här med kläder.
Det här med märken. Förr satt namnet på kläderna, loggan på lappen i nacken, ja bak på plagget, i närheten av eller oftast vid tvättinstruktionen. J-Lindeberg, Nike, Adidas och Tiger - namnen är många och kläderna pryds av stora märken synligt på kläderna.
I en iver efter att vara unika, visa vår ekonomiska standard att vara lite "inne" använder vi kläder med märken och det är där vi blir en stor homogen massa. Ett märke avgör om det är BRA kläder, har man de kläderna är man inne och accepterad. För att visa vår tillhörighet väljer vi märken också utifrån eventuell hobby eller intresse. Vi blir bättre golfare, ryttare, hundägare, surfare osv osv för att du bär kläder med ett visst märke. För inte fan kan du övertala mig att det är just det märket som är oslagbart i kvalité? Att det inte finns ett enda alternativ som är lika bra men inte samma märke? Vi ser det ofta som ett onamnat plagg är sämre kvalité. Vilket inte alls är fallet alla gånger.  Vi betalar riktigt rejält för att få klä oss i kläder med stora blaffiga märken som visar hur inne vi är, det kallas visst mode.

Stora idrottsmän, artister och andra kändisar bär kläder av ett visst märke eller representerar ett företag eller märke. Det får de duktigt betalt för - det kallas visst sponsring.

Jag tror att jag ska börja leta kläder med inget märke eller udda märken, för jag kan inte riktigt se vitsen med att betala dyrt för något som en annan person får betalt för. Jag kan inte riktigt se varför jag ska låta stora mogulföretag spara grova pengar på pr-kontot i form av sparade reklamkostnader för att jag sällar mig till den stora grå massan av idioter som gör reklam åt dem OCH dessutom betalar dyrt för det. Det skulle göra mig rätt unik - Ellerhur?

Never underestimate the power of stupid people in large groups.

Undrar hur det gick till?

Lite kul att se hur vädret påverkar oss alla. I var och varannan blogg ser man hyllningar till solen. Även i denna natruligtvis. Jag älskar våren!

Idag har jag haft en klart spännande dag med en deltagare som inte gillade att jag tillrättavisade honom igår. När jag vidhöll min position idag blev det inte bättre/lättare för honom. Det ska bli intressant att följa hur det blir med detta nästa vecka.

Nu ska jag åka på lite shopping och sedan plocka upp Sara och James, när vi kommer hem ska jag och L packa våra saker och sedan ha egentid. Det är vi klart värda. Imorgon blir det god frukost och sedan ska vi tillbringa lördagen i garaget och i trädgården. Vi ska grilla med kompisar och dricka lite öl är det tänkt.

Det är lön idag och på måndag, en mycket trevlig upplevelse. Det lönar sig att jobba hårt ser jag och det var extra mycket jobb förra månaden. Jag skulle kunna vänja mig vid ett sådant kontoutdrag känner jag.

Jag har haft en härlig fredag, jag har fått prata med Sebastian lite och han är verkligen bra och stabil. Det är så underbart för bägge mina barn är självständiga och härligt vuxna människor. De tar bra beslut och jag behöver inte oroa mig det minsta för dem. Undrar hur det gick till?

För en stund sedan pratade jag med min chef på telefon, det är en del lösa trådar som behöver fixas och när jag lagt fram ett förslag på lösning säger han: Det är kanon, fan vad stabil du är! Har du alltid jobbat som världsmästare?

Det var ett kul avslut på veckan och skön start på helgen. Ellerhur?

Kunglig

Veckan avslutas och helgen börjar i kunglig stil.
Nice - Ellerhur?

Men fan

Det är tid för eftertanke. De sista dagarna har varit fyllda av en massa - ja massa bara.
Det har varit, proppar som skenar, udda vinupplevelser, roliga bilder, upprörda deltagare, känslor, en hel del fnatt, intensivt arbete och sist men inte minst en efterlängtad frukt.

Visst blev detta kryptiskt men fan - det är ju så ibland. Ellerhur?

Huvudet

Jag läste ett helt grymt blogginlägg häromdagen. Jag ska prata med killen som skriver den bloggen och kolla om jag får länka här. Väldigt bra.

Det är mycket i huvudet och just nu mest av allt:
Föräldraskap.

Jag har mycket att säga i ämnet och inte ett skit kommer ur mig här och nu. Det kanske beror på att jag ska iväg på ett möte och inte riktigt får ro. För inte fan beror det på att jag är utan åsikter, det har ju aldrig hänt. Ellerhur?

Lång dag

Hade lite tid över idag att fundera i bilen på väg till jobbet.


Det finns så många svåra och komplicerade frågor. Det finns så många svåra, tunga ämnen där det inte finns några enkla svar och där det är stor risk för prestige, missförstånd och hårdnackat tänk som ger negativa effekter.

I alla svåra ämnen finns det frågor. Alla frågor borde få ställas. Alla tankar ska vara värda något. Är de inte det kan det också bli så att bara för att jag ställer en "dum" fråga eller har en avvikande åsikt, så kanske man missar en ny vinkel. Det är också så att om någon ställer en sk dum fråga kan det ju vara så att han/hon vill veta, försöker förstå. Det är inte upp till dig att säga att frågan är dum. Kanske sårar frågan dig eller får dig att må dåligt men fortfarande - det kan vara så att personen försöker förstå.

I alla tunga frågor alla svåra ämnen finns det människor som mår dåligt, det kan vara ett trauma och personen som upplevt traumat kan behöva agera ut. Personer runt ikring behöver ha förståelse och omtanke. Men också, personen själv kan inte utgå från att hans/hennnes tankar och känslor syns eller att de är allomfattande. En person som mår dåligt är ansvarig för att söka hjälp och måste förstå att agerandet i affekt som kanske känns som en rättighet, känns som om alla borde förstå och sympatisera, det beteendet går ut över andra och de i sin tur agerar och reagerar. Ergo - det får effekter för långt många fler än en själv.Idag gick jag upp halv 3 för att köra omvägen via Arlanda till jobbet, en resa på drygt 35 mil, så just nu känns det som om det är mer än dags för lunch.... Jag ska träffa lite företag idag och sedan åker jag nog hem och vilar lite. Det känns som om det blir en lång dag. Ellerhur?

Hanna Widerstedt

Har lyssnat på en intervju med Hanna Widerstedt. Det är ganska sorgligt faktiskt.
Hon uttrycker att hon inte gillar "fattiga" människor. Aschberg som intervjuar frågar då vart gränsen för fattig går. Hanna uttrycker att det handlar om ca 15000 kr efter skatt. Okej det blir ca 250 000 kr per år. Ja, säger hon och då frågar Aschberg om att hon själv deklarerar för 125 000 förra året....... Hon är speciell och det säger hon gärna. Det är lite det hon vill vara - speciell. Hon pratar massor om sex och hon pratar om att hon är feminist och att hon är seriös som vill att kvinnor ska få uttrycka sig och sin sexualitet hur de vill (hon använder inte dessa orden för hon pratar mest i ordalag med "ba", "typ", "de där" "asså") men detta är kontentan.

Att ligga runt, att vräka ur sig grova ord - det är INTE att uttrycka en sexualitet. Ett promiskuöst beteende är inte frihet. Det spelar ingen roll om det är tjejer eller killar som ligger runt, det är BARA ofräscht. Jag vet att det är så många fler än Hanna som ligger runt och det är lika vidrigt då men att hon dessutom går ut med det och ställer sig lite stolt över det gör ju att hon endast bidrar till den skeva bild som finns kring kvinnor/flickor idag. Det är inte okej någon gång. Det blir snuskigt, tacky, fel. Det ger ett väldigt obildat intryck och hon blir en väldigt dålig bild av sex tycker jag.

Ser ner på folk som handlar på HM gör hon också och det kommer ju att göra att de som nu är lite imponerade av henne och ser hur mycket mediatid hon får kommer att välja bort HM, NEJ jag tror inte att det kommer påverka försäljningen nämnvärt men det kommer skapa konflikter i tonårshem och det kommer att skapa en massa oro och deppighet för tonårstjejer runt om. (ja de är så lättpåverkade)

Det är många som inte tar henne på allvar men jag måste säga att det hon gör och säger är helt klart allvarligt.
Jag kan stå för vad jag säger hon, det är bra det men det vore bättre om hon sa saker säger saker hon står för. Jag är nämnligen helt övertygad om att om 3 år, kanske lite mindre eller mer, då är denna tjej i ekorrhjulets Svenssonliv som de flesta av oss. Hon sitter med man och barn och när hon är själv och tänker tillbaka så är det med en lätt skammens rodnad över kinderna som minnena kommer. De flesta människor har glömt henne och alla uttalande hon gjort men - och här kommer det viktigaste: de åsikter hon förmedlar, de unga tjejer och killar hon påverkar med sitt sätt att uttrycka sig. De konsekvenser det gjort lever kvar i en massa människor. Det är väl väldigt allvarligt? Att avfärda idoti är inte speciellt bra - det ska tas på allvar tycker jag.

I it-teknikens och förnedringstv:s dagar är det fritt fram för alla att påverka andra helt utan konsekvenser och åtagande. Hanna som bara är EN av alla exempel på det klarar sig undan helt utan ansvar.
DET är fördjälvligt. Ellerhur?

Genuiniteten är borta

Det här med musik i radion. Whats up? Det är samma låtar om och om och OM igen! Trist och med reklam var och varannan kvart blir det nästan olidligt. Ta en artist som Robyn, hon är BRA tjejen, men hennes låtar är så sönderspelade att jag nästan kräks.

När jag satt i bilen i morse så slog det mig att det är faktiskt helt orimligt med detta upprepande.

Häng med på följande räkneexempel:
Under -80 talet så spelades musik i radion och det var väldigt varierande, INGEN reklam alls, (reklam i radion kom 1993) och det var olika genre och blandat. Då hade man i princip -50, -60, -70 och åttiotalsmusik att välja bland.

Nu då? Jo nu har man mindre tid att spela musik på för att det ska bli reklam, man har bättre pengar för ATT man har reklam, man har -50, -60, -70, -80, -90 och musik från 2000! Alltså större utbud och mindre tid att täcka. Ändå är det en sådan upprepning så man får en munspya bara av att sätta igång radion.

Hur fan är det möjligt ens? Jag förstår faktiskt inte. Dessutom är musiken idag ofta plagiat/cover på "gammal" musik och soundet är helt förlorat, känslan, trycket och genuiteten är borta. Men det är min högst personliga åsikt. Ellerhur?

Miljöbil

Mitt första inlägg från mobilen! Jag har kört Sara för hon skulle iväg och mjölka. Något som kan bli ett extrajobb. Idag blir det Södertälje en stund. Sen hoppas jag på god mat och lite film. Imorgon är det kickstart på en lite speciell vecka, mina deltagare har städ så jag kanske kan jobba hemifrån ett par dagar. Igår fick jag ner bilen i 0,47!! Men oftast snittar den på 0,5 - 0,6! Riktigt bra, nästen miljöbil DD! Ellerhur?

Suv

Ny bil
 Suv - Kia Sportage. Överraskande bra.

Bagagelucka, dragkrok, 4-hjulsdrift, diesel, extraljus. Exakt det vi behöver för vårt boende och liv. Att det är ställbara säten i baksätet så den är mer än lovligt bekväm och att man kan öppna rutan och bakluckan separat det är ju bara ett plus - Ellerhur?

Roligt

I helgen var jag i Eskilstuna och kollade på Isracing! Väldigt kul och spännande måste jag säga. Det var kallt som attan men väl värt det. Det slog mig på vägen hem att ibland gör man saker man inte tänkt sig eller trott att man skulle vilja eller uppskatta men väl där så är det fantastiskt roligt - Ellerhur?

 Full fart och jag skulle aldrig våga själv....eller..     Man lär ju ha grepp...

Dumt och fånigt

I helgen var Sara hos oss med James - som alltid. Det är väldigt kul att träffa honom på helgerna för man ser utvecklingen med honom, och det går verkligen framåt. Igår var vi också och träffade Carro, Rickard och deras hundar. De fick springa runt och röja lite - det behövde de alla. Vi andra packade upp alla saker i köket. Det är så fint där det bor - jag är väldigt imponera och lite lite avundsjuk.

Carro har två hundar, stora hundar och hon kan hästar, kor och grisar. Hon kan verkligen djur. Det är så skönt att se henne med sina hundar, avslappnad och lugn. Precis som Sara, det ger bra träning för James.
Man måste vara lugn och man måste jobba med hunden. En självklar prio är just grundträning. Att hunden är sund och kan fungera med andra. Så är det med alla djur, är de sunda i huvudet kan de umgås med alla andra. Att slåss och låta är utslag av oro eller nervositet hos hunden/djuret.

Idag när vi åkte till Nyköping för att jag skulle lämna Sara på skolan pratade vi om det här med hundfostran, det är inte lätt det ska gudarna veta. Men att vara lugn, läsa på och konsekvent är grundregler. Och naturligtvis - låta hunden vara just det. Hund.
Det är väldigt dumt och fånigt för att inte säga farligt när man förmänskligar djur. Ellerhur?

Personlig service

Har ett tag hört reklam på radion, det är Volvo som gör reklam.
Det reklamen går ut på är att det är personligt - man får en "egen" mekaniker om man vänder sig till dem, en person som känner till mig och min bil och i det får jag en bättre service.

Ett stort GRATTIS till Volvo - de ligger i framkant och trycker på den personliga servicen, den som mer och mer försvunnit de sista åren/deceniet. Jag är helt övertygad att kombinerat med high tech och saker som spar tid och är effektiva och tekniskt i framkant så blir personlig service det absolut största konkurrensmedelt framöver.

Alla företag kommer att tjäna kunder på att ha en god kvalificerad personlig service. Varor kostar ungefär lika, det finns många buiker med ungefär samma utbud och kvalité. Det som nu är inne och konkurrenskraftigt är just. Service. Det är precis DET vi utbildar i så HÄR kan man verkligen säga att vi är trendmedvetna - Ellerhur?

Tänker man då?

Tiden går så fort - det är väl så när man har kul tror jag. Idag ska jag hämta upp Sara och James på vägen hem och det blir lite middag med dem och sen tänker jag nog tv och vila. Jag jobbar helgen så jag behöver nog ta det lite easy.

Jag tycke reklamen som McDonalsds har just nu är i vad ska jag säga - felriktad eller ja det är fel budskap. Det är ungar som helt okontrollerat lägger morötter bland blommor, sitter inne i soptunnan och dräller mjölk över golvet. Visst, man kan se det som hur otroligt lättsamt och bra det är för barnfamiljer på McDonalds. Men också att det är okej att bete sig illa eller ohyffsat på Donken. Det blir lite fel tycker jag, i min värld vore det bra att höja ribban, för att McDonalds är en restaurang och barn ska veta hur man beter sig på restaurang. Det är desstuom fel för att jag trodde alla fall att McDonalds vänder sig till den breda publiken och då ska alla kunna trivas där. Om ungar far omkring som vilddjur så är det inte så kul om jag som varade förälder till vuxna barn, vill åka och ta en burgare idag efter en lång tung vecka i lugn och ro. Det blir vädligt störande tycker jag. Jag vill ha lugn när jag äter.

Men det viktigaste av allt. Det skickar fel signal till barn och småbarnsföräldrar. Precis som Björnes Magasin - jag är fortfarande, många år efter att jag gjorde upptäckten, irriterad över hur i hela friden ett barnprogram kan ha en huvudrollsinnehavare som ständigt och jämt ljuger, fuskar och beter sig illa???? Hur tänker man då på TV? Det är väl INTE okej att lära barn att ljuga och fuska? 
Alla VET att vi påverkas av det vi ser på TV och då kan man räkna ut att det är fel att okej:a den typen av beteende. 

Nu ska jag säga att reklamen är söt  - låten är skitbra och ungarna lite vilda och busiga som barn ska vara. Killen som gjort en rustning av HappyMeal kartonger är urgullig. Men man leker inte på restaurang. Punkt. Verkligen. Ellerhur?

Vår ute

Ja, jag tycker det är vår ute. Ljust när man åker och fåglarna sjunger.
Måste vara riktiga tecken - Ellerhur?

Fiberliv

I helgen är det Vasaloppet. I sommar är det Vätternrundan och Marathon. Det är tuffa grejer. Personligen skulle jag aldrig klara något av det. Mest beroende på att jag helt saknar tävlingsinstinkt. Men jag insåg imorse att det kan vara dags att börja trimma lite.
Jag längtar efter min morgongröt och är så in i bomben trött på maten i lunchrummet här. Inte för att jag vill gå ner i vikt eller så utan för att jag saknar att vara riktigt pigg och riktigt igång.
Det kan vara dags för lite fiberliv.

Gröt och ägg! Oslagbart till frulle Ellerhur?
                               
RSS 2.0