Sova

Att få lägga sig i ett svalt sovrum med lakan som frasar lite och dessutom i god tid för möjlighet till att bli utsövd är sjukt skönt.

Lägg till möjligheten att helt slippa ta hänsyn till någon annan i rummet eller ens huset. Att ogenerat kunna ligga på rygg och snarka hejdlöst (jag låter som en 100 kilos vinberusad skogshuggare). Att vakna på natten och kunna tända lampan om jag vill. Bestämma mig för att läsa, spela spel eller kolla film. Och det bästa av allt: kunna ligga tvärsöver hela sängen precis som jag vill det är underbart! 
Hade jag bara haft en säng som gungade likt en hammock också ja då hade jag varit i himmelriket. 

Men jag ser fram mot besöket i helgen och kanske får jag till och med sovsällskap det är ju också trevligt som omväxling. Progression.

Åker tidigt till jobbet för att få lugn och för att kunna åka sakta. Väglaget är fan inte kul nu. Mer helvetessnö ska visst komma också :(  Att jag sedan kan åka hem tidigt är en bonus. Jag föredrar tidigt plus att jag får dagsljus en gång per dag alla fall. 

Den sista tiden har både yrkesmässigt och privat varit en tid av uppgörelse och klargörande. Jag har tagit tag i saker jag behövt göra. Rett ut en del med kollegor, tagit fram en del information privat och värderat informationen och tagit ställning i det. Alla månader av möte en gång i veckan ger frukt och jag känner säkerhet i att välja mina fighter. 

Jag har i detta också upptäckt riktigt bra vänner och kollegor. Jag imponeras över folks kunnighet och omsorg. 

På jobbet blir jag i princip varenda dag glad över möten med fina deltagare. Det är riktigt kul. Min dotter har en hund som är så charmig så jag smälter och jag har kapitulerat i att han nog är det närmaste barnbarn jag kommer på ett tag. 

I Sverige och världen är det inte lika ljusrosa, jag är verkligen orolig över mämniskosynen som råder. En del av mig känner ett behov av att engagera mig mer. Jag har inte tagit ställning vart jag står än så jag får avvakta lite än tror jag. 

Hade ett ganska lång och trevligt samtal när jag kom hem idag, det gav en bra känsla som får vara det jag tar med mig idag. Jag hoppas det fortsätter i den andan. Jag verkligen hoppas det.  

#P3guld

Jag bara måste få sticka ut hakan lite, jag gör ju det ibland. 

P3 guldgala - kan vi prata lite om den? 
För det första kan man lite elakt konstatera att det som är fantastiskt i radio inte är lika fantastiskt live. Men ett par saker fick mig att lite skratta men också reflektera lite. 

Värdparet gör entré, klänningen på Tina Mehrafzoon är inte snygg och när hon sedan droppar ytterdelen har hon en klänning som är allt annat än smickrande för henne. Jag reagerar men ler mest. 
Seinabo Sey kommer ut på scen och det första måste jag få fråga: är det inga  speglar i logen??? Urringningen är på tok för djup, den är helt utan bh-del vilket gör att gravitationen får fullständig frihet. Utöver det är klänningen  tight att det utvecklar ett "tredje" bröst i mitten. Kunde ingen sagt detta till henne? Det är inte schysst. Jag bara kände att det är tur att hon kan sjunga. 
Det blir lite som att låta Carola hålla ett ekonomiskt föredrag. Eller låta mig laga mat på Nobelmiddagen. Missförstå mig rätt - jag har Carola som en av mina idoler och jag lagar en hyfsad pasta bolognese men vissa saker blir pinsamt. 

Nåväl - det är ingen skönhetstävling så kläder kan man bortse från. 

Vinnarna är övervägande kvinnor - jag gillar kvinnor. Imponeras över kvinnor som tar plats och gör bra jobb men känslan här blev att man i någon iver att vara PK så väljer man kvinnor. Det kändes mer som ett statement än en gala. 

Lite som om man brainstormat och tänkt till riktigt jäkla hårt hur man ska lyfta fram kvinnor och riktigt gå i bräschen för jämlikhet och i det tagit i så man kräks. Det fattades bara att de haft Lilla Al-Fadji som värd också ...

Och nej jag har inte gjort research jämfört och räknat. Det överlåter jag till människor med för mycket tid som orkar sitta och räkna ut hur mycket kvinnoröster det är i Disney på julafton eller hur många procent manliga akter det är på festivaler på sommaren. 

Det är bara min känsla och mitt intryck. 

Och jo. Jag är för jämlikhet och jag gillar väldigt mycket av det P3 gör. Fredag

Åkte tidigt som fasen till jobbet idag med. Riktigt skönt att få mycket gjort och allt i kontroll inför nästa vecka. Min kollega startar ny grupp och jag har lite nya uppgifter att ta tag i en vecka, men min kollega har visat sig inte bara vara bra på det han gör utan också en rasande trevlig prick. 
Fick kalla kårar när jag hade mailväxling idag, under en stund hann jag bli både arg och upprörd men det visade sig att allt var i sin ordning och det jobb jag lagt ner igår inte var för gäves. Puh! 

Den här helgen får jag besök och ska på söndag åka och äta en trevlig lunch. Avslutar helgen hos dotter och valp, ja han är allt annat än liten längre :)

Det rör sig mycket kring oroligheter i Frankrike och jag känner att jag är dåligt insatt, på radio pratar man om det och förtroendekris för decemberövrenskommelsen. Jag ska ägna mig lite åt att få kunskap och i det en åsikt. 

Jag vet att det är tidigt och lite fånigt men luktade det inte liiite vår idag? Och visst är det så att om med än små steg så blir det ljusare? Det känns bra tycker jag. 

För övrigt vill jag bara säga att det finns de som inget hellre vill än att göra illa andra, förmodligen beror det på hur dåligt de mår själva. Väldigt trist och vansinnigt svagt. 
Hets stress och lång dag

Kollar mästerkocken och bara njuter av lugnet hemma. Det var kaos på vägen hem idag men jag kom iväg i tid så jag kunde ta det lugnt fast jag hade möte bokat. 

Vanlig dag idag, äntligen rutiner. Men på jobbet blev det verkligen allt annat än lugn. Mängder av mail och min to do list blev allt längre i takt med att folk strömmade till på jobbet. Deltager som behövde prata, kollegor som behövde hjälp och telefon, hela tiden denna telefon. Mitt i allt ringde AF och påminde om möte kl 12 som jag mycket riktigt glömt, eftersom jag hade möte i Katrineholm kl 15 hann jag inte tillbaka till kontoret vilket gav en hackad dag. 
Hann inte alls allt jag tänkt trots att jag var på plats redan 7. 
Snabb träff hos Jennie och sedan hem, kom innanför dörren tolv timmar efter jag stängt den i morse och helt slut. 

Lagade mat och sedan har det blivit tv och slappa. 
Jag tänker på det här med att det är verkligen em tuff verklighet vi lever i. Alla vill ha sitt och en del är bättre på (eller mindre lyhörda) att ta plats och utrymme ... 

På radion pratade de om vad du skulle göra om domedagen var här, dina sista timmar på jorden...

Jag skulle vara med mina barn och jag tror att jag skulle vilja avsluta på hästryggen i full galopp eller som det känns just nu: i soffan, under en filt och lugn.... Vad skulle du göra?


Skön dag

Vaknade tidigt men somnade om, sedan fick jag masa mig ur sängen och äta frukost, det är inte okej att gå i pyjamas när gäster kommer. 
Det är inte så lätt att hitta hit, ja om man inte är med i Hells Angles, så jag var beredd att lotsa men det gick bra. 

När de kom drack vi kaffe och sedan gick jag och tjejen ut och red en timme. Så jäkla kul med sällskap och trevligt med en stund på tu man hand eftersom vi inte känner varandra så bra. 


Lagade köttbullar och sedan åt vi. Mycket prat, mer kaffe och sedan for de hem för en stund sedan. 
Riktigt trevligt och nu sitter jag här och är rätt trött. Sociala grejer tär på mig :) 
Det blir tv och lugn kväll här. Imorgon är det heldag det vet jag :) 

Kom att tänka på det här med föräldraskap, tydligt är det trots vårt så kallade upplysta samhälle, att en del på riktigt tror att man kan döva sitt dåliga samvete och bana väg för egen intresse genom att köpa saker till sina barn. Hur kan man missa att det endast genom närvaro och genuinitet vi är bra föräldrar? Det handlar aldrig om pengar.

Man kunde tro att alla visste det.  

Vardag

Det blev helg i Nyköping med dotter och hund, väldigt trevlig och jag passade på
att tvätta och duscha riktigt länge :)
Idag passade jag hund på morgonen för dotter hade viktigt möte.
Åkte till jobbet och laddad för en måndag med allt vad det innebär. Gillar ju vardag så måndagar är helt okej. 

Under lunchen var det ovanligt tyst och lugnt och när jag passerade ungdomarna efteråt så gnällde de lite på att det var segt, jag var hurtig och sa att: kom igen nu. Gick in och började lektion som vikarie för språksvaga idag, noterade på vägen dit hur tyst det var och fan, var det inte släkt i var och vartannat rum...
Skrev på tavlan om plural och singular, jag tror att deltagarna var ganska underhållna av mina försök (hopplösa) till att tala sakta och min blandning av att rusa runt och visa rent praktiskt om bord och trasor och flaskor. Det blir ett smärte gympass :)
Rätt var det är står en kollega i dörren och säger: trevlig helg! Jag svarar: går du nu??? Tittar på klockan och den är halv två... Han svarar ja det är halvdag idag... 
därför var det tyst och mörkt! Mina deltagare skrattade och blev glada när de förstod att de skulle få gå hem. 

Jag avslutade dagen lite snopet och gick sedan jag med... Det här med aftnar är svårt!! Men jag gillar helger också så jag var inte svårövertalad. 

Hemma var det ganska kyligt så jag tände många ljus, strök min tvätt och kollade tv. Tog sedan min pyjamas, vetekudden och en flaska bubbelvatten med mig hit till sängen. Imorgon blir en rolig dag, det ser ut som jag får besök! 
Men först ska jag sova ut! 


Äntligen!!!

Idag hände det! Jag har väntat sedan 2007. Jag fick ett erkännande idag på något som hände då och som personen som gjorde det vägrade erkänna. Men igår tog han kontakt av andra skäl och var väldigt otrevlig. Idag bad han mig ringa upp. Jag gjorde det. Styrkt av sällskapet igår och för att jag kände att det var dags. 

Min mamma och pappa tvivlade. Mina syskon tvivlade men idag kom sanningen fram. 
Det är bra och NU kan jag börja reda ut det på rätt sätt. 

Lång historia kort och för många otydlig, ber om ursäkt för att det blir kryptiskt. Men han erkände.
Att jag tar det här är för att jag vet att det är ett gäng som tvivlat på mig i det här och DE vet. De läser här. Så till er: in your face!!! Att ni inte trodde mig och tog ställning för mig får ni nu stå för. Jag hoppas att ni fattar vilka människor det gör er till. 


Lika barn

Det här med jämlikhet. Lite minerad mark att uttrycka sig kring men jag vill ändå reflektera. 

I somras tog man upp på radio om att festivalerna hade övervägande band och artister av manligt kön. Man tyckte att det borde kvoteras in kvinnliga artister och det var någon som gjorde en festival med enbart kvinnliga artister. 

Och nu inför jul har någon/några suttit och gått igenom Kalles jul och räknat ut hur många karaktärer som är manliga respektive kvinnliga. Man kollade också hur många repliker de olika könen hade i procent...

Jämlikhet för mig är möjlighet. Möjlighet att oavsett kön, ras, religion eller sexuell läggning få göra och utöva det han/hon vill. Så tänker jag. 
Kvotera blir lite tokigt och gör man enbart kvinnofedtivaler (eller politiska parti för den delen) så är väl de inte heller jämlikt. I just festivalsammanhang är det väl de artister som är bra som blir bokade? 

Sedan funderar jag varför man lägger energi och tid på att räkna ut hur många manliga/kvinnliga karaktärer det finns i en tecknad  film som dessutom är skapad under en tid när vi i världen inte kommit så långt i vårt tänkande? 
I mina ögon är det lite fånigt och inte det minsta relevant. 

Det känns lite som om vi lägget fokus på att analysera saker och se hur "orättvist" det är och likt tempertantrum  treåringar lägga oss på golvet och yla, ja golvet har bytts ut till Facebook och andra sociala medier. 
Istället borde vi lägga fokus på att engagera oss. Lägga tid på våra barn, göra våra flickor starka, modiga och ge dem tron på att de kan och får. Göra våra pojkar starka, säkra och ödmjuka nog att låta kvinnor komma fram. 


Av hela mitt hjärta

Jag har skrivit om det förr och jag gör det igen. 
Det är så sjukt mycket enklare att leva andras liv, fostra andras barn och vara förnuftig åt andra. 

Säkert därför jag gillar mitt jobb där jag får ge goda råd, komma med klyschor om det ena och det andra. 

Jag är precis som andra men har också fått lära mig emellanåt den hårda vägen att inte säga jag ska/skulle aldrig. För det får man ta mig fan äta upp jämt. 
Jag menar vem trodde att jag skulle hamna i en liten stuga i skogen och dessutom trivas? Eller vem trodde att jag skulle få två fantastiska barn som faktiskt  trots (i en dels ögon) mitt sorgliga försök till föräldraskap, är kloka, trygga, roliga och väldigt smarta? Vem trodde att jag skulle kunna rida in en häst? Ja, det är många som tvivlat inte minst jag själv och listan är lång. Jag är övertygad om att du också har sådana saker i ditt liv. För det är ofta så, och det är det här inlägget handlar om, att vi som står bredvid har ögon om att andra borde göra si eller så. Vi skakar på huvudet och tänker att det går ju inte. Det klarar hon/han inte av. Hon/han gör fel, för mycket eller för lite. Och så maler vi på. Men vi glömmer hur mycket stöttning gör och framför allt vi glömmer hur lätt det är att hamna där själv. 

Ta exemplet hemlös, inget du tänker att du ska råka ut för. Då är det lätt att se ner, döma eller fördöma. Men tänk om det var du? 
Det kan vara ekonomi, dåliga relationer, taskig chef, svårhanterat barn eller vad som - har vi inte upplevt det har vi sällan förståelse. Låten "Walk a mile in my shoes" är talande. 
Jag förstår att det vi upplevt är den referensram vi har och därför är det svårt. Jag vet också att det är mitt värsta som är mitt värsta - vi ser sällan utanför det förrän vi hamnar i det. Hur vi handskas med våra bekymmer är nog beroende på bagaget vi har innan och vilken stöttning/förståelse vi får. 

Men om din granne har ditt absolut värsta och dessutom bär på fler bekymmer och ändå tar sig fram. Beror det på att vi är olika starka? Olikt fostrade? Inte ser någon annan utväg? 
Eller är det så att det bara är den djupt rotade överlevnadsinstinkten vi alla bär? 

Innebär det då att de som väljer att ta sitt liv inte har den instinkten? Nej, jag har under åren förstått att de faktiskt inte ser någon annan väg. Livet är en gåva - men det kan bli en plåga och för mycket. 

Det är då. Det är verkligen då jag önskar att vi höjer våra fördömande blickar och finns för andra. Vi har så mycket kraft i oss alla. 

För vi tror att just vi har det svårast. Att jobba heltid, inte ha jobb, fostra barn, inte kunna få barn, ekonomi, kärlek eller vad det nu är vi dras med. 

Men om vi lyfter blicken spetsar öronen och verkligen, helt utan slöja av vår egen viktighet, lyssnar. Då kanske vi ser och hör vår vän, granne, familjemedlem eller kollega som faktiskt drar ett tungt lass. 
 

Det nya

Så är 2014 slut, ett år som varit händelserikt på många sätt och en del nya insikter har jag fått och lärt mig mycket. Det politiska året kan sammanfattas som kaos och sandlåda.

Nyårsafton var lugn med hundar, dotter och en vän till nämnda dotter. Trevligt lugnt och helt nyktert. Det känns bra att inte få förväntningar spolierade av simmiga fulla ögon. Det är viktigt för mig att mina barn inte upplever det jag själv gjorde när jag växte upp. Jag önskar att inga barn ska behöva göra det. Jag är absolut inte nykterist men får allt svårare för alkohol. 

Det är mer än året som kan ta slut och jag ser att tålamod och ork också faktiskt är ändligt i vissa fall. 

Inför det nya året tänker jag mest på våra barn. Det är våra barn och vårt ansvar oavsett hur gamla de blir. Vi är skyldiga att få dem att känna sig viktiga, sedda och älskade. Vi varken kan eller får ta oss rätten att välja bort dem för att de är besvärliga eller inte lever upp till någon påhittad norm. Det är inte okej att inte ställa upp och finnas för våra barn när de behöver. Här måste orken och tålamodet alltid finnas. Att vara framgångsrik, hålla fasad, skaffa nya barn eller stoppa huvudet i sanden är aldrig okej. Jag har sett, hört och upplevt det allt för många gånger det gångna året. 

Idag har jag städat huset med intensitet och glöd och hela tiden även mentalt städat i mitt huvud. Jag kommer inte göra några nyårslöften - det är inget för mig men jag har gjort rent hus både bokstavligen och mentalt och det var väldigt skönt. 

2014 är slut och jag är lite klokare än innan, känner mig vaken och redo. Jag ska jobba hårt på att behålla den känslan utan att gå omkring och vara tacksam mot högre makter eller andra. Det är jag som gör jobbet och ibland gör jag fel men det är okej för man kan alltid försöka igen och göra bättre. 

2015 blir ett riktigt Busår, jag har verkligen en fantastisk häst som jag med hårt jobb, massa kärlek och ett gäng morötter ska utvecklas med. Han är min finaste kille som nu är 4 år! 

Ibland är man liten ledsen och svag - det inser jag att jag kommer uppleva även under året som kommer, men med erfarenheterna från året som gick känner jag mig rustad och redo - jag tror att jag kommer vara lite lite farlig. 

RSS 2.0