Bring it on home to me

Det blir sällan som man tänkt sig
Vi hade alla fall tur med vädret
Efter regn kommer solsken
En olycka kommer sällan ensam

Det finns så otroligt många klyschor och alla stämmer ibland och ibland gör det inte det.
Just nu är det mycket på många plan och min kraft och energi går till det. Jag har otroligt mycket att ta tag i och jag tänker inte ta det här utan på detta sätt förklarar jag min bristande skrivförmåga just nu. För det är inte som jag tänkt mig och vädret är rätt okej, solen lär komma och problemen är flera.

Ikväll sjunger Sam Cooke - "Bring it on home to me" det blir lite god mat och tända ljus.
Det blir många tankar.

Ibland behöver man en paus.

Inatt somnar jag åtminstonde i armarna på bästa älskade Lovisa och det är min outömliga källa just nu - Ellerhur?

Sport

Vi snackar om sport.

Det är fotboll, hockey, handboll, volleyboll, ridning, golf - ja listan kan bli (och är) hur lång som helst.
Alla som är intresserade och det är många - de har en åsikt och en kunskap (tror de) som vida överstiger andra.
Det diskuteras ofta med vilken stryka, precision och kunskap det kräver att utföra det ena eller det andra. Zlatan höjs som en riktig bolltrollare och diverse andra namn höjs och glorifieras för sina insatser.

                                            

Nu har jag länge tänkt att jag ska ge mig in i den diskussionen.

Låt mig först för den som så inte vet säga att jag är inte sportintresserad. Jag är inte imponerad av 22 man som jagar en läderkula och sedan säger att det var 1 man som gjorde matchen. Jag är inte avundsjuk när ett gäng blåslagna tandlösa män med taskig frisyr tjänar stora stora pengar i NHL hockey. Jag ser inte prestationen när någon gör birdie, par eller andra konstiga termer på ett slag med en boll i ett hål. Jag tycker det är löjligt när man står i en intervju efter en match man vunnit och säga: Jo idag ville vi verkligen vinna. (vilken jävla gång vill man inte det) Eller de lama ursäkterna efter en förlust (säga bara att det andra laget var bättre)

MEN

Ska vi nu prata sport - prestation - kunskap - träning - fysik så finns det faktiskt en sport som jag kan säga att jag tycker är just det. Sport.

Skidskytte.

Det gäller att åka långt - länge - i kyla (som jag för övrigt aldrig skulle göra själv frivilligt) Det gäller att ta i för kung och fosterland för att med så hög hastighet komma fram till skjutbanan. Sen och det är här det blir imponerande. Sen gäller det att kasta sig på marken - sikta  och skjuta prick.

Det kräver att man hittar totalt lugn. (de flesta skulle flåsa och frusta som en flodhäst) Det gäller att hitta fokus och vara fokucerad till 1000.
Sen ska man iväg som skjuten ur en kanon igen och då kunna gå upp i 100 kapacitet igen. DET är en bedrift. Fullständig kontroll på andning, nerver och muskler.


Jag skulle själv aldrig klara av det vill inte det heller - det är för kallt och för jobbigt. Jag har ingen tävlingsinstinkt alls.
                                                               

Så till alla skidskyttar - Hatten av för er. Ni har fått en av de största antisportarna att bli imponerad. DET är ytterligare en bedrift att lägga till meritlistan. Total kontroll imponerar tycker jag, men det kanske bara är för att jag är kontrollfreak - Ellerhur?

Det är skönt det är svårt det är obehagligt

Jag går mot bilen och har kaffet i handen, det är sol ute och jag kan gömma mig lite bakom solglasögonen. Jag sätter mig i bilen och tar ett djupt andetag. Lägger i växel och svänger ut från parkeringen.

När jag svänger ut på motorvägen låter jag motorn jobba lite och känner behaget av farten. Jag håller hårt i ratten och vrider upp ljudet på stereon så musiken pumpar i mina öron.

Det är skönt.

Tankarna virvlar och jag känner hur min absolut största rädsla och det jag fasar mest för är helt möjligt att hända. Jag trycker ner pedalen hårt som om jag kan åka ifrån min rädsla.


Det är det där samtalet om att något hänt som jag absolut inte vill ha. Att det ringer på dörren och får ett besked. Jag känner i hela min kropp hur ont det skulle göra och jag blir lite skrämd för att jag också förstår att jag skulle utkräva hämd.

Det är svårt

Jag närmar mig jobbet och jag byter musik. Låter tankarna sjunka ner och igen får de ligga lågt - tills jag åker hem, till strax innan jag somnar och tills jag står i duschen imorgon bitti eller sätter mig i bilen imorgon igen....
Det är som ett hamsterhjul - det går bara runt runt runt.

Jag är egentligen rätt hjälplös i att kunna styra tankarna och lika hjälplös i om det händer i verkligheten eller inte för det VET jag inte om det verkligen gör.

Det är obehagligt.

Jag kan bara göra mitt bästa - Ellerhur?

Det största är inte alltid det värsta

Det händer stort och smått. I världen drabbas Japan av naturkatastrof - det krigas i mellanöstern. Familjer splittras och man drabbas av oroligheter, ångest, rädsla och död. I Sverige har vi ett politiskt läge som påverkar dagen och morgondagen. I Södertälje pågår små och stora kriser i form av gängbråk, politiska utspel och segregation. I familjen är det som det är i alla familjer mer eller mindre.

Det största är inte alltid det värsta. För visst är en naturkatastrof eller ett krig "större" än min egen familjs dilemman? Men - man är sig själv närmst - Ellerhur?

Signaler vi skickar

Har jobbat med attityder idag, och imorgon fortsätter jobbet att prata kring bilden av sig själv. Det är intressant och  jag måste säga att visst sjutton tänker man till kring sig själv och sin omgivning.

Vad är det för signaler vi skickar och hur uppfattar folk mig och jag andra? Bra fråga att ställa sig själv. Finns det saker i min omgivning som stör mig och gör att mina fördomar/egen uppfattning påverkar hur jag beter mig? Självklart är det så. Intressant att sig själv och fundera på.

Jag ska ikväll göra ett litet test på min sambo som jag tror blir kul och uppskattat.
Det är en grej jag ska köra imorgon och det är bra att ha testat först.

Men idag är jag trött, jag behöver åka hem och slappa lite, göra ingenting. Det har varit tuffa dagar och helgen var inte speciellt uppvilande. Men först ska jag skriva ett mail till Arbetsförmedlingen men sen blir det hem och soffan - Ellerhur?

En människa lämnar så mycket spår

En händelserik helg inte helt positiv. En resa med inslag av gamla tider och i en värld jag önskar jag slapp. Målet helgar medlen - så är det och i vissa lägen i livet blir man lejonmamma och då må de med dold agenda huka sig.
Jag blev positivt överraskad över att jag forfarande har lugnet, bättre koll och mer kontaktet än jag kanske trodde. Jag blev positivt överraskad över att jag fick hjälp och ett gott samtal med ett par stycken. Jag hade hela tiden stöd av min bättre hälft och det är skönt att inte vara ensam - då klarar man allt.
Jag älskar internet och mina kunskaper att hitta information när jag så behöver.

En människa lämnar så mycket spår.

Nu är det måndag. Utbilda i kommunikation. Vid 10 ska jag ringa ett viktigt samtal. Kanske blir det försäljning av en bil och ikväll blir det middag och lugn lugn lugn.

Under dagen ska jag också läsa ikapp på bloggar, uppdatera min face och bara vara Annakarin.
Jag ska handla mig något trevligt tror jag också - skönt att ha en del pengar kvar trots att det är vecka före lön, så man kan unna sig lite lyx.

Jag är laddad för veckan och hoppas att den inte går riktigt lika fort som förra veckan. Ellerhur?

Inte rätt forum

Har ätit frukost och sitter och slöglor på någon jättekonstig serie på tv. Det är verkligen mest skit på tv just nu. Hamnade framför Big Brother igår kväll en stund, DET är verkligen skit. På alla plan. Vi kunde inte ens titta på det - faktiskt - det är så pinsamt och dålig tv. Det säger tillochmed väldigt mycket om de som faktsikt ser på det. För övrigt är det mest repriser, byggprogram och matlagningsprogram. Inte speciellt kul. Appropå mat gjorde vi råbiff och rårakor igår till middag. Gott och längesedan.

Kom just på också att på måndag ska vi ha gäster hemma på middag.......hm? Det lär bli till att klura ut lite så det blir bra. Min syster och hennes dotter med respektive kommer och jag har letat upp goda recept. (hoppas det blir gott!!)

Jag ska åka och kolla min bil lite för den verkar ha en läcka i avgaset och den behöver kollas lite allmänt så det får nog bli lite sådant idag. Måste också plocka här hemma.

Det skriker i hela kroppen att jag vill göra saker............vet inte vad det är. En känsla av rastlöshet bara. Så kan det bli ibland och jag känner inte att jag har ro att sitta här. Skulle behöva skriva lite också på en sak. Men det blir inte heller ro till det. Kanske senare ikväll.

Nä det här är inte rätt forum för mig just nu. Måste sätta fart och måste få igång dagen. Jag ska okcså jobba lite och få struktur för nästa vecka. Service och kommunikation. Riktigt roligt! Jag ska göra det så fort jag kan.
Måste skaka av mig känslan av rastlöshet först bara eller vad det nu är - Ellerhur?

Fenomen

Den här veckan har gått så himla fort, men så är det också mycket i görningen.

Just nu har jag kommit hem och ska landa i soffan och imundiga (dricka för de som inte fattar) ett glas vin.

Jag har funderat och analyserat (jag borde inte det för jag har en del otur när jag tänker) men förr så var det så att många (de flesta) åkte från Södertälje och uppåt för att jobba. Det gav köer norrgående. Det jag nu märkt är ett fenomen (företeelse) är att det är jättemycket bilar varje morgon som åker ner mot Södertälje.

Jag undrar vad det beror på, har folk från Norrort börjat jobba i Tälje med omnejd? Har Tälje utökat sin industri och skapat så mycket fler arbetstillfällen? Trafiken upp på morgonen och ner på eftermiddagen där det förr var köer - ja där flyter trafiken hur bra som helst varenda eftermiddag och likadant på morgonen.

Det är ingen stor grej - eller ja det är det lite. Men det är märkligt - Ellerhur?

Att spela en roll

Just nu ska jag ställa mig och kopiera en massa prov inför fredagen med gruppen, jag skulle vilja göra ett eget test också - ett jag brukar göra med större grupper. Jag får se om jag hinner få till det.
Till det hör att eleverna blir lite lurade och det gillar jag ^^

Jag ska också göra ett ärende som jag verkligen behöver och tror kan bli bra. Bra är det också att jag idag kan styra min dag själv i mångt och mycket.

Det jobbiga med att sitta här på kontoret är att det finns de som står bredvid och "tvåtaktar" - det blir då svårt att få något gjort - å andra sidan bloggar jag ju tydligen mest så då är det väl inte så mycket gjort ändå? Jo då jag är multieffektiv och sitter och gör två tre fyra saker samtidigt. BRA av mig!! Men folket bredvid pratar och berättar den ena saken mer oviktigt och ointressant än den andra. Höjadre blir det också då jag helt plötsligt får mig en rolig historia till livs. Varför gör folk så? Det är sällan man möter folk som verkligen ÄR roliga.......ju. Det som är jobbigast men också väldigt smickrande är att de ofta ber mig om hjälp kring olika saker. Jag ska nog sätta upp en skylt vid min plats .....

                                                                   

 

Fast jag skulle mest av allt vilja hänga upp:

Kanske har vi trevlig middagsgäst, Reneida är bjuden men förkyld så vi får se om hon kommer. Tur hon inte är man för då hade hon varit nära döden nu. Hon är en stark kvinna som också har en liten prinsessa hemma så jag sa att hon nog skulle ta det försiktigt och vila lite lagom. (kan tjejer det?)

Jag tror att jag ska rätta lite prov en stund - då lär jag känna mig väldigt lärarlik en stund - bara glasögonen käckt på näsryggen som fattas!


 Det gäller att spela en roll - att komma in i "the right mood" så att säga. Då kan man klara vad som helst och då ger man rätt intryck - Ellerhur?

Lite euforisk!

Igår hade vi möte här på jobbet under kvällen och det var verkligen givande, det är massa spännande saker på gång och jag är väldigt taggad.

När jag åkte hem fick jag veta att Görel som jag jobbat med förut var i Södertälje, hon bor numer i Göteborg så det var länge sedan vi sågs. Men igår blev det alla fall.

Helt otroligt kul! Vi satt i baren på Stadshotellet i Södertälje och pratade. Det var som om vi träffas ofta, vi berättade om hur det varit fram till idag. Vi har många gemensamma vänner och "ovänner" så vi pratade om allt och inget. Görel är en otroligt insiktsfull person och den tjejen är verkligen värd den lycka jag ser att hon utstrålar nu. Jag satt där i drygt en timme och när jag åkte hem var jag jätteglad och lite eurorisk! Lovisa sa när vi pratade att det är häftigt för att jag har inte många vänner men de som betyder något i mitt liv gör verkligen just det. Betyder.

Jag ser fram mot att ses igen när nu det blir - det har inte så stor roll. Det är bara fantastiskt trevligt när det än blir. Sådana här möten gör mig stark och otroligt peppad i allt. Ska sanningen fram gör det mig lite lite vild också. Positivt vild.

När jag åkte hem var det precis i tid för att åka och möta upp min underbara Lovisa som jobbat kväll, hon gav mig ett brev - egenltigen var det en bit av henne själv. Det kändes stort och fint.
Så all and all kan man väl säga att onsdagen var en riktigt bra dag. Ellerhur?

Vilken dag!

Det är en kamp

Jag inser hur destruktivt jag levt till viss del. Jag ändrar beteende och mönster och förändringen ger nya förändringar och det kräver en acceptans från mig själv. Den är svår att hitta ibland. Jag brukar säga att man inte ska ångra det man gjort för att det är de saker som gör en till den man är idag. Men. Just det. Men. Faktiskt finns det saker eller personer eller händelser jag ångrar. Jag önskar att jag hade kraften då att säga nej. Att välja mig själv. Att inte låta mig dras ner. Faktiskt finns det personer jag skulle vilja servera sanningar och faktiskt bara få fråga hur fan kunde du? Det har gjort så mycket skit med mig och det har gett och ger ännu efterverkningar för mig på flera plan.

Det har gjort mig illa.

Med stöd och hjälp tar jag mig framåt och bort från det. Jag sliter hårt för att räta upp. Jag ramlar, faller och blir liten ibland. Det blir bättre. Jag hittar vägar till ett bättre och starkare jag. DET är positivt och skönt.
Jag skriver här, jag skriver opublicerat och jag skriver i min "andra" blogg. Det är lite av mig i vart forum och det i sig ger en helhet. I bilen pratar sjunger och skriker jag för mig själv det ger lugn.
Hemma pratar jag med Lovisa, hon lockar lirkar och lindrar. Alltid med värme förståelse och en kram. Riktigt bra. Det ger energi och möjlighet att känna det jag känner just nu.......

Wow!! Vilken dag! Har haft de sista presentationerna och för övrigt har vi gjort gruppövning, kollat arbetsmarknaden, gjort lite tester och skrattat. Fantasisk grupp och jag har så kul. Jag blir inte ens trött! Om en stund ska vi ha möte och sedan ska jag handla hem lite mat och fylla kylen som jag i morse upptäckte var tom...

Ikväll blir det lugnt, jag vill egentligen köpa det där spelet som jag vill ha men jag hinner/orkar nog inte idag. Tänkte eventuellt sola om lusten till det är lika stark när jag kommer hem. Jag vet att det är städat och fixat hemma så jag behöver bara bara njuta. Vi hjälps verkligen åt med allt. Jag skulle behöva titta lite på Golfen idag eller så gör vi det tillsammans en annan dag.

I am one happy camper!

Bra för mig - Ellerhur?

Intressant och lärorikt

Sitter på jobbet och idag är det presentationer av deltagarna. Det är så helt underbart att få ta del av så många människors livsöden! Mycket intressant och lärorikt. Jag känner verkligen en förmån i det. Jag sa också till Mats förut att det är sjukt kul jobb vi har.

Nästan så att det känns skamligt att ta betalt - Ellerhur?

Inte helt sant

Ja ja ja! Det stämmer till viss mån men är inte helt sant va?
Även om jag kan skriva under på en del av föregående inläggs innehåll.


Dessutom: Alla som läser VET att jag avslutar med Ellerhur? - Ellerhur?

Min idol Lovisa Carlsson

Godmorgon kära läsare!
 
Jag måste bara få uttrycka mig lite om min idol Lovisa Carlsson, som är fit och smidig.

Ibland önskar jag att jag var lika stark som henne... :(

Veckan har skakats av nyheter

Veckan har skatats av nyheter - som alltid, varje vecka. Det jag har reagerat på den här veckan är naturligtvis igår och tusnamin över Japan. Det är imponerande trots allt vilka enorma krafter det är - hur totalt utan någon som helst pardon som det ödelägger stora delar. Vi blev oroliga igår eftersom Linda är i Australien och vi har släkt och vänner i USA. Men det ser ut som om de klara sig. Linda är på en helt annan sida så hon får bara vara försiktig så går det bra.  Men många klarade sig ju inte och med tanke på hur otroligt stort skalv det var så gissar jag att dödssiffran kommer bli hög.

                                              

Mot naturen har man inget att säga till om, då är vi alla små.

En annan nyhet som fick stor uppmärksamhet var det faktum att Anton Hysén går ut som homosexuell. Det är inte klokt hur Nyhetsmorgon gör en stor deal av det och en av de stora frågorna är:

Ska Anton nu gå på Pride!!!??? (fanfar!!!!) Va? Är DET signifikativt för att man är homosexuell?
Naturligtvis blev det anstormning på pappa Glenn och HUR tycker du och HUR känner du nu?

Faktum är att jag tror att det mest är de homofobiska män som tittar på fotboll som känner uppståndelsen över detta - de känner sig lite lurade och deras stora skräck (och lite lite önskan) är att det ska vara en homosexuell man i laget. Det är ju så att män som spelar fotboll klappar varandra inte bara på axeln när det går bra eller dåigt i en match - det är faktiskt så att det är då männen får en chans att kramas och ta varandra i rumpan och riktigt vara män...... De kan sen stå i omklädningsrummet och i duschen och smygkolla (och ibland avundsjukt glutta) de kan slåss i duscharna och brottas lite halvhjärtat så där.


                                                   

Men nu har Anton tagit udden av det där - inte för killarna i laget - jag tror att de har vetat länge. Jag tror att det är åskådarna på läktarna och killarna i sofforna hemma som nu inte riktigt vet HUR de ska handskas med detta. Faktiskt så tror jag det.

Jag tror att han är samma kille som innan och jag tror att han spelar precis lika bra fotboll (eller dålig).

Anton själv - ja jag tror att det kan vara så att pappa frågat till slut: Va gillar du inte tjejer? och Anton svarar
Nä ru Glenn.... Jag tror inte det var varken större eller svårare än så - Ellerhur?

Fenomenet Lollo

NU. Nu ska jag skriva det där inlägget som jag velat skriva i över ett år. Ett inlägg som jag klurat på och inte riktigt fått till.

Det handlar om Lovisa.  Fenomenet Lovisa. (ni fattar strax vad jag menar)

Jag lärde känna henne under hösten 2009. Från början en tjej som var lite hemlig, tittade under lugg och fanns överallt men aldrig tillräckligt nära för att man skulle få en klar bild. Lite lite mystisk.

Fenomenet Lovisa - heter inte Lovisa - hon heter Lollo. Hon är rapp rolig och är väldigt nära och bästa kompis med alla i sin närhet. Tror dem! Ja för när det gäller fenomenet Lovisa (lollo) så är det just de i hennes närhet det egentligen handlar om.

Många av hennes "vänner" tror att de känner henne och de förväntar sig att hon ska vara rolig, rapp, galen. De förväntar sig att hon när hon dricker ska göra de mest galna saker. Ofta gör hon inte det men alla tror, förväntar sig det så de upplever ändå att hon gör det. Ni ska få exempel nu:

En fest: Ett gäng tjejer och killar är där och när "Lollo" kommer blir det en förväntan i luften och alla säger: åååååååååååh HEJ Lollo!! Hur är det Lolls?? Sen kastar man sig om halsen på henne och kramar henne hårt och länge. Hon svarar tja ba! och kommer in och säger kanske till någon: Hur är det med dig? Knullat något?? Då brister hela gänget, alla hang arounds ut i ett skallande: HAHAHAHHAHAHA!!!
Javisst folk skrattar hysteriskt. Men faktiskt - det är inte jättekul, lite väl grovt och överpersonligt faktiskt. Men det entourage hon har runt sig vrider sig av skratt.

                                                        

Och alltid, ALLTID kommer den där kommentaren som jag faktiskt bara hatar: Du är så jävla schchchköööööööööööööööön Lollo!! i falsett från någon. Lollo går ofta iväg där och ofta utbryter då en slags tävling av "vännerna" om hur de träffat Lollo och hur nääääääära vänner de är och hur de känner henne bäst.

En annan sak kan vara någon hon inte alls träffat specielt ofta - vi kan ta ett exempel även här.
Vi sitter i vår bil. Hämtar upp två personer. En känner vi bägge två väl och en annan är kille till den första. Den killen är ny för oss men han har redan smittats av Fenomenet Lollo
Vi sitter i bilen och pratar och killen säger något. Lollo svarar, vilken paradox! Killen asgarvar!! SEN säger han men alltså jag höhö jag vet inte vad en paradox är......... Lollo förklarar och igen skrattar han.

Folk i Lollos närhet garvar, tindrar med ögonen och förväntar och väntar på allt som kan komma ur hennes mun som är SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ roligt och hon är så schschkööööööööööön Lollo!!!

Men faktum är:
De känner inte henne - de vet inte ett skit och de är så jävla upptagna med att fortsätta måla en bild av "Lollo" och den de vill tror och har bestämt att hon ska vara. Jag känner inte Lollo alls specifikt, det är ingen önskan jag har heller. Faktum är att Lollo är inte ens speciellt rolig...

Lovisa däremot - det är en underbart intelligent, snäll, vacker, godhjärtad, otroligt fyndig, fantastiskt härlig och otroligt rolig.
Jag vill inte på något sätt påstå att jag känner henne helt och fullt. Vi håller fortfarande på att lära känna varandra i mångt och mycket. Sådant tar tid och är inget man ger till alla och en var - Ellerhur?

Den undre världens hemligheter

Var och jobbade i Kista igår.

Jag åkte bil till Liljehomen och sen blev det tunnelbana. Det är verkligen en upplevelse! Folk som luktar och stirrar och trångt.....hur som, kommer till T-centralen och ska sen mot Akalla Hjulsta, går ner. Jättemycket ner. Helvete vad långt ner det är!!! Nåväl kommer till jobbet och har en trevlig dag med Ewa. Vår deltagare i Kista som är vad jag ska säga lite udda........han håller lite låg profil och bara några gånger säger han saker så vi helt studsar och inte fattar något alls. '

                                               

När vi ska åka hem så säger jag att jag behöver lite hjälp för jag hittar fan inte. När vi kommer ut på perrongen i Kista säger Ewa: Ska vi ta en cig? Men säger jag: Tåget kommer nu. Då tittar wa på mig och säger tror du att det bara går ett tåg hem?? Vi tar nästa..... Ewa lotsar mig i den undre världens hemligheter. Hon berättar hur man står i rulltrappan för att inte vara i vägen (jag vet men hade fan glömt) När vi kommer upp så säger hon: Där är ditt tåg. Jag hoppar på och ska nu åka mot Liljeholmen. Jag sätter mig på tunnelbanan, tar upp min bok och känner att det är inte så dumt att åka tåg.....jag inser att jag slipper kön och trafiken. Nu VET jag ju dessutom HUR jag ska åka både dit och hem.....

     

Då ringer telefonen - det är Ewa, hon säger: hoppa av! Du är på fel tåg. Jag tittar ut och säger Nej nej - varför då? Ewa förklarar att jag hamnat på fel bana helt enkelt. Jag inser detta och just då stängs dörrarna och jag måste åka en station till. Medborgarplatsen, av och där kommer ett tåg på andra sidan. Hoppar på, hela tiden med Ewa i luren som lugnar. För sanningen är att jag nu är väldigt osäker och inte riktigt vet alls vart jag ska. Jag kommer tillbaka till Slussen och där ska jag då byta till den tunnelbana jag ska åka....hela tiden med Ewa i luren. Hon säger åt mig att åka röd linje. Jag går mot röda streck. Uppför trappor och nerför trappor - jävla labyrint!!  När jag just ska kliva på så dubbelkollar jag med Ewa, mot Ropsten va? Nej nej säger Ewa mot Norsborg..... Helvete!! Uppför trappor igen och mot andra röda streck och sen nerför trappor igen och sen - sen mot Norsborg.
Väl inne på rätt tunnelbana sätter jag mig ner och Ewa lugnar mig i telefonen... då ser jag i ögonvrån en hand. En kille står och räcker ut handen. Jag tror att han vill ha biljetten - jag frågar vill du ha biljetten?? Nej en kruuuna, säger han. Jag fattar först inte för jag är jävligt upprörd och lite lite rädd. Men sen inser jag. Han tigger pengar!! På tåget??? Wtf? Nej nej säger jag.. han lommar iväg.

Jag kommer till Liljeholmen men inte fan kommer jag upp där som jag gick ner på morgonen....hur fan är det möjligt??? Till slut och jag är verkligen slut så kommer jag till garaget och sätter mig i bilen. Trygga sköna bilen. Jag beger mig hemåt. Det känns hemvant och skönt.

Nu vet jag att jag ska till Kista snart igen, skönt tänkte jag först för nu hittar jag men så kom jag på.......i helvete jag gör!!! Jag har nu ingen aning om HUR jag ska bete mig på Centralen för jag åkte ju fel där igår,  så resan hem lär bli underbar även nästa gång. Ellerhur?

Det fatala misstaget

Som förälder älskar jag mina barn och jag tycker att de är det mest fantastiska varelser satta på denna jord. Jag försvarar och förklarar alltid dem. Jag är alltid den som först tar till orda och berättar (skryter) om deras bedrifter med stolt stämma (aningen överdrivet naturligtvis) Den minst bedrift de utför så höjer jag det till skyarna och de gånger jag blir arg på dem så går det fort över för mitt hjärta brister, går i bitar så fort vi inte har det okej oss emellan. Kort och gott  - jag är Mamma.

Med detta sagt vill jag nu börja mitt inlägg...

Vi försöker alla (de flesta och alla andra borde ta mig fan) hålla oss i trim i form och leva dugligt hälsosamt.
Det handlar om att vara fit, tränad, stark och smidig.

Jag är faktiskt själv inget av det där men om någon skulle säga något annat protesterar jag högt och vidhåller att jag är stark. Starkare än alla tror....(folk brukar då le lite överseende, undrar varför??)

Häromdagen pratade jag och min sambo om ämnet, vi diskuterade utifrån den bedrift (ja det var det faktiskt)  som Lovisa gjorde när hon åkte skidor runt åkern i Flen. Jag har ju fått inse att hon har en god fysik och är tränad. Jag har alltid tyckt att hon ser fit ut, ni som känner henne vet vad hon tyckte om det (mycket glad). När vi i Flen pratade innan hon åkte så var hennes mamma där. Jag trodde (i min enfald och taskiga bedömning) att jag skulle få medhåll av Catarina men hon är ju mamma hon med ( i rest my case).  

I diskussionen så råkar jag göra det fatala misstaget att säga att nej - jag tycker inte att hon är smidig. Åh Herre Gud vilket liv det blev. Jag fick äta upp hela skidresan och att jag sagt att hon var/är uthållig och en massa annat. Jag var bara så så så såååååååå tacksam att inte Catarina var där för då hade jag nog fått stryk.
Sen försöker vi prata om vad en smidig person är......ja rent fysiskt då....och då säger hon Sara (min dotter) och jag säger ja, hon är lite smidig. Men då får jag på huvudet av Lovisa som tvärvänder men då är ju jag helt plötsligt mamma så då går jag i försvar......

Hur som helst diskussionen fortsätter och vi kommer in på rolig.....men det mina vänner är ett helt annat inlägg som jag snart ska skriva. Har haft det i mitt huvud sedan ett drygt år och nu börjar det bli dags att skriva.

Nu ska jag hämta Sara och sen åka och träna.

Försöker träna varje dag för min kroppsform - om jag lyckas det drar vi lott om....Ellerhur?

Nej tack - jag är inte intresserad

På tv sänds det reklam för en massa bra att ha saker och vi möts av säljare till höger och vänster när vi är ute och handlar. Det ringer på dörren och i telefonen och alla vill sälja den där otroligt bra produkten.....

Jag gillar reklam på flera sätt och jag är den förste att tillstå att jo jag går på alltihop. Det får ibland konsekvenser, jag ska berätta om det nu.

När vi flyttade in i vår lägenhet så ville jag ha en ny dammsugare, eftersom Lovisa är allergisk (astma) så ville jag ha en vattendammsugare. Letade överallt och en dag ser jag reklam för en på Twins på tv......den verkade skitbra. Också mycket billigare än andra så jag blev väldigt glad. Jag konfererade hemma (väldigt lite) och berättade om fördelarna (övertalade) och sen blev den beställd och betald. Den kom hem och när jag prövade den så tyckte jag nog att den var lite plastig men fördelen med att man kan "se" sin smuts när man tömmer behållaren är så stor att jag gillar den. (sugförmågan är....inte bra)

Efter ett tag så har vi (jag) sedan köpt diverse städmaterial - juicer - godis och annat som det görs reklam för - allt med varierande kvalité och konsumentglädje. Men hela tiden ganska stillsamt.
Sen sker det som nu föranleder detta inlägg.

Lovisa åker till USA. Jag blir rastlös instabil och oberäknelig.

Jag har så tråkigt - saknar henne så innerligt att jag ägnar mig åt kapitalterapi. (sedan är det så att jag själv tycker att jag är jävligt fiffig)

Så vad händer: Jo, jag köper toapapper med dikter och hushållspapper med recept på. Det är jättegulligt men det är också så att man vill läsa den där dikten och kolla efter nästa vilket bara resulterar i att man tar alldeles för mycket papper......(oekonomiskt som fan!) Jag köper den där nya gelen som man ska sätta i toastolen - det ser så geschwint ut att bara trycka dit den och sen är det bakteriefritt i toan.......men fan heller den glider ner och det ser ganska äckligt ut....

En kväll ringer det på dörren. Det är två killar från Eon, de vill att jag ska byta elbolag. Jag hatar när det ringer så där på dörren (för att jag vet att jag är vek) men jag säger lite lamt att det är inte jag som står för avtalet idag och så vidare. Det förklarar killarna att det är inga problem....så efter en stund har jag skrivit på ett nytt avtal...

Lovisa kommer hem, allt är frid och fröjd - jag börjar känna mig stabil igen.
För ett par dagar sedan kom brevet från Eon och då slog det mig.....oj sa jag till Lovisa jo så här är det....
Lovisa läser igenom avtalet och nej det var inte det bästa avtalet man kan teckna. Hon ringde upp dem och ordnade till att vi fick någon rabatt så nu blev det ett bra bra avtal. (tack för att du räddade mig Lovisa)

När hon lagt på så tittar hon på mig. Hon går fram till mig och kramar mig och säger:
Älskling: Du kan inte gå på allt som sägs och du kan inte, får faktiskt inte skriva på något. Inte något alls.
Lovisa tar nu ett djupt andetag och säger till mig: Säg efter mig, jag tittar på henne och är helt beredd.
Lovisa tittar mig djupt in i ögonen och säger: Nej tack - jag är inte intresserad.
Jag upprepar: Nej tack - jag är inte intresserad.

Hela kvällen går Lovisa och från och till tittar hon på mig uppfordrande och säger: Vad är det du ska säga när någon har ett erbjudande?
Jag mantrar snällt: Nej tack - jag är inte intresserad.

Hon har ju rätt - det vet jag men jag tycker själv att ibland ÄR jag intresserad och tycker själv att det är väldigt bra erbjudande, men jag har nog fått och bör kanske ha mitt mantra i tankarna mest hela tiden.
NEJ TACK - JAG ÄR INTE INTRESSERAD.  Ellerhur?


Vilket pucko

I mitt jobb träffar jag väldigt mycket olika människor.
Idag har jag varit på eftermiddagen i Kista, där har vi en man som är deltagare och han är vad ska jag säga: Märklig.......han har ofta (för ofta) kommentarer som är helt oväsentliga för sammanhanget och han säger verkligen "fel" saker. Han är helt distanslös och utan självinsikt.

Idag när vi skulle avsluta så säger Ewa: Ni ska få en liten läxa till torsdag, jag vill att ni ska komma på ett namn på gruppen. Och våra första grupper det var A och den nya vi har i Liljeholmen är B och följdaktiligen blir ni C.
Ni ska alltså hitta på ett namn på bokstaven C för er grupp.

Nu hör det till saken att Ewa är tydlig. Väldigt tydlig när hon talar, hon talar inte för fort (som jag gör), hon är en rak tydlig bra pedagog. Fast att mannen idag kommit med massa udda kommentarer och haft utlägg som man inte förstår så är Ewa ett under av lugn och hon lyssnar och faktiskt försöker förstå vad han menar i de långrandiga saker han pratar om. (jag slutar lyssna ibland och jag kan ärligt säga att jag har inte det tålamodet hon har)

När alla har plockat ihop sina saker kommer då denna man fram och han säger:
Ja, alltså saken är den,  jag har kommit på ett namn.
Åh vad bra säger Ewa som tålmodigt tänker lyssna på honom igen (jag själv är lite avtrubbat ointresserad)
Då säger han: GRIMSTA! och så lyser han upp som om att nu minsann kom han på något fiffigt......

Eh..........säger Ewa nu lätt förvirrad - det är bara ett problem - det börjar inte på C

Nä, säger mannen då, men............och så börjar han ett lååååååångt utlägg om någon tunnelbanestation som är nedlagd som var tänkt namnges Grimsta och sen ärligt talat - jag lyssnade inte och jag hade svårt att hålla masken.

Faktum är att jag trots all min empati, all min serviceanda och viljan att se och ta fram det goda i människors olikheter - faktum är att jag förstår hur han ska kunna tillgodogöra sig kursen. Jag fattar varför han är arbetslös.

Det finns bara en sak att säga: Vilket pucko - Ellerhur?

Den sitter där den sitter

Den sitter där den sitter.
Vi är alla en produkt av våra val - Ellerhur?

Vilken idiot

Har kollat tv idag/kväll. Kollade 101 sätt att åka ur en gameshow. Riktigt kul.
Just nu är det Ballar av stål, också faktiskt kul. Däremot reklam på kanal 5 nu - man gör reklam för en datingservice där man uppmanar till otrohet.

Nej då man behöver inte gå igång och bli kvinnosakskvinna, man behöver inte alls bli förbannad eller indignerad. Man kan le lite grann (osäkert) och tycka att va fan - inget att hänga upp sig på. MAN KAN SITTA DÄR OCH LITE MANLIGT SMEKA SIG ÖVER ÖLSTINN MAGE OCH TYCKA ATT DET ÄR VÄL UPP TILL VAR OCH EN?  

MEN för i helvete!! Att inte tycka - att inte ta ställning. Det är ju bara att bevisa vilken idiot man är och faktiskt vilken helt passiv medelsvensson med halvtaskigt intellekt man är.

Jag blir helt vansinnig. Faktiskt. Tänker man efter, gör lite research så inser man vilket skit det är och hur vansinnigt det är, och det är faktiskt viktigt att ta ställning. För det är inte okej av Kanal 5 som bara är kåta på pengar utan någon som helst eftertanke. Sex säljer - absolut.

Det är faktiskt inte okej att tjäna pengar på vad som helst - Ellerhur?

Snälla ge mig

Måndag: Mycket effektiv dag med massor gjort. Jag har tillbringat dagen med en av deltagarna. Vi har varit ute på bland annat Arlanda och där träffade jag Göran Persson, jag visst  - DEN Göran Persson. Jag har också varit vild på telefonen och landat två mycket bra möten för onsdag och en annan deltagare. Imorgon är det jakt inne på Drottninggatan med ytterligare en deltagare....... Skitkul är det.

På kvällen har jag nu lagat gorgonzolafylld parmainlindad kycklingfilé med egna klyftisar. Till det hemlagad och egengjord bearnaisesås och champinjonsås. Jajjemen.

Strax ska vi göra kladdkaka och äta det...........Snälla ge mig mitt Sports Active 2 så jag kan hålla intag och motion i fas....

Nu ska jag försöka klura ut hur man kollar mailen på distans jag har sett det en gång så jag ska nog få till det. Känns som om jag behöver hålla mig lite uppdaterad när jag inte varit inne på kontoret så mycket idag.

Imorgon får jag med lite tur också äta middag med min son, kul och väldigt länge sedan.

Nu får jag sätta fart och lämna datorn för Lovisa sitter där och då känns det som soffan ropar. Jag har blivit en soffpotatis - Ellerhur?

Slösöndag

Efter jobbet i fredags åkte vi till Kvarntorp. Det var underbart skönt att komma dit. Jag lagade lite mat till Robert mig och Lovisa (Catarina jobbade) sedan drack vi lite vin, fixade lite i stugan, stod i Ladan och drömde lite och faktiskt bara var. Catarina kom och vi pratade lite med henne. När vi står och tar en kvällscig så ser vi skidspår på åkern. Lovisa säger att jo  jag ska nog åka Vasaloppet nästa år........Nej säger jag det klarar inte du, du klarar inte ens hälften. Sen skrattar jag och säger du fixar fan inte ens 10 varv på åkern här. DÅ säger Lovisa: ATT jag gör!!! Jag ska bevisa för dig.

När vi sedan dagen efter vaknar så ordnar Catarina grötfrukost och sagt och gjort Lovisa på med skidor och ut i spåret!!! Och JA - jag ger mig. Hatten av och med min fulla respekt - jag är verkligen imponerad. Hon gjorde det.

Vi åkte sedan till Sötälje och när vi duschat åkte vi till Liljeholmen för ett glas vin hos Ia och sedan bjöd Ia på födelsedagsmiddag! Så vi åt på Texas Longhorn. Det var otroligt gott - jag åt ribs, Ia fajitas och Lovisa entrecôte........ 300 gram! Det var grymt gott och trevligt. TACK snälla Ia!! (nästa gång är vi här så ska jag svänga ihop något gott och det får bli snart!)

            

Tillbaka till Sötälje och hämta Sara och Viccan och sedan köpte vi lite smågodis och två filmer. Den ena såg vi igår, den var tung och otroligt sorglig. Men visst bra på något sätt. Jag har drömt om den inatt och den stannar liksom kvar. Om en stund vaknar Lovisa hoppas jag (annars får jag väcka) då blir det When in Rome och frukost i soffan med täcke!!!

                            
Blir nog en slösöndag känner jag. Jag ska däremot fixa lite jord och krukor till mina vårblommor som jag odlar här hemma för balkongen till sommaren.


                                                             

Det gäller att vara ute i god tid - Ellerhur?

De tycker att jag är en jävla apa

Igår gjorde jag goda köttbullar till Sara, Lovisa och mig. Vi kollade tv samtidigt för att köket var INTE klart. Faktiskt vilka jävla klåpare de är på Tumba Golv. En "knöl" var under mattan på tre ställen så det är inte bra gjort i hallen! Likaså hade de informerat mig om att de skulle ta fram kylen men inte fan hade de gjort det!!


Idag skulle de komma halv 8 så jag tog det lugnt på morgonen och avvaktade killarna. En kille kom, min gissning är att de sagt på morgonen att en åker till nr 43 och fixar lite snabbt så kunde den andra göra annat och de kunde sluta tidigt - det är ju fredag........MEN när han kommer säger jag till om kylen och då himlar han med ögonen. Då frågar jag hur det kommer sig att det är knölar på golvet under mattan i hallen. Det svarar han inte på.

Jag har ringt till Tumba Golv och någon Niklas svarade att de skulle återkomma till mig. Det har de inte gjort. Lovisa är hemma idag så jag ska ringa henne och kolla av hur det blivit med allt och sedan ringa dem igen.
Jag fattar att de tycker att jag är en jävla apa men det skiter jag högaktningsfullt i.
Sitter och ringer dem just nu faktiskt.
Och jag fick svar att nej det ska inte se ut så där dessutom har killarna ljugit och skrivit i sin arbetsorder att de dragit fram kylen igår!!! Näru Glenn! Men nu skulle de titta på detta och återkomma till mig.

Min förhoppning är att de får antingen göra om allt igen och då blir det skit för oss för att det är skit att vara utan kök och hall eller så får de dra av på priset till Akelíus och då ska VI ha del av den reduceringen. För det är ju egentligen Akelius jag har fodran hos och om killarna på Tumba Golv tycker att jag är en apa så är det ingenting mot vad personalen på Akelius kommer att göra.

Idag hade jag avslut med admin gruppen och vi gjorde fruktsallad. Jättegott med massa blåbär, melon, äpple och druvor. Jag fixade också nötter att ha till. Riktigt gott.
Om en liten stund är det avslut med Servicegänget de som gått sina 15 veckor nu. Dettta innebär att de inbjuder till lunch som de tillagat så det blir bara äta idag!! Det blir tydligen 3 rätter!!! Så där ja!Imorse drog jag igång en maskin tvätt och satte tumlaren med en annan - det är otrolig lyx. När jag slutar så ska vi åka till Flen - det känns SÅ skönt! Det var länge sedan vi var där och jag längtar verkligen. Det blir vin värme och trevligt sällskap. Vi åker nog hem imorgon igen för vi vill ha egentid hemma också och fixa färdigt i lägenheten. Hur som helst blir det en skön helg det vet jag. Lovisa och jag brukar titta på varandra när vi äter gott och tänder ljus och bara har det skönt.....och så säger vi: Åh nu har vi det så där jobbigt - livet är för tungt - hur ska vi orka?????För det är sannerligen inte lätt att leva vårt liv.........Ellerhur?Lovisa!!!

Lovisa!!!


Snart är det helg och vi får kvalitetstid! Ellerhur?

Skriver två stycken brev

Jag får ibland höra att jag är vass retoriskt och med pennan. Jag tror att det beror på min fostran och på mitt läsintresse. Det är inte den kompetens man har störst nytta av för en del i ens närhet tror att man försöker imponera, en del tar illa upp och faktiskt en del fattar inte vad man säger. Men icke destomindre är det bra ibland. Idag sitter jag och skriver två stycken brev. Det ena till min chef och det andra till hyresföretaget vi bor hos.


                                                

Idag är det bra att vara verbalt kunnig och retoriskt vass.

I fallet med chefen är det en utvärdering av kursen jag haft och här vet jag att han förstår precis vad jag menar och kommer att ta informationen som den är menad. (upplysningsvis och input)  till hyresbolaget är det en specifkation som de  begärt av mig (bad mistake on their part), samt en redogörelse om det sista årets händeleser. (här bryr jag mig inte om de tar illa upp och jag ska se till att de fattar vad jag menar)

Med det sagt så kan jag bara summera: Inget ont som nte har något gott med sig. Ellerhur?

                                                

Det blir köttbullar

Sitter på jobbet och skriver ut intyg för deltagarna. En av mina deltagare står bredvid här och tvåtaktar - pratar om saker som faktiskt inte är intressanta och bara på grund av att det inte är sant det personen säger.

Jag har nyss pratat med min fantastiska, hemkomna, underbara, söta och lite trötta sambo . Jetlaggad men skulle nu upp och fixa saker hemma och inför kvällen.


Sara kommer och äter och det blir köttbullar. Det lät som om det kan finnas en flaska vin hemma när jag kommer.

Jag är trött, kroppen värker lite och jag vill bara hem. 

Det är nog så när man gått och spänt sig länge och äntligen slappnar av - Ellerhur?

Hemma

Planet var försenat och de landade inte förrän halv 3! Uppepå detta hade flighten med Icelandair varit skit överlag både dit och hem och när de landar på Arlanda får de inte kliva ur..... Dåligt.

Men:
Där kom hon sen, så fin och det var otroligt skönt att få kramas.
Vi åkte hem i megaköer, men det gjorde ingenting!!

Kvällen var vår. Jag varken tänker kan eller vill beskriva och berätta. Jag har sovit så otroligt skönt och vaknade inatt och då var hon där! Hemma!

Inte så lätt att ta sig ur sängen på morgonen men jag har ju kul på jobbet och då går tiden fort. Ellerhur?

Och där ligger hon!

Somnade halv 2!! Nu sitter jag på jobbet och ska strax ha lite roliga lektioner.
Allt är klart hemma, idag kommer de och ska fixa golven också. Akelius ringde igår och sa att de nu vill ha en lista av oss på krav på hyresreducering - det ska de få! Absolut!

Idag gick det segt från Salem och jag undrade vad det var. NU har jag hittat den ulitmata proppen!

Det är en kvinna i 35 - 40 års åldern (kärring alltså) som sitter i en Nissan Qashqai eller liknande med ett barn i 10 års åldern vid sin sida. Hon ligger i 80 - 90 i omkörningsfil. Och där ligger hon! Fritt vid sidan om henne men nej nej - hon ligger kvar. Håller ett krampaktigt tag i ratten och blicken stint framåt. Hon har ingen koll bakåt och hon tycker själv att hon är en hejjare på att köra bil.
FY FAN!!!!

Det är verkligen inte alla som ska ge sig ut på vägarna - Ellerhur?

Alldeles för sent

Nu har jag tömt i kök och hall, imorgon blir det nya golv! Det känns jätteskönt och jag tycker verkligen att lägenheten blir fin. Det känns som ett hem. Vårt hem. Leveransen kom, vår tvåttmaskin - sprillans ny. Jättefin är den faktiskt. Imorgon ska jag ha genomgångar och lite utvärderingar på jobbet och jag känner mig riktigt i fas med allt.

Jag fick tillbaka Golfen idag också så nu är allt i sin ordning igen, jag måste bara tanka den såg jag. Sara var här och hjälpte mig ta bort alla möbler i hall och kök, Viccan kom också och vi åkte till Västberga en sväng för att kolla efter en kopplingsdel till tvättmaskinen men det fanns inte. Hur som vill jag bara här och nu och på detta sätt säga att jag är så oerhört stolt över min dotter. Hon är underbart bra, duktig och uppepå allt detta roligt att umgås med. TACK Sara - jag är oerhört stolt över dig.

Idag fick jag också möjligheten att nästa vecka jobba med lite matchning för ett par deltagare, det känns skitkul.
Nu måste jag tvätta av mig sminket och lägga mig och sova lite.
Det blev alldeles för sent idag - Ellerhur?

Tjo ho!!!!!!!

Tjo ho!!!!!!!!

Nu ringde dem - nu kommer den!!! + att Rille är på väg!

2 down and 2 to go!

Det artar sig - Ellerhur?

                                                    

Lååååång väntan

Just nu är det väntan...

Väntan på att leveransen ska komma
Väntan på att Sara ska sluta så jag kan få hjälp av henne med att flytta möblerna i kök och hall
Väntan på att Rille ska komma med Golfen

Men mest väntar jag på att Lovisa kommer imorgon ♥

Det är många vänta det är mycket vänta det är låååååång väntan (fan vad det ordet ser knasigt ut)

 

Och som alltid - den som väntar.......ja ni vet ju - Ellerhur?

                                           

Väldigt fint

När jag nu kom hem så skyndade jag mig in och bytte på en gång lakan i sängen. Det blev väldigt fint tycker jag!

 Syns inte så bra men det är rosa och grått. Riktigt fin rosa färg!

 Klädda knappar! Kvalitén är oslagbart. Det¨låter säkert skitförnämt men visst är det skillnad med kvalité.

Nu ska jag äta lite och sedan städa. Det ska bli en leverans också. Mycket trevligt!!!
Jag är väldigt fiffig just nu - Ellerhur?

Dyrt men det var det värt

Nu så - jag har betalat räkningar och tänker göra mig en riktigt busrunda. Jag har haft ögonen på jättesnygga lakan på Hemtex......jag ska ta kort sedan när jag kommer hem och visa hur det blev
Dyrt men det var det värt.

Andreas kom och åt lunch med mig idag - han har lov så han skulle fördriva lite tid. Han gick vilse i Liljeholmens centrum..... snyggers :)
Idag får jag en leverans också........väldigt kul!
Så det blir hem - städa och fixa klart det sista. Jag är väldigt nöjd.

Det kommer bli så snyggt! Ellerhur?

Så som jag åkt

När jag var klar i Kista igår så åkte jag hem trafiken var helt okej både upp och hem, jag gissar på att det är sportlovet som gör skillnad.

Jag hämtade Sara och vi skulle laga middag, Sara gjorde pastagratäng som var extremt god - jag är oerhört impad. Enkel och god god god!! Bästa Sara!!  Johan och en tjej kom för att han skulle hjälpa mig med en sak.

På sena kvällen åkte Sara och jag till en affär för att köpa - papper. Så som jag åkt runt för att hitta det så var det ganska dyrt papper men klart värt det!!!

                                                     

Vi tog en safarirunda på vägen hem och det var en riktigt tjejrunda för tänk att inte ett enda svin såg vi. Men jag upptäckte en sak: Någon verkar ha flyttat in i mitt hus!!!!!!!! Där ska ju JAG bo!!?? Sara tyckte att jag skulle bara acceptera och det måste jag nog men jag har svårt att förstå varför de inte gör så där fint.......jag får åka och kolla om ett tag igen har de inte gjort fint då så får jag helt enkelt säga till dem. Ellerhur?

RSS 2.0