Kvällskänsla

Det blev en sen kväll. Ibland blir det så.

När jag kom hem från jobbet så tog vi det lite lugnt sedan kom Axel, Carro och Rickard. Vi eller mest de gjorde otroligt god mat. Det blev biff, potatis, enormt god sallad med rostade solrosfrön, tsatziki och hemgjort persiljesmör. GALET GOTT!!!

Lilte vin till det och sedan gick vi in till oss och gjorde en god kaffedrink med den nya Bailysen med hasselnöt i! Ritkigt god. vi har pratat, ätit och bara njutit så det känns som fredag fast det är tisdag. Man KAN njuta så här - absolut.

Min fina syster har namnsdag idag - det är Maria - det innebär också Lovisa och Ia och Catarina och en massa andra människor mig nära. GRATTIS alla Maria. Nu sitter jag här, lyssnar på Ray Charles och Aretha Franklin. Musik som den ska vara. Genuin kvällskänsla!

Faktiskt - egentligen är det just DET jag vill skriva om. Musik.
Ray Charles, Aretha Franklin, Fats Domino och alla de andra som står för Motown sound. Det är musik som är skriven med enom känsla, ur en fight, ur ett slit och en äkthet som lyser igenom så starkt att det är musik som håller år efter år och decenium efter decenium.
Den nya musike låter platt i jämförelse. Jag säger INTE att den nya musiken inte är bra eller inte värd att lyssna på utan bara att den inte håller det måttet den äldre musiken gör. Det ÄR inte samma känsla med. Det är artificiellt ljud på något sätt.

Stora ikoner som Madonna, Michael Jacksson och Whitney Huston är utan tvivel personer som varit signifikativa i det stora musikarvet men och det är ett men. Det är ändå så att det är artister med en hel show - Ray, Fats, Aretha och de andra sjöng och gjorde det med den äran.

Titta på videon jag länkar här:
http://www.youtube.com/watch?v=Thls_tMuFkc
eller denna:
http://www.youtube.com/watch?v=KHF9itPLUo4&feature=related
Jag säger till dig - Johnny Cash!!!
Eller denna:
http://www.youtube.com/watch?v=Dl5hknXqXps
Fats Domino.......... ja det är beyond words.

Faktiskt en man som Ray Charles, fatta att killen är blind och han sitter på en scen och FYLLER den - det är stort - Ellerhur?

ÅH. HERRE. GUD.

SÅ. Nu är det gjort. Jag har skaffat en iPhone. Det finns just nu bara dessa ord som beskriver det.
ÅH. HERRE. GUD. Imorgon ska jag förmodligen åka ner till min dotter för att få lite one on one. Det är så mycket med appar, konton och annat. Att skriva sms......not so easy. Ännu men jag lär mig. Learning all the time.
Jag ska också om ett par dagar ändra så att jag har ett annat nummer för just nu har jag tre telefoner och serru det orkar jag inte. Kan ju knappt hålla koll på mig själv. Så nu har jag ägnat en stund åt att ta mig ur 80-talet och rakt in i 2000-talet.

Det är fan inte lätt. Men roligt - Ellerhur?
                                 

Söt

Just nu går det en reklam från Media Markt, de har skaffat en maskot sedan en tid tillbaka.Han är ju SÅ söt - Ellerhur?

Att välja

Idag är jag lite eftertänksam, lite djup och otroligt fylld av ömhet. När jag åkte till jobbet idag spelade jag musik. Högt. Sjöng i bilen för glatta livet och det känns i hela mig att våren är på väg och då blir jag så otroligt glad.

Det gäller verkligen att välja sina fighter att inte göra saker i affekt. Det är svårt - det vet jag själv alldeles för väl.

Your choices are half chance, so are everybody else’s. Ellerhur?

Gladiatorerna

Kollade ni Gladiatorerna i helgen? Vi kollade reprisen igår. Himmel och plättar!!!!!!!!!! Killen Noghoro eller vad han hette - holy cow! Han fullkomligen sopade banan med ALLA Gladiatorerna - han hånlog när han gick ur gatloppet. En enorm kille på 120 kg. Han orkade inte med hinderbanan och förlorade mot den 70kg lätte motståndaren. Men han tog som sagt varenda Gladiator - och det är väl det programmet heter - Ellerhur?

Helg

En resande helg - en rasande helg.... det blev Ludvika på fredagen och hämtade bil där.

Det blev Södertälje på lördagen och mat där.

Det blev handla lite kläder på söndagen på  Sara köpte jättefina kläder, jag och Lovisa hittade också lite, sedan god mat och promenad på kvällen.

En lyckad helg kan jag tycka - Ellerhur?

Prylar

Jag har hittat ett par roliga sidor som jag kan dela med mig av:

Den ena heter Sött och syrligt! De har massa olika saker, inredning, köksextra, dofta gottljus och sånt.
Bland annat denna hängare! Väldigt fin tycker jag.

 

Sen har jag en annan sida den heter just Roliga prylar! Här hittar man allt från godis till coola muggar det finns hur mycket saker som helst där! Väldigt kul - Ellerhur?

Underbart ljust


Det är ljust ute! Helt underbart ljust och så tydligt tidigare än förra veckan. Det blir till att köpa solglasögon i helgen!  Snart kan man börja vika upp byxbenen - Ellerhur?

Tur att dygnet har 24 timmar

Imorgon ska jag jobba och direkt efter jobbet åker jag hem och sedan ska vi åka till Ludvika fram och tillbaka under kvällen. Spännande känner jag.
Helgen ser ut att bli full av saker: en sväng och handla kläder, åka till Tälje, maskerad och som sagt fredagskvällen till Ludvika och tillbaka. Det känns som om jag på något sätt ska försöka vila ordentligt på söndag. Jag har jobbat 234 timmar denna månad - det är över 70 timmar extra - men än en vecka extra.
Wow vad trött jag blev precis nu...........Nej men tur att dygnet har 24 timmar.... jag tror faktiskt att söndag får bli en riktig vilodag där jag gör inget alls. Tror inte ens jag ska klä på mig på söndag.
Det känns lite busigt, men det kan jag behöva - Ellerhur?

Min dotter

Appropå min dotter. Hon har lov från skolan, då är hon och James här hos oss. Idag när jag kom hem så hade hon städat, tvättat, fixat och ordnat. En annan dag hade hon tänt ljus i hela huset tills jag kom hem. Helt underbart!  Det här inlägget tillägnar jag henne:

Underbara flicka! Jag vill att du ska veta att jag ser alla de här underbara saker du gör för mig/oss här.
Du fixar kaffe med rätt mängd mjölk
Du tänder ljus i hela huset tills jag kommer hem
Du frågar ofta om det är något du kan göra för mig
Du lagar mat - väldigt god sådan
Du dukar av, ställer fram och hämtar allt och tänker hela tiden flera steg framåt
Du fixar med tvätt och städning allt som oftast.

Allt detta och mer varvar du med att fixa med James och ser till att han har det så bra. Du ser till att han aldrig är ensam för länge, får tänka och jobba så att han kan vara den trevliga, lydiga sunda hund han är! Det har du gjort!

Du är verklligen en omtänksam, trevlig, snäll och härlig människa.
Jag älskar dig och som mamma kan jag inte annat än vara oerhört stolt över dig - Ellerhur?

Iphone

Min dotter sa till mig idag att jag har en jätteskruttig telefon som jag kanppt hör i och det finns inga roliga saker på den, dessutom tycker hon att jag som gillar att fotografera borde verkigen ha en ny lur.
Så jag funderar på att lyda hennes råd och skaffa mig en Iphone - man får väl hänga med i utvecklingen - Ellerhur?

Anspelningar på sex

Idag formligen exploderar nyheterna först av att Prinsessan Viktoria åkt in på BB, på radion var det rätt grova funderingar hur det var att vara barnmorska och titta rätt in i HKH's........ja rätt personliga plats. Lite väl mycket anspelningar på sex och snusk tycker jag. Det finns väl mycket annat att prata om i radion och även annat kring förlossningar. Ämnet är fantastiskt, förundrande och roligt. Inget man behöver göra snaskigt tycker jag. När jag nu kl 7 är framme på jobbet kommer Prins Daniel ut i nyheterna om att det blev en FLICKA! Kul för dem.

Idag är det inte halt det är blött blött blött. Jag har jobbat natt men fått sova rätt okej, jag var uppe två gånger. När jag var uppe vid 4 hörde jag hur det blåser och jag undrar hur det ser ut hemma i dagsljus. Det lät som om det for saker kors och tvärs.

Nu ska jag rätta lite test och förbereda dagen. Men, en kopp kaffe på detta kan vara bra - Ellerhur?

Snabbare än snabbt

Har länge sett reklamen för Femal Balans. Det gäller klimakterievallningar bland annat. Kvinnan står i ett kök och när hon tagit Femal och får en vallning så känns det tydligen som om hon står med huvudet i en fläkt och baken/ryggen i en kyl/frys.........

http://www.youtube.com/watch?v=wwtEkKFymp0&feature=related

Tro mig - jag ska prova den där tabletten. Jag har väldigt svårt att tro att det kommer bli SÅ mycket bättre.
Det är verkligen jobbigt periodvis. Det komer som en kåre utmed hela ryggen och upp i nacken. Jag vaknar på natten och är hur varm som helst. Detta trots att det är kallt ute.
För ett tag sedan var det ju 20 minus ute och vi försökte med allt vi har att skapa värme hemma inne. Elementen gick på fullt med turbofläkt och allt. Vi tände ljus i hela huset och lade ut filtar vid extra kalla platser, stängde ytterdörren snabbare än snabbt och vi stängde dörren mellan våra delar i huset över natten. På natten vaknar jag och är varm - så där snuskigt varm. Går upp och sänker värmen stänger av turbofläkt och öppnar dörren till "andra" delen. Den dörr som min underbara sambo stängt för att inte släppa ut den lilla värme vi lyckats få ihop när det var så kallt. Sedan lägger jag mig och känner en sval bris äntligen komma genom huset.

Vaknar och går upp och känner mig pigg. Ett stycke sambo vaknar en timme senare och fryyyyyyyyyser! Det är kallt. Men jag märker inte det. Jag är precis lagom varm nu. Sambon som nu fått en halvkass start på dagen går upp och drar igång alla element och fläktar som går. På eftemiddagen och kvällen är det samma igen.
När vi ska lägga oss är det i diskussion kring hur vi löser natten. För jag fryser ibland men alltid på natten är jag varm som en kamin. På det sättet har vintern verkligen varit rätt skön tycker jag. I natt vaknade jag och då slog det mig att vintern trots allt snart är slut.
Sommaren kommer - jag älskar sommar och värme. Men. Inte på natten.
Jag undrar hur jag ska klara vintern. Det får nog bli de där tabletterna, kanske gör de alla fall lite av det reklamen lovar. Man får hoppas på underverk - Ellerhur?

Jag tycker

Ja jag tycker det är halt ute idag.
Man får vara försiktig - Ellerhur?

En till

Matar på med en till - produktiv idag.

Vackert - Ellerhur?

Idag

Idag är det alla hjärtans dag. Vi firar det lite oftare än så hos oss. Titta här vilka fina jag fick i förra veckan!


Väldigt fina - Ellerhur?

Oväntat

Lite oväntat visade jag prov på en annan del av mig själv...

Var på dop i helgen och hade med mig denna som en form av kort - det är vikt i papper.....
Pysseldax - Ellerhur?

Pricken över i

Igår var vi ute på skattjakt. Vi var på vår första GEOCASH! Väldigt kul! Detta är grejen, jag är helt övertygad. Det passade oss väldigt bra. Bil, spänning och som pricken över i hade vi köpt kaffe med oss. Vi var Lollo, Sara, Lovisa och jag. Snart ska vi ut igen och vi ska också gömma vår egen har vi tänkt!


Jag bara FATTAR inte! Vart tar mina lypsyl vägen??? Jag köper och köper och köper  - andå försvinner de hela tiden. Jag tror att det är något svart hål i min tillvaro som specialiserat sig på lypsyl.
Så måste det vara - Ellerhur?

Snart vår

Nu är det snart vår igen. Fast att det var så kallt imorse kan man känna våren, det ljusare, komma. En svag fråga dyker upp i mitt huvud - hur blir det?

En vår som fullständigt rasade samman vår tillvaro - en sommar fylld av resa - en höst fylld av slit - en vinter fylld av kyla och omorganisation. Hela tiden med oro som en våt filt över axlarna.

Nu kommer ny vår, det är märkligt hur det hela tiden obönhörligen går vidare, framåt och omigen. Blir det bättre? Är vi starkare nu, man lär gå starkare ur en än i något. Har vi kommit ur?

Vi har också sett en vår fylld av styrka - en sommar fylld av glädje - en höst fylld av lösningar - en vinter fylld av närhet. Hela tiden med en uppfinningsrikedom som en sol över våra huvuden.

Jag tittar på dig och känner att min kärlek är allt annat än ordinär.
Vi gör det här - sida vid sida. Tillsammans. Ellerhur?
                                                         

Det handlar om

Idag gör jag min sista "fria" dag på jobbet. På måndag kommer deltagarna men jag är väl förberedd. En sak slog mig idag när jag läste igenom ansökningarna. Det är galet hur mycket kompetens det finns som går oanvänd så att säga. Det är människor som läst psykologi, kriminologi. Det finns folk som är lärare i språk, vetenskapsmän, haft stora egna företag och många som är högt utbildade. Varför kan man inte ta till vara på den kompetensen? Det känns fel på så många nivåer.

Det som också slår mig är hur många människor i Sverige idag som särskriver. Helt sjukt. Det är inte allt för konstigt om man är från ett annat land men svenskfödda? Potatis mos eller liknande? Va? Eller att man inte har mellanrum efter kommatecken eller punkt. Känns rätt grundläggande och jag undrar vad det beror på. Visst blir det fel emellanåt. Det gör alla, så även jag. Men om man läser en längre text från någon eller får mail eller läser bloggar kontinuerligt, ja då blir det uppenbart att det är en brist hos personen som skriver.

Jag undrar vad som sker i skolorna, är det där det ligger? Är det föräldrarna? Är det så att vi i dagens it-samhälle missar att stava? Jag har en teori om att det handlar om läsandet. Folk läser inte böcker längre. Då ser man inte språket och då tappar man. Ganska naturligt.

Som råd till invandrare brukar jag säga att de ska läsa, ha svensk text på tv och om det är så att man talar väldigt dålig svenska så kan man lyssna på ljudbok för att omge sig med svenska språket. Det tror jag är ett framgångsrecept. Att inte skriva förkortningar och slang är att föredra men jag vet eftersom jag gör det själv att det är lätt hänt. Att man använder utländska ord och blandar hej vilt.

Så vad blir kontentan då? Ja, jag tänker att man måste se till att man kan skriva och stava. Att man vet vilka skrivregler som gäller generellt. Att man påminner sig om att använda ett korrekt språk emellanåt. Då kan man unna sig att slarva lite.

Så vad blev jag nu - skrivpolis? Nej, jag bara observerar och funderar. Det är var människa fritt - Ellerhur?

Tron är bara halva sanningen

Idag på morgonen när jag satt och läste tidningen och drack kaffe såg jag ett uppslag från Frälsningsarmén.
Det handlar om deras verksamhet och rubriken lyder:

Tron är bara halva sanningen
"Tror gör man i kyrkan", kanske du har hört någon säga lite nedlåtande. Vi har givetvis en tro. Men vi vet också mycket om den bistra verkligheten. Om missbruk, utanförskap, sjukdom. Om barnens situation i Sverige. Om sveken. Om rädslan för utsatta människor. Om vår tids spetälska helt enkelt. Vi i Frälsningsarmén uttrycker vår tro genom handlingarna


Väldigt bra artikel eller vad man nu ska kalla deras text som är en förklaring/reklam/information. Jag blev imponerad och kände att stödja deras verksamhet är något jag skulle kunna tänka mig. Jag kände att det de står för och gör är något jag absolut kan tänka mig att stå bakom.

Vill du läsa hela deras text finns den: http://www.fralsningsarmen.se/dl2/p3/content.nsf/aget?openagent&key=tron_ar_bara_halva_sanningen_1327656456683

Man kan känna vad man vill inför Frälsningsarmén men deras arbete känns viktigt och texten är bra och tänkvärd. Ellerhur?

Värme och sol

Igår var jag i Strängnäs på Arsenalen. Intressantare än jag kunnat föreställa mig. Att pansarvagnar är så stora som de är i verkligeheten det visste jag verkligen inte.
Idag på kvällen åker Linda till Australien - lyckos henne - värme och sol. Jag är avundsjuk. Som fan!
Innan hon åkte til Eskilstuna igår åt vi en god middag alla med vänner och ståhej. Väldigt trevligt.
Ikväll skulle jag vilja lägga mig i soffan med Lovisa och bara ha egen tid, lite lugn och massa vla och god mat. Men, Lovisa ska till Stockholm ikväll så jag blir visst ensam. Jag ska bara vara hemma tror jag. Kanske lite busträna på MarioKart men mest av allt tror jag det blir en ordentlig promenad och sedan sängen. Jag är faktiskt helt slut. Jag har jobbat hela helgen och jag behöver sova lite.

Idag vikarierar jag för Niklas som är sjuk. Så jag pratar säljteknik - det går bra och jag har en härlig solig dag här.
På lunchen kom en av mina kollegor och vi sitter där ett helt gäng, när han öppnar sin matlåda så luktar den: spya! Allvarligt - bus-äckligt faktiskt.


Nu ska jag snart röra mig hemåt tror jag. Det blir ljudbok och sobrills på!
Våren är på gång - Ellerhur?

Jag kan bara tänka

Okej jag erkänner: Jag har svårt för förändringar. Eller jag har svårt för saker/personer/händelser som inte blir som jag tänkt, förväntat, vill eller vant mig vid.

Så här ligger det till: Jag har en bit till jobbet och jag lyssnar på ljudbok. Det är lite trevligt, bra sällskap och det är lite avslappnande. Just nu lyssnar jag till en bok av Carin Gerhardssen. Hennes böcker om polis Sjöberg och de andra vid Hammarbypolisen är spännande och jag gillar att sitta och klura på vem som är mördaren eller som i fallet med denna bok "Pepparkakshuset", klura ut vad som mer ska ske och hur poliserna ska lösa det.

Innan jag började på denna bok i morse lyssnade jag till "Saffranshjärta" av killen Bonnier. Det var min absoluta favorit Katarina Ewerlöf som läste den. Helt underbar bok, 17 cd lång! Nice.

Hur som, tillbaka till idag när jag då börjar på en ny bok och Gerhardssen som jag gillar kändes som en given vinnare. En mordgåta är lite kul att sitta och fnula på under resor. Förra gången jag lyssnade på Gerhardssen, de två sista av henne faktiskt har vairt min favvoläsare och nu mest förtrogne läsarinna: Katarina Ewerlöf. Denna bok är inläst av en annan kvinna men jag tänkte: Bra författare - bra intrig. Whats not to like??

Jag satte mig i bilen med kaffe och pigg som en pelikan denna bistert kalla torsdagsmorgon - 16 minus!!!!!!!!!!! så styrde jag ut ur skogen och tryckte in cd 1. Kvinnan som läser har en behaglig röst och jag tänkte - BRA Annakarin - du kan vara lite wild and crazy, lyssna på andra än KE. Du är en person som klarar nya varianter och nya rön.

DÅ. Då händer det. Kvinnan som läser har problem med andningen. Hon läser och andas in i mikrofonen så det dånar - en inandning som hörs. Tydligt. Jag flinar för mig själv tänker att det försvinner väl - de som tillverkat skivan/boken måste ju höra hur det låter. men nej. Hon andas och det låter som om hon har allvarliga lungproblem.

Jag börjar efter en kvart irritera mig stort. Men bestämmer mig för att minsann - jag ska härda ut. Jag tänker: lugn Annakarin - du vänjer dig. Men fan det gör jag inte. Det är hemskt och hela intrigen i boken som dock verkligen är spännande, tappar lite av stinget för jag hör bara kärringen andas.
Jag tänker då det jag absolut inte får tänka: Katarina Ewerlöf läser inte så här.

DÄR är jag körd. Jag kan bara tänka på hur KE läser så mycket bättre och jag är nu klart irriterad. Jag stänger av boken och lyssnar på musik en stund istället. Sjunger och dansar i bilen och är fortfarande på bra humör. På vägen hem efter en kalasdag på jobbet (Gud vad jag trivs) så bestämmer jag mig för att köra igen med skivan. Igen blir jag inne i boken men igen, jag hör bara hur kvinnan andas - eller som om hon har svårt att andas.

Men jag härdar ut. Jag ska lyssna klart på den här boken. Men hädan efter ska jag bara välja böcker där Katarina läser. För jag gillar inte när det inte blir som jag tänkt och böcker ska vara bra. På ett bra sätt som man gillar. När jag var nästan ända hemma idag bestämde jag mig för att jag ska skriva ett brev till förlaget som gjort boken och fråga hur det tänkte och varför de inte filtrerat bort ljudet av hennes enorma inandningar. Sedan ska jag också försöka få tag i mailadress eller något till Katarina Ewerlöf - hon ska fan få veta hur fantastiskt bra jag tycker att hon är och hur hon förgyller varenda bok jag hört henne läsa.
Det kan hon vara värd.

Kontentan blir att just när det gäller böcker får man vara lite stel i sina värderingar och då får man själv välja. Det har man rätt till. Ellerhur?
RSS 2.0