Om sanningen ska fram

Jag gillar när vi säger saker som de är och inte lindar in det så mycket. Likaså gillar jag när vi ser saker som de är och inte i det romantiska skimmer som för tillfället passar oss.
 
När man försöker gå ner i vikt eller när vi försöker förklara varför vi gör si eller så ja då friserar vi ofta saker för att det ska kännas mindre jobbigt att vi är så där vansinnigt - mänskliga.
Jag tycker att följande texter vore kul - ärligt och roligt. Och intressant - jag är dönyfiken på om det skulle göra något åt försäljningssiffrorna..
 

Lägg av

Det är stressigt och mycket just nu. Skulle behöva ett par dagar extra i veckan och ett gäng timmar extra per dygn. 
Intensiv dag på jobbet som slutade på sämsta sätt, jag tappade en ungdom idag för att han har en privat situation som gör det för tillfället omöjligt. Vissa deltagare berör långt mycket mer än alla och den här killen var/är en sån. Jag hoppas att det löser sig för honom och att han kanske kommer tillbaka. Kommer tänka på honom mycket. 

Åkte hem med ett lite tungt hjärta och gick raka vägen till Bus, red en stund och den kärlek han ger är fantastiskt helande. Har lagat mat och ätit, behöver plocka och packa lite eftersom jag inte ska sova hemma imorgon. 
Tv:n strular, måste diska, ta fram kläder, gardinstången fick jag inte upp, har drömt jobbigt, förkylningen vill fan inte ge sig och irritationen är farligt nära ytan. Gjorde misstaget att kolla Facebook och alla patetiska inlägg om att SVT klippt i Pippifilmen är tydligen viktigt att lägga energi på, (jävla idioter) att folk inte kan se vad som verkligen är viktigt gör mig rasande, det kombinerat med allmänt gnäll, gränslöst beteende och slå sig för magen i någon pompös självbekräftelse gör mig idag knottrig. Skulle kunna brisera kraftigt känner jag. 
Ska försöka koppla av och koppla ner tror jag. Kämpa!!!

Imorgon är det måndag. Min bästa arbetskompis är sjuk och det suger men det får gå. Ny grupp på jobbet och två starter planerade så det går bra men är otroligt mycket!
Helgen har varit skön och bra jag är laddad. Sitter i min lilla stuga med ljus och lugn. Är väldigt tacksam. 

Jag har börjat nerräknande mot något härligt och det är alltid bra. 

Tack Mia Törnblom!

Vad kul att jag inspirerat till en boktitel! 
Vill tacka Mia Törnblom för att hon med nya boken drar läsare till min blogg! 
Tack! 


Skitpolitik!!

Slutspurt inför valet på söndag och jag ser klipp, posters och flyers där partier vill få mig att välja just dem. 
Som reklam kan man säga. Men politisk reklam skiljer sig från annan reklam. 

Jag funderade lite på hur det ser ut och hur det kunde se ut: 
Coca-Cola skriver att Pepsi smakar skit och Pepsi gör reklamfilm om hur Cola är farligt för tänderna... Ica berättar att Coop är dyrare än dem och Coop berättar att Ica använder miljöfarliga transporter. 
Så kunde reklam för varor se ut
Eller
Partier som i debatter, klipp och posters berättar vad de vill, hur mycket det skulle kosta och vart man ska ta de pengarna från... 
Så kunde reklam för politik se ut 

Det jag mest tänker är att pr företagen som jobbat fram politisk information (propaganda) för en kort stund vart fjärde år inte tänker alls som företag som månglar ut varor hela året... 

Reklam är väl att få folk att välja det märket, den varan/tjänsten? Inte att berätta hur skitdåliga andra är/kommer vara? 

Någonstans har det blivit sandlåda av hela det politiska valet. Jag tycker det är trist och att välja blev helt plötsligt inte alls lika fint i min tanke. 

För jag vill att oavsett parti ska de som styr vara starka, genuina och för mig som väljare/medborgare. Jag vill varken på jobbet, i samhället eller privat ha skitsnackare kring mig. Det ger ingen trovärdighet alls. Allra minst i de som ska se till min och andras framtid och välmående. 

Så valet på söndag - inte lika intressant längre.Tankfylld!  Fy farao!!!

Jag har varit hemma tre dagar från jobbet. 
Kaoset som väntade när jag kom tillbaka var värre än väntat. 
Min planerade semestervecka känns extra behövd men just nu bävar jag faktiskt. 

Jag har mycket att uttrycka men väljer att inte säga mer här. 

Sex droger och Rock-n-roll

Hörde just på radio att efter EU-valet var det svårt för valmottagarna att försluta plastpåsarna som valsedlarna fraktades i. Nu, tre månader senare har man gjort en manual med instruktioner i hur man försluter påsarna korrekt. 
I min mening, liiite skrämmande nivå på personerna som är valmottagare. 
Å andra sidan gick ju RFSL ut i veckan med en instruktion om hur man köper sex säkert. För er med valmottagar iq, det är olagligt att köpa sex. De informerade om att det är olagligt men också att man ska använda kondom och försäkra sig att säljaren vill sälja sex. 
Polisen kritiserade detta och instruktionen togs bort. Någon uttryckte att det i sig inte kommer få folk att sluta köpa sex. 
Jag tycker manualer och instruktioner är bra. Polisen borde gå ut med instruktioner om hur man köper knark säkert så att man får "bra" knark,  hur man begår rån säkert så att man inte skadar andra utan bara får tag i pengarna, och begår mord, det är ju bara att försäkra sig om att personen vill dö och att man har skyddskläder så man inte riskerar ev smitta om dem man tar av daga nu bär på något. 

Kanon tycker jag.... Eller så försöker vi alla leva på ett gott sätt med goda avsikter och försöker tänka själv utan att ha manualer till det mest uppenbara. 
JA!!! Det kommer alltid att finnas idioter som inte fattar och som väljer att göra tvärtom - jag bara fattar inte varför de är normen nuförtiden. 
Mindfullness

Idag hade jag möte innan jobbet i Nyköping och kommer ner till kaos, ett tredje inbrott på två månader. Kaos och röra!! 
Kom hem och gick direkt till hästen och fick en underbar timme på en häst som gjorde skäl för sitt namn och visade att han visst är tre år! 
Vi var bägge utpumpade när vi kom tillbaka och inte ett spår i mitt huvud av dagens jobbröra. 

Det blir macka med säsong 5,6 och 7 av House - riktigt bra känner jag. 


 
RSS 2.0