Otroligt

Igår - en lång dag i Kista och sedan väntan på tåg och en försening.......inte jättepepp då kanske?
När jag kom hem hade Lovisa lagat middag, kyckling teriyaki och vi åt och bestämde oss för att ta ett tag och "blåsa av" ute.....jag eldade (det är verkligen MIN uppgift) och jag bar ner däck till bilen och några tavlor för förvaring. Lovisa klippte gräsytorna (ja med åkgräsklippare) och hon bar ut en massa golvplankor. När det var gjort var klockan närmare 9 och vi tog bilen ett par hundra meter ner till det gym/spa som ligger på granngården. Vi lade ansiktsmask, hårmask och badade bubbelpool. Riktigt nice var det!

Vi åkte hem och stod en stund på gården i den otroligt vackra miljö det är och sedan gick vi in och lade oss i nybäddade rena lakan.

DET är livskvalité - Ellerhur?
 Så lever vi...

Livstid

Lyssnar just nu på en bok. Den heter livstid - skriven av Liza Marklund. Väldigt bra. Otroligt spännande.

Idag lyssnade jag på vägen till jobbet och i ett avsnitt så pratar två personer om livstid, det är fängelse man diskuterar men kommer in på vad som är på livstid nuförtiden. När jag lyssnade började jag tänka...

Inget.

Faktiskt, inget verkar vara på livstid längre.

Straffsatsen livstid ger oftast ett kortare straff och man sitter alltså inte hela livet.
Äktenskap - hur många av dem varar hela livet?
Vänner - hur många av dem har man hela livet?
Jobb - inte ens yrke väljer vi för livet utan byter på arbetsgivare och yrkesroll under livet.
Religion - vi konverterar, byter och kliver ur även här.
Boende - ja vi flyttar och bygger nytt.
Partipolitik - här byter vi åsikter vart efter - en del som de byter underkläder.

Barn - inte ens barn får vi har/klarar vi av att ha för livet - är det "normalt" har man ansvaret och kärleken för hela livet men inte ens våra avkommor har vi för livet.

Lite tragiskt faktisk men samtidigt stämmer det - livet är föränderligt - Ellerhur?

Längtar hem

Det som skedde i Norge har naturligtvis gett sordin på tillvaron - det går inte att säga så mycket. Det är de anhöriga som är i trasor och jag tänker inte ens ge mig in i ett försök till att göra någon analys eller liknande. Jag känner med dem. Jag inser också att efterverkningarna i detta blir politiskt spel och utspel i olika former. Likaså gissar jag att den här typen av incidenter är något vi i Europa och Norden nu får leva med. Det känns inte bra.


I fredags var vi i Nyköping och assisterade en lite misslyckad dejt kan man säga men det slutade trevligt med öl, vin och en och annan jäger i Puben på Årsta. Vi har sedan varit i Göteborg och där var det väldigt bra. Svårt att beskriva och sätta ord på men alla som är nära vet precis vad jag menar. Vi åkte dit i vår nya pärla eller ja ny är den ju inte men för oss. Bra körglädje och väldigt fin bil tycker jag.

För några dagar sedan var det ett åskväder utan Guds like - helt otroligt - det slog ner mellan husen hos oss och jag var riktigt rädd kan jag säga.

Idag jobbar jag första dagen efter min semester och det var bil hela vägen idag med ljudbok så ja - njutning.
Jag ska åka till Tälje i eftermiddag och hjälpa Sara en stund sedan blir det raka vägen hem och bara ta det lugnt. Jag längtar hem kan jag säga galet underbart hemma är det också.

Det virvlar tankar i huvudet just nu kring massa olika saker men jag får ta det senare för just nu har jag inte lust eller inspriation. Så det för bli en annan dag......imorgon är en annan dag - Ellerhur?

Så ser inte riktigt samhället ut längre

Idag gick jag upp tidigt och gav mig efter en första kopp kaffe ut och intervalltränade. Holy Cow vilken dålig form jag är i!!!! Sambokilona är tunga att bära kan jag säga och med semester i hela kroppen blev det inte lättare. Men det känns bra nu efter äggfrukost och mer kaffe. Zumba och ett intervallprogram ska få mig i ordning.....hoppas jag, kanske - fan tro't.

Vi pratade igår om det här med träning, plugga hårt, göra sitt bästa på jobbet och så vidare. Det ska ju natruligtvis löna sig att jobba hårt och göra det rätt. Men så insåg jag under samtalet att så ser inte riktigt samhället ut längre.

På jobbet: Du gör ditt bästa, är där jämt aldrig sjuk, är noggrann och målmedveten. Du borde alltså i det avancera och få cred. But you don't - för då dyker det upp någon lismande, smygande, falskspelande backstabber och smilar in sig hos chefen. Snor dina ideér och lägger fram det som dina. Samma person som är hemma en fredag då och då, tar långa luncher och är försenad ofta. DET är personen som får befodran.

Politiker: En politiker som står för sina åsikter, jobbar hårt och är ärlig. En sådan politiker blir omsprungen av en påläggskalv som ägnar sig åt korridorsnack, lobbying och smutskastning.

Börsmäklare: En som analyserar, avväger. Läser rapporter och gör kalkyler. Ägnar långa nätter till att göra korrekta bedömningar av det ekonomiska läget. En annan som gör upp affärer i det fördolda, mutar och går bakom ryggen i insider affärer. Det är den som gör de stora klippen.

Träning: En person som tränar, äter rätt och jobbar hårt och innerligt i sin träning. En annan som trycker i sig anabola och annat skit ja det är ju den som får snabba resultat och ser "biffig" ut fort.

Banta: Samma som träna - någon som rör sig, äter kalorifattigt och är noga med sin kropp. Blir snabbt omsprungen av den som äter tabletter, måltidsersättning och fettsuger sig.

Utseende: En som smörjer in sig, tar hand om sin kropp och lever sunt står i bakvattnet när den som opererar sig, använder all världens krämer, pushup, pushin och annat som ger en snabb lösning.

It just goes on and on..... men min tanke i det här är att det är trist att det inte riktigt lönar sig att göra rätt. Elitidrottare som dopar sig, politiker som tänker mer på sin egen vinning än det korrekta. Din granne som lever på lån när du har betalt allt kontant och det är HAN som har den nya bilen, poolen och whatever. Din kollega som egentligen missköter jobbet men hela tiden åker räkmacka som han inte betalat en enda räka på själv.  Det är de som använder sig av quick fix som "vinner" och gör intryck av att vara mer lyckade. Hela samhället idag är byggt på quick fix. Jag gillar inte riktigt det - ja jag VET jag är med i racet själv till viss del är vi nog alla det men det gör väl inte att jag kan tycka att det är trist? 

Någonstans inne i mig tänker jag att ärlighet varar längst - Ellerhur?

Tänka tankar

Länge sedan jag bloggade......det blir lätt så när man har mycket att göra och nätet här ute är ju inte det bästa. Jag har också funderat blogg och facebook är tight att hålla igång bägge. Men jag får se hur det blir för bloggen gillar jag och jag skriver när jag vill och hinner.

Nu är allt på plats men fortfarande en hel del lösa trådar i Tälje. Vi har gott om tid på oss så det är lugnt. Jag har semester just nu, det är verkligen tudelade känslor kring det. Jag gillar ju att kunna sova ut och bara göra det jag vill men efter en stund blir jag rastlös. Jag tänker kring det här med semester: man vill vara ledig men egentligen varför har man sommarsemester? Lättaste tiden på året att komma upp för det är ljust - långa kvällar vilket gör att man får mycket fritid även efter kl 17. Alla (rent generellt) gillar sommar och sol så folk är gladare. Whats not to like?
I november.........snö, blött, slask och mörkt. Är det inte då man vill vara ledig???? Jag tycker det.


Jag har också lyssnat på en bok och när den var över insåg jag en jävligt tänkvärd grej.

Allt det goda är inte gott
Allt det onda är inte ont

Självklart är det inte en speciellt nydanande tanke men ett annat sätt att säga att det finns två sidor på varje mynt. Det ska man tänka på tycker jag. Bara för att du handlar på ett visst sätt i ett gott syfte kan det mycket väl göra och vara skit för andra och även den du gör det för. När du gör ont för någon så kan det vara i ett syfte som gör dig gott.....

Boken som fick mig på tankar heter "Kommer aldrig mer igen" av Hans Koppel. Läs den eller som jag: hör den!


Såg också en film igår: "Familjen Jones" se den! Verkligen - riktigt bra och igen tänkvärd.

Jag gillar att se höra och göra saker som är lite komplexa och som gör att man kan fundera ett varv extra och i det hitta och komma fram till något nytt. Tänka tankar helt färdiga och inse att man ofta - alla - ÄVEN DU tänker för fort och i det tar beslut eller gör omdömen som är grundat utan att tänka ett varv extra.
Fundera det har man tid till när man har semester - Ellerhur?

Farit och fixat

Jag skrev precis ett inlägg som blev långt intensivt och väldigt personligt. Inte ett inlägg att publicera kände jag men väldigt skönt att skriva av sig - ur sig och för sig.

Jag har verkligen fått klart hemma, det är strukturerat och klart hemma. Väldigt bra och jag känner mig på topp inför veckan. Jag gissar att det blir full rulle denna kommande vecka som är min sista inför semestern. Två veckor blir det för mig, jag insåg när jag pratade med Lovisa förut att jag måste hitta en massa saker att göra för det här med avkoppling är inte jag så bra på.

Denna helg har jag verkligen farit och fixat. Tvättat, eldat, städat, skurat, sorterat, diskat, plockat blommor, handlat och en massa annat. Det är skönt när det är klart inför veckan och jag känner att jag vill strukturera bättre så jag får tid när jag kommer hem i veckan. Då kanske kanske jag kan få lite tid att gå ut och gå mer.  Natten till idag kunde jag inte sova så bra heller för första natten utan Lovisa är alltid tung - men ikväll kommer hon hem. Jag ska om en timme typ börja tända lite ljus så det är fint och välkomnande när de kommer hem.

Nu ska jag också strax duscha och göra mig klar för kvällen. Det blir lite tv tror jag.
Imorgon lägger jag nog upp lite bilder. Jag har tagit massa bilder på blommor och natur. Jag gillar det plus att jag kom på att det här med att kunna vad blommor heter är en ganska glömd kunskap. Jag vet, värdelöst vetande men lite kul ändå.

Nu måste jag ha mera kaffe känner jag. Jag är en riktig kaffetunna - Ellerhur?

Sådana blev de

Det blev en massa gjort idag! Väldigt kul och skönt. Jag har tvättat ett par maskiner tvätt och sedan börjat röja här i huset. Under förmiddagen plockade jag ihop en massa sopor och med dem i bilen åkte jag norr över. Det luktade inte hallon i bilen kan jag säga.... Träffade Sara och vi åkte och handlade och sedan till pappa. Han hade beställt mina köttbullar och då gjorde jag det, färskpotatis och sommargurka. Det blev gott, vi åt på hans stora balkong. Efter det träffade jag Sebastian och hans Sara i Fornhöjden och det var riktigt trevligt även om Sebastian inte förstod vitsen med att bara ses....han tyckte att jag var konstig. Men jag vill försöka ses varje gång jag är uppe för det känns som om det är viktigt.

Åkte sedan mot Flen igen och när jag kom hit var klockan 8 men det hindrade inte för att tvätta mer och torka ur bilen invändigt - DET behövdes kan jag säga.
Nu har jag också lagt slingor och läst lite i min bok. Jag ska strax lägga mig och slökolla tv en stund.

Idag slogs jag av hur fantastiska mina barn är. Det vet jag att alla föräldrar säger men verkligen. Sådana blev de, tänkte jag när jag åkte hem. Med facit i hand är jag stolt - oerhört stolt och jag insåg att trots allt......ja trots allt är de fina, bra, omtänksamma, roliga trevliga, kloka och intelligenta barn. Ja, till och med trots mig.......Ellerhur?

Väldigt lugn

Idag är jag ensam. Lovisa och Linda är på väg just nu på väg till Göteborg för att träffa Robert och fira Catarina som fyller år. Jag kunde inte åka med för att jag ska träffa min pappa idag och då passar jag på att träffa mina barn samtidigt. Familjen Karlsson kan behöva lite egentid också tänker jag.  Det blir väldigt mycket städa också. Jag ska fixa i stora huset för det behövs verkligen och sen blir det lite fixa här hemma. Men det får bli ikväll.

Jag är väldigt lat idag känner jag eller jag är väldigt lugn, jag behövde sova ut och det har jag gjort och nu sitter jag här och får inte ändan ur vagnen känns det lite.

Det är så otroligt vackert här och idag ska jag sannerligen njuta och ladda om så jag har ork inför nästa vecka. Det behöver jag. Ellerhur?

Jag trodde mänskligheten var mer civiliserad än så

Idag har jag vaknat med jävla nackspärr.....sitter just nu på tåget och insåg när jag kom till station att jag glömt mitt pendlarkort, så det blir en dyr dag med manuella biljetter. Också när jag kom till station satt där en man, kanske 30 + och han såg verkligen ut som om han var nyligen utsläppt från ett längre fängelsestraff. Han hade jeans och jeansjacka, med en bag bredvid sig, sitter lite ihopkurad, har rakad skalle, tatureringar över hela armarna och långt upp i huvudet över hela halsen och han sitter och förortsröker. Han motsvarade verkligen alla mina fördomar. Passar bra för idag ska jag föreläsa om just det. Fördomar. Alla har vi dem och det handlar mest om att vara införstådd med sina egna och jobba med dem. Vi har jobbat med en kvinna som är av den romska kulturen och jag kan ärligt säga att hon (med kjol och allt) är en av de mest ödmjuka, ärliga människor jag mött.
Igår fick hon klart sin praktik och det är en STOR händelse, det är svårt när man är rom. (folk inte ens vill prata med henne eller se hennes cv - än mindre ta henne på praktik) MEN igår så löste det sig och hon var verkligen själaglad. Idag 2011 så faktiskt spottar folk på henne och det kan jag säga är jävligt medeltid och jag trodde att mänskligheten var mer civiliserad än så.

Nyheter i morse handlade om sjukförsäkringar. Jag jobbar mycket med den kategori människor som av olika skäl blir arbetslösa på grund av sjukdom elller annat. Jag blir jävligt irriterad när politiker i tv står och kastar skit på varandra om vem som visste vad eller läst ett papper. Istället borde de fokusera på att få det bättre för dem som är utan jobb. I detta menar jag att det handlar om att alla som är utan jobb borde få en chans till utbildning. OM de av skäl som religion, kultur inte kan jobba på alla typer av jobb så får de naturligtvis vara mer aktiva och vara beredda på att ta vilket jobb som helst för att kunna försörja sig. Gör de inte de så faktiskt kan de vara utan pengar helt. Inte en krona tycker jag att de ska ha.
De som är sjuka ska naturligtvis erbjudas utbildning/omskolning och få en chans att jobba utifrån sin förmåga. Men även här - med lite jävlaranamma.

Jag ser dessa människor varje dag och jag inser att när man varit utan jobb länge är det svårt att se vägar och möjligheter. Det bryter ner. Jag ser också att det daltas för mycket med en del svåra fall. Det gillar jag inte. Det är mycket som behöver ses över och jag sitter inte med alla svar. Det är också svårt med ett samhälle där vi har till exempel dålig psykvård för vi har människor som behöver dagvård och daglig verksamhet och att få ut dem i jobb är ju vad jag ska säga........väldigt svårt.

MEN att politiker som har jobb och rätt välbetalt sådant ska stå i tv och dividera över ett papper eller helt förmätet snöa in på detaljer ja det är befängt och faktistk värre än att vara arbetslös - det är ju vi som betalar politikernas lön så i mina ögon är politiker de största bidragstagarna.

Nu är jag snart i Stockholm och den blå tunnelbanelinjen är i ombyggnad så det kommer bli gissel att ta sig till Kista. Jag ska åka via grön linje tror jag det var, Fridhemsplan tycker jag mig minnas. Där ska jag gå och leta upp blå linje.......känns inte stabildt. Jag lär åka vilse....... Ellerhur?
RSS 2.0