Skön stämmning

Kom hem efter jobbet och lagade köttbullar med mos. Hemlagat mos och egenhändigt rullade köttbullar. Mia är här och vi åt och hade trevligt. Lovisa och Mia satte sig och spelade Mario (de går helt upp i spelet).

Jag satte mig ner här för att skriva ett inlägg, hade tänkt att skriva något kul om alla jag har i min närhet och lägga in bilder över hur lika djur de är.........men det blev inte så. Jag började skriva vidare på den bok jag har börjat och det rann ur mig en lång stund. Det är otroligt skönt. Jag lyssnade på musik under tiden. Det är otroligt skönt att skriva och bara vara.

Just nu är det Carola jag lyssnar på. Jag uppskattar henne otroligt - hon är fantastisk att sjunga.
Tidigare spelade jag Strength and honor från filmen Gladiator. Grym låt. Jag faktiskt fullkomligt älskar den. Jag skriver som bäst när jag hör den.

Jag vet inte vad det är - kanske är det att jag skrev i boken, men idag tänker jag massor på mina barn. Jag längtar efter dem.

Nu ska jag snart sälla mig till tjejrna i soffan, de är rätt kul att lyssna på. Det är skön stämmning i huset. Imorgon ska jag ha ett föredrag för en lagerutbildning och jag ska pratar transportledare och logistik med dem. Det ser jag fram mot. Helt ärligt har jag fantastiskt bra jobb just nu och hemma är det mer än lovligt bra. Det är ibland så att man undrar när det ska ramla ner en burk med färg eller något i huvudet eller att någon ska väcka mig och jag inser att detta är en dröm......jag vet att det är löjligt att säga så men lite så känns det emellanåt.
Min pappa brukar säga när man har det riktigt bra och allt är på topp: Man ska inte ha det sämre än så här!
Just nu känns det precis så. Man ska inte ha det sämre än så här - Ellerhur?

Ett liv att leva

Helgen har varit bra. Effektiv och uppvilande på samma gång. Att få mycket gjort som vi behövt och velat göra länge samtidigt som vi fått massa kvalitétstid. Ikea var på lördagen och då också en massa fix hemma. Sovrum och vardagsrum börar så smått bli ett hem.
När jag var själv var det inte så viktigt hur det såg ut, jag hade inga gardiner bland annat. Orkade inte sätta upp - gjorde revolt mot gamla regler i mitt eget huvud och hade ingen feeling för något alls.

Nu - ja det är annorlunda och vi vill bägge två göra ett hem. Vårt hem. Innan så var bägge två sådana att när vi inte hade något att göra eller mådde dåligt då hade vi ingen att vända oss till - ingen fast punkt, så vi spenderade tid i bilen . (det är fortfarande skönt att åka bil) Men nu är fristaden hemmet. Där känner jag mig trygg och där hittar jag kraft. En plats att yttermera odla en positiv känsla och ett liv att leva.

Idag har vi också varit och fikat hos Lina och Jeppe. Det var mycket folk där och som vanligt trevligt..och gott!! Lovisa och jag fick en förloviningspresent - en jättefin gourmetkokbok och en flaska skumpa! Jag har letat upp recept och ska bjuda hem Lina, Jeppe, Ingemar och Maria på god mat. Lovisa och jag kompar varandra bra i köket!
Nu på kvällen har vi spelat Cranium, ett spel som Lovisa fick i försenad födelsedags present, med Sara och Koffe. Det är gigantiskt skönt hemma och ........: FINT.

Strax är helgen över och jag är laddad inför nästa vecka. Det är riktigt bra att man inte har panik över att det snart är måndag - Ellerhur?

Sara i sin nya jacka!
Karolina och Jeppe har bakat lagat och Herre Gud så gott det var!!
Vaktelägg....Lovisa likes!!

Sovrum och vardagsrum.......Frankie - it's a done...

Känner du dig inte som en helt ny person??

Vi hämtade Sara och Koffe tidig eftermiddag och tog med oss två bilar och for upp till IKEA. Det är som alltid - en upplevelse. Den här gången hade jag dock laddat med rätt kläder och humör så det gick bra. Riktigt bra. Det bästa var faktiskt att jag fick lite extra bra tid med Sara, men också hela dagen där var bra. Vi åt lite och snackade skit rent allmänt.

Vi köpte en tv-bänk, några lampor och lite smått och gott. När vi kom hem bar jag upp allt och när Lovisa kört Sara och Koffe hem så utbröt stora fixar stunden! Klart förvärv så beställde vi hemkörd pizza och sen blev det film i vårt "nya" vardagsrum (kanske kommer bilder) snart är det sängen i våra nya lakan.

Alldeles nyss ringde min dotter och var upprörd för att Vicky ringt henne och berättat att det är "nya" stjärntecken. Det skulle innebära att på grund av att jordklotet inte står i samma position som för 3000 år sedan, det i sin tur skulle ge ett extra och nytt tecken - Ormbäraren. Allt detta gör att det blir kaos i datumen för de tidigare tecknen......Min dotter är klart upprörd och kan inte fatta att "dom" gjort detta utan att fråga henne??? Hur kan man ens bara göra så?? Kan man det?

Hon ber mig kolla upp fakta, nu mitt i natten.  När jag kollar de nya så ser jag att jo hon är Oxe - ännu. Men jag är nu Jungfru istället för Våg.
Då säger Sara: Men mamma - känner du dig inte som en helt ny person??

Nu visade det sig att det var lite olika vilken "expert" man lyssnar på och enligt tidningarna så är det de gamla vanliga som gäller. Så........ jag är Våg så jag är precis samma gamla vanliga jag........ Ellerhur?

Det är inget annat ni vill ha?

Vi åkte för att hämta tv:n som Lovisa hittat på blocket. Vi var liiite skeptiska för tjejen som sålde skulle flytta i helgen sa hon och Lovisa lyckades redan på telefon pruta från 4000 till 2500!!!!
Nåväl - vi åkte upp till Lilla Essingen där den fanns. Tjejen möter oss och ska precis gå ut och träffa någon annan som skulle köpa hennes x-box..... vi stod kvar och väntade.

Hon kommer tillbaka och är verkligen trevlig - ser hel och ren ut så hon gör ett gott intryck. Vi kommer upp i lägenheten och där är tv:n. Vi ska kolla att den funkar och tjejen trycker febrilt på knapparna - hon får ingen koll på något. Lovisa lugn och fin fixar och vi bestämmer oss för att ta den. Jag tittar mig omkring - det är två resväskor med kläder men inga flyttkartonger. Jag frågar var ska du flytta då?
Hon svarar - eh alltså jag har inte fått tag i något än....... Okej säger jag.......men ska du bo kvar i Stockholm då? Ja det ska jag säger hon.
När vi ska ta med oss tv:n säger hon - här är två dosor också.......men säger Lovisa - det där är till din digitalbox..?? Jaha, säger tjejen. Hon låter en lång helt ny scartsladd följa med i köpet.... Innan vi ska gå frågar tjejen: Det är inget annat ni vill ha??? Vi avböjer lite skrattande.

Vi tar tv:n och får in den i bilen och åker hem. Lovisa säger på vägen hem att det är hen full HD tv, de är ju ganska dyra..........
Då - då händer det!!!! Det bubblar enormt i mig - min ganska galna hjärna gör frivolter och jag börjar skratta.

Jag tittar på Lovisa och säger:
Vet du? Tänk efter på följande:
Tjejen kunde inte ett skit om tv-n eller digitalboxen
Hon sänkte priset rakt av på telefon
Det fannst inte EN enda flyttkartong i lägenheten
Hon ska flytta inom Stan men inte ha kvar tv:n?

Jaaa? Säger Lovisa och tittar på mig.

Jag skrattar högt och säger: Fatta grejen, det är hennes kille som bor där. Han har säkert varit otrogen och hon säljer ut alla hans saker. Jag skrattar nu galet mycket, fattar du hur det blir när han kommer hem????

Nu sitter vi alla fall här - med full HD och apbra bild. Inget fel på tv:n och vi är mer än riktigt nöjda. Det är nog mest killen som kommer hem till en tom lägenhet som inte är nöjd i den här affären...

Jag brukar ofta fantisera ihop "historier" om folk vi möter eller ser.
Fast - den här gången tror jag att jag slog huvudet på spiken........Ellerhur?

Helgen

Jag håller på med ett specialuppdrag idag och på måndag. Jag behöver frikoppla mig och sitta ifred så jag ska
ordna med datorn så den funkar utanför huset här med internet och mail.
Sen bär det av hemåt. Härligt med fredag!!!
Ikväll ska vi äta med pappa och sen ska vi hämta en ny tv, stor 42 tum!! Jag VET att Lovisa längtat efter det länge. (jag fattar inte riktigt grejen med så stor tv)

Min förhoppning är sedan att det vi åker till Flen.


Helgen blir med vin, läsa, skriva och kolla tv.
Njuta och vila upp sig äta god mat och röra lite på sig - det är ju det man behöver - Ellerhur?

Då kan man säga upp sig

Det här med jobb. Just nu jobbar jag ju med folk som inte har jobb av olika skäl och meningen är att vi ska få dem ut i sysselsättning. Jag har själv aldrig varit med i A-kasssan eller facket för att jag verkligen tror på  det faktum att är man piskad för överlevnad så måste man ta de jobb som finns. Man måste försörja sig (ja om man nu inte har en partner som är rik/mesig nog att försörja en) man måste ta ansvaret.

Det som reglerar vårt arbete styrs av arbetsmiljölagar och LAS (lagen om anställning). Det är fiffigt och bra tycker jag. När man har ett jobb kan man också söka nytt för nya utmaningar och för att utvecklas personligen. Likaså om man tycker att jobbet är trist, man har en dålig chef eller arbetskamrater. Då kan man säga upp sig.

Det är verkligen en förmån. I dagens samhälle jobbar alla - både kvinnor och män. När man får barn är man hemma förälder ett tag och fostrar sina barn. Det anses också som ett heltidsarbete.
Jag bara tycker att LAS och arbetsmiljölagar inte fyller upp det minsta här för inte fan kan du säga upp dig från din tjänst som hemmavarande förälder? Inte sjutton kan du byta familj??


Ganska taskiga villkor där - Ellerhur?

Djupt eller genomtänkt

Den här veckan har vi fått en ny grupp deltagare i vår utbildning. Det är otroligt kul - jag har suttit i tisdags och lyssnat på presentationer av deltagarna. Idag har Ewa och Malin pratat vad service innebär och jag har mest lyssnat för att få input i hur de undervisar och på vilken nivå vi lägger materialet. Riktigt kul. Imorgon ska jag och Mats lyssna på presentationer igen. Jag sitter och noterar vad de säger. Pennan far över pappret. Jag skriver ner det väsentliga och försöker skapa en bild av personen. Jag har också en sida längre bak i blocket och där skriver jag en fråga kring varje person. För jag lyssnar otroligt mycket på vad de inte säger.

Det är kul, utmanande och intressant. Imorgon ska vi också ha planering för nästa vecka och sen ska vi kolla lite film som vi ska ha i undervisningen. Det kommer att bli trevligt - Mats är anordnare - då blir det riktigt bra. (det blir vin på senhet)

Fast nu - just nu när jag sitter här och egentligen skulle vilja skriva något djupt - eller genomtänkt så känner jag att tiden räcker inte riktigt till allt man vill. (för att jag är gammal eller för att jag har så roligt)
Ibland känner jag att skulle vilja åka till en skog - med en öppen spis - ingen telefon - bara sitta där och skriva. Dricka vin och ta en promenad i skogen.

Men just nu vill jag bara byta om och åka och träna - bli riktigt svettig.
Sen är ju Lovisa där också och jag får åka hem med hennne och vi ska få lite kväll tillsammans. Det är den bästa stunden på dagen.
Ellerhur?

Lite roligt - eller oroligt?

Vad blir det för mat?
Halv 8 hos mig
Tina
Restaurang i mitt vardagsrum
Sveriges mästerkock
Leila bakar

Matlagningsprogrammen är många och nästan ändlösa. I radion lagar de mat till helgen och tv4 har mat och dryck (oftast goda viner) på fredagar.

Biggest Looser
Du är vad du äter
Top model
My big fat diet show
The Swan

Banting, ideal och press om att se vacker, hälsosam och smal ut.

Blir det inte lite motsägelsefullt? Eller det är nog meningen att vi ska först bli inspirerade till att laga mat, god mat och mycket mat för att sedan inse hur otroligt feta vi blivit för att då i ångestens kranka efterverkning banta som idioter. (jo jag fattar att det handlar om att tillgodose alla i programmen) Men visst blir det lite roligt? Eller oroligt?

Fast om man mår dåligt gör det inget för då finns ju Oprah och Dr Phil med goda råd.
Tv är fantastiskt - ellerhur?

Det som räknas

I'm back!!

Det känns bra, för mig alla fall.
Det är ju det som räknas
Ellerhur?

Lite meningslöst inlägg....

När klockan ringde sträcker jag mig efter den och känner mig helt okej, det skulle vara skönt att sova lite till men absolut - jag kan gå upp. Tittar på telefonen och inser: jag har ju ställt ett nattalarm halv 3! Jag får sova flera timmar till!! Nice - jag somnar om. Vaknar några timmar senare och då är jag pigg som en pelikan.

Dagen har varit givande, jag har en god mentor i Ewa och idag har jag fått lyssna på hennes lektioner. Jag hade sms utväxling med Borås och det kändes bra, skönt tycker jag.

Idag har jag funderat kring uppfattning - självuppfattning och självuppskattning. Svåra ord och innebörden är inte helt lätt att tolka. Jag anser (alldeles självsvådligt) att jag är en person på jobbet och en hemma.

Den jag är på jobbet är i och för sig trevlig men rak, klar och med mål och fokus.

Den jag är hemma är glad, positiv ganska mjuk (fast det vill jag inte erkänna)

Mina jobbrelationer brukar inte tycka att jag är så trevlig privat och mina privata relationer brukar inte gilla jobbjag.... Jag tror att allt detta grundar sig i att jag har mitt kontrollbehov. Jag kan inte riktigt precisera hur eller varför det är så här. Men så är det.

Efter jobbet åkte vi och åt med Sara på Max, gott och trevligt. Nu är det filmtajm i soffan - vi ska se The Town, den ska visst vara bra.

Idag har jag snöat in på en låt också - den är otroligt signinfikativ för mig nu.
En av textraderna är: men jag har lovat den här gången att jag ska ge allt jag säger att jag har


Jag återkommer med ett mer givande innehållsrikt inlägg. När andan faller på - det här blev ett lite meningslöst inlägg men det blir så ibland. Ellerhur?

Titta dig i spegeln

Vaknar upp en lördag och jag är inte helt slut! Tittar ut och ser att det finns en antydan till sol. Det riktigt spritter till i kroppen och jag vaknar. Hela jag. Det skulle kunna vara en antydan till vår... i alla fall i min kropp. (jag VET att det kommer mer snö - men låt mig njuta!)

Tittar på tv och surfar runt. Lyssnar på bra musik och ska snart ta tag i dagens städning och plock. Kanske hinner jag åka och träna lite. (eller så skiter jag i det och bara njuter)

Pratar lite med min son (min prins!!) trevligt samtal och jag riktigt känner hur han går från klarhet till klarhet i livet. Pratar också med en väninna som har en lite komplicerad situation, samtalet blir bra och hon kallar mig för sin storasyster (jag har aldrig varit det och det känns riktigt nice)

Jag sitter och funderar på hur det är att leva...... lever vi som om varje dag räknas? som om varje dag vore den sista? Tänk om den är det - idag är den sista dagen? (jag vet att det blir djupt nu men häng med lite nu?)
Eftersom man inte VET vilken som är den sista dagen så borde varje dag vara en gåva eller som om den är den sista. Men hur många lever så? Vardagen kommer emellan och livet som det är rasslar förbi. Vi ägnar oss åt the biggest ratrace ever och ingen kan vinna. Det handlar om att fylla sin tid och sina dagar med kvalité. Eller är det något annat? Fast - jag är faktiskt nöjd. Det finns massor jag vill se göra och uppleva. Jag läste en bok som hette "innan jag dör" och i den gör tjejen en lista med to do - saker.
Min lista - vad skulle den innehålla? Ja det är lite grann men faktsikt inte så mycket.

Att fundera så här är ganska skönt och upplivande faktsikt och jag tror på utvärdering av saker. Min utvärdering av mitt liv och min omgivning idag är: jag är nöjd. (det finns det många som inte kan säga)

Snart är det vår - på riktigt inte bara i min hetsiga värld. Jag sa till en kollega häromdagen det gäller att njuta och notera varje skillnad i ljus - varje lövutsprickning - varje blomma - känna värmen stiga. Våren blir så mycket längre och för att vara poetisk: naturens mirakel är väl värt att se. (fuck film, tv-spel och internet)

Det finns så mycket att vara glad över och om man koncentrerar sig på det goda det man VILL göra och mår bra av. Tittar sig i spegeln och känner efter vad man har som är bra och gott, det finns så många som hela tiden strävar efter något annat - inte är nöjda - hela tiden tittar framåt till priset av att de missar idag.Det är skönt att vara två

Hade trevlig middag med Mia och Malin hemma igår. Vi åt och pratade om allt mellan himmel och jord.
Riktigt trevligt. I veckan har jag fått två inbjudningar till evenemang - tre faktiskt så det lär bli ett intensivt slut
på januari och en party-början av februari.

Februari ja, måste också kolla efter resa till mig och Catarina. Vi ska åka till GC en sväng när Robert och Lovisa far till USA. Jag undrar hur jag ska klara så många dagar utan Lovisa? För det är verkligen lite lustigt eller märkligt hur man vänjer sig. Att någon andas i samma rum som jag om natten. Den där som undrar hur dagen varit. Den där som bryr sig lite extra på kvällen efter en tuff dag. Den där handen att hålla när jag tittar på tv.
Det är skönt att vara två. Det är fantastiskt att ha någon att luta sig mot. En rädsla att förlora kommer med tvåsamhet, men den är väl värd för den trygghet jag samtidigt känner. Vi är så olika och så lika. Jag inser och vet att vår relation är "udda" men jag har aldrig känt mig mer naturlig. Att älska är en otroligt skön resa.  Jag tror på kämpa och anstränga sig när det är bra för då reder man tuffa perioder som alla går igenom. Jag vill aldrig behöva förlora det jag har nu.

Jag funderar på att ändra lite här i bloggen, det finns ett gammalt koncept som jag saknar, det finns nya ideér jag vill pröva. Får se när om och hur det blir.

Idag har jag nu sista passet med utbildning i excel och i eftermiddag har jag ett pass med stresshantering. Det är kul och utmanande att undervisa. Jag har verkligen saknat det.

Det riktigt mörka molnet just nu är att jag slarvat med mina tabletter mot mina värmevallningar och det är sjukt jobbigt just nu. Fy fan. Det är verkligen obeskrivligt jobbigt. Jag blir varm och det känns som en tung febertopp mitt i allt och helt plötslilgt. Sen blir jag känslig - har inte satt det i samband med detta innan men jag förstår att det är så. Igår läste jag ett gammalt mail och gick fullständigt, totalt och ytterligt ner för räkning. Det blev bra när jag kom hem - igen och avslutande - det är skönt att vara två.

Issues

Idag skulle jag vilja, behöva och önska mig att få skriva, skriva fritt. Jo, jag vet det är min blogg och jag får och kan det men man gör ofta inte det. Inte när det blir eller är personligt.

Samtidigt är det så här att jag inte riktigt vet vad jag skulle skriva, jag har fjärilar i magen... det är nog den bästa besrivningen. Å andra sidan är det nytt jobb, massor på gång och det kan ju också genera ett och annat flygfä.
Men igen - en känsla av något som fladdrar och jag får ingen koll riktigt.

 

Kväll

Nu ska jag snart hämta sambo från jobbet - området är på min osafelista så jag åker dit. (för Guuud vad rädda de blir om jag är där??)

Så jag ska bara lägga till:

Du är ganska korkad, går konstigt och är småfet.

Ja just det - och så skelar du också. :D

Bara jag får det jag vill och lite till......

Jämlikhet - det pratas om det i media från och till. Det blåser upp i någon debatt och det är så otroligt viktigt. Jag har skrivit om det förr och idag hörde jag på radion - igen.

Ytterligare en gång tas brandmansutbildningen upp. Den ska ju formas om så att kvinnor också kan söka. What the fuck? Varför?????? En brandman är en brandman är en brandman - vi har satt upp normer för vad en som jobbar som brandmän ska kunna orka och klara. Det i tjänsten att rädda liv.

Jag vill inte ha sämre eller mindre utbildade - kunniga personer om det brinner i MITT hus. Vill du?
Det finns massor av tjejer som kan och klarar den utbildningen men att göra om fystesten för att fler ska kunna klara av det är inte bara fel utan farligt.

Brandmän, poliser, lärare, advokater, kassabiträden, lokalvårdare. Du får ett yrke för att du klarar av det inte för att du har bröst. (nu förtiden har rätt många män det också i fetmans tider men här avses kvinnor) Tough luck om du är liten svag eller har astma - du KAN inte bli brandman tillexempel. Eller ska vi inte göra om den så att särskilt svaga män också kan få söka och klara fystesten? Är inte det bra? Så att alla kan smeka sitt eget ego och tro att de är något särskilt och extra bra för att jodå visst jag klarar att vara brandman!??


Tjejer som vill spela hockey, vara brandmän, poliser, säkerhetsvakter, skogshuggare eller lasbilschaufförer. Män som vill vara hemmapappor, jobba på dagis, sjuksköterskor eller hårfrisörskor - FINE - you are welcome to it.

OM du klarar av det.

Jag anser att det finns folk till allt och det man klarar av ska man få göra. Jag anser bara inte att det ska kvoteras eller anpassas för att folk ska få som de vill. Det finns ju tjejer som klarar tunga sk "mansjobb" och det finns killar som har empati, känsloregister och intuition nog att klara "tjej-jobb". Gränsen sätter man själv.

Det enda män inte kan idag är att föda barn och ärligt talat tror jag inte att de aspirerar på den uppgiften.

Idag

Återkommer med helgen som förövrigt var otrloligt kul och lyckad.
Återkommer med något som irriterar mig idag - jämlikhet

Just nu vill jag bara säga att - du skelar och det är inte snyggt. Alls

Go go go!!

Snart går jag hem för dagen och den här helgen blir INTENSIV!!!


Update med bilder kommer.

Det var en gång....

Det var en gång ett kungarike som hette..........nej det är inget kungarike, det är mitt gamla jobb.

Jag ska egentligen göra min sista dag imorgon, och jag hade tänkt att skriva ett inlägg i sagoform kring min tid där. (jag blir kvar två dagar till för att hjälpa till att reda ut en sak)

Men - nä:
Jag vill bara säga att jag under de senaste sex månaderna har tänkt - tyckt - och trott.

Nu är avdelningen jag började på - såld. Det tror jag att man hade ögonen kring redan i somras när jag började. Jag inser också att en avdelning som gått med förluster år efter år efter år - ja det måste bero på något att man inte sålt ut innan. För även om jag är en alldeles undermålig trafikledare så kan jag inte på villkorsvis tro att det är på grund av mina 6 månader som avdelningen blir såld. Nej jag tror att det beror på andra saker.

Man måste ändå ställa sig frågan HUR åkare kan få så mycket luft och få så mycket att säga till om i en organisation som är så stor?

Man måste ställa sig frågan hur chaufförer tar sig sådan ton och inte inser att de är ett led i en kedja som aldrig är starkare än sin svagaste länk?

Man måste ställa sig frågan HUR förlusterna inte ifrågasätts starkare?

Jag tror att en viss person faktiskt backstabbat och sett till sitt eget hus under många många år, hur denne håller sig med information från vissa åkare och i gengäld sprider information TILL åkare. Jag tror att sammer person informerat kunder och sett till att kunder smörjt kråset på denne person så att kunder fått bra affärer i sin hand.

Jag tror att det beror på att flera personer med position för att kunna förändra, påverka och göra resultat är så rädda om sina egna tjänster att man inte sätter ner foten utan lismar sig ur det mesta.

Jag tror att det beror på att flera personer inte har ambition eller vilja vilket ger en lättja och ett "se mellan fingrarna"

När jag åkt hem de sista dagarna har jag verkligen tänkt att det är som en saga med drakar, bönder, elaka styvmödrar och soldater - men inte en enda riddare eller hjälte. Faktiskt. Det är ett högt semipolitiskt spel där man allierar sig och indoktrinerar alla runt sig och allt i namnet för rikedom och makt.

Jag hade tänkt att skriva något underfundigt och fiffigt som hade ett slut med orden:
Ett kungarike för en häst!!!

Men jag gör inte det för sanningen är så mycket mer sagolik och otrolig.

Överdrivet? Bedöm själv.

!!

Nu slutar jag snart. Är så trött och har jobbat 11 timmar, det blir lika länge imorgon. När jag åker hem måste jag fixa mat så vi har matlådor jag måste stanna och köpa mjölk och fixa lite hemma ..... Lovisa jobbar 13 timmar idag och igår.... det är mycket nu.


Men när jag blir gammal ska jag vila.....javisst ja - jag är redan gammal - vad gör jag nu då?

Morning update

Igår var jag kreativ hemma. Riktigt skönt och roligt. Jag lyssnade på musik och höll på att trixa med en grej på datorn, jag är riktigt nöjd! Det blev kul också och jag satt och skrattade för mig själv - varför gör jag det?

Idag är det onsdag...... sedan är det två dagar kvar på Ståkab, det är blandade känslor kan jag säga. Jag ser fram mot Lernia på måndag och i den andan låter jag veckan rulla på.

För en liten stund sedan fick jag en kort pratstund med min son på face - han hade jobbat natt och skulle nu sova. Vi ses så sällan - men imorgon ska jag få bjuda honom på middag. Då får jag laga något riktigt gott tänkte jag.

Nu ska jag dricka ur mitt kaffe, fakturera och kreditera lite. Senare ska jag läsa tidningar - risken för att jag återkommer då är stor......

Skojjar du med mig?

Skillnaden mellan kvinnor och tjejer är hur långt de vältrar sig i dramat!

Nature calling

Flodvåg i Australien!! (Var rädd om dig Linda!!)
Snödroppar på GotlandVad är det naturen vill säga oss??

Fredag!

Sitter och läser att Jay som tydligen var med i Idol nu är tillsammans med någon tjej och hans ex går ut och "varnar".... ja jag vet inte hur det är med alla men jag kan inte tänka mig att det är många ex som har bra saker att säga.... då hade det kanske inte varit ex alls.

Jag sitter och faktiskt min arbetsmoral är låg idag. Ja det är den för oss alla här idag. Ingen kul dag att jobba och på Miljöavdelningen är det dessutom så att vi har EN bil ute som kör och ärligt talat kör inte han längre heller....
Arbetsmoralen bland chaufförerna är ännu lägre.

Per sitter och leker på Google översättning och skriver in meningar på svenska som han översätter.
Skriver man in Lasse Berghagen och översätter till engelska så blir det: Oprah Winfrey.....hm???

Mest sitter jag här och tänker på vad jag ska göra för middag, jag tänker laga något gott till oss ikväll. Min avsikt att inte dricka vin för att det är så mycket kalorier är just nu som bortblåst och jag inser att jag kommer ligga som en vider i sängen med min nyfunna lite småfeta kropp och snarka högljutt i natt också.


Just nu längtar jag efter mums-mums....... (vilket jävla smeknamn egentligen) det blir en helg med lugn och ro.
Det här med smeknamn.....vad fan ÄR det egentligen?? Jo jag tycker det är skitgulligt och sött men samtidigt blir jag lite full i skratt. Det är likadant när barnen är små. Man kallar de för olika saker och man kallar sig själv för mamsen och annat trams.....varför gör vi så?

Å andra sidan och det är väl det som är förklaringen, man är så full av känslor och det rusar i kroppen av kärlek och värme - då brister det ut i ett och annat smeknamn för att kärleksförklaringarna räcker inte till - orden blir för få och för små.

NU vil jag ha helg. Soffan - tända ljus - god mat - vin och min bästa underbaraste Finaste!

Åt helvete med konventionerna och alla företsatser om hälsa och annat.

Creating mode...

Jag sitter och förbereder en födelsedag.

Jag är i creatingmode.... det blir jag bäst med rödvin.  Det blir bra det här. Jag spelar musik och funderar på tider som varit. Nu kom den där låten som gör att jag kan skriva så bra. Lars Winnerbäck - Söndermarken heter den.
För en stund sedan var det en annan låt - den är underbar men ibland ger den mig känslor jag inte orkar. Ibland kan jag inte bortse från orden och då ger den mig bara skit - så idag fick den vara. Man kan ju faktiskt välja.

Det blir bra det här- jag är nöjd och tror att föremålet för mina ansträngningar blir nöjd.
Har köpt en bra present som jag tror på. Jag får till det som jag vill ha det och jag känner att idag, ikväll skulle jag också kunna skriva - skriva den där boken som jag har i mig. Jag har inte riktigt tiden men den kommer. En dag tar jag ett sådant här tillfälle i flykten och skriver.

Det blir bra det här. Jag har koll. Orden virvlar och rasar i mig just nu och samtidigt ser jag på klockan och inser att inte idag. Jag ska laga middag strax. Jag ska bara planera det sista nu. Det blir bra det här.
Jag inser också att de andra som är inblandade i födelsedagen tycker att jag är rätt bäng och förmodligen verkar jag helt förvirrad men det gör inget för det sa jag väl? Det blir bra det här.........

Det blir det alltid med musik tända ljus och rödvin.

Det blir bra det här - men det sa jag ju - ja va fan - jag har druckit rödvin - jag får upprepa mig........

Karl för sin hatt??

När jag åkte till jobbet så tänkte jag igen på det faktum att det är så många som inte ser till att skrapa rutorna innan de åker iväg. Det är ju inte så himla bra. Men det som jag finner faktiskt skrattretande är de som sedan inte har en aning om hur man ställer in fläkten på ett sätt att det inte immar igen hela bilen.
Det ser dödsfånigt ut när folk i fina dyra bilar sitter med alla dörrarna igenimmade, de susar fram som om de äger världen och vägen. De har sin dyra fina bil...........som de inte har en aning om hur man handhar.

Lika ofta är det de bilägarna som har nya nya bilar och åker med trasiga lampor, det ser inte klokt ut. Att ha råd att köpa sig en fin bil då kan man väl ta hand om den och åtminstonde se till att den är iordning?

Så tycker jag alla fall.

Summer of -69Det är sjukt kul att se alla bilderna från när jag var liten (förmodligen för att det var så länge sen)
Många minnen kommer över och fram som man glömt - riktigt kul!

Ooops!

När man ska klä på sig och byxorna knappt går att stänga beror det på:

- att man tagit sin son/dotters byxor
- att man är gravid
- att byxorna krympt
- att man redan har andra byxor på sig
- att man är fet

Jag:
Jag är inte gravid, barnen har flyttat ut, jag tvättar i rätt temperatur, jag var vaken och hade ingan andra kläder på mig........

Jag lär ju ta trapporna framöver.

RSS 2.0