Typ

Nyheterna om ubåtar kan väl inte undgått någon, min kommentar så här långt är att: vi "folket" får reda på det som överheten vill att vi ska veta. Jag är dessutom övertygad om att besök i vatten och luftrum är lika vanligt som falukorv på middagsborden i Sverige. 

Att vi inte får veta allt är ju givet, det är så vi handskas med våra barn, det är så chefer bedriver framgångsrik verksamhet. Varför skulle politiken vara annorlunda? 


Inte så smart

Har under semestern som sagt sovit en del, idag är inget undantag. Har precis ätit ja, brunch får man nog säga och ska dra igång dagen. Det blir lite fika och lite Bus. Ikväll är det premiär för "så mycket bättre" och det ser jag fram mot. 

Har länge förvånats och på senare tid förfasats över länkar inlägg och uttryck på sociala medier. Politiska inlägg som känns helt ogenomtänkta. Väldigt mycket rasism ser jag. Bland annat är det flera som hyllar ryssarna när de ställer krav på muslimer som vill bygga moskéer, ryssarna känner att visst bygg moské om vi får bygga vår kyrka i ert land. Det låter rimligt kan tyckas. Men det är samma land som vi förfasade oss över kring gaylagar men det har vi lite bekvämt just glömt? 
Jag ser också fler som är ute och filmar romer som "slänger" mat och folk som har bevis för att det är organiserat. 
Jag funderar igen på vilka som har tid att dagtid filma dessa människor... kanske arbetslösa som lever på skattemedel... 
Är det värre om romer slänger en kyckling än om en person som lever på socialbidrag (mina och dina skattepengar) köper sprit, tatuerar sig eller köper knark för de pengarna? 
Just sayin. 
 

Film på riktigt

Jag har haft semester, och SOM jag haft semester. Det som varit mest talande är att jag sovit sovit och sovit. Låtit mig fullständigt vila ut. 
Utöver det har jag ätit gott haft tid med Bus och varvat ner. 
All semester kräver ett miljöombyte, så jag for till Tälje och Stockholm. Träffade pappa och hann med en kille som verkligen är bra. Åkte till min son och fick mangla - det är något visst med ljudet mangeln och sedan få ut krispiga lakan och handdukar. 
Jag har också blivit bjuden på fantastisk middag på restaurang och det blev bio efter. 
Bion var Gone girl. Har du inte sett den så gör det. Riktigt bra film, har du varit eller har tankar på att vara otrogen kommer du tänka igen :) 
När jag åkte hem efter bion så hade jag en stund i bilen och tänkte på filmen. Ska inte avslöja för mycket men kvinnan är sjuk tänkte jag först. Sedan började jag tänka på hur raffinerat hon ljuger, hur indignerad och sårad hon blir när hon blir ifrågasatt. Hur hon använder tårar till att få sin vilja genom och fokus till hur hon mår. 
Helt galet tänkte jag och log, sånt finns ju inte det var bara film. Att någon ljuger raffinerat, kombinerar med tårar och utbrott. Någon som fabulerar om andras död, sina egna upplevelser som så hemska att man inte kan annat än trösta och ömma. 
Och i verkligheten blir det inte riktigt så tokigt, folk ser igenom - film överdriver alltid. 
Men sedan insåg jag, att det gör det visst. Inte riktigt så tokigt men nästan, jag har ju själv upplevt det. 


Clouds

En väldigt bra låt som berör för att den är fin och på grund av historien bakom är Clouds av Zach Sobiech. 
RSS 2.0