Riktigt bra start på dagen

Idag har jag tagit bilen till Liljeholmen!! SÅ skönt - kaffe i handen, bra musik i högtalarna. Bara jag och friheten.
Riktigt bra start på dagen.

Min vackaraste Lovisa började igår på sitt nya jobb som grävis. Riktigt kul för henne. Det både syns och hörs på henne att hon trivs.
Efter lunch idag ska jag få guidning på Stadshuset. Riktigt trevligt tror jag det blir.
Idag är det fredag och det blir resa till Flen. Jag längtar.

Känner på mig att det blir händelserikt idag och i helgen. Sånt är alltid kul - Ellerhur?

Snusk verkligen!

Det blev en mardrömsresa hem. Dels fick jag stå!!! hela vägen till Huddinge - det är inte kul kan jag säga. När jag väl får sätta mig så tittar jag mig omkring. Det sitter en kvinna snett framför mig och jag får hicka när jag ser henne! Hon har uppenbarligen gått upp på morgonen och sett att OJ VAD TREVLIGT DET ÄR SOL!! Så då tar hon på sig kjol men som livserfaren (gammal) så tar hon på sig strumpbyxor och sätter en piff på allt ihop med ett par klackskor. Bra - fint - vääääldigt vårigt. MEN och ett stort MEN ska det vara. Hon har inte raktat benen!!! Hon sitter där med beige strumpbyxor och har låååånga hårstrån som liksom "korvar" sig under nylonet! Det ser så otroligt vidrigt ut. Snusk verkligen!! Man rakar sig väl för i helvete?? Eller gör man inte det? Jag vet inte men snälla rara - hon SER väl hur fan det ser ut?
 INTE SNYGGT!!

När jag sedan kom hem tog jag bilen för att åka halvvägs tillbaka till Stockholm. Idag var det bowling på Heron med Lovisas fd arbetskamrater. Riktigt trevligt. Vi spelade bowling och det suger jag på kraftigt - fy fan vad dålig jag är! Jag fick stryk av David 5 år! Therese hade med sig sin son och han dominerade! Tough shit!Efteråt åt vi på Amazonas och jag åt grillad Haloumi och sedan revbenspjäll och Lovisa åt Toast Skagen med löjrom och sedan Filet Mingong Black and White. Gott gott.
Nu är vi hemma och jag sitter här och njuter. Ska ta en kvällscig och sedan kasta mig i säng. Lovisa och Linda spelar Fia.

Imorgon är en riktigt bra dag. Jag ser fram mot det. Det är också fredag, och just denna fredag vet jag blir extra bra. Riktigt nice - Ellerhur?
 Alla sätt är bra utom de dåliga!

Kan jag inte - vet inte - får inte

Klockan kvart över 10 idag skulle de ringa från Medicinavdelningen på Södertälje Sjukhus till mig.


Jag behövde veta var den remiss som Kirurgen skrivit, blivit av. Det visste hon inte. Hon kunde inte svara på det. Då utbyts följande konversation:
Jag: Okej men ska hon jobba?
Sköterska: Det vet inte jag, det måste den läkare som skrev ut henne avgöra?
Jag: Okej, men kan hon ta något smärtstillande så att hon KAN jobba?
Sköterska: Det får inte jag avgöra.
Jag: Men när får hon träffa er då?
Sköterskan: Så fort vi får remissen så ordnar vi skyndsamt en tid.
Jag: Så du menar att det finns ingen remiss?
Sköterskan: Nej jag kan inte se den i systemet
Jag: Så du menar att man skriver ut en flicka på 19 år med ett infektionsvärde på 126 som ska ligga under 20 och sedan inte gjort remissen?
Sköterskan: Den ligger säkert i diktafon för utskrift så att säga
Jag: Men NÄR?
Sköterskan: Det kan jag inte avgöra men det blir nog inom ett par dagar
Jag: Men hur ska hon klara sig då? Hon har ont, mår illa och (jag beskriver alla symtom igen) Hon har svårt att klara av jobbet och hon kan inte riktigt äta.!
Sköterskan: Ja, jag vet inte det är ju läkaren som skrev ut henne som måste ta ställning till det. När vi får remissen är hon så att säga vår patient.
Jag: Okej! Kan du prata med dem på Kirurgen och se vad som hänt?
Sköterskan: Nej du får ringa upp dem och prata med dem direkt.

WTF?? Herre Gud! Jag blir kollrig - knottrig - krullig!!!
Nu är det jag som ringer och grejen är att det egentligen är Sara själv som ska ringa. Hur fan ska man orka det när man inte mår bra och dessutom är ny i vuxenvärlden????

Men jag HAR ringt kirurgen - de ska ringa mig nu kl 13.15. Jag ser fram mot det samtalet.

Det är någon stackars sköterska som just nu går i godan ro på Södertälje Sjukhus Kirurgavdelning, intet ont anande. Jag är klart upprörd och bitchig är nog bara förnamnet nu, för det handlar om min dotter och då blir jag lejonmamma - Ellerhur?

Nu ringde de! En underbart trevlig sköterska från Kirurgen. Hon tar tag i allt och sa åt oss att medicinera med Ipren så länge för det är inflammationshämmande och hjälper mot feber och smärta. TACK! Det var väl inte så jävla svårt? Ellerhur?

Jag hittar inte ens till jobbet!

Sitter på jobbet och lyssnar på redovisningar om resemål. Roligt och intresssant. Skönt med en lite lugn start för resan hit var ju.......händelserik.

Gick hemifrån och kände mig på topp - väldigt förberedd och in charge så att säga. Matlådan i väskan, nycklar, telefon med mig och solglasögon käckt på näsan. Vita kläder helt idag så jag kände mig ganska somrig.

Kommer ner i tid till tåget och står och slappnar av lite grann och kollar folket. Tar plats på tåget och tittar på mina medpassagerare. Tre ungdomar som diskuterar mösspåtagning och fylla. (rätt kul att sitta och tjuvlyssna) Det var en berättelse om några killar som sitter vid ett bord i England och ska dricka Tequila.

Den ene tappar sin citron och böjer sig ner. När han kommer upp igen flyter bordet av spya och ja.....tequilaracet kom väl av sig där. Så kan det gå när man tar studenten.När jag sitter där i lugn och ro och sliter med att hålla mig vaken, idag tänker jag inte somna, så känner jag hur det börjar dofta sommargurka. Jag inser att det är i min väska det doftar! Min matlåda som jag så husmorslikt tagit med och varit avancerad nog att göra en separat burk med hemgjord sommargurka. (för er som inte vet är det ättika i) så det doftar ja. ättika.


Killen mittemot mig sitter med sin Ipad och ser viktig ut i svart kostym och solglasögon, han rynkar lite på näsan. Jag tar upp min väska och letar febrilt för att se vart "läckan" är. Jag inser att en creme fraicheburk inte är det tätaste på jorden så ja - det läcker. Hela resan sitter jag och försöker låtsas som om det inte är min väska det luktar ättika från. Håller huvudet högt, drar ner solglasögonen och försöker se sval, cool och resvan ut.

Väl framme tar jag mig ner ner ner till tunnelbanan som ska ta mig till Kista. På ett ställe är det ett gångband där man enligt oskriven lag håller till höger på om man vill stå still för att lämna fritt på vänster så att andra kan passera (SE vad jag lärt mig!!) Jag håller till vänster för att ila på jag vet att min tåg ska gå om ett par minuter. Jag vill hinna med det. MEN icke då - en stor bredhöftad apsugga står i vägen och blockerar. Jag försöker ta mig förbi men det tar en stund innan hon med sina enorma vaxproppar i öronen hör så att jag kan komma förbi. När jag passerat hör jag hur hon till sitt sällskap ironiskt och nedsättande pratar OM mig. Jag blir förbannad men skiter i det. Kommer ner på perrongen och har missat mitt tåg.  Nästa går till Hjulsta och jag mantrar för mig själv: Akalla Akalla Akalla. Jag ska inte åka till Hjulsta.

DÅ kommer en kvinna fram och frågar MIG om det är den tunnelbanan som går till Slussen för dit ska hon!!! Jag stirrar dumt på henne och blir torr i halsen och hasplar ur mig: Du frågar helt fel person - jag hittar inte ens till jobbet!

Nu är jag som sagt här. Det blir en skön dag hoppas jag och jag ska försöka hålla mig på bannan när jag åker hem. Det lär bli svårt - Ellerhur?

Sen viker jag ner huvudet

Nu så - nu har jag fixat allt här hemma. Matlådor är klara, tvätten fixad och jag öste ur mig nyss här i bloggen. Sen tog jag ett bad, tände massor av ljus i hela lägenheten och på balkongen och nu sitter jag här i soffan och känner mig pånyttfödd.

Faktiskt - det är helande att ösa ur sig. Jag är redo för en ny dag imorgon och så här fungerar jag verkligen. Tar i tills jag går på knä och då öser jag ur mig och är less och bitter. Sen viker jag ner huvudet och kör kör kör! När allt är klart så tar jag ett djupt andetag och dagen efter är jag full av energi.

Det bästa är: Man pallar mer nästa gång och det tar längre tid innan man går ner för räkning igen. 

Man går starkare ur det än i det - Ellerhur?

Det här inlägget ska inte läsas av känsliga läsare

Idag är jag nog mer bitter än vanligt - på omständigheter, folk i min omgivning men allra mest på mig själv.
Säger redan här och nu att det här inlägget ska inte läsas av känsliga läsare och är man en av de som tas upp här så får man bara bortse från det. Det ÄR inte personligt och jag behöver ösa ur mig. Det är min blogg och jag skriver vad jag vill. SÅ.

Jag är inte på humör, jag vill och behöver ösa ur mig (att jag sedan ber om ursäkt för det innan jag ens skrivit inlägget visar bara hur vek jag är) Jag HATAR att åka kommunalt - det är fan inte kul. Äckliga människor som sitter och luktar på tåget. Inte fan hittar jag och som jag skrev i morse somnar jag och blir trött och det raserar hela dagen (att jag sen är så jävla kass så jag inte kan åka kommunalt och inte hittar säger rätt mycket om mig)

                                                     

Jag är så irriterad på många runt mig. Jag har en dotter som har ont i magen, ja hon har verkligen strul med magen. Så jag ringer läkare och fixar. Jag blir vansinnnig på sjukvården som är så jävla lama och inte kan bara ta tag i saker. Det skickas mellan instanser och jag pallar inte med det. Man måste ringa på tider som passar jävligt illa med mitt jobb och varje gång, varendaste en, så är det en ny människa att prata med. Hur jävla svårt är det att göra sitt jävla jobb?

Appropå jobb - jag är mäkta irriterad på jobbet också för det finns de som låter sin privata skit gå ut över mig och det gillar jag inte alls. Jag blir galet grinig. Skoningslöst att blanda in mig.

Jag oroar mig för det som var i Solna, sen Nyköping och nu Göteborg. Det ser positivt ut men det är fortfarande en hel del oro och jag känner en frustration över att jag inte kan bidra mer.


Min pappa tycker att jag kommer alldeles för sällan och hälsar på så idag åkte jag dit extra, pratade en timme.
Sara behövde lite hjälp så jag åkte till henne och fixade så hon är på banan.
Sebastian pratar inte med mig just nu och kanske aldrig mer och det tär mig sönder och samman faktiskt. Jag är orolig och skickar sms och små meddelande på face men - inte ett ljud. Fantasin skenar iväg och jag vet att jag borde släppa och sluta hålla på.

                                                       

Men som person är jag en doer. Det innebär att jag är praktiskt lagd och GÖR saker. Jag fixar och ordnar och får enormt mycket gjort. Det är en av de saker som jag tror och gissar att man gillar mig för på jobbet. (kanske det enda) Många misstar min prestation för omsorg eller att jag är känslig och bryr mig och här kommer den största av min ilska idag. Jag bryr mig inte speciellt alls. Jag önskar att jag gjorde det för det skulle göra mig till en bättre människa, partner och framför allt: förälder. MEN nej nej. Jag kan inte sitta still och låta saker hända i egen takt utan då gör jag det istället. Jag fan i mig spräcker mig själv för att få tid till allt och när omgivningen inte håller måttet då gör jag det åt dem. Jag hämtar, fixar, köper, ordnar med pengar, lagar mat, hälsar på min pappa och hjälper Sara och samtidigt jobbar jag som fan och klurar kring hur jag ska få det bra med Sebastian och forskar i hur det är e g e n t l i g e n med honom. Jag ilar hem och fixar med tvätt och mat. Jag planerar för alla och tänker ut hur allt ska vara för jag behöver koll.  Jag litar inte på någon och ligger ofta och hela tiden ett par steg framför alla. Så - alla tror att jag är en känslig, mjuk person som bryr sig. Det gör jag fan inte. Jag bara litar inte på folk.

                           Liten och oförstörd.........long time no see


Det är också så att när jag gjort allt det där så sitter jag som nu - upprörd och irriterad för att jag inte har tiden och orken att träna. Jag vill sola och jag vill komma i säng i tid. Men jag är så jävla upptagen med att inte lita på andra och att ligga steget före andra att jag inte hinner det.
Så jag får fan skylla mig själv - Ellerhur?

Vad kul

Vad kul att mina läsare blir fler! Riktigt kul - det ligger och snittar på runt 70 varje dag nu.
Välkomna alla ni nya och stay tuned ya'll!!

Jag har också själv hittat flera roliga och bra bloggar sista tiden, riktigt bra. Jag ville gärna ha några bra att följa.
En riktig win win så att säga - Ellerhur?

Inte konstigt

Jag åker tåg den här veckan för att jag jobbar i Kista, att åka bil skulle innebära att åka genom stan i rusningstrafik och nej tack. Så jag åker tåg.

Det tar totalt en dryg timme till Kista. Det är okej tid. MEN snälla rara! Sätter mig på tåget i Östertälje för att åka till Helenelund norr om stan. Det tar ca 50 min. Det är fullt av folk och vad händer? Jo, man somnar eller åtminsonde blir man hängig. Trött och låg. Jag personligen somnade. Kommer fram och ska byta till buss för att åka till Kista C, nu nyvaken och trött trött trött. Väl framme segar jag mig fram till kontoret (med viss möda genom Gallerian - den är STOR) och in på lektion. Här sitter jag och lyssnar på Uffe om ekoturism. Efter en knapp timme är jag knappt talbar och ber och bönar Uffe om kafferast.

Nu har jag fått i mig kaffe och börjar vakna till liv. Det slår mig bara att när jag åker bil så är jag skärpt och vaken hela tiden vilket gör att jag är 100% pigg när jag kommer till jobbet. När jag åkt kommunalt - not so much. Helvete vad segt det är! Inte konstigt att det är svårt att få tag i folk på företag!

Det lär väl se ut ungefär så här:

8 - 10 personalen gör allt för att komma i liv och bälgar i sig kaffe, facebookar och bloggar (ja jag själv inkluderad)
10 - 11 lite effektivt arbete
11 - 12 noll och ingen energi och all tankeverksamhet går till att fundera ut vad man ska äta och vart
12 - 13 lunch
13 - 14 matkoma bälgar i sig kaffe igen
14-15 lite effektiv arbete kombinerat med facebook och middagstipssidor
15-17 funderingar på vad man ska äta till middag och vad man ska göra under kvällen2 timmars effektivt arbetande på svenska företag - jag gissar att det är ytterligare värre på kommunala verksamheter och inför helger/semester/högtider inser man ju hur det är

Inte konstigt att det går utför - Ellerhur?

Att tänka på

Det tar 146 år för en plastpåse att försvinna/brytas ner i naturen.

Väl värt att tänka på innan man kastar skräp omkring sig. Ellerhur?
 

Alltså - vilse. Igen!

Jag går ner för att äta lunch och där i Kista Galleria bland över 200 butiker i ett cetrum på 59 000 m² - det är folk - överallt - ö v e r a l l t - är det folk. Jag hittar fram till det som är food court, det är 20 olika restauranger med bland annat kinesiskt, italienskt, grekiskt, kebab, hamburgare och svensk husmanskost. Jag möts av fantastiska dofter från hela världen. Jag tittar och väljer och tittar igen. Helt plötsligt kan jag inte välja. Jag vet inte vad jag vill ha. Jag blir så ambivalent så det liknar ingenting. Jag går fram och tillbaka mellande olika restaurangerna och tiden tickar på min lunch.

   

Helt plötsligt är jag inte hungrig, det rinner av mig i doften av all mat och i trängseln av människor som sitter på sin lunch och skrattar och pratar. Jag inser dessutom att jag gjort det fatala misstget att inte titta noga vart jag gick. Alltså - vilse. Igen! Jag blir alltid lite osäker när det är så här och jag trasslar till det ännu värre. Jag skickar en tanke till att jag vill vara någonstans där jag känner mig hemma och just där och då så längtar jag till skogen och jag längtar efter Nisse, goa snälla Nisse som skulle göra mig lugn igen.Ja ja, jag rasslar runt som en iller och sick sackar fram och tillbaka bland folk (jag liknar nog mest en överstressad slalomåkare) tills jag finner Coop Nära. Där går jag in och väljer en banan och en yoghurt och en flaska vatten. Gott och enkelt.Det är otroligt vad valmöjligheter gör oss (alla fall mig). Det är ett riktigt I-landsproblem - Ellerhur?

Lite starkare än andra

Idag jobbar jag i Kista. Jag tog bilen till Liljeholmen och där hämtade jag datorn, nycklar till Kista och kaffe. Därefter tog jag "tricken" (jovisst jag kan slangord jag -riktigt inne) till T-centralen och sedan ska jag åka blå linje till Kista - det gäller att åka mot Akalla. Men......jag hamnade mot Hjulsta. Jag är verkligen värdelös när det gäller tunnelbana. Men jag rätade upp det och kom fram och kom i tid.

Helgen har varit underbar - jag och Lovisa har fixat på balkongen, vi har grillat för första gången och vi har haft otroligt kul. Jag är en hopplös varelse så när vi varit och handlat massor till hemmet igår så skulle jag vara lite bättre lite effektivare och lite starkare än andra så jag skulle bära massor upp i lägenheten. Då tappade jag en burk med färg utanför trappen så det ligger nu vit färg utanför nummer 43.... ja ja!

Lovisa målade en byrå ritkigt snyggt igår, hon brann av skaparglädje och inredningslust.
Idag har jag redan pratat med sjukhuset angående Saras mage och det känns som om det blir ordning nu.

Strax är det rast och jag ska se om jag kan få i mig något att äta.
Då kanske jag inte är så disträ resten av dagen. Det vore ju bra.

Annars är det ju snart ett känt faktum - jag vinner VM i snurr - Ellerhur?

Nu knullar alla

Igår var Sara här och hon hade ont i magen, jag hade lagat lax till henne för det gillar hon och det är bra när magen inte riktigt vill. Till slut gav vi upp alla försök till att "försök ignorera så försvinner det" läget så vi åkte tilll akuten. Där blev hon inlagd igen mot löfte att nu skriver hon inte ut sig själv. Lovisa och jag hade redan satt diagnosen genom Google - det är nämligen så att vi är legitimerade Googlare! Javisst - och diagnosen är: Chrons tror vi.Lite kul är det faktiskt på akuten - det var en kille där inne med hästsvans och karaktäritiskt Grekutseende, så jag beställde: Två soulaki och ett grillspett........men icke han ignorerade mig fullständigt.

Det är underbart väder ute och idag har vi varit i Nyköping och vi tog en glass på vägen ner. Faktistk så köpte vi en mjukglass på Gullans också. Det är så härligt. Det är en riktig Rullekänsla av: Hej alla barn nu är det vår - nu knullar alla djuren ute.... (minns ni den?)
                          

Eller faktiskt det är en aning av sommar just nu. Klara i Nyköping åkte vi i lugn takt hemåt och då hörde Sara av sig hon ville grilla. Hon hade blivit utskriven med en remiss till medicinläkare i veckan. Dock kunde de konstatera att jo hon har en mag/tarmsjukdom där..............javisst Chrons ingår. Vi får väl se vart det tar vägen.

Vi åkte hur som helst hem och på vägen hem hämtade vi Sara och köpte en grill.
Lovisa och Sara monterade grillen och jag la köttet i marinad. När Lovisa sedan grillade gjorde jag egen tzatzki (färdigköpt smakar skit) och hemgjord salsa. Det blev en grymt god middag. Det blev öl till Lovisa och vin till mig.Nu sitter vi här och mår så himla bra, varmt skönt och trevligt hemma. En halvkul film på tv och en underbar lördag.
Ja, så har vi det!

Man ska inte ha det sämre än så här - Ellerhur?

Kramar

Om du får 4 kramar per dag mår du - okej
Om du får 8 kramar per dag mår du - bra
Om du får 12 kramar per dag mår du - ditt bästa

Så är det verkligen OCH mycket kloka Catarina Karlsson sa:
Får du fler kramar än 12 har du så du kan ge till andra

I tider som dessa är det värt att leva efter - Ellerhur?

                                       

Kan inte alls fokusera

Jag ska precis lägga upp en massa bilder på facebook tänkte jag. Det är rätt kul med bilder i livet. Säger lite på något vis. Idag har jag varit hos pappa också, planterade frön med honom och gjorde kokt lax.
Dagen började på bästa vis på Kvarnis som jag skrev förut och sedan var det Nyköping.
Imorgon är det Nyköping igen - jag tänker att jag ska ta mer bilder. Jag är otroligt taggad på foto just nu.

Just nu vill jag bara ta ett glas vin, kolla tv och komma i form känner jag. Men idag blir det annat. Jag har haft en del telefonfix idag också och har en hel del att fundera på. Jag kan inte alls fokusera på att skriva och tänker att jag får göra annat då. Men jag lägger in en bild även här - Bilder är ju kul - Ellerhur?

Trevliga människor

Vi var på fest igår. Det var med människor jag inte kände alls och jag ska ärligt säga att jag var lite nervös innan. Jag är inte jättebra med att träffa nya människor. När vi kom dit var det hög stämning och vi hamnade rakt in i en god middag med trevliga människor! Riktigt bra!

En hel kväll med skratt, dans, sång, bra musik och hetsiga diskussioner. Otroligt intelligenta människor samlade på en och samma plats. Vi pratade engelska, danska, franska och ja en del svenska också. Jag är verkligen glad att vi gick dit.

Tack Carro för att vi fick komma!
Snart måste vi dra ihop något igen - då är det vi som är värdpar - Ellerhur?
 Några av gästerna på festen

En sväng med kameran.....

Idag vaknade jag på Kvarntorp. Det går inte att beskriva hur skönt det är. Helande är det ord som dyker upp först. Efter kaffet gick jag en sväng med kameran...........

Här är resultatet:Ganska nice  - Ellerhur?

Javisst!!

Det är underbart ute! Javisst!! Naturligtvis drar det med sig en massa idiotiska bilförare när man är ute och åker.
Just för en stund sedan blev jag stående vid ett rödljus bredvid en man och ta mig fan - han blev helt galen och klarar inte av det faktum att jag kör lite fortare än honom utan han gasar som den testosteronstinna idiot han är och kastar sig som en vilde i trafiken. Inte kul - men jag är inte den som är den - jag behövde inte tokköra jag var bara aaaaaningen mer effektiv och körde förbi honom. Riktigt kul.

                                                   Det gäller att hålla tunga rätt i mun...Nu ska vi strax åka till Nyköping och därefter är det middag. I Nyköping har jag en känsla av att det flödar en del ilska men också vet jag att glädjen ligger högt, och jag vet att på middagen flödar det av begåvade kommentarer och IQ nivån ligger hög.

Så snart vi packat ska vi köpa glass och kaffe så det blir en härlig resa ner.
Jag är en lyckligt lottad person - Ellerhur?
                                                       

Jag vill ha dig nu

Solen spricker igenom molnen och faktiskt - hela kroppen spritter av vår, sol, värme och glädje. Man blir kär säger en del men det kan jag inte påstå att jag blir. Jag ÄR kär och det är en känsla jag haft hela året. MEN
våren gör det extra prirrigt.


Hela vintern sitter man och kollar på tv, film och äter godis. Man tänder ljus och skapar värme och skön stämning. Man klär sig i tunga varma kläder, man roar sig med inneaktiviteter. Det har varit otroligt kärleksfyllt och jag har varit/är väldigt lycklig så inte för det. Men visst händer det saker när snön försvinner och det börjar bli grönt. 


      
Man ser fram mot att få ordna vår hemma och man ser fram mot grillkvällar med vänner. Tänker att snart kan man gå i skogen utan att halka. När man sitter i bilen tittar man frenetiskt åt sidorna för att lyckas se den där första blomman.
Så var det även i år. Men.....
                                                           
Helt plötsligt så är det inte viktigt med planterade blommor i låda, egenhändigt odlade kryddor, vitsippor får vara där de är, tvätta bilen är inte det minsta intressant, solglasögon är nedprioriterat, vårkläder känns definitivt ointressant och promenader i skogen ger bara tankar som inte har med natur att göra! Men det är djuriskt.

Jag är så kär så jag tror jag spricker! Faktiskt - jag kan inte tänka på nästan något annat än min bättre hälft - jag känner hela tiden ett tvingande behov av närhet och jag kan inte få nog med tid till just henne. Värmen är bättre än från alla värmeljus i världen, lugnet mer helande än film på tv filt i soffan med en kopp te. Glädjen större än första blomman, mer mättande än grillkvällar i vårsol. Det skriker i hela huvudet av en enda mening: Jag vill ha dig nu - JAG VILL HA DIG NU!

Att vara tillsammans, få känna kroppen nära, åh denna underbara kropp. Ja, det finns inte ord och jag tänker inte bli för intim men alla fattar säkert. Jag är kär vild och galen - härligt - Ellerhur?
                              

Vår ute

Det är vår ute och här bjuder jag lite enkelt på ett par bilder som är tagen med mobilen. Vi kontaterade att min mobil tar bättre bilder än kameran vi har (förmodligen är det en inställningsfråga) men riktigt bra bilder tycker jag att det blir.

 

Längst ner är vackra Alma som var på besök på jobbet häromdagen! En riktig vårsolstjej!

Blommor - grönskande träd och småbarn - DET är vår det - Ellerhur?

Helgen heter Påsk

Det är ledigt och helgen heter Påsk. Jag kommer inte traditionellt fira påsk. Det blir ingen städning, jag fyller inte lägenheten med ris och fjädrar, jag tänker inte göra stora långkok eller genomtänkta middagar med nära och kära, jag tänker inte heller måla ägg med barnen, inte heller tänker jag ta årets första dopp eller ens skicka en enda tanke till Jesus på korset.

Nix - nope - njet - no.

Däremot ska jag på ett trevligt besök i Nyköping som följs av en middag med för mig nya människor, jag tänker lägga mig i solariet och jag tänker köpa en present till min dotter som är så långt ifrån traditionell påskpresent som det går att få det. Det blir en genomtänkt, bra och för henne välbehövlig present.

Jag vaknade av mig själv idag kl 8. Jag kan säga att det är en lyx av stora mått att få vakna själv. Jag gjorde tre kokta ägg till mig själv (jag äter nästan jämt ägg på helgen, så inte för att det är påsk) Jag gjorde en god frukost till Lovisa och just nu är hon på jobbet.

 Ägg, bacon och gurka. Lovisas frukost.

 

Jag ska också imorgon träffa min pappa och göra lite vår i hans lägenhet - vi ska plantera lite frön i låda som han ska kunna vårda lite hemma och känna glädje över. (hoppas och tror jag)

Men allra mest ska jag ägna mig åt Lovisa och mig själv. Det behöver jag och vi. Ellerhur?

Njuta till fullo i sovrummet

Det är varmare ute just nu och jag har längtat! Yeeehaa! Jag älskar värme och är den största förespråkare av att det är bättre att det är för varmt än för kallt. Kort och gott - Det kan aldrig bli för varmt.

But I'm stand corrected! Det kan det. I sovrummet.
Jag har hela vintern i alla minusar som varit sovit med fönstret öppet och jag inser nu att det kommer att bli problem nu när vår och sommar kommer.

Jag och min underbara fantastiska Lovisa ska ska ut och jaga AC så jag kan ha svalt (minusgrader säger Lovisa) när jag sover. Det ska bli skönt. Det känns som om sommaren är räddad och jag kan ändå få min sömn. För jag måste ha kallt för att kunna sova. Man behöver svalt och ny luft för att kunna njuta till fullo i sovrummet.

Jag insåg just nu att det är bra att det är Lovisa som sagt att jag ska få svalt för jag älskar henne och jag vet att hon håller det hon säger, tar man bort IS i hennes namn blir det LOVA. En trippel i det jag gillar.
Lova, is och Lovisa.

Det känns tryggt - Ellerhur?

Spendera påsken på häktet

Att åka hem från jobbet och ta påskledigt är inte lika lätt som man kan tycka att det låter. Man går från jobbet tidigt (i mitt fall 15) går in på Gallerix och där är det lite oväntat: KÖ. Sen ut på vägen och där är det KÖ på vägen hem. De hade krockat igen vid........javisst Salem. (Det där börjar bli en riktig lågoddsare.) Nu var jag lite klurig och åkte över Segeltorp, Huddinge och bakvägen i Tullinge så jag kunde köra hela tiden och inte stå still bara. (hatten av till alla er som lutar er tillbaka och inte blir vansinniga!)

Sen åkte jag till bolaget och där var det: japp KÖ.
Gick in på Coop och där var det byst med folk och självklart vill jag handla godis och då är det vid godishyllan: joråsatt, KÖ. I kassan är det inte bara kö utan de ska byta kassörska till "nyanställde Nicke" så tjolahopp: KÖÖÖ! Dessutom i kön bredvid min är det en familj med ett barn och ungen skriker som besatt. Det är inte mycket som får mig så totalt i varv som just barnaskrik. (det kryper längs ryggraden och jag känner hur det växer ut horn i pannan) Att jag inte spenderar påsken på häktet är bara för att jag messade med min underbara Lovisa så jag fick ösa ur mig lite.

Åkte sedan genom stan för att komma hem och äntligen - nu sitter jag här. Riktigt skönt. Ett glas vin är upphällt och jag ska ha en lugn kväll. Eller fast det blir det inte riktigt, vi måste ut och möta upp en tjej en liten stund men sen. SEN kan det (tror jag hoppas jag önskar jag vill jag kräver jag) bli lugn.

Jag kom just på att det är mest det faktum att man bor i lägenhet som gör att man inte totalt känner lugnet. För om man kommit hem och hemmet skulle vara i en lugn skogsdunge med fågelkvitter, ja då tror jag stressen rann av fortare. Jag kan se det framför mig. Det vore inte fel - Ellerhur?

                     

Jättefin kjol

Jag hittade en jättefin kjol idag som jag ville köpa........men det var ingen kjol det var shorts!
VARFÖR är det så svårt att hitta kläder? Jag vet precis hur det ska se ut men hittar det inte - det finns bara i mitt huvud.....

Hjärnspöke - Ellerhur?¨

Vafan?

När jag åkte hem igår var det två!!!! olyckor på vägen hem vid Salem bägge två. Så jag gick av och tog gamla vägen men självklart var det kö där med. Det är faktiskt ganska intressant hur det kan irritera ihjäl mig! En petitess jag vet men fy fan vad illa folk kör!!!!

Idag på morgonen är det lugnt som attan i trafiken, först undrade jag hur det kommer sig för det bara är torsdag och men sen slog det mig. Det är dag före röd dag och då är det fredagstrafik...och på fredagar är det alltid lugnt av något skäl.

Jag började fundera på vad det beror på, ja att det är så lite bilar på fredagar. Jag kom fram till att det är gemene Svensk som inte jobbar heltid naturligtvis. Fästingar på samhällskroppen skulle Lovisa kalla dem. Jag är fan beredd att hålla med.......

En djupare tanke i det är: Kan det verkligen vara så? Att man inte jobbar heltid? VA? I vårt som jag skrev igår ganska sönderstressade samhälle? Då slog det mig igen, det är bara några få som verkligen driver samhället framåt och piskar sig själv för att bidra till statskassan. Mig själv inräknad. Det är alltså så att den generelle svensken ligger hemma och pillar sig i naveln och njuter av sin egen tid, hämtar kraft och är "smarta" medan jag och några få andra sliter och drar för att få ihop det. Hetsar och sliter med samhällsoket på våra axlar. Vafan?

Känns så där kan jag säga, det är så man längtar tillbaka då man var liten - Ellerhur?

 

Jag måste sluta

Jag måste sluta stava fokusera med c! Ellerhur?

 

                                                          

Det är livet

 Vi säger att tiden läker alla sår, vi säger att det visar sig med tiden, ur led är tiden och vi säger att tiden inte räcker till. Själv tycker jag att tiden försvinner.


Det visar sig med tiden? Ja, det tror jag fullt och fast på. Sanningen kommer alltid fram oavsett hur mycket man blundar för det och oavsett hur många lögner man täcker upp med. Oavsett hur man vrider och vänder på saker så ja - det visar sig med tiden.

Ur led är tiden? Absolut, det går åt helvete med det mesta rent politiskt och tekniken, ambitionerna och idealen gör oss till hyperstressade, överarbetade, sönderbantade men trots allt överviktiga objekt.

Läker alla sår? Nja, jag vet inte det men det jag vet idag, för ett faktum att med lite tid kan det ske mirakel. Det som plågat oss länge och det som varit så fyllt av tunga svåra besked fick idag en liten positiv vändning. TACK!

Tiden räcker inte till? Halleluja! Ett påstående som är sant. Jag får inte ihop min tid alls. Jag vill vara på jobbet, jag vill vara i Nyköping, jag vill vara med Lovisa, jag vill träna,jag vill laga mat, jag vill sola, jag vill ha egen tid, jag vill träffa min pappa, jag vill umgås med mina barn, jag vill lyssna på musik, jag vill skriva, jag vill vila, hämta kraft och jag vill sova.

När jag är på jobbet, pockar annat på - telefonen ringer och jag måste fokucera på barnen, pengar, hyresbolaget som är idioter, någon är ledsen arg förtvivlad, någon berättar saker jag inte vill höra för att det gör så ont. Samtidigt står elever bredvid och behöver stöd, prata och hjälp. Kollegor som drar i mig och vill att jag ska ha något begåvat (hur fan kan man ens tro det om mig?) att säga.

 Jag kommer hem och jobbet finns i mina tankar och jag hinner inte sätta mig ner och fokusera på det en enda stund för då kommer ett sms eller den där tv-serien börjar som jag borde se eller jag ska laga mat eller hämta någon eller handla eller för den delen - städa. Jag sätter mig i soffan och telefonen surrar eller jag kommer på att jag måste hänga tvätten eller åka dit eller dit. Jag försöker vara social med min bättre hälft, när vänner vill prata eller något kring barnen oroar så går mina tankar iväg och jag är inte riktigt här eller där. Jag släpar mig i säng alldeles för sent och då kan det komma nya sms eller samtal.

Helgerna ska vara vila vila vila men icke då. Då är det social tid med vänner och jag förväntas (antas) vara pigg och utvilad att festa, prata djup och smart, jag förväntas vara pigg på aktiviteter. Samtidigt som allt annat surrar i huvudet, under helgen lägger jag mig för sent och vips så är det måndag morgon och klockjäveln ringer kl 6 igen! Upp och igång och ikväll just ikväll tänker jag att jag ska lägga mig tidigt. I helvete jag gör. Klockan 17.30 kommer jag hem och det säger bara BADA BING så är klockan nästan midnatt igen.....

Så synd om mig? Nej - det är livet och faktum är att jag älskar varenda minut. Jag älskar att det är galet mycket och att det brinner en del runt mig. Jag gillar inte allt som sker och önskar att jag kunde göra en del ogjort. Jag önskar att jag hade fler timmar på dygnet men fortfarande - jag älskar mitt liv.

Ibland är jag så trött och så less att jag bara vill skrika men det gör inget.
Det är bara tiden som inte räcker till - Ellerhur?

Själv drack jag - vatten

Jag tänkte berätta om min helg (lite sent jag vet men det är mycket nu) specifikt vill jag berätta om min lördagskväll.

Jag och Lovisa var i Nyköping i lördags och där träffade vi Linda, Catarina och Robert. Linda hade gitarr med sig och spelade lite för oss. Hon är BRA kan jag lova. När vi satt där så bestämde vi att vi behövde muntra upp oss lite, kanske var det läge för en öl på krogen? Japp kom vi överens om och sagt och gjort så åkte vi till underbara Kvarntorp och tillsammans åt vi en god kyckling som Catarina gjort. Carro J kom också och vi pratade och tjejerna drack lite bubbel. Själv drack jag - vatten.

Vi tog bilen in till K-holm (Katrineholm) och där gick vi först till Harrys, redan i garderoben mötte vi ett gäng, ja vad ska jag säga? Katrineholmare.......och inne på Harrys sitter det mest fotbollsfolk (sportfånar) så - vi gick därifrån. Vi gick till Statt bredvid. Väl inne så tog tjejerna en öl och vi gick till Black Jack bordet. Det var ganska lite folk där då så vi spelade bort en del pengar. Jag kommenterade att det var liiiite folk och då sa Carro att jo men de kommer. Jag sa: När då? Hon svarar bensäkert att 11. Jo men sa jag, klockan är ju 11?? Hon sa: okej men 12 då. Och jo den tjejen har koll. Det ramlade in en massa människor (ja Katrineholmare alla fall)

Jag skulle köra hem så jag drack kaffe och vatten hela kvällen, det kan jag varmt rekomendera, det är nämnligen otroligt roligt att studera folk. Följande är observationer utan inbördes ordning eller någon som helst otrevlig anda från mig:

Det är vår - det gör att det är både varmt och kallt, vilket resulterar i att en del har byxor och lite varma kläder på sig. En del - not so much. Korta korta korta kjolar och klänningar, barbent. Vita studentliknande klänningar (kanske en kvarleva från kvällen innan då det var studentfest?), leopardmönstrat (väldigt jag är 40+ och tar allt jag kan få trots att jag är 20)

Man kan verkligen gå ut med en vän (en kille som vill ligga) låta honom betala hela kvällen och ta sig därifrån utan så mycket som en puss (BRA gjort!)

Det är inne med rött. Många killar har röda jeans eller röda skor. (det är INTE snyggt men förmodligen modernt)

Är man bondgrabb (och då menar jag inte uttrycket med han som har James i förnamn) så kan man gå ut med rutig skjorta och ett så vildvuxet hår och skägg att det förmodligen kräver fårsax.

Man kan lämna sin plånbok till sin partner så den respektive tror att hon har koll på drickandet och ekonomin men ta ur sitt Visa-kort och köpa precis vad man vill. (listigt baby <3)

När man druckit några shots kan man lyfta bästa killkompisen för att man egentligen är smygbög och sedan när man trots shots kommer på sig själv lyfta tjejkompisen och dansa hett och nära för att visa vilken alfahanne man är.

Träffar man en kompis som man inte sett på länge (och egentligen inte känner speciellt bra alls) utropa: Ååååååh vad KUL att se dig!!!! Du är så jääääääääävla skön, hur ÄR det med dig???

Om man nu är lite modigare (eller lite mer efter) så sätter man på sig en rosa tröja (som var mode 1997) och visar hur säker man är på sin manlighet. Eller är det bara så att det är föst NU modet når K-holm????

Hur som - it goes on and on and on......

Vi åkte därifrån med tjejen som hade gratiskväll, vi åt kebab och vi ropade på folk. En riktigt cooooool kille som åkte med i en Epa-traktor blev ursinnig på Lovisa och slog på min bil. Tvärnit såklart och när jag kom ut och han ser att det faktiskt står en mogen kvinna (gammal kärring) där så kom han av sig och hånade att jag körde Ford - när jag då påpekar att det är en Golf så blir han yttermera spak och när jag då går mot honom och lugnt (jag är alltid ett under av lugn) frågar varför han slår på min bil så hoppar han i  Epan häftigt hetsad av sin nu mycket nervöse kompis bakom ratten.

Vi lämnade Carro på landet och Linda på Kvarnis och sedan åkte vi mot Södertälje i vårnatten. Vi kom hem strax innan 6 på morgonen glada och en kartong med 30 ägg rikare (TACK Carro!) och en massa hundra fattigare, men ack så glada.

Det här tror jag vi gör om snart igen - Ellerhur?

Idag

Idag är jag utvilad och gick upp med Lovisa som skulle till jobbet fast att jag är ledig (även om jag känner mig extra ledig just idag) och jag sitter i soffan och bara är.


Idag blir det fixa här hemma lite, jag ska bara bädda och sedan ska jag packa lite för vi åker till Flen idag. Det är bra för det är alla fall lite lite närmre Nyköping. Det är skönt att jag städade igår (även om det fan behövs idag igen för dammsugaren är så dålig) så jag kan koncentrera mig på annat idag.
                                                   

Idag undrar jag hur tystnad kan skrika så högt? Ett sms hade betytt så mycket (även om jag fått veta att tystnad innebär att allt är okej) så är det ändå så att jag vill höra nåååågot...... 
                                           

Idag ska jag nog träffa pappa en stund om det passar in med hans planer (även om det inte är ”min” lördag) det var länge sedan och jag känner att det vore bra. 
                                               

Idag ska jag kanske träna lite här hemma så man kommer iform (även om det känns som en ”lost cause”) så är det skönt att röra på sig 
                                                   

Idag ska jag sola solarium om jag hinner men definitivt gå ut i det soliga Södertälje en stund (även om jag önskar att det vore på Wilshire Boulevard jag gick) det är underbart med vår. 
                                               

Idag är dagen nu och man ska ju leva nu (även om det är svårt) för då får man ju mest av allt 

Idag tänker jag att man kommer långt med vilja men med kärlek kommer man ännu längre - Ellerhur?

                                                   

SD politiker

Tv4-nyheterna i morse:
En diskussion kring att Ylva Johansson har "bjudit in" SD politiker Sven-Olof Sällström på sitt kontor. Det blir en lång diskussion med en "kunnig" politisk journalist.

Journalisten sitter och nästan gnuggar händerna, underläppen krullar ihop sig lite och han ler lite hemlighetsfullt. Han och folket på tv-4 nyheterna vrider och vänder kring de faktum om det skett eller inte och VAD var det så som blev sagt därinne? Man pratr om "skandal" och får det att låta som om det är något riktigt stort i görningen.

Himmel? Vad är problemet? Snälla rara - varför är allt så jävla viktigt att skvallra om? Jag förstår inte grejen. Har han blivit inbjuden eller inte. Förmodligen stod de ett helt gäng i korridoren och när Ylva säger kom med här så tar SD killen det som en inbjudan JUST för att det sedan kan bli denna uppståndelese. Ingen som tänkt på att om det nu är så att SD får uppmärksamhet så blir deras "sak" så mycket mer omtalad och uppmärksammad för att de hela tiden får tid i etern. Lite skandlapolitik är ju av godo och om det dessutom nu är så att Ylva går ut med att NEJ NEJ NEJ - det har jag inte så blir det som om hon döljer något och då blir "stackars" SD igen utfrusna och illa behandlade.

I min värld är det så att det MÅSTE finna så mycket mer viktiga saker att diskutera i morgonprogrammet att en sådan här futtig - skvallerdetalj inte skulle kunna få en enda minut i etern över huvud taget! Det händer saker i världen och i Sverige som är värda att diskutera och ta ställning kring. Att ge politiska fjortisbeteende tid är inte bra. De som är motståndare till SD borde förstå att det här är ett mediatrick.

För all pubilcitet är bra publicitet - Ellerhur?

Arga Snickaren

Appropå tv - Arga Snickaren nu - just nu. Jag säger bara OH MY GOD!!!

Så hysteriskt pinsamt och skandal-tv på så fruktansvärt många nivåer. Bruden är nog inte helt frisk - hon blåljuger och hon ger en aningen psykopatdrag ett ansikte. Jag kan inte låta bli att undra hur det kommer sig att tjejen lät detta sändas?? Blev hon tvungen? På ett sätt är det väl just så här det är i fler fall än man anar och å andra sidan är det förkastligt. På ett sätt är det rätt åt henne och å andra sidan är det nog så att hon inte kan/borde visa sig ute bland folk längre - Ellerhur?

Låter liksom tankarna fladdra fritt

Jag sitter hemma i soffan och funderar, låter liksom tankarna fladdra fritt. Jag far från ämne till ämne och läser lite här och där på nätet. Klurar kring bloggar, facebook, mode, nyheter och tv.........

Det som är gemensamt för alla mina tankar är - förändring.
I bloggar skrivs det om förändringar eller allt som oftast om livet i stort och smått. Det är ofta lite kryptiskt (som jag själv skriver och tror att jag är såååå hemlig) eller så är det rakt och ärligt (som Sara skriver) eller så är det rått och träffsäkert (som Lovisa skriver) eller så är det fyllt av uppdiktad önskad verklighet kantat av en massa klyschor och åååh:ande och ooooh:ande (som många skriver). Men i alla fall beskrivs förändringar i sitt liv eller sätt att se saker.... Förr fanns det dagböcker och där skrevs det mest om ärliga tankar känslor och drömmar.

På face - här uppdateras allt vi gör och vår relationsstatus. Det är inne att ha si och så många vänner, det är status att ha status så att säga. Förändringar i jobb och relation går att följa kring alla förhållande - singel - förhållande - förlovad - singel - det är komplicerat - singel och förhållande igen. Ofta med samma partner eller ibland med olika hela tiden Vi lägger upp bilder och visar alla hur vi har det just nu med över 15 profilbilder och det är bilder där killar visar sin (brist på) muskler och tjejer putar med läppar och visar sina (svällande) kroppar. Syns du inte så finns du inte.  Förr höll vi det mesta för sig själva.

Mode - här har det varit trender och input hela tiden och här influeras vi från andra länder och vi tittar på megastjärnor. Vi vill vara som de och vi dyker rakt ner i köphysterin utan en tanke på vad det kostar eller hur det ser ut för den delen. Förr var det nytänkande och man visste inte så bra. Man försökte ta ut svängarna och i det var det som skapade mode.

Nyheter - det är inte alltid nytt och definitivt inte hett. Man skriver om stjärnor och deras liv. Man skriver kring händelser i världen, man faktiskt nästan grottar och gottar in sig i hemskheter utan någon tanke på vart det som skrivs landar och vilka känslor det skapar. Ofta är det felstavat och med ett taskigt språk. Förr skrev man om världen, politik och stora händelser i världen. Ofta med en stor portion samhällskänsla och empati.

Tv - det är tyngdvikt på skandal-tv och förnedring. Jag har skrivit om detta ämne så många gånger och jag är verkligen inte imponerad. Förr var det ganska djupa kanske lite tråkiga program men med människovärde.

Tiden rullar men det är fan inte säkert det rullar åt rätt håll - Ellerhur?

Borde borde borde

Faktiskt helt fantastisk dag av deltagarna! Jag är imponerad över hur de på några timmar får ihop två event med så mycket detaljer och så bra koncept.

Idag är jag helt slut. Det finns inga andra ord. Jag ska försöka lägga mig i soffan lite. Samtidigt vet jag att det inte blir ro för mig.....det är så många borde.

Borde åka till pappa
Borde dammsuga
Borde damma
Borde hänga tvätt
Borde vika tvätt
Borde rätta tester
Borde förbereda en massa för imorgon

Borde borde borde.......Faktum är att orken räcker inte till men å andra sidan vet jag att när jag/om jag sätter mig i soffan så kryper det dåliga samvetet upp i knät som en kelsjuk katt.
                                                         

Och herr Ågren sätter sig och knackar på min axel som en den lilla djävul han är......

Det är inte lätt när det är svårt - Ellerhur?

Spännande dag

Sitter på jobbet sedan sen stund tillbaka, kaffet står bredvid mig och idag behöver jag det....

Idag ska deltagarna få göra en festplanering en för 10 och en för 100 personer. Det verkar riktigt kul och jag gissar därmed att det blir en spännande dag.

Idag skriver Metro om att det säljs "falskt" piratsmink på nätet som kan vara farligt. Jag blev lite tacksam för att jag såg det, jag är ju medveten om att jag är den ultimata konsumenten som går på allt. Det är en förtvivlad jakt på "mirakel" och bra saker som på något sätt kan om inte hejda så åtminstonde jämna ut den helt chanslösa kampen mot rynkor, extrakilon och tyngdlagen. Det är inte amazing race på något sätt det är mer lost cause....

Nu börjar dagen och jag ska samla in gängen. Kom just på: Det är onsdag - helt otroligt vad tiden går fort.
Det brukar man ju säga är för att man har roligt - jag kan inte påstå att allt är roligt just nu. Jag är otroligt lycklig och mycket är bra och härligt men det är välidigt mycket inslag av hopplöshet.
Så man undrar hur det blir när ledsamheterna lossnar och livet blir riktigt kul igen - Ellerhur?

Jag är hungrig

Jag är hungrig - inte så konstigt med tanke på att det är dags för middag.......men jag är hungrig mest hela tiden.
Kanske beror det på att jag äntligen efter många år börjar få tillbaka hungerskänslor.

Det kan också vara det här som kallas tröstäta - Ellerhur?

Jag väljer

Fick ett tungt besked strax innan dagen tog slut, jag bara undrar: Kan det inte sluta komma tunga besked?
Faktiskt - kan det inte bara vara nog? Om det finns någon som styr där uppe så har jag en fråga:
Hur tänker du nu?

Jag är beredd att göra mycket - symboliskt tänder jag ljus och ber om hopp. Jag försöker se ljuset i våren som är i antågande och ger löfte om sommar och värme.

Nu har strax Lovisa jobbat klart och vi ska handla lite. Det blir en lugn kväll i soffan med ljus och mängder av kramar. Att vara i varandras armar det är faktiskt där vi finner stryka. Städningen ligger efter, alla de där måstena som jag känner får bara vara. För just nu visar det sig att vi har bara två måsten i livet. Precis om jag i min undervisning säger:

Vi måste dö och vi måste välja.

Jag väljer att ge fan i städningen just nu för att det finns annat som jag vill lägga kraft på.
Jag väljer att ägna mig åt det som är viktigt
Jag väljer att vara den bästa partner jag kan vara
Jag väljer att göra så gott jag kan för att vi ska orka.

Och
Jag väljer att ge en massa kärlek för då får jag en massa tillbaka - Ellerhur?

En kollega

Jag sitter och rättar idag. Det är inte kul, någonstans. Jag började betrakta mina kollegor lite. Ja de som delar rum med mig och några av de i korridoren längre bort....

Jag har en kollega som är arbetsnarkoman - jobbar mycket - för mycket
Jag har en kollega som gör minsta möjliga på mesta möjliga tid
Jag har en kollega som förmodligen inte får prata hemma alls för personen tvåtaktar konstant.
Jag har en kollega som är rätt elak och tycker att den är mer än alla andra
Jag har en kollega som är trevlig och funkar som jag ungefär
Jag har en kollega som smiter undan så mycket det går
Jag har en kollega som beklagar sig konstant
Jag har en kollega som är kort och gott osjälvständig.

Och sen är det jag då. Och jag är fan inte klok. Alls.

Summa sumarum är det nog som ett kontor var som helst - Ellerhur?

Kaffe

Har varit på jobbet en bra stund nu och det känns otroligt skönt att hinna få gjort en massa saker innan dagen drar igång. Jag gillar också trafikläget som blir innan halv 8. ^^

Jag gick nyss och tog en kopp kaffe och pratade lite med Ewa, för jag är kort om material idag. Men när vi löst det gick vi ner och tog en cig, jag tog min kaffekopp med mig. Jag går sedan in på Pressbyrån och ska köpa en bulle och cig. Berättar vad jag ska ha och killen säger: och en kopp kaffe också? Jag tittar ner i min porslinskopp med lite kaffe på botten......jag tror att han skojar så jag säger: hahhah nej den hade jag med mig.
Då säger han: är du säker?......... eh ja! säger jag.

Jag vet inte hur han tänkte.....för om han trodde han var rolig så dog det ju ut helt - Ellerhur?
                                                         

Inte så farligt

När jag gick upp imorse hade jag nyheterna på, det är riktigt skönt med lite bakgrundsljud. Dessutom blir man lite uppdaterad om världen och Sverige. Idag pratar man om personer som mår psykiskt dåligt på grund att de varit i land där det är krig. Bland annat i Danmark så finns det flera som bor i skogen för att de är så förstörda så att de inte klarar av det "vanliga" samhället längre.

Man intrevjuar också någon och diskuterar hur många i Sverige det är som mår så dåligt och då säger man att jo men det går inte att svara på för mörkertalet är högt. Dessutom kan man inte säga att de varit i krig för man kallar det för fredsbevarande aktiviteter.......... okej?

När jag sedan åker till jobbet så slår det mig. Att det är lite typiskt hur vi gör nu. 1990 och framåt har blivit en trend att vi "döper om" saker så är det inte så farligt.....

Det är fredsbevarande aktiviteter istället för krig, då är det inte så farligt att ha varit där. För inte skulle väl Sverige delta i krig???

Det heter en jävel på att festa och roa sig, då är det inte alkholism eller drogberoende. Jag är väl ingen knarkare?

Det heter konjunktursproblem istället för arbetslös (lat) för inte fan skulle jag vara en bidragstagare?

Det heter jag strulade lite med honom/henne, då är det inte otrohet för jag skulle väl aldrig svika dig??

Listan är oändlig där vi mer och mer "döper om" saker för att det mer ska kännas som om vi fortfarande uppehåller någon form av moral och etik.....

Men faktum är att det spelar ingen roll vad vi kallar det. Det är vad det är. Ellerhur?

Livet i bilder

Här är en del av allt och inget - livet i bilder som man säger.....

 

 

Det är blomman som blommar lagom till påsk, det är en tur på Öknaskolan och det är underbara Linda som kom hem ända från Australien.......i tofflor i 2 minus!

Nu när jag sitter här och tittar så är det bara väldigt söta bilder - Ellerhur?

Förbereda veckan

Alldeles nyss har jag lagat mat för att förbereda veckan. Det finns inte så mycket tid att stå vid spisen nu när det är Nyköping som gäller så mycket vi bara kan. Jag har lagat:
En stekt kyckling med potatis och sås
En kokt kyckling med ris och currysås
Köttbullar på 800 gram köttfärs med sås och potatis
Köttfärssås på 800 gram köttfärs med pasta
Sommargurka.

 Många matlådor är det.....

 Sommargurka - riktigt gott till........

  Stekt kyckling

Det blev många matlådor och hela veckan är klar matledes. Gott nyttigt och klart på en och en halv timme.


Idag har jag varit en riktig husmor - Ellerhur?

Kramar är bra

Maten igår blev kyckling teriyaki, det var otroligt gott. Lovisa är vass i köket. (jag har anat att hon lurat mig lite)
Vi tittade på tv och bara satt i soffan, spelade plump ett par omgångar också (jag vann som vanligt) och avslutade med Fia med knuff (jag förlorade som vanligt). Med mängder av tända ljus och lugn blev kvällen verkligen precis vad vi önskat och behövde.

Idag har jag vaknat med SOL (jag vet att alla andra har det också) det känns otroligt skönt. Tänk vad att sova ut tills man vaknar gör med en kropp. Jag har nu fixat med tvätten och gjort kaffe till mig själv. 

                                                      

Solna har bytts ut. Trots att det är ett tungt besök på vissa sätt ser jag fram mot det och tycker att det ska bli kul, riktigt kul. Jag ska också ta en del foto idag tänkte jag. Det var länge sedan. Nu är det frukost och dra igång en dag och en kropp.

Senare idag blir det laga massor med mat, bunkra upp för matlådor och middagar veckan som kommer och sedan har jag lovat mig själv att jag ska sola. Nu ska jag göra nybakade frukostfrallor och medan de är i ugnen ska jag kasta mig i sängen och kramas lite.

Det gäller att borga upp för en bra dag och kramar är bra - Ellerhur?

Där vi hittar

Idag är jag trött. Som i sömnig, behöver sova och vill inte göra något. Vill inte laga mat, vill inte vara social, vill inte engagera mig i något alls.


Somnade sent igår, vi hade en skön lugn kväll hemma och spelade lite kort och spel. Vi vet med oss att just nu är det lugn som vi behöver. Tid att hitta ork och kraft. I förrgår fick jag ett samtal som var tungt att ta trots att jag hört det meddelandet flera gånger. Jag försöker behålla lugn och jag försöker att hoppas att jag överdriver faran och att det inte kommer att sluta i det samtal som jag befarat i flera år. Under natten messade Sara som behövde ventilera lite, men vi bestämde att vi skulle prata på morgonen. Sedan ringde visst telefonen, en kille i Salem som ville ha skjuts. (jag hade glömt att han ringt men kom på det för en timme sedan - svarade i koma)

Vi vaknade tidigt idag, jag trodde inte jag skulle kunna somna om men det gjorde jag, nästan och precis då ringde det igen. Men det var helt okej - vi gick upp och gjorde god god frukost och tittade på tv en stund. Sedan blev det mer kortspel tills vi tog oss i kragen och åkte för att byta stift och filter på Golfen. Det gick så där. Golfen är importerad så det är massa special. Men vi tvättade den alla fall och fick titta lite på den och vi insåg att den är faktiskt i okej form. Sedan bar det av till Ica Maxi för att handla mat. Det är en ansträngning att ens göra de enklaste saker nu. Så vi åkte hem, jag har lovat mig själv dyrt och heligt att jag ska ha storkok imorgon och laga en massa middagar så vi har i veckan. Det kommer bli en tuff vecka.

Nu sitter jag här. Min underbara fantastiska förstående Lovisa lagar mat. Det blir något som redan doftar jättegott och sedan blir det kvalitétstid i soffan och i armarna på varandra. Det är där vi hittar det som behövs.

Livet sliter just nu. Det är svårt, tungt och vi kämpar. Det är så mycket frågor som vi inte får svar på, det är så mycket vi önskar och hoppas som vi inte vet om det kommer slå in. Det ovisshet. Vi går sönder lite grann emellanåt. Men och det är faktiskt det viktigaste just nu. Vi har underbara människor omkring oss som stöttar oss och som vi kan få stötta. Vi lutar oss mot varandra och det är där, nära och tillsammans som vi orkar lite till.

Det är det kärlek gör - man delar och man ger och man får.
When the going gets tough - the thogh goes to each other.........den funkar - Ellerhur?

Bergochdalbana

Jag har ofta sagt att livet är som en bergochdalbana och att jag gillar det oväntade, oförutsägbara, omkullkastande, världsomvändande, snurriga och magkittlande i det.

Just nu är det verkligen bergochdalbana. Hela mitt liv. Det går bra, det blir sämre. Det bättre, det går rakt ner. Det ger hopp och det blir förtvivlan. Allt blandat med ett lätt illamående och yrsel.

Jag ser en person kämpa hårt för att hålla i de strån som finns.
Jag ser en person som kanske kanske släpper taget - helt.

I ena läget anses alltl jag gör som något gott
I ena läget anses jag som psykstörd.


Jag är lätt förvirrad men faktum är: jag gillar fortfarande bergochdalbana men just nu önskar jag att det bara var på Magic Mountain jag behövde åka. Det vore bra för då kan jag åka hem när jag vill. Ellerhur?

Jag ska få ihop det

Sitter i Solna. Det har blivit en ny rutin. Jag åker till jobbet, jobbar är verkligen jobbAnnakarin. Ser till att jobba och förbereda på dagen och rasterna och när lektionerna är klara åker jag till Solna direkt. Sätter mig i soffan här och öppnar datorn för att jobba lite till men här. Jag behövs här för då kan jag bidra som samtalspartner (tur man är multieffektiv och fixar mer än en sak åt gången) och jag kan vara en axel att luta sig mot om och när det behövs.

Dagen har varit bra, jag har en liten grupp - det föll bort ytterligare en idag för hon fick jobb. Den typen av bortfall är kul. Vi har haft presentationer och sedan blev det tid över då tittade vi på första avsnittet av Jobbjägaren. Väldigt bra för dem att se.

Nu sitter jag som sagt här. Jag fryser. Jag tänker att jag ska lägga mig i ett bad när jag kommer hem. Det blev inget vin igår. Det hinns inte idag heller men det är okej, jag blir ändå bara tjock. :) Men det vore nice med bad och sedan sängen. (men jag lär inte hinna bada heller) Jag är verkligen så trött. Hm?? Det får bli kaffe - japp en kopp java gör susen både för värme och trötthet.

...............surr surr surr fräs och pling så har man en kopp automatkaffe som smakar beskt. Klamp klamp klamp så är jag tillbaka vid min plats i soffan och fortsätter nu att skriva................

Idag har jag också förberett en del för ett mail jag ska skicka imorgon, ja jag ska faktiskt blåsa iväg tre imorgon som alla är intressanta och bra. För övrigt är det ett spännande liv på flera sätt just nu. (man måste fan se det som är bra/roligt/positivt)

Det är en riktig följetong på gång på jobbet - det kan bli avgörande faktsikt. (inte jättekul mest trist) min förvåning i ämnet är stor och jag det är med skräckblandad förtjusning jag åskådar detta.


Det är planer på gång som kan förändra livet för någon i positiv riktning (äntligen tänker jag och det är personen värd)

Mitt hår ser ut som fan och jag får se hur jag ska få ihop det så att jag känner mig som mig själv igen (det kan bli dyrt känns det) jag ser ut som en blandning av en tiger och fågelsrkämma=rugguggla (japp värre än innan)

Jag har äntligen träffat min själsfrände i förvirring - Linda Carlsson! (som en karusell) Hon och jag kan när vi vill nu ställa upp i vm i Altzheimers light!

Lite gott och blandat om livet nu som just nu bär en tung slöja av allvar och tyngd. Jag önskar verkligen att folk i allmänhet skulle tänka på hur fort livet kan ändras radikalt och hur banalt det är med det mesta i livet.De som borde läsa detta läser förmodligen inte ens min blogg så att skriva det här är väl fel det med. Men just nu är jag så eftertänksam och känner att det är viktigt att skriva alla fall. Problem med pengar, kärlek, boende och jobb är faktiskt ganska små i jämförelse med annat, draman och ord som alltid och aldrig mer kan betyda SÅ mycket och ta mig fan SÅ lite.

Livet - det riktiga livet är skört. Ellerhur?

Egentligen borde jag

Idag har jag jobbat och startat en ny grupp. Det är alltid kul. Det var tänkt 14 men kom 10.....jag har ringt de som inte kom idag och jag hoppas på ytterligare minst 3 imorgon. Det är otroligt spännande att starta nya grupper.

Just nu sitter jag i en soffa och bara är....jag försöker jobba lite så jobbet inte blir lidande.

Igår var Sara hos oss och skulle äta med oss. Det slutade med att det var HON som fick laga maten - jag höll på att färga håret. Jag assisterade Sara och Lovisa som gjorde goda köttbullar, sås, sommargurka och sallad. Det blev mycket gott och det blev jättebra. (mitt hår.......not so much)

Snart ska vi åka hem - det får bli en flaska vin laga lite mat och chilla lite. Jag tror...........det blir lite tända ljus och skönt bara. Vi behöver det alla just nu. Extra. Ja så blir det :)

Jag har också mycket spännande saker på gång, man måste ju försöka se livet positivt och se dagen med ro. Eller hur fan det var....... Jag ska skicka iväg ett par mail som kan ge bra utdelning.

Egentligen borde jag här och nu be om ursäkt för att jag mer än vanligt skriver kryptiskt och man måste läsa mellan raderna utan att fatta ett skit av vad jag menar. MEN jag skriver ofta ganska kryptiskt och just nu är det saker i livet som jag vill behålla för mig själv och mina närmaste. Så är det och så får det vara.
Det är också så att det som sker just nu är på flera fronter även om det är mest en sak som tar mest av mina tankar. Det i sig gör att jag faktiskt inte känner för att skriva så detaljerat eller ens skriva om det som sker eller hur det är om något.
Men jag har ett behov av ATT skriva så det blir så här i den här formen för det behöver jag.
Så kan det vara. Ellerhur?

Nu

En disig söndagmorgon eller ja det är förmiddag.
I fönstren har jag "lådor fulla med vår" - det är odlade växter som ska ut på balkongen sen. Det känns lite futtigt men ändå lite vårkänsla.

Jag vill ha svar. Nu. Jag vill veta jag vill påverka.

Idag ska jag ta med dator när vi åker - idag vill jag skriva känner jag.
Det kommer bli tid och läge för det.

Det kommer bli skönt. Jag ska sätta mig och bara låta det flöda lite.
Kan bli produktivt - Ellerhur?

Det är så mycket

När man sitter på en bil som åker i 200 blås är det svårt att hinna se landskapet utanför.
Man får tunnelseende och ser bara rakt fram man ser helt enkelt inte det runt omkring sig. Ofta när man hamnar i större skeende i livet blir det just så. Man ser inte saker runt sig men ändå finns det där.
Paniken rasar framför en och trots det är hela verkligheten, hela sceneriet kvar precis utanför.

Jag har så många roller det har jag sagt förr. Just nu är det två roller som är de viktigaste - så viktiga att mitt arbetsjag fått stå tillbaka. Det finns några stycken som behöver mig och en styrka och ett finurligt tänkande som jag har. Jag behöver dem också när jag tvivlar och undrar. Vi stödjer varandra. Det finns en som behöver mig som guide och det finns en som behöver mig som spejare för framtiden.

Det är så mycket runt mig just nu som jag inte förstår och inte vet hur jag ska tackla eller agera i.
På måndag börjar jobbet igen. Då får jag släppa allt privat och vara yrkeskvinna och jag är trygg i det så jag tror att jag gör det rätt bra.

Strax ska vi titta på film. Vi har ätit god mat idag också, vi har Linda här. Det är varmt och trevligt hemma. Lovisa är min otroliga trygghet och jag hennes vi stöttar varandra. Äkta varmt och stabilt.

För som jag skrev nyss, det är så mycket jag inte förstår just nu - så mycket som skrämmer.
Jag vill bara panikbromsa och kliva ur. Men det kan man ju inte när det går i 200 blås - Ellerhur?

Symboliken

En evighet, ofta använder vi det ordet i samband med kärlek och väntan. Det är uttalat symboliskt för en väldigt lång tid. Jag har gjort vissa saker så länge att det känns som om det ska vara för evigt. Just väntan kan kännas som en evighet för att man inte ser ett slut på denna väntan. Oerhört frustrerande och oerhört nervkittlande.

En ring - symboliken med evighet är också klar. Ringen jag bär på mitt finger som ger styrka kraft och mod. Något jag kan luta mig mot och förlita mig på. Väldigt skönt. Ett löfte om att inte vara ensam då det är tufft, ett löfte om kärlek värme och ärlighet. Ett stort löfte om något som kommer vara och jag och Lovisa tittar ofta på ringarna och känner just - styrka.


En annan ring - som hittades, som inte alls skulle vara där den fanns. Symboliken till det som aldrig tycks ta slut är skriande. En ring som med sin plats reser en massa frågor och faktiskt förtvivlan. Ett löfte om att det inte tar slut, ett löfte om jakt, tvivel och oärlighet. Mörka sanningar att hitta och lite grann ett löfte om en kamp jag kanske kommer förlora.

Just nu är det väntan som är störst. Väntan på besked, väntan på att någon ska resa sig och väntan på att någon ska falla. Det är oerhört svårt att göra bägge två. Det första för att jag det är så lite jag kan påverka det lilla jag kan göra känns inte nog. Det andra för att det sliter mig i stycken att jag inte ska påverka det lilla jag gör fördröjer bara det oundvikliga.


Evihet och Ring - Två ord
Påverka och ínte påverka - Två roller.

Så lika och så olika - Ellerhur?
RSS 2.0