Vad som hänt....

Här kommer en liten bildserie i vad som hänt.......

 Utsidan

 Lovisa grävde ur och sedan kom reglar och isolering

 Strax var golvet där

 Väggarna fick också isolering

 Nu är vi på väg - till sommaren blir det altan! Väldigt fint - Ellerhur?

Julen.....

Lite bilder från julen.....
          

 

Ljus, sång och musik och kortspel som en jul ska vara Ellerhur?

Håller tummarna

Yeeeeeehaaaaaaaaaa!
Jag har precis fått underbart bra nyheter. Fick ett mail av min chef på Lernia - fyllt av superlativ! Väldigt kul. Sen fick jag en information om något som kan bli det bästa av bästa. Vågar inte berätta mer för att inte jinxa det men jag håller tummarna - det kan väl alla göra även om man inte vet vad det är. Ellerhur?
                                    

Sanningens minut!

Maten blev god väldigt god! Idag har vi haft en gemensam lugn frukost och nu är Lovisa och jobbar. Jag har läst lite jobbmail, från Lernia, det är kanske så att jag ska jobba en dag nästa vecka, börjat städa ur lådor och skåp. Det är dags för en rokad för att få in lite mer av våra kläder - det är svåraste att få plats med. Compactliving är fan inte lätt. Jag ska idag mäta upp och se om vi kan få in vår tvättmaskin - det är planerat för det och idag blir det alltså sanningens minut!

Jag har faktiskt ganska mycket idag, ska betala räkningar, städa, elda, hämta upp saker, skruva ner en hylla, måla lite och massa annat men mest skulle jag vilja skapa tid för att skriva i boken. Samtidigt är det svårt att skriva - för minsta lilla störning får mig ur skrivning mode så att säga och då är det rökt. Hm? Jag får se hur jag får till det.
Just det! Jag ska lägga upp lite bilder hur vårt färdiga hus blivit. Det är lite kvar men det mesta är klart nu.

Nyår ser ut att bli trevlig – jag ska till Salem och jag ska träffa Sebastian. Dessvärre får jag nog inte spendera kvällen med Lovisa men tolvslaget räknar jag med att vara hemma igen och det blir bra. Sebastian ska få sin julklapp på nyår när han är på jobbet – det blir en extreme home makeover. Han vet om det så det kan jag nu skriva ut här. Det är precis vad han ville ha och behöver så det blir kul. Vi ska fixa jättebra där hemma – riktigt kul.

Igår laddade jag ner filmer det blev ett helt gäng – skönt att ha så här när det är blåsigt och mörkt ute. Jag valde bland annat Philadelphia – en av det klarat bästa filmer som finns.

Nä nu har jag inte tid att sitta här – Ellerhur?

Årsdag

Igår när vi åkte hem från Stockholm satt vi och pratade om allt och inget, under samtalet kom vi på att vi har årsdag för vår förlovning snart. Ja, idag faktiskt. Bägge två hade glömt det, vi är som personer inte så att vi Åååhar och Oooohar så mycket, vi skriver inte långa romaner om mys hit och mys på hög nivå och mys dit, vi firar inte varenda månad vi varit tillsammans. Så imorse fixade jag lite här hemma och har nu varit iväg och tvättat bilen, då passade jag på att köpa lite extra god mat till kvällen, jag är ledig nu till den 9 januari, så då blir det lite fira alla fall idag.

Det blir: Råraka med Löjrom - Lovisas favorit
             Pilgrimsmusslor med jordärtskockspuré också Lovisafavorit
             Jordgubbar, hallon, blåbär och melon med grädde, det enda jag tror man får i sig efter de andra två!

                               

God mat och en trevlig kväll det är precis lagom.  När vi blev tillsammans och sedan förlovade oss så var det med siktet inställt på hela livet då är inte månader eller årdagar speciellt viktigt. Ellerhur?

En gång

Igår jobbade jag och det slog mig på vägen hem hur många otroliga människor och öden jag möter i jobbet.

Här är ett axplock:

Deltagare P, från Iran och han har när han börjar en ganska svag svenska. Han är ambitiös och sliter vilket nu efter 10 veckor gör att hans svenska har fått en otrolig utveckling. Han rättar sig själv då det blir fel. Han är också otroligt musikalisk och spelar gitarr när vi har avslutning för julen. Han verkligen bjuder på sig själv. Igår höll han ett föredrag om skolor och hade en bra, djup analys och hade tankar kring skillnader mellan skolan i sitt hemland och här.

Deltagare MB, lite äldre tjej som har en del bekymmer rent medicinskt. Hon har utvecklats otroligt i sitt sätt att tänka och våga. Hon ser nu framåt och har fått självförtroende och styrka. En riktig inspirationskälla och framgångssaga.

Sen har vi ett par damer som haft det extremt tufft i livet och deras självkänsla är klart tilltuffsad. Det är hukade tjejer som kommer in och nu gör framträdande och redovisningar inför gruppen. Det är tjejer som nu tror på sig själv och vågar tänka tanken på att jo då - de kommer få jobb och det finns folk som tror på dem.

Vi möter människor som av olika skäl har haft det svårt eller är nya i Sverige - det är rätt stukade människor som efter ett par veckor hos oss tror på sig själv och utvecklas. Vi får förmånen att komma in i deras liv och vara med på resan framåt. Att se förvandlingen är otroligt rolig.
Jag säger ofta att det vi bidrar med är inget hokus pokus - vi gör inget som inte vem som helst kan göra. Det är de själva som gör förändringen och vi är där och stöttar. Gruppdynamik och individuell anpassning är nyckeln. Att tro på de som kommer in och att förstå att den ryggsäck de bär på är svår men att allt går - det är det vi bjuder på - det är det som är skillnaden.

Vi har haft deltagare som suttit i rullstol och ändå kunnat ta truckkort, vi har deltagare som har dyslexi och ADHD och i det haft en tuff tuff skolgång men som vi med tilltro och stöd ger en känsla av att det kommer gå. Vi har äldre deltagare som inte har ett mailkonto eller ens rört en dator som skriver cv och skickar ansökningar elektroniskt efter ett par veckor. Kvinnor som är vana att vara hemma och ta hand om sin familj och som är analfabeter i sitt hemland som efter tid hos oss vågar tro att de kan ta ett jobb och läser platsanonnser lika lätt som de lagar baklava eller polerar en silverkanna.

Listan är otroligt lång, men lika fantastisk varje gång.Jag satt en gång för inte allt för länge sedan uppe på Mulholland drive och tittade ut över Los Angeles - man ser milsvida över staden. Mängder av hus och det slog mig att där bor människor - alla med en historia. Alla med ett förflutet ett nu och en framtidsönskan. Mitt liv är en del av det och när jag jobbar med människor så berörs jag av alla dessa öden. Man kan inte förstå hur människor kan ta sig själv på så jävla stort allvar att de bara tror att det de själva går igenom är allt. Det finns ALLTLID någon som har det värre eller gått igenom något större än du. Det finns så många som kämpar och försöker. Så många som har fantastiska kunskaper och människor som besitter talang. När man tänker så - ja då kan man inte annat än att bli ödmjuk - Ellerhur?

Aha!!!!!!!

På mitt jobb idag ska det vara 25 elever. Det är 11 här! 9 st har inte ens hört av sig.

Men nu ser jag ju!!!! Aha!!!!!!!!!!! Förlåt, nu förstår jag - det är Pippi På Rymmen på tv just nu! Det är därför det är lite många borta idag - det vill man ju inte missa! För det är väl inte så att jag ska ställa mig frågan: VAR är arbtetsmoralen?? Ellerhur?

Ikväll åker vi hem

God Jul och God fortsättning och Gott slut eller vad man nu säger! Jag har haft fullt upp och att skriva blogg har inte blivit av. Idag är jag på jobbet i Liljeholmen och gör min sista dag här. Det känns lite vemodigt men rätt okej. Kanske kommer jag och gästspelar vid ett annat tillfälle.

Julen blev trevlig. Dagen före julafton hade vi julfira med Sara och James, mycket bra! Jag fick en jacka av Sara som var hur snygg som helst. James var mycket duktig på att öppna sitt paket, han fick ett gott ben. Vi hade också köpt en lampa som man hänger på halsbandet som lyser (grönt såklart!) och då ska han synas långt bort. Väldigt bra när han är hos oss och när de är på skolan.  Jag gjorde skinka, köttbullar, prinskorv (färdigköpta), varmrökt lax, rökt lax i skivor, pastej, ägghalvor med löjrom och ägg med räkor, det var sill och annat också såklart! Vi pratade och spelade kort. Lugn och trevlig jul. Natten till Annandag jul blåste det....ja det vet väl alla. Vi blev strömlösa vid 3 och kl 8 gick jag upp och vi eldade i kakelugn och köksspis, åkte och köpte vatten och ordnade allt som måste till när man bor på landet.

På kvällen igår åkte vi till Stockholm och vi åt på O’learys. Bara jag och Lovisa. Väldigt skönt sedan blev det kort hej i Salem och sedan vin och trevligt med Ia och alla i Liljeholmen. Vi stannade kvar där och det innebar att jag kunde gå till jobbet idag. Ovanligt men skönt. Lovisa ska handal lite idag, hon ska ut i den hysteriska mellandagsrean, jag är inte avundsjuk. Kanske kommer hon och äter lunch med mig.

Ikväll åker vi hem till Flen igen och sedan är jag ledig till den 9 januari. På nyår ska jag träffa pappa en stund och sedan ska vi vara hundvakt. Det är svårt för alla djur, skotträdda eller inte att vara i stan en nyår. Det är fan inte hälsosamt för dem.

Ibland undrar jag varför folk skaffar djur. En hund ska inte vara ensam mer än 4 timmar och de flesta är det – folk har med sina hundar i de mest olämpliga lägen och faktiskt inte tänker till. Inte okej tycker jag. Jag är själv sugen på hund eller jag vill ha min Nisse och det blev svårt att motstå när Sara hittade en exakt kopia till salu i Uppsala. Men nej – först och främst: Lovisa är allergisk och det går faktiskt inte – det är svårt nog med besök som har hund eller katt. Sedan också min tid. Jag vill kunna jobba heltid, jag vill kunna sova länge på morgonen (bara för att hunden inte piper innebär det inte att den inte vill gå ut) jag vill slippa rutiner och låst liv. Ergo – inget husdjur. Alls. För man kan inte ha något djur inte ens en fisk utan att det innebär ansvar, ska man då ta det ansvar det egentligen innebär och dessutom tillgodose det bästa för djuret ja då är det inte lätt.

 En exakt kopia av min lille Nisse. Så klart att man smälter....

 


Nu ska jag börja rätta lite uppsatser från mina elever i Flen, det är nästan 60 stycken så det är lite att bita i – Ellerhur?

En risk

Idag får de två journalisterna sin dom eller ja det är på gång alla fall.
Detta leder tilll en del funderingar, det är ett dilemma tycker jag. De visste ju precis vad de gjorde då de åkte in i Etiopien. De tog en risk. Hade de inte åkt fast hade de kanske gjort ett schysst repotage, fått fett betalt och blivit hjältar - modiga killar som vågade, satsade och.......vann. Nu blev det inte så.
De riskerar upp till 18 års fängelse. Man är ansvarig för sina handlingar och det borde killarna funderat ett varv till på.

Det är snart jul. Jag förstår deras anhöriga som våndas. Jag förstår att killarna vill hem.

I min värld tänker jag att alla borde dra likhetstecken med de utvisade personer vi har i landet här, människor som skulle kunna råka så illa ut om de inte får vara kvar i Sverige - människor som vill vara nära sina anhöriga som är kvar här. När man tänker så blev flyktingpolitiken inte lika enkel längre - Ellerhur?

Preskiberat

Igår hjälpte jag till inne i stora huset för det behövdes lite stöttning. Jag satt där inne och jobbade en dlel och när Lovisa kom hem så gjorde vi pannakakor till alla och själv åt jag rester av Flygande Jakob.
Vi avslutade kvällen med att kolla klart på NCIS.......trist för det är helt beroendeframkallande och jaga vll bara se mer.

Idag ska jag ha lite leklektion med eleverna och sedan är det konsert för dem i eftermiddag. Då ska jag åka och shoppa lite saker till hemmet och sedan hem och städa och fixa fint. Tänkte eventuellt måla lite också på det som är kvar, det är så lite så det vore kul att få klart.

Okej jag kan inte hålla mig längre. Jag måste kommentera kring bilderna av kungen. Faktiskt.
Jag vill börja med att säga att jag är inte någon fan av porr. Med det sagt vill jag säga: Vem bryr sig?
Det som hände för länge sedan OM det nu ens hänt vilket inte verkar vara fallet ja då är dt ju preskiberat. Man kommer undan med mord efter 25 år......
Det jag kan se är att OM kungen idag flängde på porrklubb och det blev uppdagat ja då är han ingen bra representant för Sverige - men jag tycker att det JAG sett och vet är att han är en bra representant för Sverige. Han gör sitt jobb.
Dock - som hans fru.......DET är en helt annan historia och väldigt privat för dem och dem själva.
Hade min partner varit på porrklubb under vår relation då hade jag haft en del att säga om det vore så att min partner hade gjort det innan vår relation ja då hade vi nog pratat om det och inställningen till porr men för övrigt hade jag inte velat, kunnat eller haft fog för annat.

Så tänker jag och och det kanske är fel men det skiter ju jag i - Ellerhur?

Datorn dog

Ååååååååååhhhh himmel vad skönt att skriva hemma! Inget strul med bilder över inlägget här inte.

Ikväll har jag lagat lax till mig och Catharina och fläskfilé till Robert och Lovisa, Lollo C kom också och åt lite. Nu på kvällen har Lollo och Lovisa spelat lite spel och jag har fixat lite här hemma. Jag gick ner i ladugården och hämtade en badrumsmatta för: VI HAR BADRUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 Jag sitter just nu i soffan och dricker ett glas vin, ska strax ut och ta en cig. Tänker att det blir ett avsnitt NCIS.

Innan jag lägger mig ska jag duscha, när jag vaknar ska jag duscha och imorgon mitt på dagen ska jag duscha - bara för att jag kan!

Det här inlägget blev ju inte färdigt för datorn dog. Men hur som - helgen blev bra.
Igår, söndag skulle vi till pappa i Södertälje men vädret gjorde det osäkert så vi vände i Malmköping det var faktiskt inte så kul att köra och att åka hem i mörker med minusgrader är inte speciellt säkert.
Jag ska upp till Stockholm onsdag och torsdag så då åker jag till pappa då. Nä vi då inte åkte igår så lagade jag och Lovisa god mat till alla istället. Det blev rårakor med löjrom, Flygande Jakob och till efterrätt blev det  en hallonspegel med hemgjord toscakaka och grädde! Riktigt gott!

Idag ska jag på julbord med jobbet här i Flen, det är inget jag längtar efter men av sociala skäl ska jag gå.
Sara är på intervju idag och jag håller tummarna för henne, hon är där just nu faktiskt.

Jag ska hem och fixa lite hemma och sedan ska jag vara med Robert en stund förmodligen för Catarina ska på möte. Snön faller här ännu och jag hörde att det varit tågkaos idag - men det gjorde ju inte mig något!
Ellerhur?

Hemmalagat och välgjort!

Hörde på nyheterna i morse om att man ska starta en strippklubb utanför Åre. Ja, vad ska jag säga?
Det jag önskar bara vore att de som tar upp denna nyhet, de styrande och de som lässesrs och hör detta. Kan man själv lyssna på vad som egentligen sägs? Kan man bara inse att kärnfrågan missas helt?


Igår var jag i Nyköping och fixade kläder med Sara och Maria som skulle på julmiddag. Vi ordnade med stickade tröjor och leggnings till bägge. Jag tror  (vet) att det mest var jag som var i gasen över dttta och tyckte att det var så himla kul. När vi var på HM så stod de bägg tjejerna och kollade på rutiga skjortor - bägge tjjerna tycker att det här med klänning/kjol och "brudtrams" är just det - trams.
Hur som de stod där och tittade när jag for omkring och kollade på kjolar och annat - när jag såg dem vid herravdelningen så utbrast jag: Tjejer lägg av! Det är ingen jävla skogshuggarmöte ni ska på!

Middagen gick bra för dem och de var så fina! Väldigt kul tycker jag. Sen är det så här att varken Sara eller Maria är personer som använder kjol eller sånt så det var en stor händelse för bägge.

Idag (fredag hann det bli) har jag vikarierat för en 6:a och det var en väldigt trevlig klass! Riktigt treevligt att vara där och börja dagen med bild är en schysst start.

Igår kväll bar vi upp soffan, bordet och lite annat - det är helt underbart! Det blir äntligen ett hem! Vi har levt så länge nu på en byggarbetsplats så det känns otroligt lyxigt. Vi kunde ta in tv i vardagsrummet och sedan tände vi ljus och åt middag där. Det blev hemmagjorda köttbullar och potatismos.

Vi konstaterade: hemmalagat och välgjort slår pizza och nyckelfärdigt any given day! Jag ska läga upp litr bilder så snart jag kan och hinner. Det är så jättefint hemma nu.

Stavningen är fortfarande skit för att jag inte ser hela mitt inlägg. Det är lite trist faktiskt men det löser sig väl.

Ikväll ska jag hämta Sara och köra henne till tåget - det är jullov för henne och på måndag har hon ett viktigt möte! Senare ska jag laga middag i stora huset. Jag ska försöka få till något gott.

Helgen blir för övrigt med betoning på slutfinish och fix hemma och på söndag ska jag träffa pappa.
Nästa vecka ska jag vara två dagar i Stockholm och jobba - det blir trevligt också. Men Ida ska vara ledig. Jag saknar Ida, det  är nog det som saknas i mitt liv på jobbet just nu. En Ida.... någon på jobbet som jag kan relatera till. Jag hade önskat mig det, jag behöver skaffa mig lite socialt liv här nere nu.
Det är så svårt att flytta på det sättet och jag är inte den mest sociala människan på det sättet. Jag behöver skaffa mig lite vänner helt enkelt och det är fan inte så enkelt - Ellerhur?

Julkänsla

I måndags när jag kom hem hade Lovisa fixat jul. Jättefint hade hon gjort med ljusslinga i trädet och på afarstun.
Inne hade hon fixat en julgran! Den är så himla fin, hon hade klätt den och fixat fint. Ute på farstun var det också en krans och hela vårt lilla hus är fullt av julskänsla! Jag blev otroligt glad och jag älskar verkligen den typen av överraskning.

Igår fyllde Linda år så vi firade henne, det blev en mycket god middag som Catharina gjort. Jag hann också lacka golvet en sväng och det blir en sväng ikväll också.


Just nu sitter jag och planerar för vårens lektioner. Ska bland annat titta på någon film, har du ett förslag på en bra rulle som säger något? Skriv här...
För övrigt blir det lite bok, en del grammatik, presentationsteknik, uttal och översättningar. Jag kommer också att göra något porträtt kring Dorothy Parker. Intressant kvinna tänker jag.


Om en stund ska jag åka till Nyköping för att träffa Sara, hon har julmiddag på skolan ikväll och på Ökna är det en BIG deal! Vi ska fixa fina kläder till henne. Kvällen blir hemma - jag vill äta gott och bara vara med Lovisa känner jag.

Vette fan vad det är med blogg.se för jag kan inte se hela min ruta när jag skriver så om det är mycket stavfel är det för att jag inte ser hela orden...... Trist. Ellerhur?

Sågat med motorsåg!

Sitter i Stockholm och jobbar - jag trivs verkligen här! Det är roligt och jag kan ärligt säga att till viss del ångrar jag mig.......det ÄR nice med nära till jobbet men trivs det gör jag här. Övernattningslägenhet börjar kännas som ett alternativ eller åtmistonde något boende då och då i Stockholmstrakten.....
Min son kanske vill umgås med mamma mer? Får klura lite....

Helgen var fylld av massa kul. Jag har sågat med motorsåg! Extremt kul men tungt som fan!
Nu är alla fall dörrhålet till nya delen som den ska. Altandörren är också på plats och det dags att flytta upp möbler i helgen som kommer. Körde fram IH:n och grävmaskin i helgen också och IH:N startade direkt!
För att få fram den var vi tvugna att starta upp Jeepen - helvete vad den låter bra den bilen.

Måste sälja 940:in......... får väl göra en annons.

I flera dagar har jag missat samtal från ett dolt nummer och idag ringde det igen. Jag hann med att svara och det var polisen! De skulle ta lite uppgifter på en anmälan jag gjorde för ett tag sedan så det var ingen big deal men jag förstod att hon försökt få tag i mig så det var skönt att det blev klart.

Har precis läst en blogg som jag läser då och då och jag blir förvåndad, lite ledsen och kan inte annat än skaka på huvudet. Det passar bra idag för jag utbildar om reciproka driften och jag kan säga. Det blir en del Australieninspirerade fritidssaker kommande till den tjejen.
Att säga sig vara bästa kompis med någon och sedan göra så? Jag förstår det inte.
Jag trodde så mycket mer om den tjejen - sorgligt. Det kanske kommer en dag och det är väldigt troligt om man tittar på statistiken kommer den dagen fortare än man tror. Då blir det kanske inte så
kul.

Ikväll ska jag umgås med Lovisa och bara ta det lugnt. Sara har varit hos oss hela helgen och igår var Lollo C också där en sväng. Det blir skönt med lite lugn. Fast Sara och jag var på en lång prommis med James och det var kul och riktigt skönt i söndagssolen. I morse åkte jag hemifrån kl 6 och körde Sara till skolan och sedan till Tälje och hämtade Linda och sen tog hon bilen med sig hem. Jag ska åka tåg hem så jag hoppas att det går i tid idag. Imorgon börjar jag halv ett så jag har en del tid att ägna åt hemmet och det behövs.

Tvätta - lacka golv och annat spännande. Sedan fyller Linda år också så det blir fira på kvällen.
Full rulle - Ellerhur?

Fullständig frenesi

Sitter lite lat i sängen med en klubba i munnen. Sara är här och hon och Lovisa spelar Mario - jag fattar inte grejen med det där. Det är en tecknad värld och det är inte speciellt verkligt men de verkar ha kul. Det är med inlevelse och stort engagemang de tar bana efter bana......... de dör, slickar på saker, hoppar, väntar på varandra, bubblar sig och ropar namn som Yoshi och jagar stjärnor med fullständig frenesi och annat som jag inte fattar. Men det är nog så att det inte är jag som fattar.

Idag har jag varit och hämtat dörren till vår altan. Den är så snygg! Det var ett äventyr att hämta den. Jag kom dit och fick låna släp och killen hjälpte mig att sätta fast dörren som för övrigt kostar många tusenlappar, han säger: nu kommer den ingenstans. Jag åker iväg - sakta för jag tycker det känns lite shaky alla fall. Kommer en bit och inser sedan att spännbandet har släppt!!!!!!!!!!!! Jag vågar inte pallnita så jag bromsar sakta. Det kommer en snäll man och bistår mig på släpet när jag surrar på den igen.
Åker saaaaaakta hemåt. Det går bra - isigt som FAN och väldigt unsafe men det går bra.
När Lovisa kom hem så var vi 4 personer som bar upp den 110 kg tunga dörren. Det gick bra och alla rutor är kvar och hela. Tack för det televerket!

James ligger och tuggar på ett ben och jag är mest i restingmode.
Veckan har varit bra - jag är nöjd. Nästa vecka är lucia, Linda fyller år och det är förberedelse för avslutningen. Jag ska jobba en del i Stockholm under julen kanske, vi får se hur det blir. Jag vill ha pengarna så det är nog bara att bita ihop om tillfälle ges.

Imorgon får vi gäster på kvällen och på söndag ska jag övningsköra med Lollo C. Så det är en full helg och fullt för övrigt framöver. Jag ska hinna få koll på badrum, lacka golv och bära upp möbler också.... fan vad fullt det är. Hm...... det är nog bäst att jag vilar ordentligt ikvälll. Ellerhur?

Kanske vågar jag

Idag har jag vikarierat hos en 6:a och en 7:a............my God! Vilken attityd dessa barn har!
Jag är helt mållös - samtidigt som jag blir så triggad, peppad och full av önskan att få ta mig an dem.

För övrigt gick dagen bra, jag var hos en kollega som skulle visa mig vårt interna system.
När jag gick därifrån inser jag att till viss del är det så här: Lärare - det är en speciell typ av människa.

På kvällen har jag haft tid med världens bästa Robert - vi har pratat om viktiga saker. Han är verkligen en bra person.  Jag har länge klurat på ett par frågor kring papparoll och föräldraskap och han och jag bollade dessa svåra frågor. Intressant. Jag fick inte en massa svar men jag blev rörd.

Nu är det NCIS och en bira - kanske vågar jag mig på att rapa ikväll.......

Snart - kanske redan imorgon - är vårt badrum klart. Elektriker och röris har varit här så det blev i
inget golv lackat men dock el och snart är toan inne........ För er som eventuellt läser har jag tjatat om detta badrum länge och säger hela tiden snart snart.........det blir lite långdraget förstår jag.
Men det verkar hela tiden som om det strax är klart....... Längtar som en galning. Det är kallt att
inte kunna gå på toa inne........och det är tungt att inte kunna duscha när man vill.

Och om det nu är långdraget för er som läser, då förstår ni hur det känns för mig? Ellerhur?

Det börjar arta sig

Sitter på skolan och ska strax ha lektion - den enda för dagen. Jag har målat golvet hemma och ska lacka det en sväng idag och sen blir det en sväng imorgon. Kanske hinner jag två svängar idag - det vore verkligen bra. Vi vill så gärna lyfta in möbler till helgen. Det blir väldigt fint kan jag berätta.

Igår var jag och jobbade i Stockholm och det är alltid kul att träffa deltagarna. När jag kom hem åkte vi direkt och firade Lollo C som fyllde år.


Snart är det jul, ska börja klura på julklappar........samma snurr varje år men rätt så kul. Det börjar bli kallt ute igår kom det lite lite snö. Men det börjar arta sig för en vit jul - Ellerhur?

GRATTIS

Vi fick en inbjudan för flera veckor sedan om att komma till Åkersberga för att fira min syster som fyllde 55 och min bror 60. Min bror bor i Åkersberga så festen skulle vara där. Vi bestämde oss för att åka dit såklart.

Jag har nu levt en längre tid med familjen Karlsson - det innebär HÖGT i tak, alla duger och allt går. När jag gjorde mig iordning idag funderade jag lite på hur det skullel bli, jag vet att det blir god mat, vin och vacker miljö. Alla mina syskon skulle vara där med sina barn och respektive, ja inte alla syskon men de som ska vara där, och pappa. Jag blev lite nervös som jag alltid blir eller nervös är inte riktigt rätt ord - järnhällsmedveten är nog bättre ord. Inget dåligt i det men nuförtiden ovanligt.

Lovisa kastade på vinterdäck innan vi åkte och sen for vi iväg - då var Lovisa hungrig så det blev macken och försöka fixa blommor och kort och där duger inte korven så det blev stopp på korvkiosken också - mycket Karlssonlikt. Sen for vi...........då började bilen darra (inte av rädsla) men det blev stanna IGEN och efterdra bultar. Här börjar jag få stissiga nervryckningar men sen åker vi äntligen.
                                            
Kommer tilll Åkersberga för blommor fanns inte i Flen men där fanns både kort och blommor och sedan åker vi fram. Hela resan är trevlig och Lovisa och jag har verkligen kul när vi åker.
Väl framme blir det kramar och GRATTIS till Björn och Maria, Karolina och Jeppe är där och med sin fina nya bebis - GRATTIS till dem med. Sedan ska jag hälsa på övriga och i rena farten säger jag GRATTIS till flera andra också - jag är socialt en katastrof - jag vet. Men det går dugligt. Sedan äter vi god mat som Björn ordnat från catering - dricker gott franskt vin och min fantastiska syster har lagat creme brülé och panacotta som är to die for!

Min bror har ett vackert hus och det är som taget ur tidningen "Sköna Hem". Väldigt smakfullt alltihop. Vi skåla i champange och sjunger. Pappa håller tal och Björns ena son likaså.
Björn är en fantastisk värd och fyller på glasen med något som heter Prusecco....tror jag alla fall. Inga mängder men väl tilltaget så alla får. Det är trevlig konversation. Vuxet och smakfullt.
Jag blir väldigt trött i sådana här lägen. Trött som i sömnig. Det är inget drag och man måste vara intellektuell och lite underfundig. Dessutom lite lite på sin vakt hela tiden. Jag sitter och kommer på mig själv med att lägga band på mig själv när en diskussion om datoranvändande kommer upp - men jag säger inget. Genomtänkta presenter öppnas och födelsedagssången sjungs med 4 skallande HURRA!
                                                                 

Vi går ut och röker och min fantastiska sambo kommer med hysteriskt roliga observationer om min familj och hon ställer frågan: Varför finns det ingen öl? Vi går in och jag tittar igen.
Nej, ingen öl. Inga galna kommentarer, inget kaos, igen som rapar, ingen som ställer sig och drar upp tröjan och då helt ogenerat visar hela härligheten när man helt naturligt behöver rätta till strumpbyxor som korvat sig. Ingen fest helt enkelt. Välordnat - strukturerat - trevligt och ack så lamt.

                                                                     PANG!

Det är DÄRFÖR jag aldrig känt mig hemma i familjen. Jag insåg det där och då. Det är absolut inget fel på min familj. Alls, trevliga välordnade människor som är intelligenta. Men inget drag och inte speciellt högt i tak trots det 4 meter otroliga utrymme i den vackra villlan.

I Karlssonfester är det bira så långt ögat når och det mesta sägs, görs och händer. Det är många skratt - vilda galna presenter i form av grapefruktkanoner, tvättmaskiner med en dildo som mekaniskt rör sig och kommentarerna haglar. Snapsvisor sjungs. Någon spyr i bålskålen och framåt natten äter några upp frukten i samma skål........ Festen varar i flera dagar. Ostrukturerat, apkul och anything goes.
Ofta blir jag lätt förfärad och vet inte hur jag ska vara men jag njuter. Jag älskar det faktum att min underbara fantastiska svärmor bryter sig in när jag duschar för att hon behöver kissa. Jag älskar att jag passar in även om det är en ganska lång bit kvar.
                                                         Passar in?

Nu ska jag ta en bira och jag tror att jag ska försöka mig på att rapa - det vore lite befriande. Ellerhur?
RSS 2.0