Somebody that I use to know

Igår fixade vi remmen till klippdäcket på gräsklipparen som gått av. Det blev bra och vi hade väldigt kul, nästan trist att det gick så bra för det tog slut fort så att säga.
Senare åkte vi med CJ och fixade stolpar i sommarhagen och släppte sen hästarna på sommarbete - det är verkligen alltid lika kul att se hur glada de blir. Vi tog en sväng och tittade på ett hus som L och jag skulle vilja ha och avslutade med kaffe och Desperate i soffan.

Idag har jag 25 st lagerfolk på utbildning och sedan är det APT möte, inte lika kul, men sen blir det hem och promma och eventuellt om vi hinner ska vi fiska. Det är Grey's ikväll så vi får se vad som hinns med.

Se så fint den klipper nu!

 Sommar!

När solen skiner

Så har det då gått ett tag igen. Det går fort nu - på alla fronter kan man säga. Jobbet flyter på, det är mycket på gång och många roliga besked för framtid i form av nya utmaningar. Vi diskuterar hemma om ännu större utmaningar i form av eventuell satsning framåt yrkesmässigt för L och vi pratar om utmaningar i form av utlandsvistelse. Vi får se vad som blir av vad och inget är hemligt eller konstigt men heller inte bestämt. När det gäller utland så är det jag som via en kollega fått ögon på jobb som kan bli på varma härliga platser eller varma lite farliga platser. EN sak är klar - någon värme besöker jag inte förrän jag fått bukt med mitt inre termostatfel.

I helgen, som var lång blev det fiske och umgänge med kompisar på lördagen var det fira av S - som fyllde 20! Helt otroligt vad tiden går! Syster och systerdotter kom och åt mat. Det var inte helt enkelt för dem att hitta fram men det gjorde de och vi hade trevligt. S var nöjd med dem och sin bror på plats. Hela helgen hade hon sin kompis med sig från skola med tillhörande hund så det var intensiv helg kan jag säga. På kvällen kom kompisar och vi åt smörgåstårta som S insisterat på. Det blev i det stora hela en helg som jag tror passade väldigt väl med de önskemål som varit. På söndagen hjälpte vi grannar med att klyva ved och sen körde vi S, kompis och
 hundar tillbaka till skolan och då var himlen så otroligt vacker.


För övrigt har vi varit ute och gått och hittade en snok utanför huset när vi kom hem, i trädgården hittade jag en Orkidé och det är inte helt vanligt kan jag berätta - men det har vi! :) Sommaren är i antågande och Statoil har skaffat hem kaffe från Starbucks! Underbart kan jag känna. Det enda jag missat ordentligt är att lyssna på nyheter och det ska jag ändra på och uppdatera mig - känner mig helt oinvigd i det som sker i världen.


Nu ska jag åka hem. Det finns så mycket att fixa och upptäcka i trädgården - varje dag är det nya saker, inte så konstigt när man har så stor tomt kanske.

Tänk dig för!

Helt underbar helg. God mat, goda vänner, mycket jobb allt toppat med värme och sol. Svårt att inte vara nöjd då. Nu sitter jag på jobbet med träningsvärk och funderar på veckan. Det är en fest planderad i helgen och jag ska sy ihop allt kring den i veckan.

När jag åkte till jobbet funderade jag på andra och mig själv. Under helgen har vi bland annat suttit och pratat om bekanta, vänner och vänners vänner. Det är lite svårt kom jag fram till. Det är så oerhört lätt att döma någon. Det är så lätt att säga att jo men man ska vara si eller så. Den personen gör fel eller det där är inte okej. Det behöver inte vara stora saker eller så men det är så väldigt lätt att döma. När man tittar på sig själv är man en lika god kålsupare som vem som helst.

Det är kanske så att man tycker att det man själv gör är den rätta vägen och när man själv gör "fel" så har vi (bort)förklaringar. Jag kom fram till i bilen att det är viktigt att sätta sig in i andra och försöka se andras skäl till visst agerande. Vi pratade om en man och hans familj bland annat i helgen. Mannen är lite impulsiv och aningen omogen kanske, han ger det intrycket alla fall. När vi diskuterade hans situation insåg jag att det är nog så att han ofta känner att han inte duger eller räcker till vilket gör att han i sin tur är överlägsen mot de han kan - för att människan är ju funtad lite så att det lätt blir så att man vill känna sig bättre än (överlägsen) andra.

Jag tror att just det här ämnet är det som blir underlag för pratet under träning ikväll. Vi har så bra snack och utbyte när vi tränar och då blir det också verkligen tid för reflektion.

Nu ska jag ordna lite med pyssel inför en väldigt viktig födelsedag som ska firas på lördag.

                                              Var dig själv - annars finns det ingen som du!

Yeeha!

Fredag och väldigt produktiv dag redan. 

Lugn morgon med kaffe - check
Läkare med S och RÄTT hjälp - check (äntligen)
Bytt lampa till bilen och fått rätt sort - check
Pratat med chefen och fått en ruggig boost och bra framtids tankar - check

Nu är det undervisning och avslut av veckan - sen är det dags att fara hem och fira helg, jobbar som fan i helgen men ser fram mot det så mycket!

                                                Döm inte så hårt, nästa gång är det du som är i blickfånget!

 

Av det huvudet är fullt

Jag kan inte förstå hur det är fatt med mig, igår i sängen när jag skulle somna hade jag ett par bra inlägg jag ville skriva idag. Nu sitter jag och POFF - borta! Jag ska ta ett block och lägga vid sängen och jag ska ha ett i bilen för jag kommer alltid på saker när jag är på gång eller ska somna precis.
Idag blir det - inget alls just nu alla fall. Nu ska jag avsluta kontorsdagen och åka ner på ett föredrag och sedan blir det lite ärenden.

Imorgon är det fredag och jag ser fram mot denna helg samtidigt som jag faktiskt fasar för den.

Klura

Snart är boken färdig som jag lyssnar på. Det känns trist men ändå är jag helt vild på att få sista i upplösningen. Det roliga var att det är mycket jag räknat ut och jag gillar verkligen att klura och lista ut, känner mig väldigt klurig när jag lyckas förstå hur det ligger till.

Boken var "Änglamakerskan" av Camilla Läckberg - välskriven och spännande som alltid vågar jag säga. Naturligtvis blev varenda meter i bilen förgylld av Katarina Ewerlöf.

Nu letar jag efter ny kompis till mina timmar i bilen....

Tankeställare

Såg en film om att se saker med nya ögon. Den var verkligen bra, det är en film som riktar sig till folk i servicebranchen. En kille som hade en dålig dag och var irriterad. Så fick han glasögon på sig som gjorde att han såg hur människor egentligen mådde och kände. Någon som verkade arg och egentligen behövde en kram, någon som såg ledsen ut och jobbade tvåskift för att få livet att gå ihop ekonomiskt med två barn. Någon som bara ville bli sedd. Killen med de nya glasögonen fick en tankeställare och ändrade sättet att tänka.

Idag när jag åkte till jobbet började det regna i Katrineholm redan, jag kände att fy farao vad trist. Men så kom jag på, det är ju bra! Jag har ju planterat potatis, pumpa, lök, sockerärt, rödbetor, morot och annat som behöver vattnas - nu slipper jag ju det.

Det är verkligen bra att tänka till och se saker ur olika perspektiv, för helt plötsligt kändes det så himla bra att jag sparar tid ikväll och slipper vattna och på det sättet kan ägna mig åt lugn och ro. Inte så dumt.

För eller mot?


Debatten i media kring datalagring är i full gång. Jag har långt ifrån bildat mig en fullständig uppfattning men jag känner spontant att visst kan de få kolla vad jag kollar på nätet.

Det är ju lite så tror jag för de flesta människor, man är inte ute på speciellt nationellt hemliga sidor. Man har inte specifikt mycket att dölja. Självklart är det så för ljusskygga personer som planerar brott av någon sort eller som ägnar sig åt olagligheter på nätet - ja de får ju problem.

Men som allt och oftast - de kriminella ligger ett par steg före vilket säkert gör att de redan har hittat utvägar för att blockera, skydda och dölja sina aktiviteter och polisens motaktiviteter. Det får mig att undra och tänka. Internet är verkligen bra. Ingen tvekan om det. Det har verkligen och bokstavligen öppnat HELA världen för oss alla. Det i sig är ett ansvar och det blir också en fundering kring var och ens moral och etik. Det ställer krav på gemene man att själv ta ansvar för vad som är okej och inte.

På många sätt är det ju bra, på 80-talet pratades det i var och varannan stuga i Sverige om att "Storebror" la sig i och att i Sverige behandlas man som mindre vetande och aldrig får man ta ansvar. Det handlade oftast om Systembolaget eller byråkrati Sverige. Det var inte Big Brother på tv man syftade på då, utan regering och makten i landet. Nu står vi här och med Internet och i det hela världen vid våra fingerspetsar. Nu FÅR och måste vi ta ansvar själva för vad vi tittar på, söker efter, laddar ner och beställer. Hur svårt kan det vara?
Samtidigt ryser jag inombords för jag vet att alla människor har olika moral och etik. Barnporr, köpa vapen, hitta fusk, planera mord, självmord, ladda ner film och musik osv osv allt är i en gråzon för vissa och helt otänkbart för andra och för ytterligare några helt okej.

Så är jag då för eller mot datalagring? Jag vet inte ännu, jag tror på det egna ansvaret och jag tror på konkurrens och frihet. Samtidigt inser jag att det finns så många människor som med snedvridna ideal och med mörka motiv har fått ett väldigt stort spelrum. Å andra sidan - vem är jag att döma vad som är snedvridet och fel? Är det min moral som är allomfattande? Nej självklart inte.

Här tror jag och då lutar det väl åt ett för datalagring, att vi får ha lagen som riktmärke och utifrån den som utgångspunkt låta de som bryter mot lagen antingen påverka styrande att ändra lagen eller åka fast. Man har ju alltid ett val.

Mina bilder


Efter lite lek på datorn blev några av mina bilder så här.

Ut i spenaten


Igår var vi i skogen - det är så himla vackert i Södermanland, jag tog lite bilder och vi gick en ordentlig promenad. Väldigt skönt efter jobbet. Jag kom hem, grillade fixade lite hemma och sen var det ut i spenaten.

Hur svårt kan det vara?

Har inte skrivit på evigheter men jag har haft en tänkar tid.

Imorse slog det mig när jag tänkte på bloggen att, Bitterboda är inte riktigt jag längre, har kanske egentligen aldrig varit. Dags att byta tänkte jag då. Bitterboda har hängt med ett tag och jag tycker att det är lite kul och som jag ofta tänker: Alltid retar det någon.

En devis jag lever efter i många lägen är nu det nya namnet: Hur svårt kan det vara? De flesta människor kan klara väldigt mycket mer än de tror sig själva om. Det mesta som ska göras är faktiskt inte kärnfysik. Jag tycker att det är ett rätt bra namn på bloggen så nu får det hänga med ett tag alla fall.Öm kropp

Det blev långledigt och det i sig var väldigt välkommet. Jag jobbade under lördag och söndag men även då fick vi mycket gjort. Det otroligt fina vädret påverkar postivit och gör att man hinner mycket mer än annars.

Lördag och söndag åkte vi amfibiebil - det är så extremt roligt och varje gång lika hisnande spännande.

Måndag blev lite distansjobba hemifrån och på eftermiddagen var jag några ärende med S och sedan ordnade vi god middag med vänner. Eldade självklart en brasa och LC påbörjade målandet av altan. Från måndag eftermiddag har det varit en frenesi i arbete. Vi har burit stenar, lastat jord, anlagt grönsaksland, målat altan, tvättat, anlagt rabatter, planterat blommor, eldat, grillat, gått långa promenader, städat ur ladugården, städat hemma, målat inne, badat hunden, vanligt hushållarbete och haft en sprängolycka i frysen som blev ett lyckat fotoobjekt. På Valborgskvällen kom R och CJ, vi åt grillat med massa tillbehör och sedan hade CJ gjort en citronpaj med maräng som var galet god. Vi drack lite vin och spelade kort till halv 3 på natten.

Igår när vi jobbat klart gick S och jag med hunden och L och LC åkte och fiskade, det blev visst med trädfångst.... det kan bli så.

Tittade på Desperate och med öm kropp som är full av blåmärken gick jag nyduschad och la mig. Det är otroligt skönt att sova när man jobbat hårt. Ellerhur?
Amfibieåka!
 Vår!
 Badardags

 Så kan det gå i en frys
Han älskar att bada
Landet som ska bli fullt av grönsaker

Nymålat!

Rabatt med Clematis som legat dold i glömska i många år!

 

Ny bok

Det blir en kort vecka men jag gillar vardag så det är helt okej att gå upp. Verkligen fått mycket gjort men det skriver jag om strax. Nu ska jag in i bilen och jag har en helt ny bok idag. Favvo Katarina E läser den nya av Läckberg, Änglamakerskan. Väldigt bra för mig - Ellerhur?

RSS 2.0