Håll mitt hjärta

Det här fick jag häromdagen! Så fint, jag blev överraskad och otroligt rörd dessutom kunde jag nu hänga på stjärnan jag fick förut också - den åkte av och jag har saknat den!

Ett tråkigt inlägg utan rubrik...

Oj vad tiden rasar........ det här får bli ett update inlägg.

Det har blivit väldigt fint i lägenheten! Det känns riktigt i ordning, gardiner och tavlor är nu på plats.
Fredag kväll var lugn med god god mat och vi fixade hemma bara.
Lördag åkte vi till Flen och for iväg på Hot Rod race med Catarina och Robert, vi åkte GAZ och det är verkligen nice! Racet var dyrt men roligt och vi konstaterade att det finns otroligt mycket amerikanska bilar i Sverige! Många fina fina och en hel del roliga åk. Lördag kväll blev det vin och spela kort och spel.

Söndag hämtade vi släpet och tog möbler från Karlhov - lägenheten tömd på det jag ska ha, insåg efteråt att det var många småsaker jag glömt som elvisp, krukor, bestick, knivar, badrumsvåg, skåp och annat men nu får det vara som det är - Rickard och Sandra får slänga det dom inte vill ha.

Söndag kväll åkte jag på race - det var kul. Dahlberg var där och vi pratade lite skit - alltid trevligt att träffa honom. Sara var där, Johan och Mickis, Viccan och Niclas också - sen mötte jag lite annat folk med och det är verkligen kul att stå och prata lite allmänt så bara. Lyckat och trevligt!

Måndag var det jobb, Spendrups produktion och jag är glad att jag inte ska vara där mer än en vecka men det är ett helt okej ställe för en vecka. Det är kul att ha sett olika platser och ställen – alla ställen jag nu varit på sen jag kom tillbaka från resan har haft med någon form av produktion att göra och det i sig länkar till lastbilar som blir mitt nya så det är intressant.


När jag kom hem på måndagen fick jag en överraskning och det blev världens underbaraste måndagskväll.
Jag fick en present också - så fint. Tack du underbara - jag älskar dig! Kollade Snabba Cash och 8 Mile - bra filmer även om den första inte nådde upp till boken förstod jag.

Tisdag var seg på jobbet för det stod still men väl därifrån träffade jag Sara en stund och hon fick köra lite bil – jätteduktig är hon. Sen var det möte kring pappa och tillsist blev det sen men god middag hemma, vi hade besök och tittade på film.

Puh! Det här inlägget skulle ha handlat om HELT andra saker men update var på sin plats så det fick bli så här! Andra mer intressanta inlägg kommer – kanske eller gör det? Jag har fan glömt.

Evighet

Maxstraffet för rån är 8 år

Maxstraffet för våldtäkt är 4 år

VA???

Jag hör talas om artikeln i Aftonbladet idag kring länspolischefen som åtalas på 23 punkter! Bland annat våldtäkt mot barn, koppleri och våldtäkt. Jag är så upprörd och känner att det här strider kraftigt med lagen om mänskliga rättigheter.

 

Jag vägrar att använda mig av ordet grov våldtäkt – för i mina ögon är en våldtäkt ALLTID en grov handling som förändrar livet för den som utsatts. Jag kan inte för mitt liv förstå hur man kom på begreppet mild våldtäkt. Hur blir det milt?

Slår man upp ordet mild så får man följande synonymer:

 

mild

1 behaglig, angenäm, len, mjuk, skön, skonsam; svag, lätt; ljum, varm 2 försynt, hänsynsfull, mänsklig, vänlig, rar, blid, god, försonlig, huld, barmhärtig, human

Ge mig förklaring till hur i helvete detta kan passa in i sammanhanget våldtäkt??????????

Slår man upp ordet grov blir det följande synonymer:

grov

ohyfsad, , oanständig, fräck, plump, vulgär, brutal; klumpig, fyrkantig, simpel, okänslig 3 allvarlig, stor, betydande, svårartad, svår, skändlig

Exakt så är det.

 

Alla människor har rätt till privatliv och yrkesliv men som offentlig person med ett yrke där man står för förtroende och trygghet har man trots allt faktiskt tagit på sig en roll där man faktiskt får och måste ta ett större ansvar. Som polischef är det därför extra känsligt och jag tycker att straffsatsen för det fall som nu är aktuellt bör vara av hårdaste sort.

Att sedan media med i mina ögon Aftonbladet i spetsen väljer att skriva plumpt och illa är tragiskt. Media tar inte sitt ansvar heller, man skriver artiklar som vinklar FÖR gärningsmannen. Advokater och andra uttrycker: ”det är klart att han mår dåligt – det måste man förstå” Varför i helvete då? Vem tänker och uttrycker FÖR offret???

Nu har jag länge läst artiklar och funderat på att det inte går att sitta med armarna i kors. Här måste ageras och det tänker jag göra. Jag ska göra allt i min makt för att uttrycka och ställa frågor som behöver ställas. Jag tänker inte vara varsam, det är inte min stil.

Ska du med?

En kvinnas lott

Brevet dimper ner i brevlådan och jag öppnar det, ett vitt papper med en vacker logga och orden är vardagliga som om innehållet är världens vanligaste enklaste sak.

"Du är kallad till mammografi den xx/x kl XX.XX. Detta är en bokad tid och vill du inte ha den kan du boka en annan tid"

Mammografi! Jag ska alltså åka till ett ställe, klä av mig på överkroppen och tillochmed ta av bh och sen "lägga upp" bröstet ett i taget på en platta för att sen låta en kvinna/man DRA i dem - pressa ihop dem till en centimeter och bara stå där och utstå detta för att sedan göra om allt ihop med nästa bröst!! 

Jag kan se det framför mig - strålande solsken - enormt med dagsljus och klämkäcka sköterskor som utan minsta problem tar i mina bröst som om det vore en självklarhet. Dom drar pressar och trycker till det ena bröstet och sen andra tills det blir litet platt och ännu fulare än det redan är. Där ska jag stå nästan naken!

Fy bubblan - jag vill inte, det skriker i kroppen att nej jag vill inte. Det knyter sig i magen och jag vill inte. Jag känner redan nu hur svettig jag kommer vara - hur fumlig jag kommer bli. Jag kommer säkert ramla eller säga något fel och tokigt. 

Jag önskar att man kunde ge mig något lugnande, jag undrar om man kan ta sig en fylla innan? Då kanske man inte har samma panik. Jag funderade på att önska att jag var sövd men inser att då har jag inte någon som helst kontroll på vad dem gör så det vill jag inte heller. Inte lätt att vara kontrollfreak OCH pryd....

Idag ska jag boka tid för mammografi och snar är det dags för gynekologen........önska mig lycka till... 

Det är inte mig du ser....

Tisdagen var ämnad att med full kraft fixa här hemma och ordnan överraskning.

Det blev jag som blev överraskad kan man säga och alla planer gick åt pepparn.

Hade en bra kväll och vi tvättade 940, det var bra kände jag. Ska ägna lite tid och kärlek till den.

Nu på förmiddagen har jag inte hunnit så mycket än och fick just ett samtal och det visar sig att något är
i görningen så vi ska avvakta och se när vi får besked. Det känns lite olustigt faktiskt.


Det är varmt ute och har varit ett tag, det som är kul på ett sätt är att jag satt och kollade genom bloggar och då visar det sig att dem som skrev allt roligt med snö i början när den kom klagade sedan högljutt på snön som aldrig tog slut och kylan och allt skit med det. Det är samma personer som hälsar vår och varmt och NU NU NU ska här badas och GUD SÅ SKÖNT att det är varmt.......en stund...nu klagas det på värmen och fy fan vad kvavt det är osv osv.....

När fan är dem nöjda??

Naket i affären??

Det är varmt ute och det gör att en del mer eller mindre ovälkommna inslag visar sig i vardagen

Jag tänker närmast på hur folk sliter av sig tröjor! Framför allt är det männen som tar sig dessa uttryck.
När man går på stan eller i affären så är dom där - med svällande bukar som hänger över shortskanten, håriga ryggar som ser ut som ryamattor eller bröst som ser ut som en djungel och svett som rinner i rännilar utmed pannan eller över bröstkorgen!
Det är inte fräscht när man går i affären och ska handla mat och blir utsatt för dessa otrevligheter.

Jag gissar att det är män med en massa helt obefogat självförtroende som har en självbild av att dom ser ut som männen i reklamvärlden. Dom tycker att det är en självklarhet att bara helt frankt vräka ut sin kropp för alla. Vem vill se det? Deras partner kanske - men det får dem ju göra hemma då. Även om dem såg ut som killarna i reklamen så det inte så att jag tycker att det är mer okej. Det är helt enkelt ofräscht bara.

När jag ska handla mat och gå bland grönsaker och välja det jag ska äta och tillaga hemma det är något jag tycker ska vara fräscht. Jag vill gå bland krispiga grönsaker och svala kylrum och bli inspirerad. Att då bli utsatt för denna parad av svettiga kroppar är inte kul. När man sen står i kön för att betala då är det ibland trångt och det värsta som då kan hända är att man stöter mot någon sådan äcklig varelse. Fy fan!

Sen är det ju i min egen värld så att jag verkligen inte kan fatta det här med hår - hår på ryggen mest det är inte fräscht! Det är verkligen helt hänsynslöst och helt utan självinsikt att göra så. På stranden är man klädd så, när man är på fest, i affären eller på stan ja då har man tröja på sig. Punkt.

När det gäller tjejer så är det inte fräscht med att springa i bikiniöverdel på affären heller - jag tycker inte att det passar sig. Svettiga kvinnokroppar är inte heller fräscht. Som tur är inte lika vanligt fenomen som män i bar överkropp.

En helg att se tillbaka på!

Det blev en riktigt bra helg! Det kan jag säga ärligt att jag inte trodde. 

Fredag med tv, ljus och välbehövligt lugn. Det blev en rörig torsdag på flera vis.

Lördag åkte vi till Flen och där var det bondfest! Bokstavligt talat! Det var inte så jättemycket folk där men någon sa att folket liknade invånarna i West Verginia och det stämde verkligen. En man hade fått en hel del innanför västen och det gjorde nog honom varmare än vanligt så han tog av sig skjortan. Det borde han inte gjort för det var INTE snyggt. Det blev drängfylla för många det är lätt hänt med gratis alkohol. Par som bråkade och folk som gjorde bort sig, det var riktigt kul att sitta och obeservera där jag satt nykter.

Det serverades jordgubbstårta till efterrätt och Lovisa fick tag i en som hon kastade på Eufronio. Det kunde slutat så men icke - Eufronio släppte lös sina spanska demoner och det utbröt fullt matkrig i köket. Jag skrattade så jag vek mig och fick ta skydd för att inte hamna mitt i allt kastande. Kul var det alla fall.
När Catarina och Robert kände att det var dags så åkte vi hem - det var svårt att få upp bildörren tror jag för rätt var det var när jag står och väntar så ser jag ett par långa ben - skrotningen var ett faktum.

Väl tillbaka hemma så drack jag ett och annat glas vin med Linda och company som var där. Vi satt alla och pratade i sommarnatten och det var mycket trevligt. Robert och jag lyssnade på blues och pratade massor. När klockan så närmade sig två kom det sms från Sara som fått 6 st kattungar!! ja inte hon men Ratten.... Sara var stolt och lycklig så där som man blir när man är med om mirakel. Gratis var det också - väl värt att tänka på tycker jag.
Halv 4 gav vi upp och gick en promenad som gav myggbett på diverse ställen men det var mysigt.

Söndagen var fest & middag för Linda som åker till Australien. Vi grillade och det blev lerduveskjutning för dom som vågade. Jag körde grävmaskin för första gången i mitt liv, men det var innan alla gästerna kom. Jag är ganska dålig på att vara social. (undrar vad det är för fel på mig? Rätt många om man frågar en del men jag undrar faktiskt när det gäller socialt)

Söndag kväll kom vi hem och tog en härlig dusch och sen blev det sängen!

En helg att se fram mot???

Åkte hem tidigt från jobbet idag, av flera skäl. Riktigt skönt alla fall är det.

I helgen finns det en del planer och tankar. Jag har en känsla att det blir lugnt för min del.
Nu ska jag duscha och sen åka till Sara i Salem. Sen tror jag att jag tar en sväng - kanske bara åker.
Jag vill plocka blommor hem - det finns gulmåra just nu och det och blåklockor är fint tycker jag.

Jag har funderat massor kring jobben och kommit fram till det jag tror är det som ska få bli men helt säker
blir jag när jag varit på extra intervjun på måndag.

Per telefon idag bestämdes det viktiga och vitala saker, jag har nu sedan jag kommit hem försökt att hitta stöd för det.......

Bland annat i bilder och text........tyvärr hittar jag inget. Fan!
Det är som att gå på en flytbrygga i översvämmning.........

Den här platsen....

Jag insåg just att Melissa Horn är en klok kvinna som skriver bra och sanna texter.......

Lite tragiskt men så är det.

Jobbval!

Oj vad det går fort nu...... För ett tag sedan ringde Mats och ville att jag skulle komma för en intervju för en tjänst som admintstrativ utbildare. Jag gjorde det och det kändes jättebra och jag blev oerhört pepp inför det jobbet. Ungefär samtidigt fick jag nys om en tjänst inom transport och det gick lite tid men sedan fick jag träffa vd där för en intervju.... Först på plats var Mats och dom erbjöd mig en riktigt bra lön och jag blev mer än nöjd och skrev på för att börja den 16 augusti. I förrgår ringde det andra företaget och erbjuder mig en flera tusen högre lön!!! Jag har funderat och funderat fram och tillbaka och jag ska nu på måndag åka för att prata mer med det andra företaget.....kanske väljer jag dem. Det handlar inte om pengar, det är förmätet att säga men bägge jobben innebär så mycket karriärsläge så jag måste faktiskt fundera på vilket av dom som ger mest och då inte bara i pengar. Spännande och fantastiskt angenäma problem. Helt otroligt att det händer år 2010 när så många har svårt att få något jobb överhuvudtaget!!

Bra dag!

Jobbade igår och det var så lugnt, skönt faktiskt. Jag och Janne gick mest och drev runt men det var okej.
Åkte hem efter jobbet, tänk det går rätt bra att åka tåg - trodde inte det men jo det gör det.
Efter jobbet så åkte vi upp till Akelius och ordnade med papper dem behöver ha, så nu är  det klart och vi har ett helt år framför oss.

Nu är det dags att jobba igen - det ser ut att bli en bra dag.

Bara så

 

Ett riktigt härligt liv!

Pirater och Ordning

Helgen har varit bra - riktigt bra.

Ifredags jobbade jag, det var helt okej och killarna jag jobbar med är hur schyssta som helst. Det gick bra att åka tåg också - bättre än jag trott. Under lunchen fick vi höra att det var rån precis vid oss så vi gick dit och tittade. Där stod polisen med dragna vapen! Vi gick upp på taket och hade första parkett en stund.

Lördag vaknade vi tidigt och då kom Linda och Catarina med tåget. Vi fixade oss iordning här och åkte till Årsta för att paddla med gummibåtar till Tantolunden...... Helgalet och sjukt kul. Vi drack Asti här hemma och sen blev det alkoläsk och vin så det var med ganska stora svårigheter vi tog oss ut i vattnet med 30 andra båtar.

Lovisa vann över alla! Hon är vass den tjejen! Jag och Linda hade samma båt och det blev en kapsejsning a la kraftigt Linda vältel båten, då simmade Linda iland och jag blev själv i båten, det kändes inte helt okej så jag tog mig i land jag med.

När vi kom hem tog vi det lugnt och sen ordnade vi god mysmat och kollade film.

Idag har vi ätit brunch hos pappa och sedan flyttat saker från Karlhov och hit. Rille var gullig och lånade oss sin skåpbil så det blev en resa och vi fick hit en massa saker. Jag lagade kyckling och pasta och tillsammans har vi fixat här hemma. Lovisa satte upp ett nytt duschdraperi - jättefint blev det. (Det andra fick stryka på foten och bli cape på piratrundan på lördagen det passade det bättre till) Jag har satt in tallrikar och skurat fläktsystemet.

Nu är det söndagslugn. Känns bra.

YEAH!!!

Ja Ja Ja!!!!!!!!

I onsdags var jag för intervju på ett jobb som var mycket intressant och spännande. Det ligger här i Stockholm och jag kände att intervjun gick bra. Men utan att behöva vänta på det ringer dom igår från Lernia där jag också varit på intervju och erbjuder mig tjänsten!!! RIKTIGT bra jobb med bra framtidsmöjligheter och bra bra bra lön!!

Ja jag tog det såklart!

Hela dagen igår var verkligen bra. Hade smsjakt under dagen, det var kul. Eftermiddagen och kvällen var skön mysig och underbar. Vi passade på att fira extra när jag fick veta om jobbet, då köpte vi en flaska vin, käkade räkor och hade ännu mer mys.

Det blev lite samtal också och jag gissar att det kommer bilder här och på face i helgen........det lär bli övningar som kan bli kul att se men framför allt att göra!! Ser fram mot det.

Nu vill jag bara lägga mig i sängen igen men ska åka och jobba ska åka tåg!!!!!!!! Jaja det får gå...

Måste bara passa på att göra en kommentar till att man på face går ut med sin förhållandestatus till den gräns där det fanimig är pinsamt och patetiskt. Jag insåg också för ett par dagar sedan att är det finns par som förtjänar varandra mer än andra...... usch!

Men skit i det - jag är så lycklig!!!
RSS 2.0