Kick ass

Så var snön här, idag när jag åkte till jobbet så tänkte jag: aha! det är därför man har vinterdäck - det är ju så dåliga vintrar att jag inte behövt/orkat bry mig om det där med vinterdäck - men imorgon åker de på.
Jag ska på ett läkarbesök idag, om en stund faktiskt och senare idag har jag ett telefonmöte jag är klart spänd inför. Middag äter jag med dotter i Nyköping och avslutar dagen hemma med finaste.
 
Det är verkligen en otroligt intensiv tillvaro just nu och jag känner att jag skulle så gärna ha time out. Vi är engagerade i mycket just nu, vänner som har det tungt, vänner som vill festa, familjemedlemmar som behöver stöd och hästen och livet och varandra. Det rinner på kan man säga. På jobbet är det galet mycket och aningen oroligt men det klarnar i slutet av veckan tror och hoppas jag.
 
Har precis varit hos läkare och fått nya mediciner och det är en inställelse tid på ca 4-5 veckor så framåt jul lär jag vara tillbaka. Hoppas jag. Tänk om det faktiskt fungerar? Det vore så jävla nice - att få känna sig "normal" igen. Hoppas hoppas!
 
Sitter och läser på Aftonbladets nättidning och blir så himla less. Det är verkligen massor av väldigt tråkiga och nyheter som man borde reagera så himla starkt på för att det är orättvist och fördjävligt. Men som jag så många gånger konstaterat så är det någon allmän apati och redan då man läser det så känner man från den som skrivit att: ja ja - så är det. Jag blir förbannad (mest på mig själv) för att vi inte reagerar över mer och att vi inte agerar mer. Vi är alla (jag själv inkluderad) så jävla upptagna med våra egna liv och hjärtan att det som egentligen rör och berör mycket mer och fler blir en suck och artikel i en tidning men inget mer. Skärpning tänker jag och inser att jag behöver ta tiden i bilen idag att fundera ut hur jag ska ändra mig själv först.
 
För det är ju där förändring sker - med mig själv först. Michael Jacksson gjorde "man in the mirror" och han har rätt. Faktiskt. Jag ska ta en god titt på min bild ikväll.
 

Ditt och datt

Det är fortfarande hisnande roligt med hästen - jag är fullständigt på rosa moln. Jag försöker lägga band på mig och vara lite casual men det är svårt. Det är nog ingen som kan förstå hur mycket detta är en dröm som blir sann för mig.

Jag har förövrigt väldgit mycket att ta tag i och jag jobbar hårt på jobbet - det är också roligt. Det händer massor här. I fredags var jag och Susanne på AF och träffade det nya gänget - det ser lovande ut. :)

Helgerna går hur fort som helst och vi hinner inte så mycket utan träffar vänner och försöker ha tid för varandra. Julen ser ut att bli full av aktivitet - jag är inte helt nöjd med det, jag önskar att jag fick bara vara hemma med tända ljus, god mat, härliga dofter och ett glas vin i handen. Nu blir det inte så och det blir säkert helt okej ändå och jag ska se till att ordna tid för mitt lugn alla fall.

Sitter och funderar på massor av saker - har börjat på en ny bok och tankar välller fram kring massor av saker....... Jag har lite att ta tag i och det ska jag göra.

Tjo ho!!

Idag möttes vi på stallet och pratade igenom vintern. Känns bra, fina människor som har stallet, men det visste jag ju.
Carro och jag gick ner och skulle lastträna Bus, det gick över förväntan! Lite titta, fundera, massa kärlek och naturligtvis: betfor. Rätt in i transporten bara! Så jävla kul!!!

Kvällen blev inte alls som tänkt men trevlig och bra. Nu är det ladda för måndag, det blir en sjukt spännande vecka.

Att jag just nu hör möss i väggen gör mig lite fundersam på hur lösa.... Att jag just fick en majorvallning känns ju så där. Att det blåser så det skallrar gör mig lite osäker på vädret. Sova? Ja fan - jag somnar alltid gott :)

Inlaga

Har fått hem en transport så nu kan jag lastträna Bus. Väldigt skönt, fick hjälp av Mia, hennes släp, hon är verkligen supergullig! De har höns, hund och en katt, lite som en 4-h gård. :) Fikade hos henne och när jag åkte kom jag på att faktiskt, trots att jag inte är sörmlänning så hjälper hon mig. Vi kommer bra överens, har jag möjligen fått en början på vänskap? :)

Just nu är jag ensam hemma, egentid som högt uppskattad. Sambo på fotbollsträning, så ett par timmar eget. Har bytt rent i sängen och ska nu bara vila.

Min underbara dotter skickade brev till mig med bra läsning om lastträning. ( JAG ÄLSKAR BREV) och hon hade fått låna en bok om hästträning, den är på engelska, jag har kommit så långt att jag fattar att horse betyder häst.... Fast det hjälpte Sara mig med.

Bra dag på jobbet, intervjuövningar, intressant och kul. Imorgon fortsätter vi där. Skulle och kanske borde behöva vara en kväll på jobbet, det är rätt mycket,,,, svårt.

Längtar till helgen, det blir mycket Bus då!

Val

Det har varit val i USA, resultatet känns bra.

Idioti

Sämst reklam just nu måste vara El-giganten (tror det var dem alla fall) som på radion gör följande: En man blir uppringd av sin dotter och hon berättar att hon träffat en man på nätet som hon ska flytta till i USA, hon ska bo med honom och en massa tjejer på en gård.... de insinueras då alltså att det är till en sekt hon ska flytta och pappan bara hm:ar och säger: Vad kul! Sedan är det något om att han köpt någon vitvara som han är så absorberad av.... Vad är det för reklam? Man blir dum i huvudet av att köpa saker där så att man inte ens reflekterar eller vill de visa att man helt slutar bry sig om sina barn? Vad är grejen?

Dunder

Balansen är lite omvänd hemma. Min fina kärlek är trött så trött. Somnar i soffan både nu och då.... Det är inte längre jag som är slut. Å andra sidan är det fortfarande jag som har säckar under ögonen och det är fortfarande jag som måste gå upp tidigare för varje dag för att låta huden balansera till sig så jag inte ser ut som en otvättad välanvänd linneskjorta.

I stallet var det harmoni. Massa skön tid att tänka, hann bli sparkad och Bus var rädd för vatten, borstar och sopkvast. Men vi tog oss framåt. Det känns stort utmanande men väldigt roligt.

Just nu "mitt liv är ett skämt", inte jättekul men nu har jag sett ett helt program.

Tidigt till jobbet imorgon och jag ska eventuellt träffa en kompis jag inte sett på länge. Det ska bli kul!

Hörde en låt idag, länge sen sist. En bra textrad är: I dont want to die.... I'm not keen on living either,,,, nice rad på något sätt, för ibland är livet komplicerat.

Tänd

Sitter och ska snart laga mat. När jag åkte hem åkte jag förbi stallet och tog in hästarna. När vi ätit ska jag åka ut och pyssla om lilla Bus. Väldigt mysigt, underbar tid faktiskt. Han har rullat sig i lera så det blir lite borsta, jag ska också klickerträna.
I helgen fick vi ryck och har lagt nytt golv och tapetserat en fondvägg. Riktigt fint blev det.

Jag har insett att jag har en massa tillkortakommande, jag ska jobba på dem. Tid hos hästen kan nog ge mig lite uppslag till förbättring.

Idag har vi på jobbet börjat med cv, intressant och jag tror att gruppen kommer få till bra cv, grunden för att få jobb.

Årstiden gör allt mörkt och även om det är trist tycker jag det är bra tid för reflektion.

Man ska inte bara trilla på i vana banor.
Inte förbanna mörkret utan istället tända ett ljus. Klokt av mig så här en måndag, jag känner mig redan som en bättre människa.

Stat!

Ligger vaken i sängen.... Varför vaknar jag så tidigt? Om en stund ska jag åka ut till hästen, jag ligger och funderar på vad jag ska kalla honom. Förslag?

Annars finns inga planer idag, jag vill vara med kärleken och bara vila tror jag. Vi får se vart det bär av.

Låg just och bläddrade på face, det är lite trist att det är så många rasistiska inlägg hela tiden, men det som är kul är att folk verkar allmänt intressera sig för olika nyheter och händelser nu.
Spridningen är ju enorm via face och mycket är skit men det är priset för att få fram gott och nå massan. Jag bara hoppas att folk blir mer källkritiska och tänker färdigt. Jag har förhoppningarna uppe. Människor utvecklas.

Jag har blivit en så'n där.....

Det har gått länge igen, jag har visst önskat mig att skriva och jag har haft massor att skriva men tiden har inte varit tillräckligt prioriterad.

Jag har insett om mig själv att jag är/har blivit gammal.....på gott och ont verkligen. Nu mer är jag en person som vill ha det som jag alltid haft det. Jag vill inte ha en massa nya rutiner, jag gillar att göra som jag alltid har gjort. Planering är ett ord som blir mer och mer vitalt för mig. Helt enkelt har jag blivit en sån som jag tidigare fnyst åt.... Hjälp!

Det rör sig lite på jobbet och det KAN innebära att jag under våren ska byta arbetsort igen, hela jag känner HJÄLP! Jag satt och pratade med min sambo om julen och jag vill inte alls ha en massa alternativa saker att välja på jag vill vara och göra som jag alltid gör.
Vi fick besök en annan kväll - jättetrevligt men gud så jag kände att jag inte vill ha störningar i vardagen. Häromnatten ringde telefon och det var lite hejjigt och jag blev irriterad och störd istället för att fundera hur jag kunde lösa problemet. Jag sitter på jobbet och jag kan inte förstå varför folk går hem så tidigt. Jag sitter och skriver på datorn på jobbet, kollegor pratar trevligt omkring mig och jag känner bara: HÅLL TYST!!!!

Hu vilken hemsk person jag är och har blivit. Jag ska anstränga mig för att förbättra mig själv. Det är ett löfte.
RSS 2.0