Kalla saker för vad det är

Hörde på radion och på tv igår om den nya lagen mot förföljelse. VAD är problemet med svenska journalister? För det är väl journalister som läser nyheter på tv och radio?

De säger så här: Den nya staaaaaallkinglagen eller lagen mot förföljelse bla bla bla.........VA????

De uttalar den nya lagen: Stalking - med A som första bokstaven i alfabetet och med två L! Istället för Stalking med Å som det låter. Det är ett engelskt ord - då får man väl för fan använda det eller absolut - vi är i Sverige så säg då lagen mot förföljelse. Det behövs inte alls lånas in något ord för att förstärka denna viktiga lag.

Verkligen - vad är det med svenskar på tv och radio? Hela mediabranchen är helt skev - det är så jävla mycket innebegrepp så man lånar in ord eller använder ord från engelskan för att det ska låta coolt/trovärdigt eller vad det nu är. Men OM man nu gör det kan man väl för fan uttala det som det ska låta? Det blir bara pinsamt som det är nu. Det låter som en sämre film från 70-talet i svartvitt. Fy fan vad kass.

Lagen som detta nu gäller är som sagt viktig och jag tycker att order förfölja är starkt nog och helt tillräckligt.
Svenska journalister eller om det nu bara är tv-folk får ta mig fan släppa löken, ta av sig steberkavajen och lära sig engelska. Hur jävla svårt kan det vara? Eller ännu hellre kalla saker för vad det är - på svenska.


För hur fan kan vi ställa krav på våra invandrare att de ska prata svenska när de som är i tidningar, tv och radio inte gör det? I min värld blir Sveriges Amerikakomplex allt större. Isn't it?

Jullåt

Snart är det jul igen. Jag kommer inte julpynta speciellt alls i år. Det blir inte läge för det, vi bor för trångt och ja det finns inte utrymmer helt enkelt. Men jag bjuder på en jullåt som jag tycker är så fin och som jag spelar högt här hemma för lite jul vill jag ha.

http://youtu.be/4x5yejbEx04

Tydligen går det inte att länka här eller så är jag jävligt okunnig men skitsamma - det går ju att klistra in den själv. Det är låten "En stjärna lyser så klart" med naturligtvis...............Carola!
Ellerhur?

Omvartannat

Jag är helt jävla såld på tv-serien NCIS. Så jävla kul och bra.
NCIS och korsord det är min och Lovisas nya grej.
Vi löser mord och kryss omvartannat.

Väldigt kul - Ellerhur?

Av hela mitt hjärta

Det är ju omöjligt att göra en update av allt som hänt men å andra sidan är det väl ingen fara med det. Ett par saker sticker ut mer än andra så det får utgöra min update.

Jag har bytt jobb - jobbar numer i Flen. 10 minuter till jobbet! 10!!!!!!!!! Det är så otroligt skönt, jag jobbar inte heltid så det är lite segt faktiskt men jag tänkte mig att få tid till min bok nu. Jag är kvar en dag i veckan på Lernia - det har hänt en del saker där så jag jobbar måndagar i Stockholm. Mitt nya jobb är intressant och utmanande, jag har redan upptäckt ett par elever som är lite extra att bita i och det gillar jag. Att jobba på gymnasiet är också en utmaning och puff för jag får tänka som fan själv och det är oanade möjligheter med materialet jag jobbar med. Utmaning verkligen! En del av mig saknar Lernia och jag önskar av hela mitt hjärta att det hade gått att ordna något som gjorde att det gick att kombinera med mitt boende......

Jag har också tagit bort min Facebook - alltså lagt den till vila. Det var inget svårt beslut och just nu får den vila - jag har vänner IRL och de som vill ha kontakt med mig vet ju hur de får tag i mig. Jag ÄR inte en websida eller ett socialt forum på nätet - jag är en person. Det var omständigheter som fick mig att göra det och som sagt inget svårt beslut.

Jag har också bytt telefon - jag har Lovisas gamla nummer numer. Sara har min lur - också allt detta på grund av omständigheter - men det funkar det med.

Bygget hemma fortskrider även om det går fördjävla sakta i mina ögon, snickaren är inte speciellt förtjust i mig - men jag gillar inte honom heller. Han stönar låter och är inte speciellt trevlig. Dessutom överfakturerar han oss det är jag övertygad om. Snart har vi toa och dusch och DET blir en lättnad. Att leva utan har satt spår på många sätt och det är inte bra. Jag längtar efter att duscha hemma hos mig. När jag vill.

Den sista veckan har jag fått två mail av två gamla deltagare och DET är så himla kul. Jag har verkligen haft förmånen att träffa många intressanta människor under mitt år på Lernia. Det är en ynnest att få ha kontakt med dem. Nu ska jag sätta mig och skriva till några av dem och sedan blir det ett inlägg till här - ett som är fyllt av åsikter. Det brukar jag ju ha till förtret för vissa - men det är ju hur jag är - Ellerhur?

The mood is set!

Det var ytterst länge sedan jag skrev.
Ikväll är jag i form - ska få ur mig lite, tänkte jag. Jag har tänt en massa ljus och har ett glas vin bredvid mig. The mood is set!
Jag känner mig någorlunda inkvarterad på mitt nya jobb så NU kan skrivandet få utrymme.

Det har också hänt massor av saker - jag har mycket att berätta och tyckandet är på högsta nivå. Är jag någe bitter då? Absolut det är jag väl alltid - Ellerhur?
RSS 2.0