En helg bara

Intensiv helg. Har städat en mobil i fredags med en fantastisk tjej. Igår var det rida barbacka och inse att jag har jävligt dålig balans :). Sedan middag och otroligt gott vin. Avslutades med fnissande långt in på natten. Väldigt trevligt! Tack <3 


Idag har jag plockat in blommor och gått promenad med Bus. Bra helg måste jag säga. 


Musik och ridning = synk!

Musik är vitalt för mig. Jag har en låt jag vill rida någon form av program till. Det har känts väldigt avlägset. 

Jag har haft svårt att hitta rytmen i min ridning och känt mig osynk, klumpig och dåligt balanserad. 

Idag satte jag på Spotify och körde låten. Vilken skillnad!!! Helt underbart blev det och jag tror det beror på att jag kunde slappna av. 
Helt plötsligt gick jag ett par steg framåt! 

Låten heter: you make me feel good. Och sannerligen - idag känns det bra. 


Ombytta roller?

Jag pratade igår med en vän som jag vet har haft det tungt en ganska lång tid.
 
Jag inser hur lätt det är att glömma bort sig själv när man har det tufft - när någon sviker är det så lätt att man tar på sig saker som man inte borde.
Den personen det nu gäller, den som svikit min vän, är en person som jag redan för många år sedan tyckte var en praktröv - jag står fast vid det epitetet - personen som har det tufft har definitivt inte förtjänat detta.
 
Igår när vi pratat kände jag att jag skulle så gärna vilja ha den här personen mellan fyra ögon och verkligen skaka om honom. Fy fan för människor som medvetet ljuger och sårar andra och sedan ser sig själva som offer och i det rättfärdigar sitt jävla beteende!
 
När man pratar med någon som har det tufft är det svårt - dels för att det mest blir klyschor och klämkäckt men också för att det är så jäkla svårt.
Pratade med en annan vän för ett tag sedan om det här med tillexempel barnuppfostran, det är så jäkla lätt att fostra andras barn, att leva i andras relationer att ha andras jobb - att vara rapp, tydlig och komma på det där man ska säga är inte svårt då.
Men när man ska applicera det på sitt eget liv: not so much.
 
Så det är kanske så man ska göra: byta liv med andra när man hamnar i svåra situationer?
Då finns det en hel del jag skulle vilja få vara den som säger saker till - fy farao vad de skulle få höra.
Och verkligen - jag skulle gladeligen ta hjälp av några för att få leverera sanningar till människor som passerat och som finnns i mitt liv. Då kanske äntligen saker kom i sitt rätta ljus.
 
 

21-åringen

Idag började rättegången mot den 21-åring som sexuellt utnyttjat barn på en förskola. 
Han bedöms som sjuk men i en grad som gör att han kan få fängelse. 

Hela historien är tung. 

Vad gör att en ung man gör så här? 
Jag verkligen undrar det. 
Barnen som utsatts, får de all hjälp de behöver? 
Jag verkligen hoppas och önskar det. 

Det finns så mycket att säga, det väcker otroligt mycket känslor. Det delas och kommenteras på sociala medier. Det som slår mig är att det är så mycket hat. Så mycket känslor av vämjelse och folk skjuter detta ifrån sig. 

På radion idag har de talat om det här och nu till det som jag tänkte lyfta. 
En kvinna säger att hon inte kan titta på förskolan när hon passerar. Hon säger också att hon tror att kommunen nu kommer att förknippas med detta alltid. 

DET skrämmer mig. 

Jag tycker att nu är en fantastisk möjlighet att prata om och diskutera det som hänt och händer. 
Vi måste lyfta den här typen av problem.  Bara för att vi känner att det är fruktansvärt så kan jag lova att för de barn som blev utsatta är det värre. 
Om vi fyller det med hat och om vi förskjuter händelsen, om vi inte ser och kan lyssna. Vad skickar vi då för signaler till alla de offer som blivit utsatta? 

Vi måste prata om det. Det här är inget vi kan tiga ihjäl eller kan tysta. Det sker. Ofta. Om vi pratar om det, tar ställning, då gör vi rätt för de som blir utsatta. 
Att hata är så enkelt faktiskt. 
Kvällspressen och media gör ett gott jobb med att piska upp stämningen. Låt oss inte falla för det billiga "sälja lösnummer taktiken"

Nu menar jag absolut inte att man på något sätt behöver förlåta eller förstå gärningsmännen. Jag menar att om vi erkänner att det existerar så är vi en viktig bit på väg mot att kunna hjälpa alla de som utsätts till att våga berätta och våga tro på vuxenvärlden. 

Så jag hoppas att Högsby blir för evigt förknippat med övergreppen. Men.  Som den kommun där man lade ribban för att det är okej att prata om det. Kommunen som sa nej till att tysta sånt här och faktiskt blev ett föredöme för andra kommuner och hela Sverige. 

Att hatet inte får en chans att överskugga stödet till offren. 

Enough

Film i sängen - det behöver inte vara mer. 


Galopp!

Har ont i revbenet men det är lite bättre och jag kunde inte hålla mig längre så idag red jag. 
Ut i skogen, över ängar och vi tränade galopp. Det gick så jävla bra!!! 
Bus blev ivrig och gjorde skäl för sitt namn :-)
Vips så började han bocka och stod på bakbenen :) han var sååå glad. 
Jag åkte av vid tredje stegringen men det gick bra. Upp igen och mer galopp. 
Jag tror han fattar nu - det känns så jäkla kul. Han är galet härlig min fina Bus!Massor av Bus
Våga se!

För en tid sedan kom det i media om att Norge förbjuder tiggeri. Det delades hejvilt på Facebook och man pratar om att jo men det är viktigt och Norge är ett föregångsland och "här borde Sverige hänga på". Det är ju helt otroligt vad vi stör oss och blir provocerade av att det är tiggare utanför våra butiker. Förbjud dem skriker folk. Jag tänker att vi tittar liiiite mer på det än så.

Jag vill ställa frågan: Vad är det som stör dig så med en tiggare utanför butiken? Är det så att det gör dig kränkt att de sitter där? Känner du ett behov/tvång att dela med dig av dina pengar? Är du rädd att fattigdom smittar? Eller - är det så att det är ditt samvete som spökar? Får du problem med att folk sitter där för att du sedan går in och fyller vagnen/korgen med mat? Är det så att det är svårt att möta blicken i en fattig människas ansikte och sedan gå in och konsumera?

Är det så att det är så mycket lättare om det förbjöds så att DU slipper konfronteras med ditt eget samvete? Om det inte syns kan du låtsas som om det inte finns.

Jo då nu finns det naturligtvis argument om att när det blir så mycket tiggare så kommer de tillslut att bli en,,,,,,,,,,vad var det någon sa nu....jo: En massvåg av kriminalitet. Ja, vet du - det är möjligt och DET hoppas jag att vi kan förhindra - men att blunda för det - det tycker jag inte är lösningen. De som kommer hit och tigger - de har följande val: Sälja droger - prostituera sig eller - åka och tigga.

Då är valet helt plötsligt ur deras synvikel ganska lätt. Men det är väl så - att ur deras synvinkel vill du inte se saker.

 

Det verkar som om så fort du SER saker så blir det verkligt och tänk att då funkar inte strutsmetoden. Och då blir du så jävla provocerad och skriker förbud. För just det - det var ju dig och ditt välmående det handlade om.

 

 

 

 

Alkohol sommar och bortförklaringar

Jag ser på tv-reklam och väldigt ofta, speciellt nu på sommaren görs det reklam för alkohol. Öl, vin, whiskey och jäger. 
Så mycket skit som alkohol skapar, så många familjer som splittras, barn som ser/hör mamma och eller pappa bli "glada" och hur deras vanliga ögon blir dimmiga. De pratar högt om saker de aldrig säger annars i någon tro om att de är diskreta. Det barnet annars inte får blir ett javisst lilla gubben/gumman. Regler och rutiner blir tillintet gjorda. Dagen efter missköts jobb och plötslig huvudvärk förklaras med pollen eller dålig mat. Helgen efter är det igång igen, nya skäl till en öl. Har ju klippt gräset, det är ju så fint väder... Hela sommaren är ett enda stort svepskäl till att släppa in herr Alkohol utan minsta tanke på att han alltid är i sällskap med herr Ågren. Å andra sidan kan man lätt trycka undan herr Ågren med nya skäl som att vi har ju semester, idag är jag värd ett glas och annan skit. 

 Men jag dricker ju själv? Absolut, jag dricker vin, men jag har sett den andra sidan också och för mig handlar det om kontroll och väldigt många har svårt med den. Jag tycker att den utveckling vi har i reklamen är eskalerande och illavarslande. 

Hur kan man få göra det? 
Det är fel på så många nivåer. I Sverige är det Systembolaget som säljer alkohol. Högt beskattad är det staten som tjänar pengar här och det kan man ge sig fan på att det handlar om pengar och makt. 

Alla ni som besvärjer all skit som staten och politiker ligger bakom, här är en riktigt viktig fråga som berör många men framför allt allas våra barn. 

Här kan man tycka att det är upp till var och en. Det är det men vi ska inte glömma hur reklam är en miljardindustri för att det fungerar. Vi konsumerar mer och det är oomtvistat att alkohol gör oss dummare. 
So you do the math! 


Stärkande

Idag hade jag ett möte kl 3 och ett par minuter innan fick jag ett samtal som berörde. 
En omtänksamhet som gjorde skillnad. 
Tänk vad några ord kan stärka! 

Tack snälla du för att du bryr dig och framför allt för att du tog dig tid och insåg vad jag behövde höra. Tack. 


Bild och text

Tittar på blomman jag fick av Jennie, den var liten då...

Tänker på EU- valet och det som ska bli i september. 

Haft en del personer runt mig som vill säga följande till:

Ser att naturen gör allt för att skapa glädje 


Fick ett besked idag som gjorde mig förbannad och ledsen


RSS 2.0