Våga se!

För en tid sedan kom det i media om att Norge förbjuder tiggeri. Det delades hejvilt på Facebook och man pratar om att jo men det är viktigt och Norge är ett föregångsland och "här borde Sverige hänga på". Det är ju helt otroligt vad vi stör oss och blir provocerade av att det är tiggare utanför våra butiker. Förbjud dem skriker folk. Jag tänker att vi tittar liiiite mer på det än så.

Jag vill ställa frågan: Vad är det som stör dig så med en tiggare utanför butiken? Är det så att det gör dig kränkt att de sitter där? Känner du ett behov/tvång att dela med dig av dina pengar? Är du rädd att fattigdom smittar? Eller - är det så att det är ditt samvete som spökar? Får du problem med att folk sitter där för att du sedan går in och fyller vagnen/korgen med mat? Är det så att det är svårt att möta blicken i en fattig människas ansikte och sedan gå in och konsumera?

Är det så att det är så mycket lättare om det förbjöds så att DU slipper konfronteras med ditt eget samvete? Om det inte syns kan du låtsas som om det inte finns.

Jo då nu finns det naturligtvis argument om att när det blir så mycket tiggare så kommer de tillslut att bli en,,,,,,,,,,vad var det någon sa nu....jo: En massvåg av kriminalitet. Ja, vet du - det är möjligt och DET hoppas jag att vi kan förhindra - men att blunda för det - det tycker jag inte är lösningen. De som kommer hit och tigger - de har följande val: Sälja droger - prostituera sig eller - åka och tigga.

Då är valet helt plötsligt ur deras synvikel ganska lätt. Men det är väl så - att ur deras synvinkel vill du inte se saker.

 

Det verkar som om så fort du SER saker så blir det verkligt och tänk att då funkar inte strutsmetoden. Och då blir du så jävla provocerad och skriker förbud. För just det - det var ju dig och ditt välmående det handlade om.

 

 

 

 Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0