Fy fan!!

Reklam är ibland underhållande, ofta är det något som sticker ut. Ibland riktigt missvisande som SJ;s reklam där man får uppfattningen att det är billigt att åka tåg. Fast det är ju BARA om du utgår från vissa stationer och när det gäller sista minutenbiljetter är det ENDAST för unga och pensionärer. Är man mellan 26-64 får man betala fullt pris... Diskriminering? Ja jag vill nog påstå att vårt statliga bolag ägnar sig åt det. Fullt pris till Oslo gör att det är billigare att åka bil! Sjukt. Skärpning SJ.

Jag går på allt när det gäller tandkräm, rengöring, tvättmedel och annat. Att jag är så lättpåverkad gör att jag oftast tittar noga och funderar kring reklam och nu funderar jag kring följande: att Ikea som säljer möbler och inredning gör en reklam där de äter i trädgården, en höna är lös och det verkar vara gårdsfest det är ju märkligt och långt ifrån deras produkter men man reagerar och antagligen är det så man tänkt. För reklam handlar om att synas. Att etablera sin logga. Att göra så att folk tänker på företaget. Att skapa ett behov för folk att besöka företaget. Ellerhur?
Är det då inte helt vansinnigt när Systembolaget nu gör reklam efter reklam efter reklam??? Jo för allt i världen de har förklätt det i någon "omvänd psykologi" där en skräning amerikan gör typiskt amerikanska uttalande och butikschefen som är PK-Sverige, kvinna, lugn och seriös med omsorg om miljö och dryckesvanor... Men reklam är det. Oavsett hur du klär upp det sminkar över och låtsas något annat. Mannen i filmen säger: SÄLJ SÄLJ SÄLJ. Han poängterar också att miljön inte handlar där och miljön har inga kreditkort...

Är det verkligen det våra skattemedel ska gå till? Reklam för Systembolaget?? All publicitet är bra - det vet alla i säljsammanhang.
Det är så skevt och så märkligt. Jag undrar vilken komplett idiot som fått igenom detta och hur man motiverar detta??
Det vore väldigt intressant att höra hur man kom fram till att göra reklam för Systembolaget överhuvudtaget är bra och under sommaren när svenskar dricker mer än någonsin är ens försvarbart?
Alla barn som sitter vid bordet och blir ignorerade av halvpackade föräldrar. Alla grillkvällar som inte går att genomföra utan öl och rosé så att mamma och pappa inte är som vanligt.
Listan med konsekvenser av alkohol är hur lång som helst.
Jag säger bara. SKÄMS Systembolaget. SKÄMS!!

#systembolaget #sj #ikeaKommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0