Flyger lågt

Det är vägbygge mellan Södertälje och Botkyrka.

Det resulterar i att varenda morgon står det bitvis still. Jag fattar faktiskt inte varför. Vad är det som gör att det är så inihelvete svårt att köra framåt? Jag kan inte begripa det. Hux flux släpper det en liten stund och sen pang tvärstopp. Det är precis där det svänger undan lite men HERRE GUD!!!! Bygget har varit där så länge och det är väl för fan inte så att ALLA är där för första gången varenda jävla morgon? Jag för min del har en teori - det är en massa prestigfulla människor (läs män) som sitter i sina bilar och är alldeles för trötta och oförmögna att kunna göra två saker samtidigt så dem blir alldeles perplexa när det svänger på ett sätt som det inte brukar göra. Sen har dem en registreringsförmåga lika med 0 vilket gör att dagen efter har dem glömt det och förvåningen är total igen! 

Uppepå detta är det en blandning av sk yrkeschaufförer som irriterat inte viker en tum och spärrar av varenda körfält dom hittar.  

Morgontrafikanter är verkligen söndagsbilister många av dom.
Det är inte bara att gå upp på morgonen - det gäller att vakna också!



Kommentarer
Johan YRKESCHAUFFÖR

jag tror inte på din teori, jag tror snarare att det är någon enstaka presigefull människa (läs kvinna) som är ute i trafiken en gång om året i sin sönderrostade skoda fabia från -12 och glömt läsglasögonen hemma (läs kvinna 50+) varpå hon ser någon framför sig (läs kvinna nr2) som bromsar hastigt och därmed måste hon tvärnita och står helt stilla på motorvägen. Sen kommer nästa (läs kvinna nr3) och inte ser att det står till och måste hon också tvärnita, men sen kommer jag läs (yrkeschaufför) och läser av trafiken och dessutom håller avståndet och behöver inte alls bromsa så hårt och behåller farten. bara det att då kommer hon nr4 (läs kvinna?) som inte ser att jag sänkt farten en aning och som helt tappat sinne för hur man bromsar mjukt (läs farfar inbromsning), och sen håller det på så hela morgonen.



fan va rörigt det blev...hajar du min poäng? haha de gör inte jag iaf..hej

2010-09-06 @ 21:29:30
Michaela

Haha , min kära älskling. Jag tror snarare att det är någon blandning mellan era fina teorier. Kvinna eller man så är det ju så att inte en enda människa verkar kunna planera körningen och hålla ögonen längre fram än 3 cm framför huven. Sen tror jag att det i många fall handlar om att folk är så jävla stressade och ska fram först först först och kan man tjäna in en sekund så gör man det. Då byter folk fil och pressar in sig åt höger och vänster vilket resulterar i ännu mer hårda inbromsningar (eftersom folk som påpekat ovan inte har någon koll på vad som händer runt omkring) och sen har vi den andra stressade gruppen som tok gasar såfort det blir en ytterst liten lucka mellan bilen i fråga och bilen framför. Eftersom trafiken inte går fortare för det så resulterar även det här i en hård inbromsning då självklart. Sen vet ju varenda människa som kört på motorvägen att dominoeffekten är total - en inbromsning så ska alla bromsa därefter. Den dagen folk lär sig att vara mjuk på gasen och inte bromsa utan motorbromsa eller helt enkelt släppa gasen (för kom igen så fort går det inte på motorvägen dom här härliga mornarna) den dagen ställer vi till med folkfest!



Håller dessutom med om dig när det gäller det här jävla vägbygget, vad är det som är så otroligt läskigt med lite reflex och grejer längst vägen och det faktum att vägen då svänger lite efter de tillfälliga vägmarkeringarna, vad är grejen? Ja jag förstår det inte, men sen har vi ju dom här härliga människorna som ligger i vänsterfil fast dom kör i 70 och då gör att det går så otroligt segt i båda filer och jag undrar om dom är rädda för att byta fil för att det är helstreckat där och då får man inte inte köra över eller vad tanken hos dessa människor är? Igår hamnade jag dock bakom en ovannämnd människa iof, hon satt med huvudet i solskyddet och det såg ut som hon försökte se på grillen på bilen. Detta var då en kvinna min älskling, eller gammal kärring helt enkelt - dom finns det gott om det måste man ju erkänna och hålla med om.



Nu är det jag som babblar på som en enda röra, jag är för trött :) ska försöka med en skiva vitt bröd och sen sömn! Kram

2010-09-07 @ 07:20:02
DD

ASGARVAR!!! Johan Yrkeschaufför....vilket inlägg alltså! Kul.



Min teori: jag tror det är folk i Södertäljetrakten (läs 08:or) som inte kan köra bil. ;D



Det är aldrig trafikstockning här i O-bygden. Det enda som kan hända är att en bonnläpp i en traktorajävel kan få för sig att köra i 20 km/h på motorvägen (läs E22:an enfiligt med vajerräcke)precis när folk (läs JAG) ska till jobbet. Då svär man lite. Men ananrs är det fritt blås.



Idag är det hög och klar luft och glesbefolkat som vanligt. TJO!!!



kram

2010-09-07 @ 07:47:27
swe

ASGARVAR!!! (Inte), "Johan Yrkeschaufför", vilket dåligt jävla inlägg!



"DD", hur gammal är du? Tre?



"Michaela", vad är det för jävla inställning?



Annakarin, jag håller helt och fullt med dig. Punkt.



2010-09-07 @ 07:57:04
Anonym

hej jag heter lollo och jag håller inte med någon

2010-09-07 @ 09:04:15
Annakarin

Hahahah ja ja ja! Vad kul det är att mitt inlägg engagerar!

Johan: Du är lite härligt bitter eller är det erfaren? Alla är inte lika goda chaufförer som du.

Mickis: Visst är det så - en blandning är det nog.

DD - min bästa skåning - ibland längtar jag till obygden (läs mornar)

Swe: Skönt att ni håller med. Tack - jag behöver lite medhåll. Men har ni tid att läsa blogg? Trodde ni sålde benisn, kaffe och korv?

Lollo: Men du brukar hålla med mig...

2010-09-07 @ 09:58:15
URL: http://ajarnhall.blogg.se/
DD

Nej jag är inte tre jag har precis fyllt elva.

Annakarin jag längtar inte efter dig, jag längtar efter min nya cykel :) då blir det aldrig kö.

2010-09-07 @ 11:17:19
Michaela

Haha ja här var det action på kommentarerna! Ja jag skulle vilja säga att du och jag, AK, känner Johan väldigt bra och visst är han härligt bitter - men som du säger, även väldigt erfaren och en mycket bra chaufför :)



DD & lollo, ni är för härliga haha.



Ha en fin dag allihopa, själv blir det tillbaka att sakta sippra mitt glas med vatten och under täcket i soffan!

2010-09-07 @ 13:01:39
Michaela

Ja han är helt underbar RG! Blir nog en sväng time out även ikväll =)

2010-09-07 @ 19:51:09
Johan turk

swe skriv ditt namn istället, om du inte hajja ironin i mitt inlägg sök hjälp

2010-09-07 @ 22:11:21
Johan svenne

mickiz har inte du en egen blogg å skriva böcker i =)

2010-09-07 @ 22:13:24
Michaela

Johan svenne/turk/yrkeschaufför: Haha shh med dig darling! Jag kunde inte låta bli , förstår du väl ;)



AK: Ja det gör ju det tyvärr och det är så synd att det är så. Jag förstår inte hur man vill leva sitt liv på sånt sätt. Ja det är så roligt för din skull - verkligen! Det är du värd - och som du säger, det är ju SÅ värt det i slutändan och när man kämpat så för något så är det ju verkligen så att man uppskattar det så himla mycket mer.



Japp , nu är mitt mål att kämpa för att bli frisk! Tänkte försöka ta något litet att äta nu och sen sova en stund till, blivit lite halv spring inatt och inte toppensömn. Ha en fin dag på jobbet. Tack för omtanken, kram!

2010-09-08 @ 06:28:28
swe

Johan what's your name. Ska jag söka hjälp? Haha, ja det kan jag absolut göra om det känns bättre för dig, palla ta saker på så stort allvar, fattar du inte ironin i mitt tidigare inlägg så kan ju du söka hjälp, för både det ena och det andra. Have a nice fucking day! (läs HAHA)

2010-09-08 @ 12:24:14
Linda Carlsson

Alltså jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Jag strutar fullkomligt i ett sånt världsligt problem som morgontrafiken söder om Stockholm (läs "Åk kommunalt, det är ännu värre"), välkomna till Jerramungup Western Australia, här finns det inte en jävla bil så långt ögat når. Hastighetsbegränsningarna på grusvägen är 110. Det är ju kul, om inte annat livsfaligt. Största orsaken till trafikstockning enligt statistisk (som förövrigt intresserar mig) är varelser av det kvinnliga könet 35-65 år. Sorry AK, du ska alltså vara en an dem. Grattis. Saknar er. <3



Och förresten, vem orkar "mucka gräl" med folk i kommentarsspalten i en blogg?

2010-09-08 @ 14:23:17
URL: http://lindascarlsson.blogg.se/
Annakarin

hahahha japp Linda du är fantastisk! Det är rätt kul det här faktiskt och har en logisk förklaring i ett practicaljoke från arb kamrater till min vackra sambo... men till din observation:

Du har säkert rätt vilket gör min irritation ännu roligare - det är jag själv som orsakat köerna! hahaha jag ska titta i spegeln och skälla ut mig själv ;)

2010-09-08 @ 14:42:30
URL: http://ajarnhall.blogg.se/
DD

Bra där AK, att erkänna att det är du som är bromsklossen i morgondimman.



Men vi älskar dig ändå.... jag och min lilla nya cykel. ;D



2010-09-08 @ 20:49:27
URL: http://devilshlydivine.blogg.se/
Johan turk

jag har hängt på lunarstorm för mycket så jag är trött på idioter som du, att skriva en dum jävla kommentar å sen inte våga skriva vem man är bevisar bara hur liten du är, därför tar jag illa upp. mitt namn står ju å du vet säkert vem jag är så ring mig istället å säg vad du tycker.

2010-09-08 @ 21:17:01
Linda Carlsson

Känner att det är lite rytig stämning här...

2010-09-09 @ 14:50:37
URL: http://lindascarlsson.blogg.se/
Johan

Linda: facebook är bra, man ser namnen på folk där kan man diskutera och skriva å man vet med vem, men detta är ju löjligt

2010-09-09 @ 22:03:54
lovisacarlsson'

Okej, hej. Någon har "fejkat" att den är jag här, men nu känner jag att jag behöver kliva in.



Johan, allting är bara ett stort skämt från mina helt störda arbetskamrater, dem vet inte vem du är eller hur du ser ut. Dom har inte ens träffat Annakarin, det här gör dem för att jävlas med mig. Ta inte allt för hårt på det dem skriver. Behöver du namn på dem så är det: Sofia, Li och Camilla.



Ta det lugnt..

2010-09-12 @ 12:44:20
Johan

lovisa jag brukar skratta åt skämt...

2010-09-13 @ 16:07:40
lovisacarlsson'

Johan: Alla har vi olika humor.

2010-09-14 @ 09:16:05


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0