Låter liksom tankarna fladdra fritt

Jag sitter hemma i soffan och funderar, låter liksom tankarna fladdra fritt. Jag far från ämne till ämne och läser lite här och där på nätet. Klurar kring bloggar, facebook, mode, nyheter och tv.........

Det som är gemensamt för alla mina tankar är - förändring.
I bloggar skrivs det om förändringar eller allt som oftast om livet i stort och smått. Det är ofta lite kryptiskt (som jag själv skriver och tror att jag är såååå hemlig) eller så är det rakt och ärligt (som Sara skriver) eller så är det rått och träffsäkert (som Lovisa skriver) eller så är det fyllt av uppdiktad önskad verklighet kantat av en massa klyschor och åååh:ande och ooooh:ande (som många skriver). Men i alla fall beskrivs förändringar i sitt liv eller sätt att se saker.... Förr fanns det dagböcker och där skrevs det mest om ärliga tankar känslor och drömmar.

På face - här uppdateras allt vi gör och vår relationsstatus. Det är inne att ha si och så många vänner, det är status att ha status så att säga. Förändringar i jobb och relation går att följa kring alla förhållande - singel - förhållande - förlovad - singel - det är komplicerat - singel och förhållande igen. Ofta med samma partner eller ibland med olika hela tiden Vi lägger upp bilder och visar alla hur vi har det just nu med över 15 profilbilder och det är bilder där killar visar sin (brist på) muskler och tjejer putar med läppar och visar sina (svällande) kroppar. Syns du inte så finns du inte.  Förr höll vi det mesta för sig själva.

Mode - här har det varit trender och input hela tiden och här influeras vi från andra länder och vi tittar på megastjärnor. Vi vill vara som de och vi dyker rakt ner i köphysterin utan en tanke på vad det kostar eller hur det ser ut för den delen. Förr var det nytänkande och man visste inte så bra. Man försökte ta ut svängarna och i det var det som skapade mode.

Nyheter - det är inte alltid nytt och definitivt inte hett. Man skriver om stjärnor och deras liv. Man skriver kring händelser i världen, man faktiskt nästan grottar och gottar in sig i hemskheter utan någon tanke på vart det som skrivs landar och vilka känslor det skapar. Ofta är det felstavat och med ett taskigt språk. Förr skrev man om världen, politik och stora händelser i världen. Ofta med en stor portion samhällskänsla och empati.

Tv - det är tyngdvikt på skandal-tv och förnedring. Jag har skrivit om detta ämne så många gånger och jag är verkligen inte imponerad. Förr var det ganska djupa kanske lite tråkiga program men med människovärde.

Tiden rullar men det är fan inte säkert det rullar åt rätt håll - Ellerhur?Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0