Marabous reklam

Det har varit mycket tv-tittande senaste tiden och på tv är det ju på de flesta kanaler - reklam.
En reklam som gått ett tag är Marabous reklam. Det är en man som i Sydamerika någonstans hugger ner en kakaofrukt och sedan ser man hur han krattar bland bönorna och det ser så otroligt fantastiskt ut och verkligen genuint. Trivsamt liksom. Han står där i en vacker lokal med bönorna spridda på golvet och solen strilar in, väldigt vackert alltihop.

Är det så det går till - I don't think so. Jag tror att det är maskiner som skördar kakaofrukterna och jag tror att det är svettigt och tungt som fan att bära korgar eller säckar med kakaobönerna sedan. I lokalen är det säkert ingen jävla AC eller snyggt spridda bönor som tas om hand originellt eller enskilt. Det är säkert mörkt, fuktigt och jävligt dammigt. Jag skulle inte förvånas det minsta om det är barnarbetare som utför hela skiten.

Bilden av det vackra, omsorgsfulla och otroligt lättsamma är ju det som gör att vi snabbt lägger ner en chokladkaka i korgen i affären. Det ger en känsla av att vi bidrar till något bra och fint. Det känns nästan lite hälsosamt. Barn i varma, dammiga lokaler med tungt, hårt arbete det vill vi inte tänka på.

För DET skulle inte sälja några chokladkakor i Sverige eller världen - Ellerhur?

            


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0