Hanna Widerstedt

Har lyssnat på en intervju med Hanna Widerstedt. Det är ganska sorgligt faktiskt.
Hon uttrycker att hon inte gillar "fattiga" människor. Aschberg som intervjuar frågar då vart gränsen för fattig går. Hanna uttrycker att det handlar om ca 15000 kr efter skatt. Okej det blir ca 250 000 kr per år. Ja, säger hon och då frågar Aschberg om att hon själv deklarerar för 125 000 förra året....... Hon är speciell och det säger hon gärna. Det är lite det hon vill vara - speciell. Hon pratar massor om sex och hon pratar om att hon är feminist och att hon är seriös som vill att kvinnor ska få uttrycka sig och sin sexualitet hur de vill (hon använder inte dessa orden för hon pratar mest i ordalag med "ba", "typ", "de där" "asså") men detta är kontentan.

Att ligga runt, att vräka ur sig grova ord - det är INTE att uttrycka en sexualitet. Ett promiskuöst beteende är inte frihet. Det spelar ingen roll om det är tjejer eller killar som ligger runt, det är BARA ofräscht. Jag vet att det är så många fler än Hanna som ligger runt och det är lika vidrigt då men att hon dessutom går ut med det och ställer sig lite stolt över det gör ju att hon endast bidrar till den skeva bild som finns kring kvinnor/flickor idag. Det är inte okej någon gång. Det blir snuskigt, tacky, fel. Det ger ett väldigt obildat intryck och hon blir en väldigt dålig bild av sex tycker jag.

Ser ner på folk som handlar på HM gör hon också och det kommer ju att göra att de som nu är lite imponerade av henne och ser hur mycket mediatid hon får kommer att välja bort HM, NEJ jag tror inte att det kommer påverka försäljningen nämnvärt men det kommer skapa konflikter i tonårshem och det kommer att skapa en massa oro och deppighet för tonårstjejer runt om. (ja de är så lättpåverkade)

Det är många som inte tar henne på allvar men jag måste säga att det hon gör och säger är helt klart allvarligt.
Jag kan stå för vad jag säger hon, det är bra det men det vore bättre om hon sa saker säger saker hon står för. Jag är nämnligen helt övertygad om att om 3 år, kanske lite mindre eller mer, då är denna tjej i ekorrhjulets Svenssonliv som de flesta av oss. Hon sitter med man och barn och när hon är själv och tänker tillbaka så är det med en lätt skammens rodnad över kinderna som minnena kommer. De flesta människor har glömt henne och alla uttalande hon gjort men - och här kommer det viktigaste: de åsikter hon förmedlar, de unga tjejer och killar hon påverkar med sitt sätt att uttrycka sig. De konsekvenser det gjort lever kvar i en massa människor. Det är väl väldigt allvarligt? Att avfärda idoti är inte speciellt bra - det ska tas på allvar tycker jag.

I it-teknikens och förnedringstv:s dagar är det fritt fram för alla att påverka andra helt utan konsekvenser och åtagande. Hanna som bara är EN av alla exempel på det klarar sig undan helt utan ansvar.
DET är fördjälvligt. Ellerhur?


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0