Dumt och fånigt

I helgen var Sara hos oss med James - som alltid. Det är väldigt kul att träffa honom på helgerna för man ser utvecklingen med honom, och det går verkligen framåt. Igår var vi också och träffade Carro, Rickard och deras hundar. De fick springa runt och röja lite - det behövde de alla. Vi andra packade upp alla saker i köket. Det är så fint där det bor - jag är väldigt imponera och lite lite avundsjuk.

Carro har två hundar, stora hundar och hon kan hästar, kor och grisar. Hon kan verkligen djur. Det är så skönt att se henne med sina hundar, avslappnad och lugn. Precis som Sara, det ger bra träning för James.
Man måste vara lugn och man måste jobba med hunden. En självklar prio är just grundträning. Att hunden är sund och kan fungera med andra. Så är det med alla djur, är de sunda i huvudet kan de umgås med alla andra. Att slåss och låta är utslag av oro eller nervositet hos hunden/djuret.

Idag när vi åkte till Nyköping för att jag skulle lämna Sara på skolan pratade vi om det här med hundfostran, det är inte lätt det ska gudarna veta. Men att vara lugn, läsa på och konsekvent är grundregler. Och naturligtvis - låta hunden vara just det. Hund.
Det är väldigt dumt och fånigt för att inte säga farligt när man förmänskligar djur. Ellerhur?Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0