Lyfta blicken?

Nu är den här. Julstressen. Överallt ser och hör man reklam för den eller den julklappen. Tv svämmar över av den perfekta lussekatten, nygrilljerade skinkan med tända ljus och tindrande barn som ackompanjemang. 

Vi handlar handlar och handlar. 
Men - får du service? Det är som om butikerna tagit in en massa personal till julruschen utan tänka till. Det är ju nu när vi har bråttom och är beredda att spendera stora pengar som handeln verkligen borde ha rätt  folk på plats. 

För mig ter sig personalen medioker ganska ointresserad med sin smartphone i handen. Det känns som om Facebook är viktigare än att ge god service. Den äldre rutinerade personalen himlar lite med ögonen och rusar snabbt förbi med viktig min för att hålla de yngre på mattan. 
Alla packar de  upp varor i butiken med flinka händer. Det finns massor av varor att välja på. Men de missar människorna som är där för att handla. 

Kunden. De som gör att butikerna överlever. När glittret tagits ner, ljusen slocknat och tomten återvänt till nordpolen. När hetsen av mellandagsrean lagt sig. Då - resten av året. Den del som butikerna sliter sitt hår för att klara. Kunden som ska vilja  komma till just dig. 

Personalen man har ska klara ett sälj. Inte att prångla på folk saker. Ett lyckat sälj är en nöjd kund. Att ge kunder god service. Nu när det är givet klirr i kassan, allt säljer sig själv, då verkar personalen tro att de inte behöver försöka. Men det är nu kunderna räknas det är nu man ska bygga relationer, det är inte det lättaste men jag är övertygad om att det skulle få många att känna sig speciella och utvalda. 

Att som kund känna att man är viktig. Det är svårt. I julruschen - ännu svårare. Men jag är övertygad om att de som klarar det, sprider den där magiska känslan som barnet inom oss alla önskar. En känsla som jag personligen tror skulle skapa magi (klirr i kassan) resten av året för handlarna. 


Kommentarer
Nilla

Hatar julhandeln...i år har jag inte handlat en pryl utan satsat på hemmagjort.. Marmelad, sylt, loppisfynd och speciellt inhandlade delikatesser... Våga vägra julhandel!! En massa ointresserade expediter i en pressad situation eftersom kunder slåss om varor... Nej tack!! "I'm too old for that shit!!

2013-12-15 @ 22:34:42


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0