Rätt in i kaklet

Det slog mig hur fiffigt året är konstruerat.  Man jobbar hela året för att släpa sig över gränsen till juli och då kan man ladda batteriet och orkar köra hårt hela hösten med korta avbrott för helger, man lever på minnet av kvällar med rosé, fester och dofter av sommar. 

Man sliter i höstmörkret rätt in i kaklet på den svenska julen, då får man god fet mat och lite vila. Precis så mycket att man orkar lite till. När man precis tror att mörkret inte tänker ge vika, kommer ljuset sakta och snön ger vika. En dag sitter man i bilen på väg hem och något konstigt ljus blixtrar i ögonen.... Man står en söndag vid en butik och känner en värme som man glömt känslan av. Sol, ljus och en aning om vår. 
Det ger energi och tanken på krattad trädgård, grillkvällar och grönska smittar ner hela huvudet likt ebola. 

Dock är våren nyckfull med snö, kyla och kalka vindar för att vi inte på något sätt ska ta något för givet. När ny snö och kyla kommer går vi ner i mörkrets dvala igen men.... Det är då. Då kommer påsk med lediga dagar, Valborg, Kristi flygare och flaggdag som välsignade lediga tider som ofta ger 4 dagars vecka som en välsignelse och gör så att man orkar lite till. 

Sedan är den här: tiden med ljus och grönska. Vi sliter av oss kläder, njuter av grillkvällar långa ljusa nätter och fågelsång. 
Då orkar vi till semestern och ja sedan börjar det om igen. Väldigt smart :)  

Jag älskar vår och sommar. Varenda vinter tror jag att jag inte ska orka igenom. Idag är det Valborg och sedan kommer den. Maj månad. Kickstart på våren. 

Kan det bli bättre? 


 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0