Rasister

En 6-årig pojke sitter med sin pappa i bilen, de är på väg till stan för att handla, det är lördag och trafiken är tät. Vid ett övergångsställe går en man ut i vägen och pappa bromsar hårt. 

- Blattejävel! säger pappan och 6-åringen tittar upp och ser en man med svart hår skynda iväg. 

Ett par sitter med sina två flickor 8 och 10 år och fikar på ett kafé i vårsolen. De äter goda bullar. Ett par passerar på andra sidan gatan på väg in i en matvarubutik, kvinnan säger: tror du att de kommer betala något? Fy fan! 
Flickorna ser en kvinna med långt svart hår och stor kjol gå in i butiken. 

Det är trevlig bjudning hemma, gäster, god mat, tända ljus. Stämningen är hög. Barnen 5 och 9 år,  sitter i soffan och lyssnar när de vuxna pratar. Det skojas och skämtas. En av gästerna säger: det är inget fel på utlänningar så länge de håller sig i sina länder. 

Middag, en tisdag i november. Nyheterna går i bakgrunden. Familjen samlad. Nyhetsuppläsaren berättar att arbetslösheten är stor, siffror från SIFO och så vidare. 
Pappan tittar på mamman och säger ja, va fan så länge vi släpper in varenda blatte som kommer hit så är det vän fan klart de tar våra jobb. 

Det här är exempel på hur jag vet att det låter i våra stugor. Helt utan tanke på vad våra barn hör. 
Efter attentatet i Skåne i helgen pratar man i media om att det måste till utbildning. Jag håller med. 

Men fan i mig att det är föräldrarna som är den stora förebilden. Denna förbannade köksbordspolitiken som jag är så less på!! Dåliga ursäkter till vuxna som efter en gullig reklam på tv för blöjor, en trendig bloggare som fått barn eller bara en fylkekväll kallar sig föräldrar. 
Det är ett ansvar!! 24 timmar per dygn. Resten av ditt liv!

Att helt utan belägg koll eller insikt sitta och kasta ur sig saker som våra barn hör och inte fatta att dina barn tror allt du säger är sant. Om du deras förebild, idol och den som är allt för dem, säger att invandrare är fel då är det givet att dina barn växer upp och tycker så. 

Det är inte konstigt alls när vi har så många köksbordsrasister som öser ur sig saker. 
Det som hände i Skåne är ett resultat av hårt arbete i helt jävla fel riktning och de som kallar sig föräldrar får ta ansvaret. 

Idag är jag förbannad. 
Kommentarer
Kicki

Och nu blev jag också förbannad! Ja, barn gör som sina föräldrar...tycker som sina föräldrar...osv :(

2014-03-11 @ 21:24:04
Susan

Så djävla bra precis mitti prick

2014-03-17 @ 23:28:30


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0