Det nya

Så är 2014 slut, ett år som varit händelserikt på många sätt och en del nya insikter har jag fått och lärt mig mycket. Det politiska året kan sammanfattas som kaos och sandlåda.

Nyårsafton var lugn med hundar, dotter och en vän till nämnda dotter. Trevligt lugnt och helt nyktert. Det känns bra att inte få förväntningar spolierade av simmiga fulla ögon. Det är viktigt för mig att mina barn inte upplever det jag själv gjorde när jag växte upp. Jag önskar att inga barn ska behöva göra det. Jag är absolut inte nykterist men får allt svårare för alkohol. 

Det är mer än året som kan ta slut och jag ser att tålamod och ork också faktiskt är ändligt i vissa fall. 

Inför det nya året tänker jag mest på våra barn. Det är våra barn och vårt ansvar oavsett hur gamla de blir. Vi är skyldiga att få dem att känna sig viktiga, sedda och älskade. Vi varken kan eller får ta oss rätten att välja bort dem för att de är besvärliga eller inte lever upp till någon påhittad norm. Det är inte okej att inte ställa upp och finnas för våra barn när de behöver. Här måste orken och tålamodet alltid finnas. Att vara framgångsrik, hålla fasad, skaffa nya barn eller stoppa huvudet i sanden är aldrig okej. Jag har sett, hört och upplevt det allt för många gånger det gångna året. 

Idag har jag städat huset med intensitet och glöd och hela tiden även mentalt städat i mitt huvud. Jag kommer inte göra några nyårslöften - det är inget för mig men jag har gjort rent hus både bokstavligen och mentalt och det var väldigt skönt. 

2014 är slut och jag är lite klokare än innan, känner mig vaken och redo. Jag ska jobba hårt på att behålla den känslan utan att gå omkring och vara tacksam mot högre makter eller andra. Det är jag som gör jobbet och ibland gör jag fel men det är okej för man kan alltid försöka igen och göra bättre. 

2015 blir ett riktigt Busår, jag har verkligen en fantastisk häst som jag med hårt jobb, massa kärlek och ett gäng morötter ska utvecklas med. Han är min finaste kille som nu är 4 år! 

Ibland är man liten ledsen och svag - det inser jag att jag kommer uppleva även under året som kommer, men med erfarenheterna från året som gick känner jag mig rustad och redo - jag tror att jag kommer vara lite lite farlig. Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0